Peach Fuzz - barva Pantone pro rok 2024

20.03.2024

V barvách a designu hraje klíčovou roli Institut Pantone, který určuje trendy v různých oblastech, od módy až po grafický design. Specialisté Pantone každoročně vyhlašují barvu roku, která ovlivňuje styling oblečení, interiér a řadu dalších oblastí každodenního života. Institut vybírá barvu roku nejen na základě aktuálních trendů, ale také na základě politické, sociální a ekonomické situace ve světě. Výběr barvy tedy není náhodný. Zajímá vás, jaká barva podle Institutu Pantone bude dominovat v roce 2024? Podle posledních prognóz a trendů je Peach Fuzz jednou z barev, které dokážou upoutat pozornost návrhářů i spotřebitelů. Barva nadcházejícího roku nás rozhodně okouzlí!

Peach Fuzz (označovaný jako Pantone 13-1023 Peach Fuzz) je velmi povzbuzující, přesto teplá a elegantní barva. Tento jemný broskvový odstín připomíná teplou barvu ovoce a jeho osvěžující chuť. Barvu Peach Fuzz můžete propašovat do svého šatníku, ale v našem obchodě najdete návrhy, jak zavést tuto barvu do vašeho interiéru. Podívejte se, kde odstín Peach Fuzz.

Peach Fuzz - barva Pantone pro rok 2024


V tomto článku:

1. Jak vypadá barva roku 2024 Pantone 13-1023 Peach Fuzz?

2. Kde v interiérech se může barva roku Pantone pro rok 2024 v interiérech objevit?

3. Peach Fuzz v interiérovém designu

4. Peach Fuzz a vybavení interiérů

5. Barva roku 2024 podle typu místnosti



Jak vypadá barva roku 2024 Pantone 13-1023 Peach Fuzz?

Peach Fuzz je pastelový broskvový odstín, který se vyznačuje jemností, subtilností a teplým tónem. Je to barva spojená se slunečnými dny, dodává svěžest a lehkost. Uvedení tohoto odstínu do světa módy a interiérového designu může přinést romantický a radostný akcent, který oživí interiér.

Barva Pantone Peach Fuzz je jedinečnou reakcí na všudypřítomný minimalismus a také bílou a šedou, které se často vyskytují v aranžmách. Krása barvy Peach Fuzz je vzpomínkou na teplé letní dny a radost, proto by si tuto barvu měli vybrat všichni, kdo hledají pro své interiéry osvěžení a jedinečný charakter.

Jemný broskvový odstín se může v interiérech objevit v různých podobách – o tom vám povíme více níže.

Jak vypadá barva roku 2024 Pantone 13-1023 Peach Fuzz?

Kde v interiérech se může barva roku Pantone pro rok 2024 v interiérech objevit?

V interiérovém designu lze barvu Peach Fuzz použít v různých provedeních, od stěn po doplňky. Její jemný tón z něj dělá dokonalou barvu pro vytvoření útulných a harmonických interiérů. Dobře se uplatní v moderních i klasických aranžmá, kterým dodá jemnost a eleganci. Broskvová barva vnáší do interiéru pocit útulnosti. Jednoznačně barva roku 2024 Peach Fuzz Pantone vám umožní vytvořit jedinečné aranžmá.

Podívejme se, jak může krása barvy Peach Fuzz vyzdobit interiéry prostřednictvím povrchových úprav, nábytku a textilií.

Kde v interiérech se může barva roku Pantone pro rok 2024 v interiérech objevit?

Peach Fuzz v interiérovém designu

Odstín Peach Fuzz se může objevit v interiérech v podobě povrchové úpravy. Snadný způsob, jak barvu vnést do interiéru, je vymalovat stěny v této barvě. Na stěnách může teplo Peach Fuzz působit jako jemné pozadí pro ostatní vybavení a vnést do místnosti pocit klidu a harmonie. Bez ohledu na to, zda použijete tuto barvu ve všech místnostech nebo pouze ve vybraných, bude vhodná jak do moderních, tak i klasických interiérů. Ve spojení se světlým nábytkem a přírodními materiály vytvoří v interiéru příjemnou atmosféru.

