Jak umístit pračku do malé koupelny?

21.04.2023

Mezi nejčastěji používané spotřebiče v každé domácnosti patří bezesporu pračka. Je těžké si představit život bez pračky, ale vzhledem k tomu, že tento domácí spotřebič je poměrně velký, je často obtížné jej snadno uspořádat. Často se nechává místo pro pračku v kuchyni, ale nejčastěji se pračka umisťuje v koupelně.

Pokud přemýšlíte, jak uspořádat pračku v koupelně, jste na správném místě. S našimi tipy a rady snadno najdete prostor pro pračku i v malé místnosti. Podívejte se, jak uspořádat pračku do malé koupelny.

Vybavení koupelny- BauMax


V tomto článku:

1. Uspořádání malé koupelny s pračkou - výhody a nevýhody takového řešení

2. Jak skrýt pračku do koupelnového nábytku?

3. Malá koupelna s pračkou umístěnou ve výklenku

4. V podkroví – pračka v koupelně umístěná pod šikminou

5. Pračka v malé koupelně - je to možné!



Uspořádání malé koupelny s pračkou - výhody a nevýhody takového řešení

Nejfunkčnější a nejpohodlnější možností umístění pračky v domě nebo bytě by samozřejmě byla samostatná technická místnost - prádelna - která by byla ideální pro umístění pračky. Takové řešení však není vždy možné, takže umístění pračky v koupelně bude řešením, které mnozí využijí. Prostor malé koupelny je omezený, a proto musí být malá koupelna správně navržena tak, aby byla stále funkční a estetická i tehdy, když je v ní umístěno tak velké zařízení, jako je pračka.

Také pro vás bude jednodušší zařídit koupelnu, pokud zvolite vhodný typ pračky. Příliš velké zařízení nevhodných rozměrů nebo vzhledu může narušit celé aranžmá, proto dbejte na to, že pokud je pračka vidět, aby vypadala estetický a ladila s celkovým aranžmá.

Jak skrýt pračku do koupelnového nábytku?

Pokud chcete zařídit malou koupelnu s pračkou, postarejte se o vhodný návrh koupelny. V malém prostoru by vše mělo mít své místo, nedoporučuje se však vystavovat příliš mnoho prvků. Z tohoto důvodu se často věcí a zařízení uschovávají do koupelnového nábytku BauMax. Pračka umístěná ve skříňce nebo v koupelnovém sloupku bude neviditelná, takže v malé koupelně nebude tolik viditelná.

Do nábytku lze vestavit pračku s předním plněním. Pračka s horním plněním bude vyžadovat větší skříňku, takže pokud si nějakou vyberete, ujistěte se, že máte dostatek místa pro následné otevření dvířek pračky.

Vybavení koupelny- BauMax

Malá koupelna s pračkou umístěnou ve výklenku

V malé koupelně je zajímavým řešením skrýt pračku, a k tomuto účelu se vyplatí využít dostupnou architektonickou situaci v místnosti. Pokud má koupelna výklenek, je dobré pračku umistit do takového výklenku, aby nebyl spotřebič tolik vidět.

Pokud pračka, která je umístěna ve výklenku, není vestavěna do nábytku a je viditelná, pamatujte na to, aby měla estetický vzhled. V současné době se výrobci praček zaměřují nejen na funkčnost, ale také na design a estetiku tohoto zařízení, takže koupit vzhledově atraktivní pračku nebude složité. Aranžmá pračky do místnosti bude díky tomu mnohem jednodušší.

V podkroví – pračka v koupelně umístěná pod šikminou

Pračku není ovšem vždy snadné uspořádat. Problematická pro tento úkol může být zejména koupelna v podkroví, kde pod šikminou většinu koupelnového vybavení nelze umístit. Majitelé malých koupelen v podkroví se však myšlenky na umístění do ní pračky nemusí vzdávat – i když vanu, sprchový kout nebo WC mísu nejde umístit pod šikminu, může se ukázat, že pračka se tam perfektně vejde.

Pokud tedy máte malou koupelnu v podkroví nebo koupelnu se šikmými plochami, umístění pračky pod šikminu bude dobrým řešením. Vyplatí se v tomto případě zvolit pračku s předním plněním, protože modely s horním plněním se nemusí pod šikminou úplně otevřít.

Vybavení koupelny- BauMax

Pračka v malé koupelně - je to možné!

V koupelnách, zvláště malých, je těžké vymyslet neobvyklá aranžmá. Pračka však může v nich stát a přesto být funkčním a estetickým prvkem vybavení v prostoru. Snadno ji schováte do nábytku nebo výklenku či pod šikminy. Takto ukrytá pračka nebude nijak rušit, a přesto bude praktickým prvkem vybavení.

I když se to možná na první pohled nezdá, i v případě malé koupelny najdete spoustu řešení, která vám umožní umístit pračku funkčním i estetickým způsobem. Ve větší koupelně nebývají problémy s umístěním pračky, ale vyplatí se pamatovat na to, aby uspořádat pračku tak, aby bylo celé aranžmá atraktivní a jednotné a používání místnosti a zařízení pohodlné.


NECHTE SE INSPIROVAT!


Vybavení koupelny


Jaké umyvadlo vybrat do malé koupelny? 4 tipy


Komoda do koupelny – moderní řešení


 

Zpět