Jak použít a uspořádat hexagenové dlaždice v koupelně?

05.12.2022

Koupelna je jednou z nejdůležitějších místností v domácnosti každého z nás. Je velmi důležité vytvořit interiér, který bude nejen funkční, ale rovněž módní a vkusný. Při zařizování koupelny většinou používáme obklad a dlažbu různých velikostí, tvarů a barev. Dlaždice lze použít jak v malých, tak velkých koupelnách, jako funkční povrchovou úpravu, která dodává místnosti originální vzhled a funkčnost.

Pokud chcete vytvořit originální aranžmá a nudí vás tradiční tvary obkladů, věnujte pozornost módním šestihranným obkladům a dlažbám. Hexagenový obklad a dlažba získávají stále větší popularitu díky svému jedinečnému tvaru a efektu, jaký pomocí nich lze v interiéru dosáhnout. Jak použít šestihranné obklady v moderních koupelnách? Jaký vzor, provedení a barvu spár vybrat, pokud chcete vytvořit klasické a moderní aranžmá. Na co se při výběru soustředit, pokud se rozhodnete použít tento obklad a dlažbu. Poradíme Vám v tomto článku. Podívejte se na naše tipy a inspirace!

Dlažby a obklady- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Hexagon – dlaždice dokonalého tvaru

2. Šestihranná dlažba – jak vybrat tu nejlepší?

3. Hladké a strukturální šestihranné dlaždice do koupelny

4. Šestihranné dlaždice, jak využít šestihranné obklady a dlažbu v koupelně

5. Šestihranné dlaždice – jak je barevně kombinovat?

6. Šestihranné dlaždice kombinované s jinými dlaždicemi



Hexagon – dlaždice dokonalého tvaru

Hexagon je tvar, který připomíná medovou plástev. Je to tvar, který může být použit jako obklad na stěnu nebo dlažba na podlahu. Tento tvar a vzor předčí ostatní tvary dlaždic – jako jsou tradiční obdélníky nebo čtverce. Hexagony mohou vytvářet nepravidelnou linii, vypadají velmi harmonicky a vnášejí do místnosti zcela novou kvalitu. Šestihranný obklad a dlažba dodají každé koupelně elegantní a luxusní vzhled. Najdete je jak v klasických, tak moderních uspořádáních, a také v mnoha dalších.

Šestihranné dlažby a obklady jsou ideální na to, aby tvořit jak odvážné, tak designové stylizace. Použití šestihranných obkladů je nejpopulárnější v koupelnách a kuchyních, kde je použití obkladů nejčastější. Motiv hexagonu bude vždy přitahovat pozornost a tvořit poutavý, výrazný akcent na stěnách a podlahách. S takovými šestihrannými dlaždicemi můžete zobrazit fragment stěny na viditelném místě, ale vypadají rovněž skvěle při použití i na celé stěně nebo podlaze. Jejich tvar podtrhne jedinečný charakter místnosti.

Dlažby a obklady- Baumax.cz

Šestihranná dlažba – jak vybrat tu nejlepší?

Nabídka šestihranných obkladů a dlažeb je na trhu obrovská. Množství jejich vzorů a barev přitahuje pozornost. Najdete hladké a strukturální provedení. Mohou rovněž napodobovat jiné materiály, například kámen, mramor, dřevo nebo beton, které jsou dnes v interiérech tolik módní. Při výběru obkladů a dlažby do koupelen nebo kuchyní je však potřeba pamatovat na to, aby se soustředit nejen na jejich vzhledu. Důležité jsou také provozní parametry, jaké má obklad a dlažba. Materiál dlaždic musí být pevný, vyznačovat se vhodnou odolností a třídou otěru a v případě dlaždic používaných na podlahu i protiskluznými vlastnostmi. Je potřeba poznamenat, že na rozdíl od klasického obkladu vám pokládka šestihranných dlaždic zabere více času, takže lepé je pro pokládku využit odborníka.

