Kuchyně ve stylu glamour, cesta k elegantnímu interiéru

09.02.2023

Atraktivní glamour interiéry si získávají nesmírnou oblibu nejen u žen, ale také u všech těch, kteří očekávají od aranžmá funkčnost, snadné používání a také okázalost a elegantní estetiku. Ve stylu  glamour se zařizuje ložnice, obývací pokoje, koupelny a kuchyně. Při zařizování bydlení v glamour stylu se používají: luxusní nábytek, materiály a doplňky, které vnesou do interiéru tu správnou atmosféru. Důležité jsou rovněž barvy a kontrasty použité v interiérech.

Glamour kuchyně je jedinečným místem plným moderní elegance a útulného přepychu. Luxusní glamour styl také není jednotný – můžete se rozhodnout pro minimalistické, moderní stylizace nebo útulnější, romantičtější řešení s použitím více barev. Podívejte se spolu s námi, jak tyto elegantní interiéry vypadají, a rozhodněte, zdali se takové aranžmá hodí i do vaší kuchyně. Poradíme vám, co můžete udělat, aby váš domov a především kuchyně vypadala takhle elegantně a noblesně. A rovněž, jaké prvky vybavení, materiály a dodatky se hodí vybrat pro kuchyň v tomto stylu uspořádání. Podívejte se, jaké inspirace a rady jsme pro Vás v tomto článku připravili.

Kuchyňské linky- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Proč se vyplatí uspořádat si kuchyň ve stylu glamour?

2. Jaké varianty glamour stylu lze v kuchyni použít?

3. Moderní interiér minimalistické glamour kuchyně

4.  Kuchyně v romantickém glamour stylu

5. Glamour plný oslnivého lesku

6. Jak by měla vypadat dokonalá glamour kuchyně?

7. Jaká povrchová úprava bude nejlepší do glamour kuchyně?

8. Jak nejlépe vybrat nábytek?

9. Jaké doplňky podtrhnou glamour styl v kuchyni?



Proč se vyplatí uspořádat si kuchyň ve stylu glamour?

Glamour styl si získal srdce mnoha lidí a interiéry obývacího pokoje, ložnice a dokonce i kuchyně se stále častěji zařizují v tomto výjimečně elegantním, luxusním stylu aranžmá. Jako každý moderní styl bydlení i toto uspořádání v sobě snoubí skvělou funkčnost, snadné používání a estetiku. Právě tyto vlastnosti udávají ty nejlepší a nejchytlavější trendy v zařizování nejen kuchyně, ale i obývacího pokoje, ložnice a dalších interiérů.

Kuchyně v glamour stylu je přátelská ke svým uživatelům. Praktický kuchyňský nábytek a funkční uspořádání kuchyně umožňuje členům domácnosti pohodlně připravovat jídla a stolovat se v krásných interiérech. Atraktivní a estetické aranžmá navíc zajistí, že se každý host bude v takovém prostoru cítit výjimečně.

Jaké varianty glamour stylu lze v kuchyni použít?

Glamour styl není jednotný a pokud si chcete zařídit kuchyni v tomto stylu, můžete si vybrat několik zajímavých variant tohoto stylu. Populární je moderní minimalismus a romantické aranžmá, stejně jako aranžmá, které spojuje oba tyto trendy.

Moderní interiér minimalistické glamour kuchyně

V minimalistických kuchyních se glamour styl řídí svými vlastními pravidly. Jedná se o jedinečné uspořádání, na jedné straně velmi úsporné a na druhé straně plné elegance a jemné nádhery. Do prostoru minimalistické moderní glamour kuchyně se hodí lesklé kuchyňské skříňky. Díky provedení nábytku ve vysokém lesku bude kuchyně glamour zářit a vypadat neuvěřitelně efektně. Lesklá povrchová úprava je také často jedinou ozdobou takové kuchyně – kvůli minimalismu se více dekorů nepoužívá.

Tato varianta glamour stylu je nejoblíbenější. Dekorativní prvky jsou omezené a celé uspořádání je velmi přehledné. Lesklé povrchy krásně odrážejí světlo, takže je snáze je aranžovat i v menších kuchyních.

V případě minimalistické kuchyně v tomto stylu můžete podtrhnout charakter interiéru použitím výrazných kontrastů, například použitím barev, jako jsou bílá a černá. Proto jsou často černá čela kuchyňského nábytku kombinována s bílými stěnami nebo naopak.

 

Kuchyně v romantickém glamour stylu

Glamour kuchyně může mít i romantičtější nádech. Tato varianta glamour stylu si získala nesmírnou oblibu zejména u žen. V této glamour stylizaci se objevují lesklé povrchy, ale v kuchyni je vidět více barev. Pudrově růžová vypadá v tomto provedení velmi půvabně.

Glamour kuchyně v romantické stylizaci je místem plným pastelových barev a bílé. Využít můžete širokou paletu barev od starorůžové až po krémovou. Dominují zde doplňky, jako jsou vázy a mísy ve zlaté, stříbrné nebo měděné barvě. Perfektně zde vypadají například skleněné a křišťálové ozdoby. Interiér musí mít rovněž správné osvětlení. Důležitá je především funkčnost, ale nesmíme zapomenout ani na jeho dekorativnost. Křišťálový lustr nebo efektně zdobený lustr skvěle jej ozdobí.

Útulná a přepychová romantická glamour kuchyně vybízí k trávení v ní času, a její styl oslní členy domácnosti i návštěvy.

