Keramika ve výzdobě interiéru

03.04.2023

V interiérovém designu je důležitých mnoho prvků – krásu celé místnosti tvoří podlahy, stěny, nábytek, ale i doplňky. Atraktivní interiéry jsou tedy kombinací mnoha různých prvků, originální vzhled obývacího pokoje, kuchyně či ložnice lze získat zaměřením na zajímavá a nevšední řešení a unikátní materiály.

Jedním z nejčastěji používaných materiálů v interiérovém designu je bezesporu keramika. Ta může mít mnoho podob, jako dlaždice, které se pokládají na stěny nebo podlahy, tak i keramické doplňky, které potěší svým vzhledem. Podívejte se, jaké keramické prvky můžete zavést do různých místností.

Dlažby a obklady- BauMax


V tomto článku:

1. Dekorativní keramika v obývacím pokoji

2. Keramické akcenty v kuchyni

3. Keramika a koupelna - perfektní spojení

4. Keramika v předsíni

5. Dekorativní keramika a ložnice



Dekorativní keramika v obývacím pokoji

Keramika se v obývacím pokoji obvykle objevuje v podobě doplňků. Obývací pokoj je místo plné tepla a útulnosti, z tohoto důvodu se tam většinou nepokládá keramická dlažba. Keramiku tam však lze zavést v podobě váz a hrnců.

Krásné keraické nádoby, vázy, hrnce, obaly a misky mohou mít různé tvary a velikosti, takže sladit je do konkrétního aranžmá by nemělo být tak složité. Atraktivita a rozmanitost keramických výrobků bude výhodou, pokud jde o jejich použití v obývacím pokoji.

Moderní interiéry kladou důraz na funkčnost a estetiku, proto pamatujte, že každý prvek by měl být pěkný, ale také funkční. V současné době se keramické výrobky vyznačují vysokou pevností a vysokou estetikou, takže je z čeho vybírat!

Keramické akcenty v kuchyni

Kuchyň je místem, kde je nejdůležitější čistota a hygiena. Z tohoto důvodu zde budou keramické obklady skvěle fungovat. Keramické dlaždice, které se snadno čistí a jsou jedinečné z hlediska dekorace, jsou atraktivní volbou do kuchyně.

Keramické obklady a dlažby BauMax jsou dostupné v různých barvách a vzorech, díky čemu se snadno bude hodit jak do klasického, tak i modernějšího uspořádání. Na své si zde snadno přijdou milovníci stylové keramiky i ti, kteří preferují spíše minimalistická, módní řešení.

Dlažby a obklady- BauMax

Keramika a koupelna - perfektní spojení

Keramické obklady i koupelnová keramika jsou prvky, které si v koupelnách najdou své místo. Keramické obklady a dlažby se v takovém prostředí postarají nejen o hygienu a bezpečnost, ale také o estetiku místnosti a sanitarní keramika v podobě van, WC a umyvadel bude funkční součástí každého domu a bytu.

Aranžmá lze úspěšně doplnit keramickými doplňky, jako jsou keramické nádobky na mýdlo nebo keramické vázy na květiny.

Při navrhování a zařizování koupelny můžete vsadit na zajímavá řešení. Luxusní sanitarní keramika podtrhne jedinečný charakter koupelny, zvláště když v interiéru chcete uspořádat rafinované domácí SPA. Naopak ti, kteří mají rádi přírodní řešení, určitě zaujme styl urban jungle nebo přírodní styl. V tomto stylu aranžmá lze díky keramickým obkladům a dlažbám imitace kamene či přírodního dřeva dodat místnosti přírodní charakter.

Keramika v předsíni

Stejně jako v kuchyni a koupelně, i v předsíni se bude skvěle hodit keramická dlažba. Snadno se čistí, takže udržování čistoty je pak mnohem snazší.

K uspořádání interiéru tak, aby místnost dostala ten správný charakter, můžete použít různé barvy a vzory. Milujete klasická řešení? Perfektně se zde osvědčí obklady a dlažby v béžových nebo krémových odstínech. Jako dekory můžete použít obklady s květinovým motivem. Pro moderní aranžmá použíjte dlaždice, které mají minimalistický design nebo geometrické vzory.

Dlažby a obklady- BauMax

Dekorativní keramika a ložnice

Ložnice, stejně jako obývací pokoje, by měly být útulné, a proto se pro povrchovou úpravu používají spíše podlahové panely než keramické dlaždice. Neznamená to však, že se musíte keramiky v ložnici zcela vzdát – zaveďte ji v podobě dekorací a doplňků, které ladí s klasickým nebo moderním uspořádáním. Vázy, mísy, hrnce a obaly na květináče budou pro tento účel perfektní.


NECHTE SE INSPIROVAT!


Keramické obklady - trendy pro rok 2022


Jaké dlaždice zvolit pro bílou kuchyň


Keramické obklady na podlahy a stěny


 

Zpět