Vanová zástěna pro uspořádání koupelny s vanou a sprchovým koutem

14.01.2023

Moderní uspořádání koupelny vám umožní nejen sprchování, ale i dlouhou relaxační koupel. Takové řešení – vany se sprchou – je stále oblíbenější. Může být ideálním řešením jak v případě malé koupelny v bytě, kde při jejím zařizování často nastává otázka - vana nebo sprchový kout, ale také v koupelnách, kde je dostatek prostoru, jelikož takové řešení dává koupelně maximální funkčnost.

Ovšem v případě vany a sprchy dohromady je často obtížné chránit se před zalitím podlahy v koupelně vodou během koupání. Aby tomu zabránit, je třeba použít vhodné vanové příslušenství, jakým je zástěna na vanu. Podívejte se, na co se soustředit při jejím výběru, jaký model vybrat do malé, a jaký do velké koupelny, tak aby se do ní snadno vešla a byla pohodlná během koupání. Jaký materiál provedení bude lepší - sklo nebo plast? A proč se vám vyplatí zvolit tento produkt, pokud chcete sprchový kout a vanu dohromady.

Vybavení koupelny- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Co jsou vanové zástěny?

2. Pro jaké účely je vanová zástěna do koupelny perfektní?

3. Jak správně vybrat vanovou zástěnu, aby ladila k aranžmá koupelny?

4. Proč se vyplatí pořídit si vanovou zástěnu?

5. Je vana se sprchou praktickým řešením?



Co jsou vanové zástěny?

Zástěna na vanu vytvoří z vany sprchový kout a oddělí mokrou zónu od zbytku koupelny pro její ochranu před stříkající vodou. Vanové zástěny mohou být vyrobeny z různých materiálů, nejběžněji se však používá tvrzené sklo nebo extrémně odolný plast. Obě tyto vanové zástěny jsou funkční, a jsou ideální do velkých i malých koupelen.

Náš obchod nabízí různé vanové zástěny do koupelny. Z naší bohaté nabídky si snadno vyberete nejen požadovaný materiál zástěny, ale také její design a potřebnou velikost.

Pro jaké účely je vanová zástěna do koupelny perfektní?

Vanové zástěny jsou produkty, které jsou primárně určeny ke snížení množství stříkající vody při sprchování. Ve vaně se sprchou může tento problém nastat velmi snadno – nízké stěny vany špatně zadržují vodu a při sprchování voda stříká různými směry. Zástěna na vanu ochrání prostor koupelny před zalitím vodou, a ušetří vám čas, který byste jinak museli věnovat následnému úklidu.

Je také dobrým způsobem, jak zajistit soukromí a intimitu během sprchování nebo koupele. Zástěny mohou být průhledné nebo matné, široký výběr produktů v našem obchodě vám usnadní výběr té nejlepší zástěny pro vaši vanu. Vybírat můžete z mnoha typů vanových zástěn.

Vany- Baumax.cz

Jak správně vybrat vanovou zástěnu, aby ladila k aranžmá koupelny?

Uspořádání koupelny by mělo být nejen funkční, ale i estetické. Široký výběr zástěn vám umožní vybrat si produkt, který se snadno přizpůsobí konkrétnímu stylu uspořádání koupelny. Je proto dobré vybrat model, který bude v prostoru koupelny vypadat atraktivně, a ladit se zbytkem aranžmá. V případě moderního uspořádání je třeba volit design zástěny odpovídající tomuto stylu.

Zástěny jsou obvykle vyrobeny z pevného kovového rámu a na něm zavěšeného skla nebo plastu. Rám může mít různé barevné provedení, navíc může být lesklý nebo matný. Barvu a povrchovou úpravu rámu je dobré sladit s koupelnovým vybavením nebo prvky vany či sprchového koutu. Koupelna a její uspořádání tak bude vypadat jednotně. Pokud je tedy vanová baterie stříbrná a lesklá, je dobré zvolit stříbrný lesklý rám zástěny. To samo platí pro umyvadlo. Aby každá koupelna i malá koupelna vypadala uceleně a atraktivně, je vždy potřeba sladit vzhled armatury pro sprchové kouty, vany a umyvadla.

