Tmavé barvy v koupelně, je takové uspořádání interiéru dobrý nápad?

27.01.2023

Moderní aranžmá koupelen se stále více přiklání k tmavým barvám. Tmavé barvy, jako je černá a šedá, jsou odvážné, ale také je to v případě koupelen velmi moderní řešení. Pokud přemýšlíte, jaká by měla být koupelna ve vašem domě či bytě – světlá či tmavá – přečtěte si, jaké výhody a nevýhody má právě tmavá koupelna. Jaké doplňkové barvy a vybavení volit na to, aby aranžmá v tmavé barvě vypadalo efektně, a nepůsobilo příliš ponurým dojmem. Podívejte se na naše tipy a inspirace, jak si atraktivně zařídit tmavou koupelnu, kde takové uspořádaní bude nejlépe fungovat, a v jakých případech je lepší prostor uspořádat ve světlejší barvě.

Atraktivní tmavé koupelny se stále častěji objevují v domech a bytech. Tuto možnost také stále častěji využívají interiéroví designéři pro své projekty, zejména ti, kteří prosazují moderní a minimalistická řešení. Interiéry v tmavých barvách mají svůj jedinečný styl a charakter, jsou odvážným řešením pro ty, kteří oceňují individuální přístup k designu interiérů. Pokud se zamýšlíte, zda je to vhodné řešení i pro vás, nebo pokud se vám líbí černá, ale máte obavy, zda je vhodné ji použít pro zařízení i menší místnosti, přečtěte si náš článek. Poradíme také, na co se soustředit při výběru vybavení a doplňků, ale i jaké materiály budou pro povrchovou úpravu nejlepší. Když se o to postaráte, můžete získat interiér, který potěší nejen funkčností, ale také efektním a jedinečným vzhledem.

Vybavení koupelny- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Je tmavá koupelna estetická?

2. V jakých koupelnách bude tmavé aranžmá vypadat nejlépe?

3. Tmavá povrchová úprava nebo tmavé vybavení?

4. S čím tmavé barvy v koupelnách kombinovat?

5. Jaké vybavení se hodí do tmavé koupelny?

6. Jaké doplňky jsou důležité do tmavých místností?



Je tmavá koupelna estetická?

Moderní tmavá koupelna si získává stále větší oblibu. Uspořádání takového prostoru může získat jiný výsledný efekt – to záleží, zda bude tmavá povrchová úprava stěn a podlah, či do koupelny umístíte pouze tmavý nábytek. Při zařizování nejde o to, aby bylo všechno černé – jde o to, jak sladíte tmavé a světlé prvky. Co je důležité, je správné vyvážení. Pokud máte tmavý nábytek, v tom případě ji atraktivně doplní světlejší povrchová úprava. A pokud dáte na stěny i na podlahy tmavou barvu, naopak ji efektně doplní bílá sanitární keramika. Jedinečné aranžmá, jsou ty, která vkusně snoubí tyto faktory, a vy se díky tomu budete v nich cítit příjemně.

Černá barva je nadčasovou volbou do každého interiéru, takže stejně esteticky bude působit i v koupelně. Koupelna v černé je zajímavá a mimořádně estetická. Je to elegantní a luxusní barva, která dodává interiéru styl a jedinečnou estetiku. A v kombinaci s vhodnými dodatky černá vytvoří elegantní a přepychové aranžmá.

Vybavení koupelny- Baumax.cz

V jakých koupelnách bude tmavé aranžmá vypadat nejlépe?

Ne každá koupelna může být uspořádaná v tmavých barvách. Pamatujte, že tmavé koupelnové obklady a dlažby, tmavé zařízení mají tendenci pohlcovat světlo a opticky zmenšovat prostor. Černá koupelna proto nebude v malém interiéru vypadat nejlépe. Čím větší prostor, tím více černé můžete použít. V malých koupelnách nebo na WC je lepší volit aranžmá ve světlých barvách.

Velká a malá koupelna v tmavé barvě

Někdy lze i menší koupelnu zařídit v tmavších barvách. Pokud máte menší prostor, a přesto si chcete užít koupání v tmavé koupelně, vsaďte na lesklé obklady a povrchovou úpravu nábytku ve vysokém lesku. Lesklé povrchy dobře odrážejí přirozené i umělé světlo, pocházející z lamp a lampiček. Díky odrazu světla bude aranžmá dodatečně prosvětleno a navíc se místnost opticky zvětší.

Lesklé povrchy nejsou vše, co můžete v malé koupelně udělat, aby ji optický zvětšit. Pokud chcete tmavou povrchovou úpravu pro menší koupelnu, rozhodněte se pro velká zrcadla. Zrcadla, stejně jako lesklé povrchy, dobře odrážejí světlo, takže budou moci dodatečně prosvětlit místnost. Tmavé koupelně prospějí zejména modely zrcadel s podsvícením po celém obvodu rámu. Zrcadla s neobvyklým tvarem budou vypadat dobře v moderních interiérech.

Atraktivní styly interiérového designu v koupelnách

Tmavá koupelna je také doménou moderních, módních a odvážných interiérů. Pokud je tedy dům či byt zařízen v tomto stylu, rozhodně stojí za zvážení zavést do prostoru koupelny tmavé odstíny. Ty prospějí zejména koupelnám v glamour, moderním, minimalistickém, retro, vintage stylu, a ve velmi kontrastních kombinacích, kde se například snoubí bílé stěny s černým vybavením.

