Koupelnové trendy na přelomu let 2023/2024

13.03.2024

Koupelna dnes není jen funkční místností pro osobní hygienu, ale stává se prostorem, kde jak designéři, tak majitelé koupelen hledají rovnováhu mezi funkčností a estetikou. S příchodem nového roku se trendy koupelnového designu vyvíjejí a přinášejí s sebou nové inspirace a návrhy. Přelom let 2023/2024 přináší některé fascinující změny v přístupu k designu této důležité místnosti.

Koupelnové trendy 2023/2024 zahrnují různé možnosti, vhodné i pro ty nejnáročnější zákazníky. Nejnovější koupelnové trendy pro roky 2023 a 2024 jsou návrhy jak pro milovníky klasiky, tak i pro milovníky moderních stylů. V atraktivních módních aranžmá si každý najde to své. Jak vypadá žebříček nejmódnějších koupelnových trendů? Podívejte se spolu s námi!

Koupelnové trendy na přelomu let 2023/2024


V tomto článku:

1. Trendy koupelnového designu 2023/2024 - v souladu s přírodou

2. Minimalistické koupelnové trendy pro příští sezónu

3. Nové trendy v koupelnách, které se vracejí k osvědčeným stylům aranžmá

4. Aranžmá koupelny a nové trendy v koupelnách - technologie v interiérovém designu



Trendy koupelnového designu 2023/2024 - v souladu s přírodou

Jedním z klíčových prvků nových designových trendů je věnování pozornosti udržitelnému rozvoji a ekologii. Stále více lidí si uvědomuje dopad interiérového designu na přírodní prostředí, což se promítá do výběru ekologických materiálů a udržitelných postupů. Recyklované materiály a technologie šetřící vodu jsou v koupelnách stále viditelnější.

Jak přesně se to projevuje? Mezi přírodní koupelnové trendy pro nadcházející sezónu patří především zavádění materialů, jako je dřevo, kamen, keramika, kov a sklo do interiéru a upuštění od plastů. Naturalistický styl a zvláštní pozornost věnovaná ekologickým řešením jsou jedním z nejžhavějších trendů nadchazajicí sezóny.

Módní koupelna v přírodním stylu znamená také zavedení světlých barev a hrnkových rostlin do interiéru. Koupelnové trendy 2023/2024 využívají také barvy a dekory dřeva a kamene. Designové trendy umožňují použití kamenných obkladů nebo obkladů imitace dřeva, ale mnohem efektnější je použít přírodní dřevo nebo kámen. Obklady a dlažby imitace kamene nebo obklady a dlažby imitace dřeva lze použít do vlhkých prostorů koupelny, takže pokud vám jde o to, aby přírodní materiály v koupelně nebyly vystaveny vodě, volte vhodné, odolné a velmi realistické imitace těchto přírodních materialů.

Trendy koupelnového designu 2023/2024 - v souladu s přírodou

Minimalistické koupelnové trendy pro příští sezónu

Minimalismus zůstává oblíbeným trendem v aranžmá koupelen, a to díky své eleganci a jednoduchosti. Dominantními barvami v minimalistických koupelnách jsou obvykle tlumené odstíny bílé, šedé a béžové. Vhodně zvolené doplňky, jako je moderní vodovodní baterie nebo designová zrcadla, dodávají interiéru jedinečný charakter a zároveň si zachovávají minimalistický vzhled.

Moderní stylový minimalismus je na vrcholu žebříčku nejmódnějších koupelnových trendů na přelomu let 2023 a 2024. Svět koupelnových trendů je velmi proměnlivý, ale minimalismus se stává nadčasovým řešením.

Minimalistické koupelnové uspořádání se doporučuje především do malých koupelen. Malé prostory s oblibou využívají minimalistické vybavení a světlé barvy - díky tomu interiéry jsou vzhledově prostornější a vypadají atraktivněji.

V takovém uspořádání nemusí být koupací zóna zřetelně označena. Prostor koupelny je vybaven mimo jiné sprchovými kouty, díky nimž je přechod mezi koupací zónou a zbytkem koupelny velmi plynulý a nenápadný.

Minimalistické koupelnové trendy pro příští sezónu

Nové trendy v koupelnách, které se vracejí k osvědčeným stylům aranžmá

Kromě minimalismu zaznamenáváme také návrat ke klasičtějším a více dekorativním stylům uspořádání. Nábytek výrazných tvarů, mozaiky a keramické obklady s nejrůznějšími vzory zase získávají na oblibě. Jde o ustupování od strohých forem ve prospěch bohatších a dekorativnějších prvků interiéru.

Tyto designové trendy se projevují nejen v klasických uspořadáních, ale také v maximalistických stylech interiérového designu. Mezi nejmódnější koupelnové trendy nechybí ani taková aranžmá. Trendy koupelnového designu 2023/2024 v bohatém provedení plné vzorů a barev jsou ideální variantou především do velkých koupelen a prostorných interiérů. V malých místnostech může být příliš mnoho vzorů a barev přiliš přitlačující.

Jak je vidět, svět koupelnových trendů je opravdu bohatý. Pomoci klasických a dekorativních stylů můžete vytvořit zajímavé, moderní koupelny. V bohaté nabídce vzorů a barev najdete jak interiérové barvy, tapety do koupelny, tak i módní koupelnové obklady a dlažby.

Nejnovější kolekce koupelnových obkladů a dlažeb jsou plné vzorů, a to jak velmi efektních a organických, tak i geometrických a minimalistických. Díky tomu je v současné době aranžování koupelen potěšením. Máte svůj oblíbený styl aranžmá, který chcete použít v koupelně? S vhodnou velikostí a dekorem dlaždic snadno uspořádáte koupelnu ve vybraném stylu.

Nové trendy v koupelnách, které se vracejí k osvědčeným stylům aranžmá

Aranžmá koupelny a nové trendy v koupelnách - technologie v interiérovém designu

Technologie se stává nedílnou součástí uspořádání moderních koupelen. Chytré WC, systémy ovládání osvětlení a zvlhčování vzduchu – to jsou jen některé z novinek, které si začínají získávat uznání mezi designéry i uživateli. Zavedení moderních technologických řešení nejen zvyšuje funkčnost koupelny, ale také z ní dělá pohodlnější a přátelštější místo. Tento trend vyhovuje jak maximalistickým aranžmá, tak minimalismu a funkčnosti.

Zavěrem lze říct, že trendy koupelnového designu na přelomu let 2023/2024 směřují k ekologii a minimalismu a zároveň se otevírají návratu ke klasickým řešením a integraci s moderními technologiemi. Stojí za zmínku, že současné koupelny se stávají nejen funkčními prostory, ale také místy, kde designéři a uživatelé vyjadřují svou individualitu a styl.

Zpět