Dvoubarevná kuchyňská linka

07.01.2023

Moderní kuchyňské aranžmá si zakládá na funkčnosti a pohodlí používání, a také na vysoké estetice. Módní kuchyňské aranžmá se zaměřuje nejen na elegantní formy a příjemné barvy, ale také na taková řešení, která dokážou překvapit a díky nimž kuchyňská linka zůstane v paměti lidí, kteří kuchyň navštěvují na dlouhou dobu. Proto jsou způsoby aranžmá, které přinášejí do interiéru neobvyklá řešení, velmi oblíbené. A takovým je rozhodně kombinace skříněk ve dvou barvách.

Mezi nevšedními způsoby uspořádání je velmi oblíbený dvoubarevný kuchyňský nábytek. Dvoubarevná kuchyňská linka kombinuje výrazné barvy takovým způsobem, že zůstanou na dlouho v paměti. Ve dvoubarevných kuchyňských aranžmá můžete kombinovat jak výrazné barvy, tak tlumenější odstíny. Podívejte se, jaké návrhy budou nejzajímavější! Více tipů a inspirací najdete níže.

Kuchyňské linky- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Je dvoubarevná kuchyňská linka atraktivní?

2. V jakých kuchyních se nejlepé osvědčí dvoubarevný kuchyňský nábytek?

3. Jak dobře uspořádat dvoubarevnou kuchyňskou linku?

4. Jaké barevné kombinace jsou nejatraktivnější?



Je dvoubarevná kuchyňská linka atraktivní?

Dvoubarevný kuchyňský nábytek je odvážným krokem v aranžmá kuchyní, ovšem čím dál častěji se takové jedinečné řešení používá v kuchyňských interiérech. Vhodným výběrem barev lze výrazně změnit proporce interiéru, a dvoubarevný nábytek se používá tam, kde je například potřeba opticky zvětšit prostor nebo zaměřit pozornost pozorovatele na konkrétní bod.

Dvoubarevný nábytek rozhodně oživí aranžmá a podtrhne jedinečný charakter interiéru. Aranžmá ve dvou barvách může být tlumené nebo extrémně odvážné – je to jen na vás.

Trh věnuje zvláštní pozornost trendům a rychle se měnící módě. Z tohoto důvodu v našem obchodě snadno najdete sady kuchyňského nábytku, kde jsou kombinovány dvě barvy.

Kuchyňské linky- Baumax.cz

V jakých kuchyních se nejlepé osvědčí dvoubarevný kuchyňský nábytek?

Kuchyňský nábytek ve dvou barvách je v některých uspořádáních nejlepším řešením. Některým architektonickým řešením v kuchyni výrazně prospěje zavedení dvoubarevného kuchyňského nábytku. Určitě to budou jak malé, tak úzké a dlouhé kuchyňské prostory.

Dvoubarevné kuchyňské linky pro malé kuchyně – zajímavý interiér pro každého

Atraktivní dvoubarevná kuchyňská linka je zajímavým způsobem, jak uspořádat malé kuchyňské prostory. V těchto případech by dvoubarevné kuchyňské linky měly mít horní kuchyňské skříňky ve světlejším odstínu než spodní skříňky. Světlé horní skřínky prosvětlí interiér, díky čemu místnost opticky zvětší. Tmavé spodní skříňky zase budou vypadat atraktivně a zdůrazní moderní charakter aranžmá. Je dobré, když mají horní skříňky provedení ve vysokém lesku.

V takových kombinacích dává spojení bílé a černé často úžasný efekt. Tmavé barvy a bílá nábytková čela jsou elegantní a nadčasovou kombinací.

Dvoubarevná kuchyňská linka pro dlouhé a úzké kuchyně

V případě dlouhé a extrémně úzké kuchyně může být zajímavým řešením umístění dvoubarevných kuchyňských skříněk. Správná kombinace a rozmístění barev umožní pozorovateli zaměřit se na méně bodů, díky čemu je aranžmá kompaktnější a elegantnější. V takových kombinacích se často používají tmavší vysoké skříňky na pravé a levé straně a světlejší uprostřed.

Takové aranžmá bude skvělé zejména při použití dřevěných čel. Můžete se také rozhodnout pro výrazné barvy, například skříňky v lahvově zelené barvě. Sestavy dvoubarevného kuchyňského nábytku při kombinování barev pomohou zajímavě vyplnit celý prostor.

Kuchyňské linky- Baumax.cz

Jak dobře uspořádat dvoubarevnou kuchyňskou linku?

