Co dát na zeď v předsíni, chodbě, hale? Zde je X nejzajímavějších řešení!

20.12.2022

Předsíň - je to první místnost, kterou každý uvidí, když vstoupí do bytu či domu. Její aranžmá buď nás láká vstoupit dál, či nikoliv. Podle toho je důležité ji zařídit tak, aby vítala vás a vaše hosty, a lákala jít dál.

Uspořádání předsíně, chodby nebo vstupní haly není jen volbou funkčního nábytku, jako je šatní skříň, botník, ale také volbou vhodné povrchové úpravy stěn. Naši zákazníci se často ptají, co zde v praxi funguje nejlépe? Jaký typ povrchové úpravy je zároveň elegantní a odolný vůči mechanickému poškození? Keramické barvy, strukturální barvy, akrylové barvy, dekorativní omítky, obklady stěn, či třeba tapisérie? Co bude hitem v tomto neobvyklém a extrémně náročném prostoru?

Jste-li také zvědaví, určitě se podívejte, co na toto téma radí naši specialisté. Představujeme některé z nejzajímavějších, nejpraktičtějších a nejdůležitějších nejmódnějších návrhů pro dokončení stěn v předsíni.

 Komody- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Nápad na dokončení stěn v předsíni

2. Obklady v předsíni

3. Módní a charakteristické strukturální omítky

4. Výhody dekorativních omítek

5. Útulné a teplé dřevěné obklady 

6.  Vzorované, barevné, minimalistické - tapety do každé předsíně

7. Tapeta - perfektní pozadí pro zrcadlo v předsíni

8. Jak vymalovat předsíň? Toto je pravděpodobně nejčastější otázka.


 


Nápad na dokončení stěn v předsíni

Všechno začíná nápadem. Při hledání inspirace na uspořádání předsíně, ať už v paneláku anebo v rodinném domě, se vyplatí hledat celostní řešení. Stěny v předsíni nebudou samostatným prvkem, odděleným od zbytku interiéru, ovšem měly by tvořit ucelený celek s ostatním vybavením a všemi prvky, které se v tomto prostoru nakonec najdou.

Při přípravě na jakékoli aranžmá stojí za to vybrat styl a definovat stylingový rámec na samém začátku. Ujišťujeme vás, že každý, i zcela amatérský projekt, bude mít při kompletaci jednotlivých prvků dekoru cenu zlata.

Když upřesníme naše očekávání a předem určíme styl, ve kterém bude předsíň uspořádaná, můžeme přemýšlet o dokončení zdí, vedení pravidlem důslednosti.

Než se budeme bavit o konkrétních řešeních, chceme zmínit ještě jeden důležitý problém, který je vhodné mít na paměti při aranžování předsíně, vstupní haly či chodby. Interiéry tohoto typu bývají prostorné a světlé, proto při výběru materiálu na povrchovou úpravu stěn v předsíni hledejte řešení, která místnost opticky zvětší.

Nyní k věci. A co stěny v předsíni? Zde je náš seznam 5 nejlepších.

Předsíňový nábytek- Baumax.cz

Obklady v předsíni

Mnoho z nás si myslí, že dlaždice do předsíně se hodí pouze na podlahu. Ukazuje se však, že skvělým řešením jsou i obklady na zeď. Poskytují nejen plnou funkčnost, ale také bezvadný vzhled. Dlažba v předsíni bude za pár let vypadat stejně atraktivně jako první den po instalaci. Obklady se vyznačují extrémní odolností vůči poškození a nečistotám. Jestli tedy stále přemýšlíte, co dát na stěnu v předsíni, chodbě či vstupní hale, abyste je ochránili před poškozením, můžete s úspěchem položit dlaždice.

Efektní vzory a rozmanitost barev umožňují sladit obklady ke stylu, ve kterém bude interiér uspořádán. Stejně dobře se budou hodit do předsíně ve skandinávském stylu, industriálním stylu, glamour stylu, klasickém stylu, art deco a loft stylu.

