Jak zařídit kuchyň v tropickém stylu?

10.09.2024

Mnoho lidí v poslední době omrzel téměř všudypřítomný minimalismus. Ti, kteří hledají pestřejší aranžmá, mohou využít tropické motivy, jejichž živé barvy a exotické vzory dokážou stimulovat a dodat celému aranžmá dynamiku a příjemný charakter. V tropických motivech, se mimo jiné často aranžují kuchyně, což se může ukázat jako mimořádně zajímavý způsob uspořádání těchto interiérů.

Uspořádání kuchyně v tropickém stylu je skvělý způsob, jak se mentálně přenést na exotické místo, i když žijete uprostřed města. Tento jedinečný styl interiéru se vyznačuje útulností, pestrými barvami, přírodními materiály a exotickými doplňky, které dohromady vytvářejí atmosféru tropického zahradního ráje. Tropická zelená je velmi osvěžující barva a doplňky inspirované tropikem vnášejí do interiéru útulnost. Uspořádání kuchyně v tropickém stylu je také skvělou alternatibou pro poněkud nudný minimalismus a způsob, jak uspořádat prostor nevšedním způsobem.

Jak zařídit kuchyň v tropickém stylu?


V tomto článku:

1. Jak zařídit interiér kuchyně v tropickém stylu? Tropické barvy, které stimulují

2. Tropický styl v interiéru a přírodní materiály

3. Kus exotiky doma aneb jak důležité jsou rostliny v takovém uspořádání?

4. Nábytek v tropickém stylu? Kuchyňské vybavení ideální pro takové uspořádání

5. Doplňky v tropickém stylu

6. Barvy džungle, tropické rostliny a vůně exotických rostlin – tropický styl ve vaší kuchyni



Jak zařídit interiér kuchyně v tropickém stylu? Tropické barvy, které stimulují

Barvy v tropickém aranžmá hrají klíčovou roli. Vyberte si barevnou paletu inspirovanou exotickou přírodou, jako je intenzivní zelená, šťavnatá oranžová, mořské odstíny modré a teplá béžová. Přidejte akcenty v intenzivní růžové, fialové nebo červené barvě, abyste zdůraznili exotický charakter aranžmá.

Zavedení tropického stylu do interiéru lze založit na jedné nebo několika barvách. Pokud dáváte přednost tlumenějšímu a klidnějšímu uspořádání kuchyně, omezte počet barev. Tropická zelená bude v tomto případě vypadat skvěle v kuchyňském aranžmá. Interiéry v tropickém stylu, které využívají zelené odstíny budou plné života.

Můžete zvolit i univerzálnější řešení, tedy bílou nebo šedou barvu na zdi. V takové kuchyni vypadá dobře jak zelený kuchyňský nábytek, tak vybavení v tlumenějších barvach - krémový nebo světlý kuchyňský nábytek. Pokud zvolíte pro světlé pozadí kuchyňské sestavy s čely v barvě a dekoru přírodního dřeva, aranžmá kuchyně v tropickém stylu bude hřejivé a útulné.

Pamatujte, že důležité jsou nejen tropické barvy, ale i exotické motivy. Zavedení tropického stylu znamená i použití vzorů exotických rostlin, dobře poslouží exotické motivy, zvířecí motivy a etnické vzory. Tropické dekorace by měly mít i exotické motivy. Příroda nám zde dává spoustu inspirace, využívejme proto krásné rostlinné motivy, abychom zdůraznili tropický styl bydlení.

Jak zařídit interiér kuchyně v tropickém stylu? Tropické barvy, které stimulují

Tropický styl v interiéru a přírodní materiály

Povrchová úprava, vybavení i tropické dekorace jsou odkazem na přírodu a živé rostliny, proto je dobré v takovém kuchyňském aranžmá použít vhodné materiály.

Používejte přírodní materiály, jako je dřevo, ratan, bambus a proutí. Dřevěné kuchyňské pracovní desky, ratanové stoly a židle a proutěné koše skvěle doplní tropickou stylistiku. Navíc můžete zvážit použití kamene na podlahu, který ještě více podtrhne přírodní charakter místnosti. Pokud chcete o něco levnější řešení, použijte keramické obklady a dlažby nebo vinylové podlahy imitace přírodního kamene.

Pokud si pořizujete kuchyňské linky včetně spotřebičů z nábytkové desky, je dobré zkusit je udělat buď zelené, nebo se vzorem a barvou přírodního dřeva. Díky tomu bude vybavení lépe ladit do tropického stylu aranžmá.

