Předsíň v pařížském stylu

01.02.2023

Předsíň je často tou nejméně působivou místností v celém domě či bytě, a přesto je to první interiér, který po překročení prahu spatříte. Proto stojí za to ji esteticky zařídit. Ideální budou aranžmá, která překvapí a osloví více lidí – jedním z těchto stylů aranžmá bude pařížský styl.

Elegantní a plný jemné nádhery, francouzský styl se bude hodit téměř do každé místnosti včetně předsíně. Stojí za to proto jej použít nejen do předsíně, ale vnést jeho prvky i do ostatních interiérů, a zařídit tímto způsobem celý byt. A jak na to? Při zařizování bytu v tomto designu se zaměřte na ležérní eleganci, jemnou nádheru a světlé, příjemné barvy. Inspirace, jaké jsme pro vás připravili v tomhle článku, vám s tím jistě pomůžou. Však nejen Francouzi mohou mít bydlení v pařížském stylu.

Vybavení interiéru- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Jak vypadá pařížský styl?

2. Estetika pařížského stylu

3. Na co pamatovat při zařizování bydlení ve francouzském stylu?

4.  Osvětlení a francouzský styl bydlení

5. Zrcadla v bytě nad zlato

6. Jaká povrchová úprava se hodí do francouzského stylu bydlení?

7. Jaké prvky vybavení jsou vhodné do francouzského stylu předsíně?

8. Co je ještě důležité pro uspořádání předsíně ve francouzském stylu?



Jak vypadá pařížský styl?

Pařižský interiér potěší svou jedinečnou krásou, světlými barvami a jemným bohatstvím vybavení a doplňků. Tento styl může mít mnoho podob, ale obvykle jej doprovázejí tlumené barvy, a konkrétně světlé pastelové odstíny, které se nejlépe hodí k pařížskému uspořádání. Kromě barev jsou zde důležité dekorativní prvky a jedinečné kusy nábytku. Pařížské interiéry jsou plné světla, zajímavých prvků a často zde najdete i trochu uměleckého nepořádku. Styl francouzských aranžmá je uvolněný a ležérní. Francouzi jsou známi svým vytříbeným vkusem, který se promítá i do designu jejich bydlení.

Estetika pařížského stylu

Francouzi, a hlavně obyvatelé Paříže, vyvinuli tento konkrétní styl, který je spojením elegance a ležérnosti s velkou péčí a dodali interiérům jedinečný charakter. Byty v pařížském stylu jsou módní, ale zároveň trochu umělecké, proto se zaměřte na to, aby zavedené prvky byli velmi dekorativní.

Krásná barva stěn nebo tapeta na stěny, ozdobná podlaha, nábytkové prvky dekorativní a dekorace plné ležérní elegance jsou hlavními determinanty tohoto jedinečného stylu. Takto uspořádaná předsíň může být hodně lákavá, jak pro členy domácnosti, tak pro návštěvy. Svým vzhledem, který se nepodobá většině jiných stylů aranžmá, kvůli jeho dekorativnosti vybízí k tomu, abyste vstoupili do vzdálenějších částí domu.

Na co pamatovat při zařizování bydlení ve francouzském stylu?

Francouzský styl miluje světlé odstíny a velkou dekorativnost. Aby se vám podařilo zařídit místnost v tomhle stylu, neměli byste zapomenout umístit do předsíně prvky, které z ní udělají malou výstavní síň. To budou nejen vhodné kusy nábytku, ale i dekorace a doplňky. Aranžmá nemusí být dokonalé, naopak se v něm musí najít trochu svobody a ležérnosti. Francouzi dokážou se vkusem kombinovat různé prvky, tak aby interiér byl efektní, stejně jako funkční a pohodlný. Inspirace snadno najdete na internetu, a v časopisech o bytovém designu. Pohrajte si s nimi, a vytvořte originální interiér, jako z Paříže. A pamatujte, že každý styl je zčásti výrazem vlastních představ a potřeb.

Osvětlení a francouzský styl bydlení

Vhodné osvětlení se v prostoru předsíně obzvlášť vyplatí, a to nejen ve francouzských interiérech. Ovšem v nich je nesmírně důležité. Pařížské činžovní domy mají většinou vysoká okna, takže není problém s přístupem denního světla. Pokud ovšem vaše předsíň nemá okna a přístup denního světla je omezený, pak je třeba postarat se o vhodné osvětlení. To musí být jak funkční, tak dekorativní. Vhodný bude třeba křišťálový lustr a ladící k němu nástěnná svítidla, která se vám do francouzského aranžmá rozhodně vyplatí pořídit. Tím dodáte celému uspořádání ten správný charakter.

Zrcadla v bytě nad zlato

Ve francouzských aranžmá důležitou roli hrají zrcadla. Představte si, že velké zrcadlo prostor nejen efektně doplní, ale i opticky zvětší a dodatečně prosvětlí. Tak proto na tento prvek nesmíte zapomenout, zejména při zařizování malých a špatně osvětlených předsíní. Je dobré, když předsíňové zrcadlo má rám ve zlaté barvě. Takový prvek je do francouzských interiérů přímo nezbytný.

Jaká povrchová úprava se hodí do francouzského stylu bydlení?

Pro francouzské aranžmá je důležitá vhodná povrchová úprava stěn a podlah. Dbejte proto, aby stěny a podlahy měly příslušné odstíny, tedy světlé a pastelové. To dodá místnosti elegantní a příjemný charakter.

