Žebříček: Nejlepší benzínové sekačky 2023!

31.03.2023

S blížícím se jarem, příroda se probouzí k životu. Začínají kvést květiny, stromy se pokrývají listím a trávník se začíná zelenat. V této době již začínají první práce na zahradě nebo na pozemku. Jednou z nejdůležitějších prací na zahradě, jak na jaře, tak v létě, je bezesporu sekání trávy. Z každotýdenního sekání trávníku a jeho údržby se tak často stává pro majitele zahrad noční můra. Zbytečně! S vhodnou sekačkou půjde práce hladce, rychle a nebude tolik obtížná. Jaká benzínová sekačka je nejúčinnější? Bude lepší benzinová sekačka nebo tradiční sekačka? Jaký výkon motoru by měla mít, a jaké parametry stojí za pozornost? Prohlédněte si naše tři typy sekaček a vyberte si ten nejlepší model pro sebe!

Benzínové sekačky  - Baumax


V tomto článku:

1. Jaká by měla být nejlepší benzínová sekačka na trávu?

2. Jaké produkty můžeme doporučit? Žebříček nejlepších benzínových sekaček v prodejně BauMax

3. Nákup benzínové sekačky na trávu – na co se zaměřit?

4. Benzínová vs. strunová sekačka – co si vybrat?

5. Typy sekaček – co dalšího Vám můžeme nabídnout?



Jaká by měla být nejlepší benzínová sekačka na trávu?

O benzínových sekačkách se dá napsat mnoho a na internetu jistě najdete spoustu tipů a rad, jakou vybrat. Při takové záplavě informací je často těžké si rychle a dobře vybrat. Z tohoto důvodu jsme vytvořili náš žebříček nejlepších benzínových sekaček, díky kterému zefektivníte výběr.

Sekačka je zařízení, které musí vydržet zkoušku – každotýdenní sekání trávníku vystavuje zařízení nepříznivým podmínkám a velkému zatížení. Proto se při nákupu vyplatí vybrat si solidní a osvědčené modely od renomovaných výrobců. Díky tomu budete mít jistotu, že investice se oplatí a trávník bude vždy vypadat esteticky.

Při nákupu dbejte především na výkon motoru. Maximální výkon motoru je údaj, který vám napoví, jak rychle budete schopni sekat. U benzínové sekačky se také vyplatí věnovat pozornost šířce sekacích čepelí, tedy šířce sečení a tomu, zda má sekačka přídavný koš na posečenou trávu.

Stále populárnější jsou také další funkce sekaček, jako je možnost mulčování. Pokud jste milovníkem zahradničení a takové dodatečné možnosti sekačky jsou pro vás důležité, ujistěte se, že kupovaná sekačka má potřebné pro Vás doplňkové funkce.
 

Jaké produkty můžeme doporučit? Žebříček nejlepších benzínových sekaček v prodejně BauMax

Jak jsme již zmínili, na trhu je mnoho modelů sekaček. Široká škála produktů znamená, že ti, kteří hledají pevná a odolná řešení, se často cítí ztraceni. Proto jsme připravili žebříček atraktivních sekaček – naše top 3 produkty čekají na Vás!
 

Benzínová sekačka na trávu Einhell GC-PM 40

První navrhovaný model sekačky bude jistě zajímat ty, kteří očekávají levné řešení. Nízká cena je hlavní předností tohoto zařízení.

Sekačka je vybavena motorem 4 T o objemu 99 kubických centimetrů. Šířka záběru při sečení je 40 centimetrů. Celé zařízení váží 18,5 kg.

Sekačka je vybavena přídavným sběrným košem na posečenou trávu, jehož objem je 45 litrů. Koš má indikátor naplnění, což se hodí při sekání většího trávníku.

Pozoruhodný je fakt, že rukojeť sekačky lze složit, což umožní pohodlné uskladnění zařízení i v malé garáži nebo domku na nářadí.
 

Benzínová sekačka na trávu Einhell GC-PM 46

Druhý z navrhovaných modelů je volbou pro ty, kteří očekávají větší výkon zařízení a mají mnohem větší trávníky.

