Zlato stříbro a měď - kovové doplňky v interiérech

12.01.2023

Zlaté, stříbrné a měděné doplňky se stále častěji objevují v moderních aranžmá. Zlato a stříbro dodávají interiéru eleganci a vyzdvihují jeho jedinečný styl, vypadají skvěle jak v podobě doplňků, tak i také dekorativních předmětů. Stříbro se zlatem je spojení, které se hodí především do glamour, vintage a klasických aranžmá. Ovšem jde o materiál natolik univerzální, že se objevuje i v moderních interiérech jako leitmotiv, zejména v kuchyních a koupelnách. Zlaté, stříbrné a měděné barvy dodají jak kouzlo, tak eleganci každému uspořádání a mohou skutečně vypadat skvěle v interiéru v jakémkoliv stylu.

Jde o velmi originální, ale zároveň univerzální materiál, proto může být využit v interiéru v různých podobách. Počínaje armaturami a kovovými vázami a svícny konče – prvků vybavení z kovu ve zlaté, stříbrné nebo měděné barvě je spousta. Přemýšlíte, jaký prvek v tomto provedení by se hodil do vašeho interiéru? Podívejte se, jak krásně mohou různé dekorativní a bytové prvky vypadat v různých interiérech. Pokud se ptáte na to, s jakými barvy a materiály je tyto slitiny nejlépe kombinovat, poradíme Vám v našem článku.

Obývací pokoj- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Kde se vyplatí použít doplňky v metalických barvách?

2. V jakém stylu interiéru je tedy nejlépe použít kovové prvky a ozdoby?

3. Kombinace zlatých, stříbrných a měděných kovů s jinými barvami

4. Jaké měděné, zlaté a stříbrné dodatky se vyplatí vybrat do každé místnosti?



Kde se vyplatí použít doplňky v metalických barvách?

Měděné, stříbrné a zlaté dodatky a dekorace jsou perfektní volbou pro glamour, vintage a rustikální styly. Skvěle fungují také v industriálním a moderním stylu aranžmá. Měděné, zlaté a stříbrné dekorace a bytové prvky navodí jedinečnou atmosféru, dodají eleganci a určitou strohost.

V interiérech zařízených v moderním stylu nejlépe vypadají prvky v lesklém provedení. Naopak do interiérů zařízených v retro, vintage nebo rustikálním stylu je lepší volit zlaté a měděné prvky v matném provedení, aby slitiny, ze kterých jsou vyrobeny, vypadaly jako opotřebované zubem času.

Moderní kuchyně a jídelna- Baumax.cz

V jakém stylu interiéru je tedy nejlépe použít kovové prvky a ozdoby?

Měděné dodatky a předměty ve stříbrné a zlaté barvě lze použít v různých aranžmá. Měděné užitkové předměty, měděné lampy a stylové dekorace ve zlatých a stříbrných barvách dokážou aranžmá opravdu změnit. Míchání různých kovů v interiéru může mu dodat nádech elegance ale i nadčasovosti. Je třeba ovšem to dělat s citem a vkusně.

Měděná barva navodí útulnou atmosféru a v tomto provedení se proto často vyrábí například kuchyňské nádobí. Měď se dostává do různých místností, tedy v různých podobách. Na tento kov a barvu se vyplatí vsadit zejména při zařizování retro, vintage interiérů a místností v klasickém aranžmá.

Stříbrná a zlatá jsou zase perfektní odstíny kovů pro moderní aranžmá. Tyto materiály a barvy se skvěle budou prezentovat ve stylu glamour, který má rád lesklé akcenty, které dodají aranžmá přepych, ale i eleganci. Na nábytek můžete umístit například slitiny těchto materiálů v podobě sošky nebo stříbrné a zlaté fotorámečky.

Kombinace zlatých, stříbrných a měděných kovů s jinými barvami

Dodatky a dekorace v metalických barvách mohou být zajímavými akcenty, ale vyplatí se z nich vytvořit leitmotiv v aranžmá. Tyto barvy kovů mají rády tmavší pozadí. Skvěle vypadají v kombinaci s výraznými barvami – bude se k nim hodit lahvově zelená, vínová či hnědá. Pokud se vám však aranžmá zdá příliš tmavé, přidejte světlejší akcenty, například bílé stěny a materiály či textilie v šedé barvě.

