Jak zařídit obývací pokoj v panském stylu?

30.12.2022

Tlumená paleta barev, skvělá funkčnost, maximální pohodlí a využití praktického vybavení - to je obývací pokoj v panském stylu, který jistě osloví nejednoho muže. V takovém panském interiéru lze dokonale odpočinout a zrelaxovat, díky čemu tento styl aranžmá a zařízení prostoru je vhodné nejen pro single. Panský obývací pokoj má většinou konkrétní styl, dominují v něm tmavé a výrazné barvy, nebo také klasické spojení černé a bílé, díky čemu celek vypadá uspořádaně a minimalisticky. Nábytek, včetně toho v kuchyni, často působí strohým dojmem, ale nepostrádá eleganci, díky čemu takový obývací pokoj je prostor, který si snadno zamilují rovněž ženy. Podívejte se, jak zařídit prostor, který na první pohled působí jako ryze panský, a zároveň nabízí komfort a pohodlí pro všechny. V tomto článku se vám pokusíme říct, jaká povrchová úprava, nábytek a doplňky se do takového prostoru hodí nejvíce, a zároveň jaká barevná paleta se nejlépe osvědčí. Podívejte se, jak správně zařídit obývací pokoj v panském stylu.

Sedací soupravy- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Jaké vlastnosti jsou nejdůležitější pro obývací pokoj v panském stylu?

2. Praktický minimalismus v pánském interiéru

3. Aranžmá vhodné pro každého

4. Jaké prvky jsou klíčové v obývacím pokoji pánského stylu?

5. Jaká povrchová úprava bude nejlepší do prostoru panského obývacího pokoje? Co dát na podlahy?

6. Praktická povrchová úprava na podlahy – podlahové panely

7. Dřevěné podlahy do pánského obýváku

8. Jaká povrchová úprava stěn bude nejlepší pro obývací pokoj v panském stylu?

9. Jaký nábytek se vyplatí vybrat do panského obývacího pokoje?

10. Jaké doplňky do panského obývacího pokoje?

11. Proč se vyplatí vybrat si právě pánský styl obývacího pokoje?



Jaké vlastnosti jsou nejdůležitější pro obývací pokoj v panském stylu?

Pánský obývací pokoj je ideálním místem k odpočinku. Poskytuje maximální pohodlí díky vhodné povrchové úpravě, vybavení a doplňkům. Popisovaný styl aranžmá je vhodný do moderních domů i do bytů v činžovních domech. Najde si své uplatnění v ateliéru i v apartmánu.

Praktický minimalismus v pánském interiéru

Pánský interiér je prostor plný pohodlí a funkčnosti. Místnost je většinou zařízena v duchu minimalismu, kde je každý prvek umístěn promyšleně a plní svou funkci. Doplňků, které zdobí místnost zde není příliš mnoho, stejně jako dalších zbytečných drobností, které plní ryze dekorativní funkci. Co se zde počítá, je funkční a praktický přístup k designu a také skvělá využitelnost celého prostoru.

Sedací soupravy- Baumax.cz

Aranžmá vhodné pro každého

V prostoru takového obývacího pokoje nesmí chybět odpovídající vybavení, které zajistí pohodlí a správnou relaxaci. Pánský obývací pokoj lze snadno přizpůsobit potřebám jeho majitele. Jde o velmi univerzální stylizaci, proto jej často volí nejen muži. Stále si získává větší oblibu i u žen.

Jaké prvky jsou klíčové v obývacím pokoji pánského stylu?

V panském interiéru je dobré dbát na každý prvek aranžmá: povrchovou úpravu stěn a podlahy, vybavení a doplňky. Nejedná se o náročné aranžmá, ale vhodný návrh a zpracování zajistí, že prostor bude mimořádně atraktivní a především mimořádně funkční.

Jaká povrchová úprava bude nejlepší do prostoru panského obývacího pokoje? Co dát na podlahy?

Začneme s povrchovými úpravami. Estetická povrchová úprava zdůrazní krásu aranžmá, ale především se vyplatí zaměřit se na pevná a odolná řešení. Funkčnost v takovém pokoji je zásadní, protože vede k maximálnímu pohodlí.

Sedací soupravy- Baumax.cz

Praktická povrchová úprava na podlahy – podlahové panely

Mezi materiály na povrchovou úpravu podlahy jednoznačně vedou podlahové panely. Používají se jak tradiční oblíbené laminátové panely, tak i o něco modernější vinylové panely, které se vyznačují vysokou odolností. Ty druhé díky své konstrukci poskytují mnohem větší svobodu uspořádání a při navrhování interiérů je bytoví designéři používají nejčastěji

Interiér pánského obývacího pokoje je místem, kde vévodí univerzální, tlumené i výrazné odstíny. Používají se odstíny hnědé a šedé, a ve výraznějších stylizacích tmavší barvy nebo dokonce černá.

Dřevěné podlahy do pánského obýváku

Stejně oblíbené, jako vinylové panely, jsou podlahy z přírodního dřeva. Parkety mohou být uspořádány do zajímavého vzoru, používají se jednoduché i složitější vzory (např. rybí kost). Vzor a barva přírodního dřeva vnesou do aranžmá trochu útulnosti a tepla. Vhodně zvolený vzor a rovněž odstín udělá z takové podlahy ideální pozadí pro další kousky zařízení.

