Židle v pěti stylech do interiéru

19.01.2023

Různá aranžmá vyžadují různé prvky vybavení, které dohromady vytvářejí jedinečný charakter interiéru. Ne jinak je tomu u židlí – židle, jsou nejen základním prvkem vybavení každé domácnosti, ale také mohou být její ozdobou. Proto je velmi důležité nenechávat pak výběr židlí náhodě. Židle, které dobře vypadají v jednom stylu interiéru, nemusí nutně vypadat tak dobře v jiném. Při zařizování bytu či domu se vyplatí vybírat nábytek, tak aby atraktivně ladil s předpoklady zvoleného designu interiéru. Jen tak interiér bude konzistentní a atraktivní.

Stylů interiérového designu je spousta, jako je moderní, klasický, glamour, skandinávský a jiný. Některé z nich upřednostňují přírodní materiály, jiné zase výrazné barvy a minimalismus. Interiéry lze zařídit různým způsobem, proto stojí za to se zaměřit na to, aby sada stolu a židlí odpovídala stylem celkovému uspořádání a židle ke stolu vypadaly efektně. V nabídce našeho internetového obchodu BauMax naleznete nejrůznější židle ke stolu do obývacího pokoje, jídelny a kuchyně. U nás si pořídíte jak moderní židle z plastu, tak tradiční modely ze dřeva. K dispozici jsou také kovové modely. Podívejte se, jak správně vybrat židle, tak aby ladily ke stylu aranžmá, který se nám líbí, jaké židle budou do daného uspořádaní fungovat nejlépe, ale také jaký materiál dokáže dokonale podtrhnout konkrétní styl aranžmá.

Obývací pokoj- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Židle v okouzlujícím skandinávském stylu

2. Židle v elegantním glamour stylu

3. Židle ve vintage stylu - návrat ke klasickým řešením

4. Židle v minimalistickém stylu - jednoduchost a funkčnost

5. Industriální židle – design, který upoutá



Židle v okouzlujícím skandinávském stylu

V současné době nejoblíbenější jsou styly aranžmá, které nabízejí funkční, estetická a pohodlná řešení. Jedním z těchto stylů je skandinávský styl, který si svou oblibu získal díky vysoké funkčnosti, světlým přírodním materiálům a jednoduchému vzhledu.

Při zařizování interiéru ve skandinávském stylu se vyplatí zaměřit se na židle, které mají jednoduché tvary, ale i přesto jsou tyto židle velmi estetické a to hlavně kvůli materiálu, z jakého byly vyrobeny. Dobře zde budou vypadat čalouněné židle, potažené čalouněnou látku ve světlých, tlumených barvách. Nejlepší je, když jsou židle a nábytek vyrobeny z přírodních materiálů.

V nabídce našeho obchodu naleznete mimo jiné šedé a levandulové čalouněné židle. Zajímavou nabídkou budou také židle s dřevěnými tenkými vysokými nohami, jejichž sedák a opěrák jsou vyrobeny z látky s patchwork vzorem.

Pohodlná křesla jednoduchých tvarů, která zároveň vnášejí do místnosti pocit útulnosti, najdou své uplatnění i v dalších stylech aranžmá. Mezi ně patří japandi, vintage, retro nebo Hampton interiéry.

Obývací pokoj- Baumax.cz

Židle v elegantním glamour stylu

Styl glamour plný přepychu a nenucené elegance si získal uznání především u žen. V interiéru glamour se objevují židle s kovovým lesklým rámem a nábytek ve vysokém lesku. Bílá barva se zde často kombinuje s černou, přídavkem zlaté, stříbrné nebo fialové. V romantické verzi tohoto aranžmá se často používají pudrově růžové dodatky, které interiér oživí.

Čalouněné židle jsou výbornou volbou do glamour interiérů, a jsou povinným prvkem jejich vybavení. Dokonale se v nich najdou černé a bílé čalouněné židle, pokud navíc mají mírně zaoblené tvary. Neměly by však mít příliš ozdob. V glamour interiérech to právě doplňky, nikoli prvky vybavení, dodávají jejím aranžmá jedinečný vzhled a charakter.

Pro glamour styl navrhujeme použít židle s bílým nebo krémovým sedákem a opěradlem s vysokými, černými nohy nebo se stříbrným, fantazijně prohnutým rámem. Jejích atraktivní design zdůrazní prestiž a eleganci aranžmá.

Elegantní glamour židle můžou dobře fungovat i v minimalistických, módních místnostech. Takové elegantní provedení bez ozdob, rozhodně prospěje i minimalistickým interiérům. Takové modely židlí se pak hodí i do skandinávského, hamptonského, anglického nebo japonského uspořádaní jídelny . Pak stačí jen už vybrat vhodnou barvu.

Jídelní židle- Baumax.cz

Židle ve vintage stylu - návrat ke klasickým řešením

Moderní styly interiérového designu často odkazují na klasická řešení. Příkladem jsou rustikální a vintage styly. Takové styly i aranžmá vytvářejí útulné interiéry a výjimečně bohaté na vybavení a doplňky.

