Jak zařídit studentský byt?

25.12.2022

Byty k pronájmu jsou mezi studenty stále jednou z nejoblíbenějších možností bydlení v univerzitním městě. Podle obsahu vlastní peněženky se studenti rozhodují pro pronájem menších či větších bytů. Přístup majitelů k zařizování prostorů je různý – někteří zařizují byt a někteří tento úkol nechávají na nájemcích. Dnes vám prozradíme, jak zařídit studentský pokoj a byt, aby to nezruinovalo váš rozpočet, a zároveň abyste mohli do studentského pokoje dát postel, pracovní stůl, stůl a židle, zařídit úložné prostory, a také další prvky, aby studentům pronajmout plně funkční pokoje.

Vybavení interiéru- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Jak levně zařídit studentský byt?

2. Jakou povrchovou úpravu je dobré zvolit do studentského bytu?

3. Jaké vybavení by mělo být v nájemním bytě pro studenta?

4. Jak sehnat levné vybavení?

5. Jak zařídit jednopokojový byt?

6. Jak zařídit dvoupokojový studentský byt?

7. Na co je dobré pamatovat při zařizování studentského pokoje či bytu?



Jak levně zařídit studentský byt?

Jak zařídit byt na pronájem pro studenta, aby se v něm našlo vše potřebné, a přitom za něj neutratit majlant? Je to vůbec možné? Samozřejmě! Vhodné kusy nábytku, povrchová úprava a chytrá řešení ušetří čas i peníze, a zároveň mladým lidem zajistí pohodlný a praktický životní prostor.

Studentské pokoje je třeba vybavit hezky a funkčně, ale je dobré nezapomenout nechat i prostor pro věci nájemníka, ať už je to nábytek, či další věci. Dobře je ponechat prostor pro nájemníka a jeho vlastní kusy nábytku, v případě pokud se student rozhodne si je do bytu umístit.

Jakou povrchovou úpravu je dobré zvolit do studentského bytu?

Studentský byt je prostor, se kterým lze zacházet různými způsoby. Nájemci se mohou víceméně starat o pronajatý prostor, každodenní užívání ale má značný vliv na opotřebení nábytku a materiál povrchové úpravy stěn a podlah v bytě. Je proto dobré volit pevné a odolné materiály a volit vhodná řešení, která zajistí dlouhou životnost.

Zejména v koupelně, kuchyni a předsíni bude dobré položit obklady a dlažbu. V těchto místech se nejsnáze dostanou nečistoty a vlhkost. Keramické dlaždice tvoří odolný povrch, který se snadno čistí, co je v případě nájemních bytů velmi důležité. Úklid tedy nebude činit nájemcům větší potíže, a bude snazší povzbudit nájemce k udržování pořádku. Při zařizování nájemního bytu budou dlaždice v kuchyni a koupelně skvělým nápadem, který se vám rozhodně vyplatí.

Obývací pokoj a ložnice jsou mnohem intimnější místnosti, vyžadující teplou a útulnou atmosféru – zde nebudou dlaždice vypadat příliš atraktivně. Je lepší použít podlahové panely. Vinylové panely jsou výjimečně odolné, lehké a snadno se instalují, i když je jejich cena o něco vyšší než u laminátových podlahových panelů.

Nejlevnější a nejefektivnější způsob pro úpravu stěn je natřít je latexovou barvou, která je odolná vůči vodě a snadno se čistí. Díky tomu barvy nevyblednou a zvýší se odolnost při jejich čištění.

Vybavení interiéru- Baumax.cz

Jaké vybavení by mělo být v nájemním bytě pro studenta?

Studentské bydlení může být daleko od rodného města studenta, takže by mělo poskytovat vše, co mladý člověk k životu potřebuje. Možnosti aranžmá budou limitovány samozřejmě velikostí bytu a finančními možnostmi majitele. Prostor je dobré rozdělit na zóny, a do každého pokoje umístit odpovídající zařízení. V pracovní zóně umístěte pracovní stůl a židli. Stůl umístěte k oknu, aby měl co největší přísun denního světla.

Koupelna je samostatná místnost a nemělo by zde chybět WC a sprchový kout nebo vana. Kuchyně by měla být vybavena lednicí, dřezem a sporákem. Vhodný bude i stůl a židle. V ložnici by měla být postel, a úložné prostory v podobě šatní skříně pro uskladnění oblečení a dalších věcí, které si student do bytu přinese. Tyto základní nábytkové prvky a další by měly splňovat nejdůležitější potřeby nájemce. Pokud na to máte rozpočet, můžete do interiéru v rámci možností dodat další kusy nábytku, které zvýší pro nájemce komfort bydlení, jako je pohovka, regál na knihy i na studijní materiály, další židle či místo k sezení pro případné návštěvy. Neměli bychom zapomínat ani na příslušné osvětlení, a to nejen pracovní zóny, ale celého pokoje nebo bytu, které vnese do interiéru příjemnou atmosféru. Jeho pořízení nemusí být nákladné. Osvětlení v dobré ceně najdete v nabídce našeho obchodu.