Hladké a strukturální šestihranné dlaždice do koupelny

Šestihranný obklad a dlažba do koupelen a dalších místností jsou k dispozici v tradičním hladkém provedení, ale také v mnoha různých strukturách, a dokonce ve 3D provedení. Díky různým barvám lze trojrozměrný efekt získat i z hladkých dlaždic, pokud spojíme různé barvy hexagonu. Takové uspořádání dlaždic může prostor opticky zvětšit a dokonce mu dodat dojem hloubky.

Šestihranné dlaždice, tradiční a moderní, poskytující trojrozměrný efekt, budou fungovat v jakémkoliv stylu uspořádání. Bez ohledu na místnost, ve které budou použity, ať už v koupelně, chodbě nebo kuchyni, vytvoří jedinečný a originální výsledný efekt.

Šestihranné dlaždice, jak využít šestihranné obklady a dlažbu v koupelně

Šestihranné dlaždice jsou skvělým řešením do místnosti, jako je koupelna. Ozdobí jak stěny, tak podlahy. Budou vypadat skvěle v každé koupelně. Jejich odolnost proti vlhkosti a snadné čištění je předurčuje k použití například na stěně u umyvadla, v prostoru sprchového koutu, vany, toalety a na podlaze. Pomohou zajímavě dokončit prostor vytvořením originálního vzoru, kombinací různých typů textur, či kombinací obkladu ve vysokém lesku s matem nebo spojením různých odstínů. Do malých koupelen je nejlepší zvolit menší šestihranné obklady. Velké šestihranné dlaždice je lépe použít ve velkých koupelnách.

Obklady- Baumax.cz

Šestihranné dlaždice – jak je barevně kombinovat?

Šestihranné dlaždice nazývané také „voština“ budou krásným dokončením každého interiéru včetně koupelny. Vzhledem k dostupnosti v různých barvách a velikostech dávají vám mnoho možností uspořádání. Šestihranné dlaždice, i když přitahují pozornost a jsou velmi výrazné, lze použít v jakémkoliv stylu uspořádání. Vytvoří zajímavý interiér v různých stylech, jako je klasický, skandinávský, retro, rustikální, moderní, ale i vintage a industriální styl. Konkrétní stylizace bude akorát vyžadovat použití barev a doplňků, které odpovídají danému stylu.

Mimořádně trendy řešením pro moderní aranžmá interiéru je použití bílé šestihranné dlažby v kombinaci s výraznou tmavou spárovací hmotou. Zajímavým řešením jsou i patchwork dlaždice. Stačí kombinovat dlaždice ve tvaru hexagonu v různých kontrastních barvách a dekorech. Tímto způsobem můžete uspořádat pouze fragment podlahy nebo stěny nebo vytvořit originální barevnou kompozici na celé ploše. Velmi často se používají šestihranné dlaždice, které kombinují černé a bílé dlaždice.

V industriálních interiérech se osvědčí kombinace bílé dlažby s betonem, dřevem a šedou barvou. Jedná se o velmi oblíbenou kombinaci.

Šestihranné dlaždice kombinované s jinými dlaždicemi

Šestihranné dlaždice umožňují kombinovat je s dlaždicemi jiných tvarů. To dává možnost vytvořit jedinečné a originální kompozice. Šestihranné dlaždice můžete kombinovat s tradičními čtvercovými nebo obdélníkovými dlaždicemi a uspořádat je různými způsoby. Jeden typ může být na stěně a jiný na podlaze, což dává v místnosti zajímavý efekt.

Také na jedné stěně můžete kombinovat šestihranné dlaždice s tradičními dlaždicemi. Můžete je bez obav kombinovat s dlaždicemi tradičních tvarů s různými texturami a barvami. Stále častějším a mimořádně zajímavým nápadem je položit v koupelně do poloviny stěny šestihranné dlaždice a druhou část natřít barvou. Módní šestihranné obklady a dlažby jsou bezesporu skvělým řešením do koupelen pro svou eleganci, originalitu a všestrannost.

Zrcadlá- Baumax.cz

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Co nad kuchyňskou linku?


Jak natřít dlaždice v kuchyni?


Jaké zvolit obklady do malé koupelny? Představujeme Top 5!


 

 

Zpět