Moderní šatní skříň se zrcadlem nebo bez, jakou vybrat?

05.02.2023

Zrcadlové šatní skříně patří mezi nejoblíbenější nábytek do domů a bytů. Šatní skříně, které jsou vybaveny zrcadlem, vám umožní se v něm nejen prohlédnout a upravit zevnějšek, ale navíc opticky zvětší prostor, obzvlášť pokud skříň je v malé místnosti. Zrcadlová šatní skříň je skvělým řešením do každé domácnosti. Může být obzvlášť přínosná v případě malých ložnic a předsíní, ale i do větších prostorů je taková skříň skvělou volbou. Šatní skříň se zrcadlem, vybavená posuvnými dveřmi, vám dává možnost ušetřit spoustu místa, a v malých bytech je neoceněná. Zrcadlové skříně jsou na první pohled velmi elegantní a zároveň mimořádně funkční. Při výběru šatní skříně se zrcadlem již nebudete muset hledat místo na stěně k zavěšení zrcadla. Je však zrcadlová šatní skříň vždy dobrým řešením? Jak vybrat vhodnou skříň do ložnice či předsíně? Jaký typ dveří a zároveň provedení bude nejlepší? Na co se zaměřit při výběru šatní skříně a také, jaké vybavení do ní zvolit, aby byla pohodlná a funkční? To vše se můžete dozvědět v našem článku!

Šatní skříně- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Jak vybrat šatní skříň?

2. Do jakých místností je vhodné vybrat šatní skříň se zrcadlem?

3. Zrcadlové šatní skříně s posuvnými dveřmi do ložnice



Jak vybrat šatní skříň?

Šatní skříň, stejně jako každý jiný kus nábytku, by měla být přizpůsobena stylu a velikosti dostupného prostoru. Její velikost by neměla interiér zahltit. Velká šatní skříň bude dobrým řešením do prostorné ložnice, kde v mnoha případech může sloužit jako šatník. Do skříně je pak vhodné dát nejen police a zásuvky, ale i tyče na ramínka, kam zavěsíte dlouhé kabáty či šaty. Tyto modely šatních skříní budou ovšem dobře fungovat i v menších ložnicích. V tom případě se vám obzvlášť vyplatí vybrat model skříně se zrcadlem, které prosvětlí a opticky zvětší prostor. Na výběr je mnoho provedení a variant, včetně rohové skříně.

Módní šatní skříň s posuvnými dveřmi skvěle zapadne do moderních aranžmá, ale v případě že vyberete vhodnou povrchovou úpravu a design, vybraný model bude ladit i do klasických interiérů. Pro glamour ložnici nebo do obývacího pokoje se vám vyplatí zvolit zrcadlovou šatní skříň v bílém lesklém provedení. Matná bílá nebo světlé dřevo bude dobrou volbou pro interiéry, které jsou zařízené ve skandinávském stylu. Zejména se zde uplatní šatní skříně na nožičkách. V případě loftových a minimalistických interiérů myslete na elegantní, černé šatní skříně, ale i skříně v různých odstínech dřeva zdobenými lamelami.

Velmi dobrým nápadem je vybrat si prostornou šatní skříň se zrcadlem. Ostatně v žádné domácnosti by neměla chybět ani šatní skříň, ani zrcadlo, a to jak v klasickém, tak i moderním aranžmá. Šatní skříně jsou základním prvkem vybavení do každého domu či bytu. Posuvné nebo otočné dveře šatní skříně mohou mít zrcadla po celé ploše čela skříně nebo jen v její části, například v podobě ozdobného pruhu. K dispozici je mnoho variant, a v nabídce našeho obchodu můžete snadno najít skříně vhodné do každého aranžmá. Při nákupu šatní skříně nezapomeňte myslet i na její vnitřní uspořádání, které je stejně důležité a umožní vám dát do ní vše, co potřebujete.

Díky posuvným dveřím získáte v místnosti více prostoru a nábytek neztratí na atraktivitě ani kapacitě. Posuvné dveře usnadňují přístup k uloženým věcem ve skříni.

Šatní skříně- Baumax.cz

Do jakých místností je vhodné vybrat šatní skříň se zrcadlem?