Jak sehnat levné vybavení?

Jak zařídit studentský nájemní byt, pokud máme omezený rozpočet, nebo nechceme do něj příliš investovat? Vybavit nájemní byt je stále velká investice, i v případě, že je vybaven jen částečně. Je proto dobré hledat úspory všude tam, kde je lze najít, aniž by byla ohrožena funkčnost bytu. Dobrým nápadem je například koupit zařízení z druhé ruky. Pokud vás takové řešení neoslovuje, ideálním řešením bude nákup nábytku v akci nebo ve výprodeji – náš internetový obchod BauMax často nabízí nábytek za atraktivní, akční ceny, díky kterému si můžete nízkými náklady funkčně a atraktivně vybavit prakticky celý byt.

Jak zařídit jednopokojový byt?

Jak vybavit studentský pokoj tak, aby jedna místnost mohla plnit několik funkcí. Tento model bytu je často nazýván ateliér a mezi mladými lidmi si získává stále větší oblibu. Jeho součástí je koupelna, někdy i samostatná kuchyň, a jeden velký pokoj pro více účelů.

Do takových bytů je dobré zavést multifunkční nábytek, který podtrhne moderní charakter zařízeného prostoru. Perfektní proto bude pohovka nebo pohodlná rohová sedací souprava s funkcí spaní a kuchyňský kout s barem. Dobrým řešením je pořídit do bytu málo, ale zato praktického vybavení.

U takových bytů nezapomeňte oddělit zóny s různými funkcemi. Díky tomu zůstane aranžmá zajímavé a atraktivní zároveň. V jednopokojovém bytě lze relaxační zónu spojit s ložnicí. Vytvořit ji snadno lze zakoupením rozkládací sedací soupravy s funkcí spaní.

Kuchyňské linky- Baumax.cz

Jak zařídit dvoupokojový studentský byt?

Studentský byt se dvěma pokoji ponechává trochu více možností uspořádání. V jedné místnosti je dobré zařídit obývací pokoj. Odpočinková a relaxační zóna se bude hodit jak po náročné práci, tak při setkáních s přáteli. Takové místo se vyplatí vybavit stolem a pohodlnými židlemi nebo konferenčním stolkem a funkční pohovkou. Vhod přijdou i regály nebo police.

Druhý pokoj bude ideálním místem pro ložnici. Určitě tam dejte postel. Funkční budou jednoduché, dřevěné rámy a postelový rošt s pohodlnou matrací. Pokud máte omezený rozpočet, rozhodněte se pro užší model.

Na co je dobré pamatovat při zařizování studentského pokoje či bytu?

Koupě bytu a správné uspořádání prostoru na pronájem se může zdát obtížné, ale vaše promyšlené rozhodnutí a nákupy pomohou k chytrému uspořádání pokojů. Je třeba pamatovat na to, že majitel by měl prostor vybavit nejdůležitějším nábytkem a prvky – zbytek si vždy může dovybavit sám nájemce.

Nájemný byt je dobré uspořadat tak, aby vyhovoval vkusu většiny lidí. Pro aranžmá je proto lepší volit tlumené, světlé barvy, ke kterým je snazší sladit různé prvky výbavy. Důležité je zaměřit se na trvanlivé a odolné vůči poškození materiály a nábytek. Ten by měl být schopen sloužit po dlouhou dobu.

Jakého vybavení je lepší se vzdát?

Studentský byt je místo, kde mohou žít různí lidé. Někdo se o vás byt postará více, jiný méně, a jistě se najdou i nájemci, kteří mohou způsobit nemalé problémy. Abyste se ochránili před nákladnými opravami a ztrátami, je lepší investovat do věcí, které nejsou příliš drahé.

Snažte se proto vyhnout nákupu drahého a křehkého vybavení. Do bytu také nedávejte žádné doplňky, ty zvládnou nájemci si pořídit sami, a uspořádání si přizpůsobit svým potřebám. Vaše role bude vybavit jej základními nábytkovými prvky. Snažte se také pořídit nábytek, který lze snadno přemisťovat, to vás ochrání před dalšími výdaji, a poškození zařízení nebo stěn nebude tak časté.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Jak vybrat rohovou sedací soupravu s funkcí spaní?


Rohové pohovky s funkcí spaní


Je rohová sedací souprava s přidaným pufem praktická?


 

Zpět