Obklady se vyznačují nadčasovým, designovým vzhledem a funkčností, proto jako dokončovací materiál budou rovněž vhodné do předsíně.

Módní a charakteristické strukturální omítky

Strukturální omítka je speciální omítka, která umožňuje získat různé tvary a textury na stěně (někdy i na stropě). S její pomocí vytvoříte na stěně v předsíni charakteristický porézní povrch. Jednotlivé typy strukturálních omítek, nazývaných také dekorativní omítky, se liší hustotou a zrnitostí, takže výběr správného produktu na stěny do předsíní závisí na tom, jakého efektu chcete dosáhnout. Na rozdíl od tradičních sádrových či vápenných omítek se strukturální omítka nanáší v silnější vrstvě - může to být jedna nebo dvě vrstvy, které se následně formují pro získání dekorativní struktury stěny.

Omítka je moderní a designové, ale také praktické řešení. Bude fungovat ve všech těch interiérech, kde chceme narušit efekt uniformity a jednotvárnosti místnosti.

Dekorativní omítka se obvykle používá na vnitřní úpravu. Na trhu lze nalézt i vnější verze, vyznačující se vysokou odolností proti mechanickému poškození. Interiérové ​​verze se zdají být o něco měkčí, ale požadavky na interiér předsíně úspěšně splní.

Výhody dekorativních omítek

Jednou z hlavních výhod dekorativních omítek je, že s jejich pomocí získáte originální a jedinečný efekt, aniž byste vyčerpali rozpočet na dokončovací práce. Je třeba zdůraznit, že dekorativní omítka není příliš drahé řešení. Na rozdíl od hotových tapet či nudných barev můžete vytvořit jedinečnou strukturu, kterou lze snadno přizpůsobit interiérům v mnoha stylech - od tradičních po moderní.

Takto upravené stěny dokonale ladí s nábytkem z různých epoch. Strukturální omítka se také vyznačuje odolností proti otěru a trvanlivostí. Navíc se snadno udržují v čistotě. Efekt, který na stěně vytvářejí dekorativní omítky, hladké omítky a mozaikové omítky, vydrží úspěšně mnoho let bez nutnosti renovace.

Na rozdíl od mnoha jiných řešení lze tento typ obložení stěn provést svépomocí a neměl by být s tím problém. To nám umožňuje dosáhnout přesně takového efektu, jaký jsme si ve fázi plánování představovali.

Útulné a teplé dřevěné obklady

Současné trendy interiérového designu jednoznačně směřují k dřevěným obkladům stěn. Dřevo na stěně se objevuje nejen v elegantním obývacím pokoji, kuchyni či ložnici, a stále častěji také v předsíni. Dřevěné desky, mozaiky, dřevěné panely a lamely úspěšně zdobí stěny a jsou alternativou ke klasickým dokončovacím materiálům.

Proč se vyplatí použít dřevo k dekoraci stěn v předsíni? Důvodů je alespoň několik. Dřevo je designový a nadčasový materiál. Ten byl, je a jistě bude módní ještě mnoho let. Použití dřevěných panelů či lamel v interiéru předsíně zútulní a navodí příjemnou atmosféru. Každého, kdo překročí práh domu či bytu, obklopí vřelá, útulná atmosféra. Dřevo je také velmi praktické, z jeho povrchu snadno odstraníte nejrůznější nečistoty.

Když přemýšlíte, jak dokončit stěny v rustikální, boho, retro či loftové předsíni, můžete s úspěchem vsadit na dřevo.

Přírodní dřevěné obložení stěn vnese teplo a pohodlí do každého prostoru. Díky široké škále modelů si můžete vybrat mezi přírodními, extravagantními a téměř uměleckým provedením. Různé kolekce dřevěných obkladů stěn umožňují nejen individualizaci každé haly, ale také vytvoření jedinečných dřevěných stěn v interiéru.