V případě podlah je nejlepší použít odstín Peach Fuzz ve formě koberců nebo plovoucích podlah. T kontrast světlých podlah. V kuchyni nebo koupelně je vhodné použití doplňků v tomto odstínu, které dotvoří celek aranžmá.

Ne nadarmo Pantone Institute vyhlásil Peach Fuzz jako barvu roku 2024. Jemná brosková je barva, která bude dobře vypadat v různých podobách a provedeních, a tedy jak na stěnách, tak na podlaze pomocí barev, tapet, a také koberců a plovoucích podlah. Pastelový odstín Peach Fuzz je příjemný na pohled a oproti zdání velmi univerzální.

Peach Fuzz v interiérovém designu

Peach Fuzz a vybavení interiérů

V případě nábytku a vybavení Peach Fuzz lze použít na čalounění, v podobě dřevěných prvků nebo i lakovaného nábytku. V obývacím pokoji se pohovka v tomto odstínu může stát ústředním bodem aranžmá, který upoutá pozornost, a dodá interiéru punc romantiky. Pokud vyberete manšestr nebo jinou čalouněnou látku s výraznější strukturou, může být pohovka jemná jako broskvové chmýří. V ložnici postel nebo skříňky v barvě Peach Fuzz vnesou do interiéru útulnost a jemnost. Nábytek v broskvové barvě je také perfektní volbou do dětského pokoje.

Doplňky v barvě Peach Fuzz jsou skvělým způsobem, jak decentně vnést tento odstín do aranžmá, aniž byste museli dělat velké změny. Deky, přehozy, koberce a polštáře v této barvě dodají interiéru lehkost a svěžest a navíc pokud zvolite vhodné látky, ty mohou mít navíc strukturu jako broskvové chmýří. Můžete si také vybrat dekorativní prvky, jako jsou vázy nebo rámy na obrazy, které zaměří pozornost na tento jemný broskvový odstín.

V případě osvětlení může Peach Fuzz působit jako hlavní dekorativní prvek. Stropní lampy nebo stojací lampy v této barvě dokážou navést příjemnou atmosféru rozptýlením měkkého světla v místnosti. V kombinaci s neutrálními barvami stěn a nábytků se broskvový odstín stane ústředním bodem celého aranžmá.

Peach Fuzz a vybavení interiérů

Barva roku 2024 podle typu místnosti

Broskvový odstín jemně zdůrazňuje útulnost místnosti. Odstín Peach Fuzz může být použit v různých místnostech. Teplý broskvový odstín lze použít k ozdobení ložnice, kuchyně, obývacího pokoje nebo koupelny. Jak přesně? Pojďme se podívat!

V obývacím pokoji lze Peach Fuzz použít k vytvoření útulné atmosféry. Sedací soupravy, dekorační polštáře a koberce v tomto odstínu dodají interiéru jemnost a romantický akcent. Ve spojení s přírodními materiály, jako je dřevo nebo ratan, vytvoří harmonické a příjemné aranžmá vhodné pro relaxaci.

V ložnici může Peach Fuzz hrát roli jemného pozadí. V kombinaci s pastelovými doplňky nebo bílým nábytkem vytvoří klidné místo k odpočinku. Tato barva také dokonale ladí s rostliny, což ještě více zdůrazní přirozenost a přírodní charakter v prostoru ložnice.

V kuchyni lze Peach Fuzz použít jak na stěny, tak v podobě kuchyňských doplňků. V kombinaci se světlým dřevem nebo bílými nábytkovými čely vytvoří lehké a svěží kuchyňské uspořádání. Drobné doplňky, jako jsou barevné hrnce nebo ubrusy, v tomto odstínu vnesou do interiéru energii a radost.

V koupelně lze použít obklady v barvě Peach Fuzz, ale také ručníky nebo koberečky. Tato jemná barva dodá koupelně svěžest a eleganci a zároveň vytvoří relaxační atmosféru. V kombinaci s bílým nábytkem a sanitární keramikou vytvoří opticky prostornější a světlejší interiér.

Zpět