Praktická vanová zástěna je více než jen ochranný prvek. Sprchové či vanové zástěny plní v koupelně i dekorativní funkci, měly by tedy vždy poutat pozornost. I malá koupelna by měla díky nim vypadat atraktivně. Důležitý bude proto nejen rám, ale rovněž výplň tabule, která chrání před stříkající vodou. Můžete se rozhodnout pro jednoduché nebo více dekorativní modely. Díky naší bohaté nabídce si snadno vyberete zástěnu šitou na míru vašim preferencím a potřebám.

Estetický vzhled samozřejmě není všechno. Než se rozhodnete pro konkrétní model, je dobré si prohlédnout a porovnat více modelů. Hlavně podívejte se v kategoriích materiál konstrukce a výplně. Výhodou je také povrchová úprava, o které je známo, že se nepoškrábe. Dobrá vanová zástěna musí být především funkční. V malé koupelně, kde je potřeba místo pro umyvadlo a další vybavení, se lépe osvědčí menší zástěna, která ovšem zajistí stejně účinnou bariéru proti cákající vodě. Pokud si koupíte větší vanu, můžete si pro ni koupit příslušně širokou zástěnu. Pamatujte, že do vany však musí být volný přístup, zástěna by tedy neměla zakrývat celou plochu vstupu do vany. Pokud ovšem na takovém řešení trváte, rozhodněte se pro zástěny, u kterých se křídlo otevírá v obou směrech. To vám umožní pohodlný vstup do sprchového koutu. V malé koupelně lépe poslouží jednodílné, posuvné nebo shrnovací modely.

Zástěna je funkční řešení, ale nezapomeňte si dobře změřit rozměry vany a napasovat na ni zakoupenou zástěnu. Důležité je také změřit vzdálenost od umyvadla a dalšího zařízení. Zástěna by také měla ladit ke tvaru vany.

Proč se vyplatí pořídit si vanovou zástěnu?

Dobře namontovaná a praktická vanová zástěna vám umožní užít si naplno vaši koupelnu. Vana vám dává možnost relaxační, dlouhé koupele a zástěna chrání koupelnu před cákající vodou při rychlé sprše. Je tedy dokonalým řešením pro uspořádání koupelnové místnosti.

Mnoho majitelů koupelen se shoduje, že vanová zástěna dává jejich koupelně větší funkčnost. Nabídka je opravdu široká, takže snadno najdete ideální model do každé i do malé koupelny. Vhodný typ zástěny zvýší ergonomii a dodá koupelně efektní vzhled.

Vanová zástěna se postará o čistotu v koupelně. Díky tomu, že voda nestříká všude a drží se pouze v mokré zóně, je mnohem snazší udržovat interiér v čistotě. Je to praktické řešení, díky kterému zařídíte prostor funkčním způsobem. Zástěnu lze použít i v malé i ve velké koupelně.

Dobře navržená, dokončená a vyzdobená koupelna bude jedním z těch míst, kde bude příjemné trávit čas. Zástěny na vany jsou vhodné do koupelen zařízených v různých stylech, například v retro, moderním, skandinávském nebo klasickém.

Vybavení koupelny- Baumax.cz

Je vana se sprchou praktickým řešením?

Vana se sprchou bude dobrým řešením, když se členové domácnosti neshodnou na tom, zda preferují vanu nebo sprchu. Takto navržená koupelna vyhoví potřebám každého člena domácnosti a prostor koupelny bude skutečně funkční.

Díky tomuto řešení je snadnější přizpůsobit koupelnu potřebám každého uživatele. V takové koupelně se můžete, jak osprchovat, tak si užít příjemnou relaxační koupel. S takovou zástěnou bude používání koupelny ještě příjemnější a pohodlnější.

Pokud vás tohle řešení zaujalo, a chcete jej použít i do své koupelny, než se rozhodnete pro konkrétní model, podívejte se, jakou celkovou nabídku v kategorii vybavení koupelny jsme pro Vás připravili v našem internetovém obchodě.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Koupelna - jak zařídit interiér? Jaké rostliny a barvy vybrat pro malou koupelnu?


Vzdušný prostor v koupelně. Minimalismus je vždy trendy!


Jakou vanu vybrat do koupelny? Pomůžeme vám s výběrem


 

Zpět