Úprava stěn do francouzského stylu interiéru

Pokud máte světlou předsíň, bude výběr povrchové úpravy mnohem jednodušší. Je dobré místnost vymalovat bílou nebo světlými odstíny šedé. Dobře se osvědčí i jemný odstín broskvové nebo mátové. Pudrovou růž můžete použít v romantické verzi francouzského aranžmá.

Na stěnách se budou dobře prezentovat i tapety s jemnými naturalistickými i geometrickými vzory.

Podlahové panely a dlažby pro uspořádání francouzské předsíně 

Francouzský styl má rád dekorativnost, ale i jemnost. Do takové předsíně budou dekorativní dlaždice s jemnými motivy perfektní volbou. Osvědčí se také vinylové panely s geometrickými vzory. Klasickým řešením je černobílý kostkovaný vzor, ​​ale i ​​jiné motivy. Hladká, jednotná, světlá podlaha může vypadat stejně atraktivně.

Pokud máte rádi materiál, jakým je dřevo, použijte jej pak i pro tohle uspořádání. Naopak atraktivní podlahy ve vzoru rybí kosti dokonale ozdobí francouzský design předsíní. Nadčasové uspořádání podlahových panelů a parketových dílců uspořádaných ve vzoru rybí kosti podtrhne jedinečný charakter místnosti.

Dřevěná podlaha také výrazně oteplí interiér a dodá francouzskému aranžmá útulnější charakter. Bíle stěny a dřevo na podlaze vytvoří zajímavou a nadčasovou kombinaci, ideální pro tento styl bydlení.

Štuk pro francouzský styl bydlení

Pro francouzské uspořádání se často, jako povrchová úprava, používá štuk. V takových interiérech jej lze umístit na stěny nebo strop. Tyto dekorace mohou být vyrobeny ze sádry nebo polystyrenu v podobě kazet.

Štuk však nemusí být nutně bílý, i když bílý vypadá opravdu úchvatně. Vše záleží od uspořádání, v odvážnějších aranžích, plných překvapivých prvků se vyplatí použít barevný štuk.

Jaké prvky vybavení jsou vhodné do francouzského stylu předsíně?

Francouzský styl má rád jedinečný, velmi charakteristický nábytek. V takových interiérech budou skvěle vypadat komody a skříně na vysokých nohách ve tvaru písmene S. Vyplatí se vybírat nábytkové prvky ve světlých barvách, dobře poslouží i modely s lesklou povrchovou úpravou. Nábytek by měl mít dekorativní design. V případě skříní a komod je lepší volit modely se zásuvkami než nábytek s otočnými dvířky.

Čalouněné sedáky

Ve francouzských interiérech je důležitý čalouněný nábytek, proto je vhodné do předsíně umístit židle nebo lavici s čalouněným sedákem. Pomocí látkového čalounění vnesete do interiéru ten správný charakter. Dekorativní, vzorované pruhované látky nebo ty s květinovými motivy budou dokonalé.

Skříně na oblečení – plně funkční předsíň

Estetika je pro francouzské aranžmá nesmírně důležitá, ale nemělo by se zapomínat, že v místnosti nesmí chybět užitné prvky vybavení. Funkční nábytek znamená funkčnost předsíně. Do prostoru určitě dejte věšáky na oblečení, skříně a komody. Pokud uvažujete o šatní skříni, je lepší vybrat vestavěný model. Díky tomu prostor získá atraktivní vzhled a místnost funkčnost.

Jsou dekorace a doplňky důležité pro francouzské interiéry?

Doplňky a dekorace plní nesmírně důležitou roli v interiérech, včetně těch francouzských. Díky vhodným dekoracím může místnost získat jedinečný charakter. V prostoru předsíně není pravda moc místa na samotné dekorace, ale vyplatí se tam umístit alespoň svícny nebo vázu. Krásně budou vypadat i velké sádrové nebo porcelánové figurky.

Hrnkové květiny do bytu

Dobrým nápadem na výzdobu prostoru předsíně budou jistě hrnkové květiny. Vyplatí se je umístit do ozdobných, keramických nebo skleněných obalů na květináče. Nezapomeňte do aranžmá zavést také textilie – záclony a závěsy.

Vybavení interiéru- Baumax.cz

Co je ještě důležité pro uspořádání předsíně ve francouzském stylu?

Zařídit si byt dle pařížského stylu znamená zaměřit se na jedinečná řešení a velkou dekorativnost. Funkčnost a pohodlí používání zde samozřejmě nesmí chybět – jde přece o způsob, jak vytvořit krásný, funkční a pohodlné aranžmá na míru 21. století. Jedinečnou atmosféru vytvářejí zde světlé barvy a efektní nábytek. Do francouzského aranžmá použijte nábytek a doplňky s oblými, efektivními tvary, které mají světlou povrchovou úpravu.

V pařížském stylu můžete zařídit nejen obývací pokoje. Tato stylizace se Vám osvědčí i v interiéru kuchyně, ložnice, a samozřejmě i v obývacím pokoji. Pokaždé, když vstoupíte do takto zařízeného bytu, budete si připadat jako uvnitř pařížských činžovních domů 20. století. Díky vhodnému nábytku, doplňkům a dekoracím vytvoříte tu správnou atmosféru francouzských aranžmá.

Takové aranžmá si oblíbí zejména ti, kteří mají rádi eleganci a dekorativnost v interiérech.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Jak uspořádat malou předsíň?


Uspořádání malého vstupního prostoru - nápady, které stojí za to použít


Jako šatní skříň zvolit do malé předsíně


 

Zpět