Interiérové nápady. Jak zařídit předsíň v paneláku? Podívejte se na nejnovější trendy!

18.12.2022

Specifickou charakteristikou bytu v paneláku je malá plocha. Každá místnost proto vyžaduje promyšlené uspořádání, které bude ergonomické a funkční zároveň. Malá předsíň v paneláku má často pár metrů čtverečních, na které je potřeba umístit šatní skříň, botník, polici na klíče a další drobnosti či doplňky, velké zrcadlo a pohodlné sezení. Pokud je předsíň opravdu malá, zařídit ji tak, aby byla funkční a elegantní, může být pro mnohé z nás skutečnou výzvou.

Pokud se vám zdá, že ve vaší vstupní hale není dostatek místa, aby do ní umístit vše potřebné vybavení, a vejde se do ní jen věšák, nebo přemýšlíte, jak ji zařídit, určitě se podívejte na naše inspirace. Shromáždili jsme zde nejzajímavější trendy letošní sezóny, abychom vám ukázali, že úzká předsíň v paneláku může být funkční a moderní. Chceme zbourat stereotypy, které jsou časté, že v předsíni v paneláku nelze vytvořit stylové a praktické zařízení. Ukážeme vám, že každá místnost bez ohledu na velikost může být zařízená funkčně a designově – podmínkou je vhodné uspořádání vzhledem k dispozicím dostupného prostoru. Při navrhování předsíně je důležité myslet na to, že předsíň není jen místnost, kde odkládáme svrchní oblečeni, ale i vizitkou našeho bytu. Měla by proto, lákat ke vstupu dál. Podívejte se na inspirace, jak vkusně a funkčně ji zařídit, které pro vás připravili naši odborníci.

Předsíňové stěny- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Top 3 kusy nábytku do předsíně v paneláku

2. Šatní skříň do předsíně

3. Botník do předsíně

4. Komoda do předsíně

5. Multifunkční nábytek do předsíně

6.  Zrcadlo do předsíně

7. Rekonstrukce předsíně – jak osvětlit a vymalovat malou předsíň v paneláku?



Top 3 kusy nábytku do předsíně v paneláku

Existují kusy nábytku do předsíně, které by měly být přítomny v každé vstupní hale, bez ohledu na její velikost. Pomalu ustupujeme od zařizování chodby pomocí hotových sestav. Stále častěji se v předsíni objevují samostatné prvky, které vytvářejí jedinečnou atmosféru tohoto interiéru. Moderní předsíň je všechny spojuje do jednoho uceleného celku. Jaké prvky a doplňky jsou základem vhodného uspořádání malé a velké předsíně bez ohledu na její styl?

Předsíňové stěny- Baumax.cz

Šatní skříň do předsíně

Do úzké předsíně v paneláku se skvěle hodí prostorná vestavěná skříň. Bohužel ne vždy je uvnitř interiéru vhodný výklenek pro její uspořádání. Ti šťastlivci, kteří ji mají, se mohou těšit z prostorově úsporného a ergonomického uspořádání chodby. Ostatní musí hledat náhradní řešení. Moderní uspořádání předsíně se zaměřuje na kompaktní a jednoduché vybavení a taková by měla být i šatní skříň. V malé předsíni, kde má každý centimetr užitné plochy velkou hodnotu, je tedy použití vhodného nábytku opravdu nesmírně důležité.

Jakou šatní skříň zvolit do malé předsíně? Především funkční, která bude mít tyč na věšáky a další police na drobné kusy oblečení. Co to v praxi znamená? Malá předsíň nemůže být přeplácaná příliš těžkými moduly. Lehká konstrukce jednoduchých tvarů ve světlé barvě se  zrcadlem a posuvnými dveřmi bude skvělou volbou.

Důležitý je také úložný prostor šatní skříně. Při výběru nejlepšího modelu se snažte najít takový, který vám poskytne vhodné množství prostoru pro uložení svrchního oblečení na věšáky a police, a případně také šuplíky.

Botník do předsíně

Zdá se, že největším problémem každé předsíně jsou všudypřítomné boty, zvláště pokud je vlastní početná rodina. Vhodný botník je ten, který vám umožní uložit a uspořádat boty všech členů domácnosti a zabránit tak nepořádku. Na trhu je samozřejmě mnoho různých modelů botníků. Mohou být navrženy v moderním nebo klasickém stylu a mít různé barvy nebo také dekory. Našim tipem je vysoká komoda s výklopnými dvířky, do které se vejde mnoho párů bot. Dalším zajímavým řešením je skříňka na boty od podlahy až po strop. V úzké skřínce jsou každých pár centimetrů připevněny věšáky na boty. Výhodou tohoto řešení je opravdu obrovská úspora místa a zároveň naprosto brilantní organizace obuvi.

