Ložnice ve stylu glamour, jak ji efektivně zařídit?

23.01.2023

Atraktivní, luxusní interiér, přepychově zdobený a zároveň elegantní a tlumené zařízení? Ložnice, kde se můžete cítit jako hollywoodská hvězda? Útulný, ale i plný přepychu prostor? Ano, je to možné! Zařiďte si luxusní a elegantní ložnici ve stylu glamour ještě dnes, a užijte si jedinečné aranžmá, které potěší každého.

Moderní glamour ložnice má ráda přepych, sofistikovaný vkus a eleganci. Takovou ložnici je snadné si zamilovat. Interiéry jsou jedinečné a pohodlné a zároveň velmi efektní a funkční. Je těžké takové interiéry zařídit? Vůbec ne! Zjistěte, jak snadno vytvořit aranžmá, které dodá interiéru eleganci, ale také útulnost. Na jaké barvy a materiály se při zařizování soustředit, a jaký nábytek, kromě postele, je pro něj nezbytný, tak aby pokoj získal glamour charakter?

Nábytek do ložnice- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Čím se vyznačuje glamour ložnice?

2. Jaká povrchová úprava stěn a podlah je nejlepší pro glamour styl aranžmá?

3. Glamour ložnice - podlaha jako pozadí pro celé uspořádání

4.  Nákladná rekonstrukce a rychlá změna uspořádání interiéru

5. Jaký nábytek bude fungovat v glamour ložnici?

6. Jaké osvětlení by měla mít ložnice ve stylu glamour?

7. Jaké doplňky jsou nejlepší do glamour ložnice?



Čím se vyznačuje glamour ložnice?

Ložnice je místo, kde odpočíváme, a relaxujeme po naročném dni, a proto je vhodné ji uspořádat tak, aby její zařízení bylo pro nás příjemné. Správně zařízený interiér vyzdvihne z aranžmá ty nejdůležitější rysy glamour stylu, ale je dobré se řídit i vlastním vkusem. Pro její zařízení byste měli použít vhodnou kombinaci barev, vybavení a doplňků. Nábytek musí být stylový, takový který se vyznačuje jedinečným designem, materiály na čalounění, například postele, jako je samet nebo velur budou ideální. Uspořádat glamour ložnici není vůbec náročné, takže to snadno zvládnete sami. Inspirace byste mohli najít na internetu, a vybrat z nich to, co vám nejvíce vyhovuje. Rozhodně se vyplatí pečlivě si naplánovat uspořádání místnosti.

V tomto zajímavém stylu lze uspořádat jak velké, tak malé ložnice. Menší prostor má více omezení, proto je lepší se zaměřit na minimalismus ve vybavení, a především na to, aby uspořádání bylo funkční. Větší interiér vám nabízí více možností, proto jej lze vybavit více kusy nábytku, často mnohem působivějšími svou velikostí či dekorativností.

Nebojte se experimentovat a nechte se inspirovat i jinými styly. Zajímavě v takovém interiéru budou jistě vypadat doplňky v klasickém nebo ve skandinávském stylu. Velká či malá ložnice by pro vás měla být dokonalým místem pro odpočinek, pokud se v ní chcete cítit výjimečně, nebojte se si svou ložnici uspořádat tak, abyste se v ní cítili co nejlépe.

Nábytek do ložnice- Baumax.cz

Jaká povrchová úprava stěn a podlah je nejlepší pro glamour styl aranžmá?

Glamour ložnice je plná nádhery a nenucené elegance. V případě takových interiérů jsou pokoje obvykle světlé, prostorné a minimalistické, ale elegantně zařízené. V takových místnostech je stejně jako doplňky a vybavení důležité pozadí pro celé aranžmá, tedy povrchová úprava stěn a podlah.

Atraktivní dokončení stěn v ložnici glamour

V takových uspořádáních se často používá světlá paleta barev. Na stěně by se měla objevit bílá nebo její různé odstíny, a ve výraznějších aranžích pak šedá nebo béžová. Pokud je interiér ložnice dostatečně velký, může hrát hlavní roli i černá barva. Vyplatí se kombinovat bílou a černou nebo bílou a šedou - je to klasická, elegantní a velmi výrazná kombinace, která se bude skvěle hodit na stěny.

Stěny lze dokončit pomocí různých barev, ale zajímavým nápadem bude také zavedení tapet a pokládka dekorativních čalouněných panelů. V některých případech, kdy chceme více romantický styl, poslouží i dřevěné lamely. Romantická verze ložnice je interiér, který může být také natřen na růžovo.

Glamour ložnice - podlaha jako pozadí pro celé uspořádání

Podlaha se na první pohled nezdá být důležitým prvkem aranžmá. Ukazuje se však, že podlaha dělá pozadí pro ostatní prvky vybavení, takže rozhodně stojí za to věnovat jí pozornost. V takovém aranžmá budou skvěle působit světlé podlahy. Můžete použít laminátové podlahové panely nebo vinylové panely. Oba typy vám umožní získat efekt dřevěné, světlé podlahy. Pokud ovšem chcete mramorovou podlahu, vinylové panely jako imitace tohoto materiálu budou skvělé.