Zrcadlová šatní skříň vypadá výjimečně efektně. Větší modely šatních skříní mohou posloužit dokonce jako šatník, kam uložíte nejen oblečení, ale i náhradní lůžkoviny či deky. V závislosti na modelu může obsahovat praktické police a zásuvky, tyč na věšáky ale také přihrádky pro uložení různého příslušenství. Vhodně vybavený úložný prostor velké šatní skříně vám poskytne více možností pro uložení všech potřebných věcí.

Do malých místností je zrcadlová šatní skříň tou nejlepší volbou. Opticky zvětší místnost, a proto je skvělá jak v ložnici, tak předsíni. Zrcadla navíc odrážejí světlo a díky tomu se i ten nejmenší pokoj bude zdát prostornější a světlejší. Zrcadlový model skříně vyřeší i problém s nedostatkem místa na zavěšení samostatného zrcadla.

I v případě tmavých místností je velmi dobrým řešením. Zrcadla prosvětlí předsíň nebo ložnici jak světlem odraženým od oken, tak i lamp.

Zrcadlové šatní skříně s posuvnými dveřmi do ložnice

Zrcadlové šatní skříně jsou velmi univerzální a dobře se hodí do každého stylu aranžmá a typu interiéru. Díky tomuto mimořádně funkčnímu kusu nábytku můžete uložit oblečení, povlaky na polštáře, ručníky, a další věci, které budete mít vždy po ruce. Pro ty, kteří mají rádi skandinávský styl, bude dobrou volbou bílá zrcadlová šatní skříň. Bílá nejen prostor opticky zvětší, ale také místnost prosvětlí. Bude také výborným pozadím pro barevné doplňky a dekorace.

Šatní skříň s posuvnými dveřmi a zrcadlem do obývacího pokoje

Šatní skříň je kus nábytku, který není určen pouze pro použití v ložnici nebo předsíni. Moderní zrcadlová šatní skříň může být i módním prvkem vybavení do obývacího a také denního pokoje. Jejím umístěním naproti okna můžete získat efekt odrazu světla, které se bude měnit v závislosti na aktuální denní době. Pokud se jedná o tento kus nábytku, kromě funkčnosti a úložného prostoru je třeba dbát i na na to, aby sladit vzhled šatní skříně s vybavením, které již máte. To vám umožní získat jednotný styl a konzistentní aranžmá.

Šatní skříně- Baumax.cz

Šatní skříň se zrcadlem ve vaší předsíni

Šatní skříň, ať už se zrcadlem nebo bez, je oblíbeným prvkem vybavení také do předsíně. Její velikost samozřejmě závisí na prostoru, jaký máte k dispozici. Kde je dostatek místa, můžete volit i prostornější modely. Šatní skříň v předsíni vám umožní uskladnit svrchní oděvy, šály, kabelky, rukavice a boty. Prostornější skříně dokonce nabídnou úložný prostor i na vysavač, nebo také jiné příslušenství na úklid, na které je často složité najít místo. Jednoduše řečeno, vše co potřebujete, budete mít vždy na dosah ruky, aniž by bylo na očích.

Velmi dobrým řešením do předsíně jsou skříně se zrcadlem vybavenými posuvnými dveřmi. Je téměř nutností zkontrolovat před odchodem z domu svůj zevnějšek a prohlédnout se v zrcadle. Výběrem zrcadlové šatní skříně vyřešíte i problém s nedostatkem místa na samostatné zrcadlo. Velmi často jsou průchozí místnosti či předsíně úzké, dlouhé a obtížné pro uspořádání. Mimořádně praktická je proto v takových interiérech šatní skříň, která má místo otočných dveří posuvné dveře.

Při nákupu příslušné šatní skříně do vašeho domova či bytu se vždy řiďte svým vkusem a intuicí. Bez ohledu na styl, který převládá ve vašich interiérech, pamatujte, že model zrcadlové šatní skříně, který si vyberete, by měl barevně a celkově ladit s ostatním nábytkem, který máte doma.

Podívejte se na kompletní nabídku šatních skříní, dostupných v našem internetovém obchodě, a vyberte si model ideální do vašeho interiéru.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Kolik stojí šatní skříň na míru?


Útulná a pohodlná – vybíráme nábytek do ložnice


Jak navrhnout vnitřek šatní skříně


 

 

Zpět