Vyplatí se pořídit si jídelní stůl se skleněnou deskou?

07.11.2024

Rozhodnutí o koupi nábytku, jako je stůl, vždy zahrnuje různé aspekty, včetně estetiky, funkčnosti, odolnosti a individuálních preferencí. Jídelní stůl se skleněnou deskou je jednou z možností, která svou elegancí a moderním designem poutá pozornost.

Ale je to dobré řešení? Je skleněný kuchyňský stůl nebo skleněné stoly do jídelny nebo obývacího pokoje dobrý nápad? Vhodný j skleněný jídelní stůl bude jistě zajímavým prvkem vybavení, ale v jakých aranžmá bude nejlépe fungovat? Jaké jsou nevýhody skleněného kuchyňského či jídelního stolu a jaké jsou jeho výhody? Podívejte se na naše tipy a rady a ověřte si, zda bude pro vás nákup stolu se skleněnou deskou tou správnou volbou.

Vyplatí se pořídit si jídelní stůl se skleněnou deskou?


V tomto článku:

1. Jídelní stůl se skleněnou deskou - výhody takových výrobků

2. Jídelní stůl se skleněnou deskou - nevýhody

3. Kam se nejlépe hodí jídelní stůl se skleněnou deskou?

4. Vyplatí se pořídit si jídelní stůl se skleněnou deskou ? - souhrn



Jídelní stůl se skleněnou deskou - výhody takových výrobků

Jednou z hlavních výhod stolů se skleněnou deskou je jejich schopnost opticky zvětšit prostor v místnosti. Skleněná deska stolu navádí pocit lehkosti a vzdušnosti, díky čemu se tento kus nábytku skvěle hodí do místností, ve kterých chceme vytvořit dojem většího prostoru. Sklo je navíc stylově neutrální materiál, který se snadno hodí k různým stylům aranžmá.

Skleněný jídelní stůl - různé modely

Jídelní skleněný stůl lze také dokonale sladit s vaším stávajícím uspořádáním. K dispozici je mnoho typů stolů se skleněnou deskou: můžete si koupit kulatý skleněný stůl, obdélníkový skleněný stůl nebo oválný či čtvercový model. Zajímavé jsou také možnosti rozkládacího stolu se skleněnou deskou. Jídelní stůl se skleněnou deskou proto nemusí být nudný ani jeho výběr není omezený jen na pár možností. Za zmínku stojí také dostupné množství různých velikostí daného produktu.

Skleněná deska stolu a údržba

Je také třeba zdůraznit, že skleněné desky stolu se snadno udržují v čistotě. Na rozdíl od dřevěných desek, které mohou zanechat viditelné stopy nečistot, sklo je odolné vůči skvrnám a snadno se čistí. Vše, co potřebujete, je obyčejný hadřík a čisticí prostředek, který vrátí lesk vaší skleněné tabuli.

Snadné čištění stolů bude proto obrovskou výhodou takových produktů. Skleněný kuchyňský či jídelní stůl lze snadno a rychle vyčistit, takže váš domov bude vždy vypadat esteticky a příjemně.

Jídelní stůl se skleněnou deskou - výhody takových výrobků

Jídelní stůl se skleněnou deskou - nevýhody

Existují však také jisté nevýhody, které byste měli zvážit, než se rozhodnete koupit jídelní stůl se skleněnou deskou. Za prvé, sklo může být méně odolné vůči mechanickému poškození než některé jiné materiály, jako je dřevo nebo nerezová ocel. Zejména při intenzivnějším používání nábytku hrozí prasknutí nebo poškrábání. Řešením zde jistě bude pořízení stolu s deskou z kvalitního tvrzeného skla, které bude odolnější vůči jakémukoli mechanickému poškození.

Na skle můžou snadno vznikat otisky prstů, což bude vyžadovat častější údržbu a čištění. Pokud máte doma malé děti, zřejmě budete muset častěji čistit skleněnou desku stolu. Naštěstí samotné čištění stolu by nemělo způsobovat větší potíže, jak jsme již uvedli výše.

Jídelní stůl se skleněnou deskou - nevýhody

Kam se nejlépe hodí jídelní stůl se skleněnou deskou?

Obdélníkový skleněný stůl nebo kulatý skleněný stůl jsou jedinečné produkty. Estetika, lehkost a mimořádná funkčnost jsou nepopiratelné přednosti těchto produktů. Modely stolů se skleněnou deskou se budou skvěle hodit do moderních minimalistických aranžmá, výběr skleněného stolu zde bude perfektní volbou. Jídelní stůl se skleněnou deskou podtrhne minimalistickou estetiku interiéru a jeho moderní vzhled.

Skleněný jídelní stůl s kovovými nohami je také dobrou volbou do glamour, industriálních a loftových interiérů. Zejména modely se zlatými a stříbrnými nohami budou vypadat působivě v glamour aranžmá.

Elegantní jídelní stoly se skleněnou deskou najdou uplatnění i v klasických aranžmá, v tomto případě se sklo však nejčastěji kombinuje se dřevem. Často se zda používá jak průhledné sklo, a ve vintage a retro aranžmá i skla tónovaná.

Pro jejich velkou univerzálnost jsou skleněné jidelní stoly stále populárnější volbou. Designový jidelní stůl se skleněnou deskou najdeme i v aranžmá ve skandinávském stylu.

Kam se nejlépe hodí jídelní stůl se skleněnou deskou?

Vyplatí se pořídit si jídelní stůl se skleněnou deskou ? - souhrn

Rozhodnutí o koupi kuchyňského či jídelního stolu se skleněnou deskou závisí na individuálních preferencích, životním stylu a estetice interiéru. Pokud vám záleží na moderní stylizaci, optickém zvětšení prostoru a snadné údržbě, stůl se skleněnou deskou může být výbornou volbou. Pokud však chcete nábytek odolnější vůči mechanickému poškození, vyplatí se zvážit i jiné materiály.

Konečné rozhodnutí by mělo zohledňovat jak funkčnost, tak estetiku. Jen tak zajistíte, že budete s nákupem dlouhodobě spokojeni.

Zpět