Na tomto místě chceme zmínit ještě jedno řešení, které sice neposkytuje velkolepý úložný prostor, ale je velmi pohodlné. Je to botník s čalouněným sedákem. Přestože jde o řešení spíše designové než praktické, najde si celou řadu příznivců. Botník se sedákem dodá malému prostoru pohodlný a luxusní charakter.

Komoda do předsíně

Třetím kusem nábytku z našeho top 3 seznamu je komoda. Je to velmi praktický kus nábytku, který by rozhodně neměl chybět v žádné předsíni. Můžete do něj uložit mnoho věcí, které chcete schovat před zraky ostatních, a pro které nebylo vhodné místo jinde. Jedná se o věci, jako je například peněženka, klíče, šály, rukavice nebo jiné věci, nezbytné před odchodem z domu. Díky komodě budou vždy po ruce, a nebudete je muset pokaždé hledat.

Bez ohledu na to, zda máte malou nebo velkou předsíň, stojí za to, popřemýšlet o využití v ní komody.

Je dobré vědět, že komody jsou nábytek, který je považovaný za mimořádně elegantní a designový. V interiéru tedy mohou plnit dvojitou roli. Úspěšně do nich uložíte některé z nejdůležitějších drobných zařízení a předmětů každodenní potřeby a na druhou stranu budou krásnou a stylovou dekorací, díky které vnesete do aranžmá chodby trochu stylu.

Multifunkční nábytek do předsíně

Pro uspořádání menší předsíně v panelovém domě se vyplatí zvolit také multifunkční nábytek. Dokonalým příkladem může být již dříve zmíněný botník se sedákem nebo šatní skříň na svrchní oděvy s posuvnými dveřmi, která má velké zrcadlo. Návrhy moderních interiérů často zahrnují místo na závěsný nebo stojací věšák, který v předsíni poslouží jako místo pro odložení svrchního oblečení členů domácnosti a hostů, ovšem dát do něj můžete také deštníky, či zavěsit kabelky.

Zrcadlo do předsíně

Je těžké si představit předsíň bez zrcadla. A asi nikoho nemusíme přesvědčovat, že je tam opravdu potřeba, ale kromě zřejmé roli, kterou plní, stojí za zmínku ještě jedna, zvláště důležitá v případě malých místností, funkce - má mimořádnou sílu opticky zvětšit a prosvětlit prostor. Zrcadlo je proto největším spojencem malých a tmavých místností.

Předsíňové stěny- Baumax.cz

Rekonstrukce předsíně – jak osvětlit a vymalovat malou předsíň v paneláku?

Barvy hrají velmi důležitou roli v uspořádání malé předsíně. Nejen co se týká stylu aranžmá. Pokud se tedy chystáte na rekonstrukci a přemýšlíte, jak předsíň vymalovat, abyste ji opticky zvětšili, vsaďte na světlé odstíny. Malé interiéry milují světlé pastelové barvy. Aby více prosvětlit prostor, je nezbytné i vhodné osvětlení. To je zvláště důležité v předsíni, kde není denní světlo, a jediným zdrojem světla je umělé osvětlení. Nedostatek denního světla by neměl způsobit, že interiér bude tmavý a nepříjemný. Můžete zvolit několik nezávislých světelných zdrojů v podobě závěsné lampy, svítidel nebo LED svítidel. Díky tomu interiér nejen osvětlíte, ale také v něm vytvoříte útulnou atmosféru.

Mnohokrát jsme v našich článcích opakovali, že barvy a světlo mají velkou moc. Jejich správnou kombinací můžete zcela změnit styl a vzhled této místnosti.

Předsíň je první místností, kterou vidí každý, kdo navštíví váš domov, a tak se stává její vizitkou a svým způsobem i reklamou. Vyplatí se proto pečovat o její elegantní a módní vzhled, který půjde ruku v ruce s funkčností a ergonomií. Receptem na úspěšný design při zařizování tohoto interiéru by mělo být pro vás hlavně spojení těchto tří vlastností. Podívejte se na inspirace a nejlepší vybavení, které pro vás máme v nabídce našeho obchodu BauMax.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Zjistěte, jak udržet pořádek v předsíni? Podívejte se na naše nápady!


Co dát místo šatní skříně do vstupní haly - nápad na praktický předsíňovy nábytek


Uspořádání malého vstupního prostoru - nápady, které stojí za to použít


 

Zpět