Kuchyňské linky- Baumax.cz

Glamour plný oslnivého lesku

Kuchyně v krásném glamour stylu mohou být také alternativou mezi minimalistickou a romantickou stylizací. Kuchyňský nábytek je v takovém uspořádání rovněž dokončen ve vysokém lesku barev a doplňků je ovšem o něco méně. Stále zde však vládne elegance a důležitou roli hraje osvětlení, především vhodně zvolený lustr, který se stane nejen funkčním, ale i dekorativním prvkem.

V této verzi se často vyskytují prvky z přírodního kamene, například mramoru, který vypadá velmi elegantně a čalouněné židle. Kuchyňské spotřebiče jsou často vestavěné, a v interiéru na pracovní desce není vhodné vystavovat mnoho zařízení. Je to záměr, aby vyniklo nádherné aranžmá. Bílá se v něm pro změnu kombinuje s výraznými barvami - fialovou, zelenou nebo zlatou. Tyto barvy jsou ovšem jen doprovodné, nikoli dominantní. Často je vidět i kombinace sněhově bílé a černé.

Jak by měla vypadat dokonalá glamour kuchyně?

Stylu glamour vládne nádhera a bohatství tvarů, stejně jako i lesklých povrchů. Nechybí zlaté, stříbrné a královské barvy: fialová, červená, bílá, černá a dokonce i pudrově růžová. Třpyt a eleganci ji často přidává i křišťálový lustr. Pokud se vám takový lustr nelíbí, můžete vybrat jiný, ovšem měl by být ve stylu, který doplní charakter zbytku uspořádání. Kuchyň, ve stylu jakým je glamour, je elegantní, ale rovněž velmi útulná. Nechybí v ní černobílý kuchyňský nábytek, stejně jako zlaté či stříbrné doplňky. V interiéru v tomto stylu hrají důležitou roli dekorace, které vnášejí patřičnou eleganci a dodají celku luxusní charakter. Celé aranžmá se neobejde bez příslušného osvětlení, takže důležitý je lustr. Nevynechejte ani doplňkové osvětlení, například nástěnná svítidla.

Jaká povrchová úprava bude nejlepší do glamour kuchyně?

Chcete-li zařídit glamour kuchyni, začněte vhodnou povrchovou úpravou. Glamour styl je spojen s elegancí a nádherou, celek by měl mít jedinečnou záři. V takovém interiéru pro dokončení stěn a podlah dobře poslouží materiály, jako jsou keramické obklady, zejména velkoformátové, které svým vzorem a barvou imitují přírodní kámen, mramor, žulu nebo travertin. Doporučují se zejména světlé odstíny. Takové dlaždice, položené jak na stěnách, tak na podlaze, budou samy o sobě ozdobou. Pak budete je moci použít v minimalistické, i v bohatší verzi tohoto stylu uspořádání. Taková povrchová úprava bude ovšem vhodná nejen do kuchyně, či koupelny, ale i do obýváku a ložnice ve stylu, jakým je glamour.

Jak nejlépe vybrat nábytek?

Glamour kuchyně je interiér plný lesku a přepychu. V průběhu let se vzhled stylu trochu změnil, ale obrovskou roli v takové kuchyni, jako v každé jiné kuchyni, vždy hraje kuchyňský nábytek. Bez něj nebude kuchyň plně funkční, proto je potřeba interiér náležitě vybavit.

V glamour interiérech se často používá lesklé povrchy, proto by i kuchyně měla být vybavena nábytkem ve vysokém lesku. Nábytek v minimalistickém provedení by měl mít vestavné kuchyňské spotřebiče.

Do takové kuchyně je dobré volit kuchyňský nábytek s pracovní deskou z přírodního kamene nebo v barvě a dekoru přírodního kamene, například mramoru či travertinu. Kamenná pracovní deska podtrhne styl aranžmá, a celek získá luxusní charakter. Pro lepší efekt, obklady nad pracovní deskou by měly odkazovat na barvu a dekor pracovní desky.

Pokud chcete do kuchyně umístit stůl a židle, je dobré vybírat modely v bílém provedení. Stůl a židle by měly být elegantní a dekorativní, ale ne příliš nápadné ve svém tvaru.

Kuchyňské linky- Baumax.cz

Jaké doplňky podtrhnou glamour styl v kuchyni?

Styl glamour vyžaduje rovněž příslušné doplňky a dekorace. Přítomnost vhodných doplňků zdůrazňuje charakter aranžmá a vyzdvihuje krásu interiéru. Mezi doplňky, které by v glamour místnosti neměly chybět, patří jistě mísy a vázy z kamene či kovu, stejně jako modely ze skla či křišťálu. Důležité budou i textilie, zejména ty ve výrazných barvách zlaté, stříbrné, černé, fialové nebo zelené.

Nezapomínejte ani na osvětlení. To je stejně důležité jako doplňky, a může váš dům či byt nejen funkčně, ale i efektně prosvětlit. Skvěle se zde osvědčí elegantní, křišťálový lustr a dekorativní nástěnná svítidla.

Zajímavou možností jsou i zrcadla. Zrcadlo vám umožní nejen upravit zevnějšek, ale i opticky zvětší prostor a stane se jedinečnou dekorací.

 


 

 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Jak vyzdobit kuchyně navržené v různých stylech?


Moderní nebo klasická - cesta k elegantní kuchyni


Jak vyčistit zažloutlý nábytek -4 účinné způsoby čištění nábytku


 

Zpět