Nejnovější trendy v koupelnovém designu - módní koupelna 2022/2023

28.01.2023

Módní koupelny v roce 2022/2023 jsou horkým tématem pro interiérové ​​architekty, designéry a lidi, kteří plánují rekonstrukci koupelen. Koupelnové trendy se rychle mění, ale krásné interiéry budou vždy vypadat zajímavě. Stojí za to vědět, jaké trendy, které v roce 2022 vévodily v koupelnách, přetrvaly i tento rok, a jakých trendů v koupelnách můžete očekávat pro rok 2023 – možná novou koupelnu máte na dosah ruky, a stojí za to se rozhodnout na drobné změny i u vás doma.

V nadcházející sezóně bude důležitá hlavně funkčnost a svoboda uspořádání. Mezi trendy do koupelnového designu najdete i kombinace elegance a okázalosti. Minimalismus jistě nevyjde z módy, ale oblíbené se stanou především ty prvky, které zajistí vysoký komfort používání. Podívejte se na nejnovější trendy pro koupelny, inspirujte se, a přeneste některé z nich i do své koupelny, třeba jen v podobě barev a doplňků.

Vany- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Čím se v roce 2023 bude vyznačovat uspořádání módní koupelny?

2. Jaká povrchová úprava je nejlepší? Módní obklady a dlažby pro nadcházející sezónu

3. Módní koupelnové trendy pro rok 2023 – jaké vybavení je trendy?

4. Vana nebo sprchový kout?

5. Na co se zaměřit v otázce výzdoby?



Čím se v roce 2023 bude vyznačovat uspořádání módní koupelny?

Barvy jsou v interiérovém designu módních a moderních interiérů nesmírně důležité. Nejnovější trendy koupelnového designu na přelomu let 2022 a 2023 ukazují, že se v interiérech budou používat tlumené zemité odstíny, například písková béžová, pastelově okrová ale také teplé syté odstíny hnědé. Elegantní vzhled a styl těchto barev podtrhne doplňková černá, bílá, stříbrná nebo zlatá barva. Zemité barvy mohou být doprovázeny ale i intenzivními barvami, ovšem nemělo by jich být příliš mnoho, a měly by se objevovat v podobě drobných akcentů, či doplňků.

Koupelna je místo, kde nemůže chybět sanitární keramika. V nadcházející sezóně bude vévodit volně stojící sanitární keramika. Volně stojící vany a umyvadla na desku do koupelny jsou již nyní velmi oblíbené – a jejich popularita jistě ještě poroste.

Určitě se také podívejte, jaké trendy převládnou v oblasti zařizovacích předmětů, jako je koupelnová armatura – vládnout budou zlaté a černé baterie, které v kombinaci s uvedenými barvy obkladů, či jiné povrchové úpravy vnesou do koupelen výrazný a silný akcent. Obzvlášť díky nim vynikne koupelna zařízená v přírodním stylu v odstínech zelené.

Vybavení koupelny- Baumax.cz

Jaká povrchová úprava je nejlepší? Módní obklady a dlažby pro nadcházející sezónu

Módní obklady a dlažby v nadcházející sezóně budou ty v tlumených barvách. Kousek přírody můžete vnést do koupelny také pomocí obkladů a dlažby imitace dřeva. Je to nadčasový motiv a styl, který je vhodný do koupelen v tradičním a moderním uspořádání. Stejně zajímavou nabídkou, kterou pro vás máme, jsou dlaždice s geometrickými, barevnými vzory.

Uspořádání koupelen v antracitové a černé

Zajímavou možností zejména do moderních koupelen je nabídka obkladů a dlažby v tmavých barvách. Kromě zemitých odstínů budou populární i ty antracitové. Tmavé obklady jsou variantou do prostorných, velkých místností, pokud je místnost menší, tak se lépe osvědčí světlejší barvy.

Nejen obklady – barevné nátěry a panely do koupelen

Keramické obklady a gres nejsou jedinou možnou povrchovou úpravou do koupelny. Prostor můžete dokončit i pomocí nátěrů nebo položením vinylových panelů na povrch stěn a podlah.

Kromě tlumených zemitých odstínů se mohou osvědčit o něco intenzivnější barvy, jako je například limetková a broskvová. Pokud vyberete krémovou nebo béžovou na povrchovou úpravu, můžete ji doplnit vybavením v námořnické modré nebo limetkové barvě. Taková kompozice je ideální například do aranžmá v retro stylu. Stále módní je rovněž bílá, šedá a černá. Tyto neutrální odstíny se vám osvědčí v jakémkoliv stylu aranžmá.