Tropický styl v interiéru a přírodní materiály

Kus exotiky doma aneb jak důležité jsou rostliny v takovém uspořádání?

Rostliny jsou klíčovým dekorativním prvkem interiéru v tropickém stylu. Přidejte do kuchyně zeleň v podobě hrnkových rostlin a květin, jako jsou kapradiny, palmy, orchideje a banánovníky. Pro umocnění tropického efektu můžete zvolit i tapetu s motivem palmových listů. Rovněž na obrazech by se měly objevit i vzory exotických rostlin.

Pokud nechcete mít v květináčích pouze hrnkové okrasné rostliny, vysázejte do květináčů bylinky. Čerstvé bylinky se v kuchyni vždy hodí a přítomnost zelené bazalky, máty nebo tymiánu podtrhne tropický design interiéru. Botanická stylistika zůstane zachována a zároveň bylinky využijete při vaření, takže takové rostliny budou velmi praktickou volbou.

Pokud chcete v tropickém aranžmá ještě více zdůraznit exotickou flóru a barvy, můžete exotické rostliny vložit do květináčů zdobených tropickými motivy. Díky tomu se zvýrazní jejích krása.

Kus exotiky doma aneb jak důležité jsou rostliny v takovém uspořádání?

Nábytek v tropickém stylu? Kuchyňské vybavení ideální pro takové uspořádání

Na rozdíl od zdání nábytek v tropickém stylu není ničím výjimečným a takové modely v nabídce našeho obchodu snadno najdete. Vybavení by mělo odkazovat na tropický charakter, takže skvěle zde poslouží stoly a židle z přírodního dřeva a kuchyňské skříňky se zelenými čely.

Kuchyně v tropickém stylu se často kombinují s otevřenými prostory, které umožňují volné proudění vzduchu. Pokud můžete, zvažte otevření kuchyně na terasu nebo zahradu, abyste interiér ještě více propojili s okolní přírodou. Pokud žijete ve městě, možná bude dobrým řešením otevřená kuchyně s výhledem do parku.

Dobrým nápadem bude i nábytek z exotického dřeva. Samozřejmě víme, že jde o nákladné řešení, takže pokud chcete uspořádat interiéry v exotickém stylu levněji, vyberte nábytek z nábytkové desky v dekorech exotického dřeva. Díky tomu získáte atraktivní exotický nábytek za nižší cenu.

Nábytek v tropickém stylu? Kuchyňské vybavení ideální pro takové uspořádání

Doplňky v tropickém stylu

Doplňky jsou skvělým způsobem, jak umocnit tropickou atmosféru v interiéru. Použijte polštáře a závěsy s rostlinnými motivy, koberce s květinovými motivy, barevné kuchyňské utěrky. Textilie v tropických barvách interiér rozhodně oživí. Na stěny můžete pověsit i obrázky exotických krajin nebo ručně vyráběné masky. Poslouží i jakékoli jiné doplňky inspirované tropickým stylem.

Osvětlení by mělo být přirozené a měkké. Zvažte instalaci závěsných svítidel s ratanovými stínidly nebo dřevěných stropních svítidel, které dodají prostoru teplo a útulnost. Pokud je to možné, využijte co nejvíce denního světla, abyste zdůraznili přirozenost celého aranžmá.

Hledejte ručně vyráběné předměty etnického charakteru, jako jsou barevné talíře, keramika s exotickými vzory nebo ručně vyřezávané figurky. Tyto detaily dodají kuchyni jedinečný charakter a přenesou vaše myšlenky do tropických krajin. Můžete použít vázy a nádoby, které mají rostlinné motivy nebo jsou zdobené tropickými motivy.

Doplňky v tropickém stylu

Barvy džungle, tropické rostliny a vůně exotických rostlin – tropický styl ve vaší kuchyni

Stojí za to připomenout, že klíčovým prvkem uspořádání v tropickém stylu je rovnováha. Snažte se to s barvami a doplňky nepřehánět, abyste zachovali harmonii v prostoru. Kombinace přírodních materiálů, vegetace a etnických prvků vytvoří kuchyni, která dýchá exotikou a poskytuje příjemné místo k vaření a trávení času.

Pokud hledáte inspiraci pro interiér v tropickém stylu, podívejte se na interiéry ve stylu městské džungle a boho styl. Styl městské džungle a umělecká bohéma budou pro tyto interiéry jedinečnou inspirací. Nezapomeňte také, že v tropickém stylu můžete zařídit i další místnosti. Obývací pokoj v exotickém stylu, denní pokoj v tropickém stylu nebo ložnice ve stylu městské džungle budou jistě vypadat jedinečně.

Zpět