Tmavá povrchová úprava nebo tmavé vybavení?

V koupelně se tmavé barvy mohou objevit v několika provedeních. Oblíbené je zařídit tmavou koupelnu s tmavým povrchem a rovněž pomocí černých armatur. Interiér může mít jiný vzhled a charakter, to záleží, jaké vybavení si vyberete.

Na rozdíl od zdání je takové rozhodnutí velmi důležité. V úpravě a vybavení koupelny v tmavých barvách je totiž skutečný aranžérský potenciál.

Jako povrchovou úpravu můžete použít tmavé dlaždice nebo tmavé vinylové panely. Nezapomeňte se však v tomto případě vzdát černé výbavy, protože přemíra tmavých barev bude opravdu drtivá. Černobílá koupelna bude jistě vypadat krásně. Aranžmá složené z tmavých a světlých prvků je nadčasová kombinace!

Vany- Baumax.cz

S čím tmavé barvy v koupelnách kombinovat?

Zavést tmavé aranžmá do koupelen není tak těžké. Je mnohem těžší udělat interiér příjemným. Aranžmá bude atraktivní a zajímavé, pokud tmavé odstíny zkombinujete s jinými vhodnými barvami.

Metalické barvy v kombinaci s krásnou černou

Tmavě modrá nebo tmavě šedá v kombinaci s atraktivními, lesklými zlatými dodatky působí výjimečně atraktivně. Tato možnost se doporučuje zejména pro interiéry ve stylu glamour. Zlaté prvky vnášejí do prostoru jedinečnou záři, jejich použití v kombinaci s černou je hitem nadcházející sezóny interiérového designu!

Černá bude vypadat stejně dobře se stříbrnými nebo mosaznými, lesklými dodatky a armaturami.

Světlé odstíny v kombinaci s černou – nadčasový kontrast

Prostor s tmavými barvami by měl být kombinován se světlými odstíny – bílou, světle šedou, krémovými odstíny nebo světlými barvami země. Takové kontrasty, méně či více výrazné, jsou skutečným hitem v interiéru! Uspořádání takových prostorů je jednoduchá záležitost a ve většině případů mnohem jednodušší než uspořádat prostor pouze pomocí tmavých barev.

Použití dekoru přírodního dřeva v prostoru tmavé koupelny

Atraktivní aranžmá v černé barvě velmi často využívají kombinaci tmavých barev s barvou a dekorem přírodního dřeva. Dřevo se může objevit jak v povrchové úpravě, tak v nábytku a doplňcích. Teplé odstíny dřeva oživí aranžmá a zútulní koupelnu. V takové koupelně dostává domácí SPA nový význam!

Intenzivní, živé barvy koupelnových doplňků

Černá koupelna nemusí být vůbec nudná! I když je nábytek a povrchová úprava v tmavých barvách, můžete do interiéru vnést trochu zpestření pomocí živých, zářivých barev. Vyberte si na to zářivě červenou nebo energickou limetkovou zelenou!

Ty je nejlépe vnést do tmavého uspořádání v podobě doplňků, jako jsou ručníky, koše, dávkovače na mýdlo, koše.

Vybavení koupelny- Baumax.cz

Jaké vybavení se hodí do tmavé koupelny?

Černá nebo tmavá koupelna potěší, ale nezapomeňte do ní umístit vhodné vybavení. Zajímavě bude vypadat světlý nábytek na pozadí tmavých stěn nebo tmavý nábytek na pozadí světlého koupelnového obkladu.

Prostor lze zařídit různě, ale pamatujte, že zařízení by mělo být pohodlné, estetické a funkční. Dobře poslouží skříně, komody a skříňky sloupky na vysokých nohách, které usnadní úklid. Úžasně vypadají i volně stojící vany a umyvadla na desku – ty budou opravdovým hitem nadcházející sezóny!

Nezapomeňte ani na osvětlení! To je extrémně důležitý prvek v tmavých aranžmá. Bez dostatku světla bude místnost působit chaoticky a pochmurně. Investujte do jednoho hlavního stropního svítidla, které zajistí rozptýlené světlo a menších nástěnných svítidel a lamp pro výkonnější bodové osvětlení. Samostatné podsvícení zrcadla je rovněž dobrý nápad.

Jaké doplňky jsou důležité do tmavých místností?

Moderní a módní interiér je ten, kterému nechybí vhodné doplňky. Černá barva sama o sobě působí trochu nudně, a proto je tak důležité, aby dát vhodné dekorativní prvky.

Koupelnu můžete vyzdobit mnoha způsoby, abyste přerušili monotónnost černé. Fungovat budou bílé ručníky nebo barevné grafiky zavěšené na zdi. Koupelně rovněž prospěje, když zavedete do interiéru květiny a hrnkové rostliny, zvláště když je v ní přirozené světlo.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Lepidla spárovací hmoty a příslušenství pro keramické obklady - přehled nejlepších produktů pro lepení


Dlaždice s květinovým motivem -nejzajímavější trend interiérového designu 2022!


Jaký vzor pokládky dlažby na podlahu vybrat?


 

Zpět