Při zařizování pokoje s metalickými dekoracemi se rozhodně zaměřte na teplé osvětlení. Lampy, lustry, nástěnné lampy a lampičky by měly interiér a nábytek oteplit. To je důležité zejména u retro, vintage a dalších klasických stylech aranžmá.

Vany- Baumax.cz

Jaké měděné, zlaté a stříbrné dodatky se vyplatí vybrat do každé místnosti?

Zlaté, stříbrné a měděné dodatky v hlavní roli mohou fungovat prakticky v každém interiéru. Správně vybrané dodatky budou vypadat atraktivně a zdůrazní krásu aranžmá.

Měděné, stříbrné a zlaté dodatky do kuchyně

Měděné předměty a dodatky se budou v kuchyni skvěle prezentovat. Zvláště dobře tam budou vypadat měděné hrnce a ozdobné měděné příbory. Tyto kovy a měděná barva v kuchyni dokonale podtrhne krásu aranžmá a bude neodmyslitelným prvkem stylu, jako je vintage nebo retro. Interiéry, ve kterých bylo použito pro výzdobu měděné nádobí, mohou být surové, ale i útulné zároveň.

Takové měděné nádobí, hrnce, vázy, hrníčky nebo příbory se nemusí pořizovat jako užitkové věci. Lze je umístit na skříňky nebo zavěsit na zeď, tedy jako čistě dekorativní předměty.

Kovové dekorativní dodatky do koupelny

V koupelně, stejně jako v kuchyni, budou kovy vypadat dokonale. Do moderních i klasičtějších interiérů přidejte atraktivní prvky, jejichž hlavním materiálem bude kov. Kovy se v koupelně nejčastěji objevují v podobě armatur. Měděné, zlaté a stříbrné koupelnové baterie, sprchové hlavice a madla zdůrazňují elegantní charakter aranžmá. Kov je trvanlivý a odolný materiál, a jeho životnost je dlouhá, takže se bude skvěle hodit do prostoru koupelen.

Navíc v takových interiérech můžete umístit odpadkové koše nebo nádoby na mýdlo a zubní kartáčky v kovovém provedení. V koupelně je dobré zvolit jednu barvu a zavést do ní třeba jen zlaté dodatky.

Zrcadlá- Baumax.cz

Kov v interiérech - obývací pokoj a ložnice

Industriální styl, retro, vintage, glamour, mnoho různých aranžmá využívá předměty z kovu v metalických barvách. Atraktivní dodatky v měděné, zlaté a stříbrné barvě dokážou výrazně změnit vzhled místnosti nejen v kuchyni a koupelně, ale i v dalších místnostech.

Měď, stříbro a zlato najdete i v obývacím pokoji nebo ložnici. V takových interiérech se používají v podobě váz a svícnů vyrobených z kovu nebo natřené tak, aby imitovaly kov. Lze zde umístit nejen drobné dekorace, ale i větší předměty - např. kovový konferenční stolek.

Měď dodává interiéru hřejivý charakter, a proto se v takovém uspořádání snáze cítit útulně. Zlatá a stříbrná jsou neutrálnější barvy, takže pokud chcete aranžmá oživit, použijte osvětlení v teplé barvě. Do obývacího pokoje a ložnice můžete zavést různé doplňkové barvy, tmavé i světlé. Bílá a šedá budou dobře fungovat v moderním aranžmá, v klasickém naopak - hnědé, béžové a další teplé odstíny.

Zlato můžete také snadno zavést do obývacího pokoje. Velká zrcadla ve zlatém rámu budou v této místnosti skvěle vypadat. Zrcadlo bude stejně dobře vypadat i ve stříbrném rámu. Měď bude zase dobře vypadat ve formě svícnů a lamp.

Krásná aranžmá s kovovými dodatky a dekoracemi dokážou opravdu potěšit. Mnoho stylů interiéru bude ladit s krásnou barvou mědi, zlata a stříbra. Takové aranžmá získá jedinečný lesk a učiní místnost plnou elegance a decentního přepychu.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Návrh kuchyně


Nejlepší kuchyňské potřeby pro vánoční pečení a vaření


Jakou vybrat pracovní desku do kuchyně- světlou nebo tmavou?


 

Zpět