Kuchyň je bezpochyby srdcem domova a tento prostor byste neměli zařizovat bez rozmyslu. Naopak – k aranžmá byste měli přistupovat obezřetně a dobře si rozmyslet, jaké prvky do ní zahrnout. Kuchyňský nábytek hraje obrovskou roli v aranžmá a dvoubarevný kuchyňský nábytek bude obzvlášť výrazným akcentem. Podívejte se, na co se soustředit při zařizování dvoubarevného kuchyňského nábytku, aby vás tato kombinace těšila dlouhá léta.

Při zařizování dvoubarevných kuchyňských linek dbejte na to, aby způsob kombinování barev lahodil oku. Rozhodně se vyhněte příliš kontrastním kombinacím dvou výrazných barev. Většinu barev, i těch velmi výrazných, lze skvěle kombinovat s bílou, černou a šedou, takže takové kombinace budou nejbezpečnější.

Zajímavou kombinaci vytvoří také použití na korpus bílé, černé nebo šedé barvy a dřevěných čel, například v provedení dub. Krásná barva a kresba přírodního dřeva bude skvěle fungovat i v moderním stylu a obzvlášť se hodí do skandinávských, klasických, vintage a retro interiérů. Kombinace dřeva a barvy vám umožní vytvořit útulné, teplé a příjemné kuchyňské aranžmá, které jistě osloví každého.

Nejen kuchyňská dvířka jsou důležitá – stejně důležitá je v případě dvoubarevného kuchyňského nábytku i pracovní deska. Dobře zvolená pracovní deska podtrhne krásu aranžmá. Zde se vyplatí použít dřevo, ať už přírodní nebo jen dekor a barvu dřeva na pracovní desce z dýhy. Dřevo každé aranžmá zahřeje a velmi zútulní.

Jaké barevné kombinace jsou nejatraktivnější?

Dvoubarevné kuchyňské linky jsou jedinečná řešení. Odvážné barevné kombinace kuchyňské linky by však měly být dobře promyšleny a interiér by měl lahodit oku. Podívejte se, jaké barvy stojí za to zavést, aby v interiéru panovala příjemná atmosféra.

Kuchyňské linky- Baumax.cz

Černá barva a dřevo v kuchyních – kuchyňský nábytek ve dvou barvách

Moderní interiér je dobré uspořádat v kombinaci černé barvy a přírodního dřeva. Černá barva v takovém aranžmá se používá nejčastěji pro spodní skříňky, a horní kuchyňské skříňky mají v této kombinaci čela ze dřeva. Příslušenství a doplňky by měly být černé anebo ze dřeva.

Ovšem je potřeba podotknout, že v takových kombinacích aranžmá bude dost tmavé, proto se vyplatí postarat se o vhodné osvětlení, a to jak horní, hlavní a doplňkové nad pracovní deskou. Světlo by mělo mít teplou barvu, aby dodalo interiéru útulnost.

Klasicky a elegantně – bílá a černá v kuchyni

Kuchyňský nábytek může využívat výrazné kontrasty, ale barvy by k sobě měly být dokonale sladěny. Příkladem elegantní, ale i atraktivní kuchyně v kontrastní kombinaci, bude místnost, kde kuchyňskému nábytku kraluje bílá a černá barva. Taková kuchyně bude dokonalá především v glamour a minimalistických stylech aranžmá. V takových místnostech stojí za to postarat se o krásné doplňky a vhodné dokončení podlahy a stěn.

Bílá a černá v interiérech vytvoří silný kontrast. Tato kombinace je však natolik univerzální a nadčasová, že by její použití nemělo být příliš obtížné ani v kuchyních navržených začátečníky.

Výrazná barva a tlumená barva – kuchyňská linka v bílém, šedém a černém provedení

Bílá, šedá a černá jsou barvy, které dokonale ladí i s velmi výraznými barvy. Extrémně výrazné návrhy – žlutá, zelená, červená – budou v kombinaci s těmito třemi tlumenými barvami vypadat opravdu nádherně. Menší interiéry by se měly zaměřit na bílou a světlé odstíny šedé, a větší mohou využít černou a tmavě šedou.

Takové aranžmá je odvážné, ale díky dodatečné, tlumenější barvě se celkem snadno aplikuje. Pokud je kuchyně propojena s obývacím pokojem, vyplatí se v obývacím pokoji zopakovat výraznou barvu a přidat například textil ve stejné barvě.

Kuchyňské linky- Baumax.cz

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


10 věcí, které si musíte pamatovat při navrhování podkrovní kuchyně


Co nad kuchyňskou linku?


Kuchyně ve tvaru L - jak navrhnout funkční interiér?


 

Zpět