Pro romantickou verzi tohoto stylu bude dobrou volbou i světlý koberec. V některých aranžmá ve stylu glamour, zejména těch moderních a minimalistických, se v ložnici ve stylu glamour objevují dokonce i dlaždice. Obvykle se jedná o velkoformátové keramické dlaždice, které imitují mramor nebo travertin.

Nákladná rekonstrukce a rychlá změna uspořádání interiéru

Ne každý si může dovolit kompletní rekonstrukci ložnice. Taková rekonstrukce ovšem není vždy nutná, aby ložnice vypadala okouzlující. Povrchová úprava je důležitá, ovšem glamour aranžmá můžete vytvořit i na tmavším pozadí nebo masivní podlaze. Stejně tak nemusíte strhávat pořád dobré parkety a dávat na jejich místo mramorové dlaždice.

Pro ty, kteří hledají rychlé a levné způsoby, jak přestavět svou ložnici, navrhujeme přemalovat stěny na světlé odstíny. Glamour ložnice miluje světlé odstíny, takže změna barvy stěn bude důležitým bodem v jejich aranžmá.

Postele- Baumax.cz

Jaký nábytek bude fungovat v glamour ložnici?

Glamour ložnice se neobejde bez příslušného vybavení. Glamour interiéry výrazně získávají, když je nábytek v nich umístěný ve vysokém lesku a má světlé barvy – v tomto ohledu kraluje především bílá.

Nepostradatelný prvek vybavení interiéru ložnice - postel

Nejdůležitějším kusem nábytku v každé ložnici je bezesporu postel. Do glamour ložnice je vhodné umístit velkou čalouněnou postel. Takový model může také dobře fungovat, i když máte malý prostor, a chcete jej úspořádat v tomto stylu. Velká postel skvěle vyplní prostor, ovšem musíte pamatovat, že se pak do ložnice nevejde příliš dalších nábytkových prvků. Postel samozřejmě nemůže být vybraná náhodně. Kromě čalouněných modelů budou dobře v takových prostorech fungovat moderní postele z bílé nábytkové desky.

Glamour ložnice - vybavení

Dalšími kusy vybavení budou: noční stolky, šatní skříň, komoda a elegantní toaletní stolek. Je dobré, když svým designem, materiálem a barvou odkazují na vzhled postele – celá ložnice pak bude vypadat opravdu jedinečně.

Elegantní toaletní stolky jsou mimořádně zajímavým způsobem na aranžování glamour ložnice. Efektní psací stůl umožňuje třídit a ukládat kosmetiku a šperky. Takový nábytek je vhodné doplnit pohodlnými, čalouněnými židlemi nebo stoličkami. Bez takové sestavy se neobejde žádná dámská ložnice. Rozhodně stojí za to zamyslet se nad umístěním takové sestavy do vaší ložnice. Konzoly a sedátka mohou být rovněž v bílé barvě, pak budou vypadat opravdu rozkošně.

Ložnice ve stylu glamour je místnost plná lesku a elegantního přepychu. Do takového prostoru je dobré umístit bílý nábytek s lesklou povrchovou úpravou. Pokud je však celé vybavení v bílé, může bílý nábytek působit příliš sterilním a monotónním dojmem. Při výběru nábytku proto volte modely se zajímavými dekory. Dobře zde poslouží bílý nábytek s černými nebo zlatými ozdobnými prvky. Takový kus nábytku vnese do ložnice přepych, luxus a eleganci.

Jaké osvětlení by měla mít ložnice ve stylu glamour?

Glamour styl aranžmá vyžaduje příslušné osvětlení – díky krásným lampám a lustrům toto aranžmá získá skutečnou záři. V takovém interiéru by měl být hlavním zdrojem světla křišťálový lustr. Bohatě zdobený lustr bude sám o sobě jedinečnou dekorací, takže pokud jsou interiéry menší, je lepší se vzdát mnoha doplňků ve prospěch krásného lustru.

Doplňkovým osvětlením mohou být nástěnné a stojací lampy.

Nábytek do ložnice- Baumax.cz

Jaké doplňky jsou nejlepší do glamour ložnice?

Styl glamour, stejně jako ostatní styly interiérového designu, získává svůj jedinečný charakter, pomocí zavedení do interiéru vhodných doplňků. Dekorativní předměty mají zdůraznit luxus a eleganci interiérů.

Nejdůležitější budou textilie. Látky mají zdůrazňovat luxus, takže dobře zde poslouží povlečení z lesklých látek a dekorativní polštáře z umělé kožešiny. Takové doplňky by měly mít výrazné barvy- zlatá, stříbrná a tmavě fialová budou perfektní. Polštáře mohou mít různé barvy, ale pak by měly mít například stejnou texturu materiálu.

Látky nejsou vše, co podtrhuje charakter glamour ložnice. Zajímavé inspirace ukazují, že velké zrcadlo bude jistě vhodným doplňkem. Zrcadla jsou jedinečnými prvky, které jsou nejen funkční, ale umožňují i dodatečné prosvětlení a optické zvětšení malého prostoru. Zrcadla můžete pověsit na zeď, ale dobře poslouží i zrcadla, která jsou umístěna na dveřích šatní skříně.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Uspořádání ložnice v podkroví. Jak prakticky zařídit ložnici?


Moderní ložnice – jak ji zařídit?


Útulná a pohodlná – vybíráme nábytek do ložnice


 

Zpět