Vinylové panely si zase získávají oblibu, díky tomu, že dokážou imitovat různé materiály. Módní jsou ty v dekorech a barvách přírodního dřeva, přírodního kamene nebo s motivy geometrických vzorů. Panely mohou být jedinými dokončovacími materiály povrchové úpravy, anebo je můžete je kombinovat s dlaždicemi.

Módní koupelnové trendy pro rok 2023 – jaké vybavení je trendy?

Koupelna je prostor, kde je třeba najít to správné vybavení. Důležitá je zde jak sanitární keramika či armatura, tak i nábytek. Při nákupu vybavení dbejte na to, aby bylo praktické, pohodlné a snadné na údržbu. Mělo by být také trvanlivé, odolné vůči mechanickému poškození a mělo by působit esteticky.

Vybavení koupelny- Baumax.cz

Vana nebo sprchový kout?

Při zařizování koupelny v novém domu či bytě nebo při rekonstrukci stávajícího prostoru často hledáme odpověď na otázku, zda je lepší rozhodnout se pro sprchový kout nebo vanu. Výběr není jednoduchý a měl by záviset především na preferencích budoucích uživatelů koupelny.

Trendem v nadcházející sezóně jistě bude volně stojící vana. Jedná se o ideální řešení především do velkých koupelen, ale pokud zvolíte volně stojící vanu ke zdi, své místo si najde i v těch menších.

Opravdu malou koupelnu můžete vybavit sprchovým koutem. Mezi koupelnové trendy nadcházející sezóny patří rovněž walk-in sprchy (tedy sprchové kouty bez sprchové vaničky), které se v moderních koupelnách objevuji stále častěji. Sprchový kout lze umístit do koupelny společně s volně stojící vanou a umyvadlem na desku – interiér pak získá módní, moderní charakter, a koupelna se stane mimořádně funkční.

Pohodlí a komfort používání

Koupelna v posledních letech získala podobu domácího SPA, a proto by její zařízení mělo být co nejpohodlnější. Proto je potřeba do ní dát takové vybavení, které vám poskytne vysoký komfort.

Věnujte pozornost armaturám!

V uspořádání jsou důležité nejen velké prvky vybavení, ale také ty menší, proto je potřeba zvláštní pozornost věnovat armaturám. Populární budou baterie z broušené oceli, patinovaného zlata nebo mědi, stejně jak lesklé provedení těchto kovů. Koupelnám by měla dominovat elegance a decentní přepych.

Zajímavé armatury mohou hrát v koupelně hlavní roli, zvláště když jsou ostatní prvky aranžmá více tlumené a celek má minimalistický charakter.

Armatury v nadcházející sezóně budou se vyznačovat rozmanitostí tvarů. V moderních uspořádáních si mohou získat popularitu baterie, které regulují průtok, jako i teplotu vody.

Na co se zaměřit v otázce výzdoby?

Koupelna by se měla vyznačovat vysokou estetikou, proto nejnovější trendy zahrnují i takové prvky jako jsou dekorace. Koupelnám v nadcházejících sezónách bude dominovat dřevo, takže pokud vyzdobíte svou koupelnu dřevěnými doplňky nebo těmi v imitaci dřeva, rozhodně uděláte dobře. V módě budou i dekorace a ozdoby v dekorech a barvách přírodního kamene.

Koupelnové doplňky v jednotném a minimalistickém stylu

Vyplatí se také sladit barvy doplňků a armatur. Dózy na kosmetiku, odpadkové koše, WC štětky a držáky na ručníky mohou mít jak zlatou, tak stříbrnou povrchovou úpravu.

Nejdůležitější při použití dekorativních doplňků v koupelně je umírněnost a decentnost, proto místnost zařiďte tak, aby doplňky nebyly příliš dominantní, ale pouze atraktivně doplňovaly aranžmá.

Vybavení koupelny- Baumax.cz

Grafika na stěnách koupelny

Koupelny v nadcházející sezóně ovládnou obrazy. Zajímavou grafiku lze umístit do rámečků, jejichž barva odkazuje na barvu armatury. Obrazů může být poměrně hodně – co na volné stěně koupelny pak vytvoří zajímavou koláž.

Při nákupu obrázků a grafiky se ujistěte, že jsou vyrobeny z materiálů odolných vůči vlhkosti. Obrazy také neumisťujte nad vany a sprchové kouty.

Oslovily vás trendy roku 2023 pro koupelny stejně jako nás? Chcete proměnit svou stávající koupelnu, nebo zařizujete novou? Podívejte se, co vše vám můžeme nabídnout v našem internetovém obchodě v kategorii koupelny.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Jak uspořádat sanitarní keramiku v koupelně


Koupelna ve skandinávském stylu – jak ji zařídit?


Kolik stojí instalace bílých sanitárních zařízení v koupelně? S námi bude renovace snadná!


 

Zpět