Do takových místností se skvěle hodí modely s čalouněnými sedáky. Můžete vsadit na různé barvy čalounění, ale vyplatí se, aby rám byl vyroben z přírodního dřeva. Patchworkové vzory budou v takových interiérech vypadat skvěle. Klasický a vintage styly interiérového designu bývají dekorativnější.

Naším návrhem pro obývací pokoj ve vintage stylu jsou čalouněné židle navržené v atraktivních, výrazných barvách. Takové modely jsou kvintesencí luxusu. Vypadají skvěle v doprovodu decentnějších kusů nábytku a doplňků. Čalounění takové židle vypadá nejlépe v lahvově zelené, námořnické modré nebo třeba fuchsiové barvě. Dalším zajímavým typem židlí jsou ty s patchworkovým čalouněním. Patchworková židle oživí interiérový design, a barevné, geometrické vzory jistě upoutají pozornost. Jejich rámy by měly být vyrobeny z přírodních materiálů nebo materiálů v dekoru dřeva.

Sada takových židlí bude také vypadat zajímavě v obývacím pokoji nebo v jídelně ve stylu boho nebo art-deco. Těmto aranžmá prospěje hlavně patchworkové čalounění, které zdůrazní aranžerskou volnost a vnesou do prostoru dynamiku.

Židle v minimalistickém stylu - jednoduchost a funkčnost

Geometrické tvary vypadají skvěle v módních moderních interiérech. Byt nebo dům, který je zařízen v tomto stylu, je v uspořádání střídmý a proto není v něm mnoho dekorací. Vše je však velmi funkční, estetické a pohodlné na používání. Totéž platí pro židle.

Pokud vybíráte židle do moderních interiérů, jejich design by se měl vyznačovat minimalismem. Není zde místo pro dekorativní zdobení ani čalounění. Ideální je volit jednoduché a geometrické tvary. Interiérům prospějí tlumené barvy nebo černé čalounění. Do minimalistického obyváku můžete umístit židli, která je vyrobena z plastu, nebo která má kovový rám.

Čalouněné židle jsou naším návrhem do minimalistického bytu. Obzvláště dobře se zde osvědčí kožené židle – ty se hodí ke zbytku vybavení, zvláště když máte kožené sedací soupravy nebo pohodlné sedací soupravy z ekokůže. Dalším, neméně zajímavým návrhem, který podtrhne minimalismus a moderní charakter uspořádání, je plastová židle. Kvalitní plast zajistí komfort sezení. Takový typ židle není obyčejný, naopak může být velmi atraktivní, a navíc mít velmi neobvyklý tvar. Plast sedáku dokonale ladí s kovovým rámem.

Minimalistické židle ozdobí i obývací pokoj v glamour stylu. V případě tohoto nábytku je nejlepší zvolit stejně jednoduchý stůl, který bude dokonale ladit se židlemi.

Jídelní židle- Baumax.cz

Industriální židle – design, který upoutá

V loftovém stylu se objevují i ​​přírodní materiály. Industriální interiéry se vyznačuji strohostí a nejinak tomu bude i v případě jídelny nebo obývacího pokoje. Skvěle zde budou vypadat cihlové zdi, různé odstíny šedé a zemité barvy zařízení a doplňků.

Industriální design je moderní trend, takže tvar židlí by měl být úsporný, jednoduchý, ale zároveň estetický a funkční. Dobře poslouží židle, které kombinují materiály, jako jsou dřevo a kov – obvykle kovové nohy podpírají dřevěná sedadla. Sedák může, ale nemusí mít čalounění. V industriálním aranžmá vévodí především materiály, jako je dřevo a kov. Ty zaručí, že jejich vzhled bude estetický a židle poslouží členům domácnosti po mnoho let.  

Naším návrhem do loftových interiérů budou pohodlné a funkční židle, jejíž tvary jsou spíše jednoduché a surové, díky čemu aranžmá bude působit uspořádaně. Jednoduchost tvarů a decentní barvy vnášejí do prostoru pořádek a klid.

Ideální kombinací barev dle našeho návrhu je kombinace černé a dekoru přírodního dřeva. Dřevo bude teplým akcentem a mělo by především vynikat ve vysokých nohách židlí. Stůl na vysokých, černých, kovových nohách s masivní dřevěnou deskou krásně zapadne do industriálního stylu. Díky takové sestavě bude prostor vypadat opravdu efektně.

Je to vhodný návrh i do boho interiérů. Boho interiér však má mnohem dekorativnější charakter, takže židle a nábytek mohou mít ozdobenější tvary.  

Bez ohledu na to, jaké židle hledáte do svého domu či bytu, v našem internetovém obchodě najdete nábytek a vybavení do každého aranžmá. Kvalitní materiály a pečlivé zpracování rozhodně splní vaše očekávání.

Jídelní židle- Baumax.cz

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Židle ke svátečnímu stolu - štědrovečerní večeře 2022


Čalouněné židle do obývacího pokoje a jídelny


Jaká židle pro toaletní stolek


 

Zpět