Keramická dlažba v obýváku

Praktická a funkční řešení jsou v obývacích pokojích stále populárnější. Pokládka dlažby v obývacím pokoji se stává mimořádně populární – dlažba vytváří nejen odolný povrch, je také snadná na údržbu.

Jistou nevýhodou může být pro vás jen to, že taková podlaha je studená, takže pocit útulnosti v takové místnosti výrazně klesne. Tento problém můžete ovšem vyřešit položením koberce nebo použitím podlahového vytápění.

Jaká povrchová úprava stěn bude nejlepší pro obývací pokoj v panském stylu?

Pánský obývací pokoj je funkční místnost, která by se navíc měla snadno udržovat v čistotě. Vhodná úprava vám s tím určitě pomůže. Dobrou volbou budou latexové barvy odolné vůči nečistotám a drhnutí na mokro. V případě, že se vám na ní náhodou něco vylije, bez problému ji očistíte, než byste poškodili její povrch. S takovou povrchovou úpravou se stěny budou snadněji čistit.

Velmi populární do takových místností můžete rovněž použít tapetu. Velmi populární a elegantní je šedá tapeta. Pokud navíc zvolíte zajímavý vzor tapety, oživíte tak místnost, která může kvůli minimu vybavení působit příliš prázdným dojmem. Stojí za to položit tapetu na jednu stěnu nebo jen na její fragment. Pokud zvolíte druhou variantu, vytvoříte spíše dekorativní detail než kompletní povrchovou úpravu stěn.

Pro oživení a zpestření aranžmá se kromě tapet často používají i dřevěné lamely. Ty se dají použít jak na stěnu, tak i na strop. To je zajímavá možnost, jak můžete doplnit aranžmá, zvláště když jsou na podlaze dřevěné podlahové panely nebo panely s dekorem dřeva.

Jaký nábytek se vyplatí vybrat do panského obývacího pokoje?

Obývací pokoj v panském stylu, jak v bytě, tak v domě je oázou klidu. Vybízí k odpočinku a relaxaci. Aby však plnil svou roli, musí být náležitě vybaven. Při zařizování stačí pár základních kousků vybavení.

Sedací nábytek v panském obývacím pokoji

Asi nikdo si nedokáže představit odpočinek bez pohodlné sestavy čalouněného nábytku. Pohodlná a moderní sedací souprava poskytne ideální místo k odpočinku. Barva nábytku by měla být tlumená. Tmavý nábytek vypadá dobře na pozadí šedé stěny a světlé dřevěné podlaze. Tmavé podlahy a stěny jsou zase dokonalým pozadím pro světlejší nábytek. Můžete zde použít čalouněný nábytek v béžových nebo hnědých odstínech, nebo také sedací soupravu s šedým čalouněním, podle zbytku aranžmá.

Další zařízení do pánského obývacího pokoje

Obývací pokoj v bytě nebo domě, nejen ten zařízený v panském stylu, obsahuje vybavení, které jeho obyvatelům poskytne funkční a estetické místo k trávení volného času, setkání s rodinou a přáteli. Proto se zde bude hodit nejen sedací nábytek, ale i další nábytkové kusy. Do takových interiérů se hodí především TV stolek. Dá se umístit do obývacího pokoje jako jeden kus nábytku, ale stále častěji se používají praktické a moderní obývací stěny.

Kromě toho v místnosti je dobré umístit regály, police a komody. Zde by také měl převládat řád a minimalismus, takže doplňkového vybavení by nemělo být příliš mnoho, aby interiér nepůsobil přeplácaně.

Jaké doplňky do panského obývacího pokoje?

Obývací pokoj v panském stylu je kvintesencí pohodlí, funkčnosti a minimalismu. Na tyto vlastnosti se zde klade zvláštní důraz, proto byste na ně měli vždy pamatovat při jeho zařizování. Vzhledem k tomu není v takových uspořádáních příliš mnoho doplňků.

Rozhodně zde nenajdete žádné zbytečné drobnosti a ozdoby, ale praktické vychytávky jsou vítány. Na stěnách visí moderní grafiky nebo plakáty.

Interiér obývacího pokoje lze trochu oživit přidáním rostlin v květináčích. Vyplatí se zaměřit na moderní obaly na květináče, díky nimž aranžmá získá zajímavý charakter. Atraktivnější budou i samotné interiéry.

Komody- Baumax.cz

Proč se vyplatí vybrat si právě pánský styl obývacího pokoje?

Obývací pokoje zařízené v pánském stylu jsou interiéry, které rozhodně dokážou upoutat. Jsou mimořádně praktické, funkční a pohodlné, a relaxace je v nich jedinečná. Prostor lze koncipovat tak, aby se jednalo o místo přizpůsobené nejen potřebám pána domu, ale i potřebám ostatních členů rodiny. Tmavé barvy, šedé, hnědé odstíny rozhodně dokážou potěšit. Můžete je snadno zkombinovat podle vlastního vkusu a preferencí. Je to snadné i pro ty, kteří s aranžováním interiérů teprve začínají.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


V každém obývacím pokoji jsou nezbytné tři typy nábytku


Obývací pokoj v rustikálním stylu - 10 nejzajímavějších doplňků


Jak zařídit obývací pokoj? Atraktivní nápady pro moderní aranžmá!


 

Zpět