Atraktivní a moderní předsíň z kamene

18.05.2023

Moderní interiérový design využívá neobvyklá řešení. Zaměřuje se na neobvyklé materiály a zajímavé kombinace barev a vzorů. Atraktivní motivy jsou spojením dobrého nápadu a estetického provedení. Módním hitem v interiérovém designu se v poslední době stává dekorativní kámen, který se umisťuje jak na stěny a podlahy, tak i na stropy.

S pomocí obkladového kamene můžete zařídit zajímavé interiéry. V předsíni můžete kamenem obložit pouze fragment stěny – uvidíte, že i taková malá změna vykouzlí úžasný efekt! Podívejte se, jak může být interiérový obkladový kámen použit, jaké barvy se vyplatí zvolit a zda je lepší zvolit pro dekoraci přírodní kámen nebo umělý kámen.

Atraktivní a moderní předsíň z kamene


V tomto článku:

1. Kámen pro výzdobu interiéru

2. Obkladový kamen v předsíni

3. Přírodní kámen nebo umělý kámen?

4. A co dekorativní dlaždice?

5. Pro moderní a klasická aranžmá interiérů

6. Kámen nebo cihla?

7. Světlé nebo tmavé barvy

8. Proč stojí za to obložit předsíň obkladovým kamenem?



Kámen pro výzdobu interiéru

Obložení předsíně dekorativním kamenem je odvážný krok, pro který se však rozhoduje stále více lidí. Tato výzdoba je jedinečná, a přitom nezabere mnoho místa – je to koneckonců povrchová úprava stěny v předsíni. Využití dekorativního kamene v interiérovém designu je také velmi široké, a tak je snadné sladit něco zajímavého k vybranému stylu aranžmá interiéru nebo architektonickým předpokladům.

Dekorativní kámen se používá především na stěny, ale lze jej najít i na podlahách, a dokonce i na stropech. Využití dekorativního kamene je široké a v aranžmá se často objevuje jako zajímavý detail, nikoli dominanta - je umístěn na jedné stěně nebo jejím fragmentu, nikoli v celé místnosti.

Zajímavé produkty, které najdete v naší nabídce, vám umožní vytvořit originální interiér, který upoutá vaše hosty od prvního kroku po překročení prahu vašich dveří. S ozdobným kamenem budou aranžmá rozhodně zajímavější.

Obkladový kámen do interiéru může mít nejen různé tvary, ale i barvy a vzory. Jeho univerzálnost je tedy opravdu velká.

Obkladový kamen v předsíni

Obložení předsíně dekorativním kamenem může výrazně změnit interiér. Přírodní kámen je výrazným dekorativním prvkem, který rozhodně upoutá pozornost hostů. Vyplatí se proto rozhodnout se nepokrývat všechny stěny předsíně, ale pouze fragment stěny nebo jednu ze stěn – vznikne tak zajímavé uspořádání.

Dekorativní kámen lze použít i v malých předsíních, ale je potřeba to dělat zvlášť opatrně. Obložení předsíní dekorativním kamenem sice nezabere mnoho prostoru, ale použití výrazných obkladů dokáže interiér opticky zmenšit. Vyhněte se proto obkladům z tmavého kamene, použijte spíše světlý dekorativní kámen. Existuje mnoho možností, a v našem obchodě najdete spoustu zajímavých produktů, které můžete použít doma.

Obložení předsíně dekorativním kamenem rozhodně stojí za zvážení. Vybírejte produkty, které neabsorbují příliš mnoho vlhkosti a které se snadno čistí. Předsíň je přece místo, kde se věší mokré bundy a odkládají špinavé boty, takže dbejte na to, aby se povrchy daly snadno čistit a byly odolné vůči vodě.

Přírodní kámen nebo umělý kámen?

Přírodní kámen nebo umělý kámen?

Obložení předsíně přírodním dekorativním kamenem může být velmi drahé, proto se často rozhoduje o použití levnějšího umělého kamene. Umělý obkladový kámen se většinou esteticky příliš neliší od svého přírodního protějšku, a může se pochlubit neobvyklými barvami a designem. To je dobrá volba pro ty, kdo chtějí použít na povrchovou úpravu kámen a zároveň si nemohou dovolit extrémně drahá řešení.

Přírodní kámen se používá na podlahy spíše než umělý kámen, a to kvůli jeho trvanlivosti, odolnosti proti poškrábání a celkové pevnosti.

A co dekorativní dlaždice?

Alternativou přírodního kamene a umělého kamene budou jistě dekorativní obklady ve vzoru a barvě přírodního kamene. Obložení předsíně dekorativním kamenem je často nákladné a keramické obklady jsou rozhodně levnější a neméně estetické.

Díky obkladům imitujícím přírodní kámen si v interiérech můžete dovolit větší volnost aranžování a zajímavých kombinací.

Pro moderní a klasická aranžmá interiérů

Jak přírodní a umělý obkladový kámen, tak i dekorativní obklady imitující přírodní kámen jsou univerzálními produkty, které se skvěle uplatní v moderních i klasických interiérech. Široká škála barev a rozmanitost vzorů usnadňují výběr produktů. Využití dekorativního kamene je tedy opravdu široké.

Natur, eko, boho nebo urban jungle aranžmá budou vypadat obzvláště atraktivně v případě použití obkladového kamene. Předsíně ve skandinávském, provensálském a glamour stylu budou rovněž těžit z atraktivní kamenné povrchové úpravy.

Kámen nebo cihla?

Kámen nebo cihla?

Dekorativní povrchovou úpravu v podobě obkladového kamene lze použít několika způsoby. Přírodní kámen nebo umělý kámen můžete pokládat ve formě dlaždic nebo jednotlivých kusů kamene. Pokládkou kamenného obkladu může vytvořit pravidelné nebo ležérnější uspořádání.

Mnoho lidí se také rozhoduje obložit předsíň dekorativní cihlou. Jednotlivé cihly nebo dlaždice imitace cihly jsou stejně oblíbené jako přírodní kámen. Často se objevují v aranžmá v industriálním nebo boho stylu.

Světlé nebo tmavé barvy

Při výběru dlaždic imitace kamene nebo obkladového kamene věnujte zvláštní pozornost barvám výrobků. Pro menší interiéry budou vhodné světlé obklady, protože tmavší obklady je mohou zbytečně zmenšit. Použití obkladového kamene v tmavém odstínu je dobrý nápad v případě prostorných interiérů, které jsou navíc dobře prosvětlené.

Proč stojí za to obložit předsíň obkladovým kamenem?

Chcete použít dekorativní kámen? Aranžmá může být díky tomu opravdu zajímavé. Při použití dekorativního kamene získají interiéry jedinečný vzhled. Je to skvělý způsob, jak vytvořit neobvyklé, dynamické a svěží aranžmá.

Dekorativní kámen se skvěle hodí k tomu, abyste si uspořádali tento prostor svépomocí, bez pomoci designera – nebudou zde totiž potřebné žádné další dekorace, takže volný prostor můžete využít na umístění nábytku nebo dalšího vybavení.


NECHTE SE INSPIROVAT!


Cihla na zdi v moderních úpravách


Obklad z klinkieru - Do jakého interiéru je vhodný?


Epoxidová spárovací hmota na obklady a dlažby – co to je a kde ji použít?


 

Zpět