Vzorované, barevné, minimalistické - tapety do každé předsíně

Chodba vyžaduje speciální uspořádání, přeci jen má reprezentativní funkci, proto se vyplatí zvolit povrchovou úpravu stěny, která každé stěně dodá „wow“ efekt. A takovým materiálem na stěny jsou tapety do předsíně. Tapety, současně dostupné na trhu, se vyznačují absolutním bohatstvím vzorů, barev, textur a materiálů. Rozlišujeme klasické tapety, sklolaminátové tapety, vinylové tapety, 3D tapety a fototapety.

Každá malá předsíň má ráda světlo, světlé barvy a zajímavé kombinace. Tapeta s lesklým vzorem nebo stříbrnými listy se do této místnosti skvěle hodí. Stojí za to vědět, že při výběru vzoru tapety se nemusíme omezit na jeden. Můžeme úspěšně kombinovat dvě nebo dokonce tři ladicí tapety.

Zajímavý efekt získáme kombinací světle šedé tapety s tapetou s tropickými listy. Nabídka obchodu BauMax zahrnuje mnoho typů a vzorů tapet, které mohou být základem pro výraznější vzory, a které dohromady vytvoří harmonický celek. Volbou tapety ve výraznějších barvách do klidného světlého interiéru mu dodáme charakter.

 Komody- Baumax.cz

Tapeta - perfektní pozadí pro zrcadlo v předsíni

Nejčastěji jsou zrcadla v předsíni velká a zabírají velkou část stěn – jde o záměrný postup, protože zrcadlo dokáže opravdu zázraky a místnost opticky zvětší. Umístíme-li světlou tapetu před zrcadlo tak, aby se v něm odrážela, efekt zvětšení bude silnější.

Tapety do předsíní, na chodby, a vstupní haly nabízené v našem obchodě jsou dostupné v mnoha barvách a strukturách, díky kterým si každý zákazník může realizovat svou představu o uspořádání prostoru předsíně.

 

Pamatujte! Tapeta do předsíně dokáže zázraky, dodá místnosti hloubku a stane se její největší ozdobou.

Strukturální barvy, latexové barvy, keramické barvy

 

Jak vymalovat předsíň? Toto je pravděpodobně nejčastější otázka.

Předsíň je prostor náchylnější k nejrůznějším nečistotám, než ostatní. Zde necháváme špinavé boty, mokré deštníky, věšíme kabáty a bundy. To vše znamená, že některé stěny se zašpiní mnohem rychleji. Pokud nechceme každých pár měsíců osvěžovat jejich vzhled, vyplatí se věnovat trochu pozornosti výběru vhodné barvy, která nejen barevně zpestří vchod do našeho domu, a zároveň zaručí rychlý a efektivní úklid.

Častým problémem v předsíni jsou špinavé stěny. Výrobci barev se proto přiklánějí k vymýšlení nových technologií, omezujících usazování nečistot na stěnách. Emulzní barvy a latexové barvy zaručují jak estetický vzhled, tak snadné čištění. Vyznačují se odolností vůči různým drsným podmínkám. Na výběr máte navíc bohatou paletu barev.

Při výběru vhodné barvy do interiéru předsíně vyberte praktickou a zároveň elegantní. Máte malou předsíň v paneláku, světlé barvy tam dokážou zázraky. Nejen opticky zvětšit prostor malé předsíně, ale také prosvětlit tmavé zákoutí. Takové světlé odstíny lépe odrážejí světlo, než tmavé barvy. První dojem po vstupu do světlé předsíně je vždy pozitivní a příjemný.

Pamatujte, že předsíň je vizitkou celého bytu, tam si naši hosté odkládají svrchní oblečení, a pokračují dál do dalších místností. Proto předsíň by měla být nejen funkční, ale také stylová a elegantní.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Čalouněné panely čela postele


Montáž korkových obkladů


Dřevěné lamely na stěnu do obývacího pokoje


 

Zpět