Sekačka je vybavena motorem OHV 4 T o objemu 139 kubických centimetrů. Šířka záběru při sečení je 46 centimetrů. Celé zařízení váží 28 kg.

Sekačka je vybavena přídavným sběrným košem na posečenou trávu, jehož objem je 50 litrů. Koš má indikátor naplnění, což se hodí při sekání většího trávníku.

Sekačka má sklopnou rukojeť pro snadné skladování. Za zmínku také stojí, že sklon rukojeti lze snadno přizpůsobit individuálním potřebám.
 

Benzínová sekačka GC-PM 40/1

Poslední návrh bude perfektní pro lidi, kteří očekávají zařízení se středním výkonem. To je dobré řešení pro středně velké pozemky.

Sekačka je vybavena čtyřtaktním motorem o objemu 79,8 kubických centimetrů. Šířka záběru při sečení je 40 cm a celé zařízení váží 17,1 kg. Lehká sekačka malých rozměrů poslouží jako základní nástroj pro zahradnické práce.

Sekačka je vybavena sběrným košem na trávu o objemu 45 litrů.
 

Atraktivní modely zahradních sekaček

Prezentované tři typy sekaček z naší nabídky jsou nejpopulárnějšími modely dostupnými na trhu. Rozdílná hmotnost, šířka záběru při sečení nebo objem sběrného koše mohou být určujícími faktory, jaký produkt nejlépe zvolit.
 

Nákup benzínové sekačky na trávu – na co se zaměřit?

Při nákupu sekaček se vyplatí věnovat pozornost parametrům zařízení. Důležitá bude nejen již zmíněná hmotnost, šířka záběru při sečení nebo kapacita sběrného koše, ale především výkon motoru a odolnost samotného zařízení, tedy jeho kvalita.

Maximální výkon motoru je důležitý, jelikož ukazuje, jak efektivní bude vaše zařízení. Čím větší je výkon motoru, tím větší plochu bude sekačka schopna posekat a tím déle vydrží. Pamatujte však, že obvykle nemá smysl kupovat velkou výkonnou sekačku, když máte malou zahradu – velká sekačka dokáže posekat trávu rychle, ale spotřebuje mnohem více paliva, což na malé zahradě bude prostě neekonomické.

Výkon motoru benzínových sekaček bude tedy jedním z nejdůležitějších parametrů. Důležitý bude i objem palivové nádrže – čím vyšší je objem, tím déle můžete nepřetržitě sekat. To je důležité pro velké travnaté plochy.
 

Benzínová vs. strunová sekačka – co si vybrat?

Benzínové sekačky s pojezdem jsou jedním z nejpopulárnějších modelů zařízení, které vám umožní pečovat o trávník. Ne vždy je však možné s nimi posekat veškerou trávu, a ne vždy je to rentabilní. Pro malé zahrady nebo oblasti, které vyžadují mimořádnou přesnost, bude lépe fungovat křovinořez.

Při výběru křovinořezu se vyplatí řídit podobnými parametry jako u sekaček s pojezdem. Důležitý tedy bude výkon křovinořezu, výkon motoru křovinořezu, ale také hmotnost zařízení a jeho odolnost.
 

Sekačky a traktory - Baumax

Typy sekaček – co dalšího Vám můžeme nabídnout?

Náš internetový obchod BauMax nabízí vybavení, díky kterému získá váš dům a zahrada nový lesk a potěší Vás svým vzhledem. Atraktivní zahradní nábytek a dekorace doplní a zkrášlí vaši zahradu. K péči o krásný vzhled trávníku se postarají naše produkty – podívejte se na sekačky nabízené v našem obchodě, a to jak na sekačky s pojezdem, tak křovinořezy.


NECHTE SE INSPIROVAT!


Zastřihávání keřů v létě - průvodce o tom, co, jak a kdy se má zastříhavat v létě


Ekonomické zalévání trávníku. Jak zachytit a využít déšť?


Jak ohraničit trávník nebo záhon


 

Zpět