Jak ozdobit pohovku?

18.01.2023

Pohovky a sedací soupravy jsou často nejdůležitějším kusem nábytku v obývacím pokoji. Je to pohodlný nábytek nejen na sezení, ale často i na spaní. Proto stojí za to, aby pohovka byla nejen pohodlná a funkční, ale také estetická. O estetice pohovky vypovídá nejen samotný design a tvar nábytku, ale také barva a vzor čalounění. Nejednou se však vyplatí pohovku dodatečně ozdobit. K tomu budou ideální dekorativní polštářky, deky a přehozy.

Mezi nejrůznějšími textiliemi, které jsou dostupné v nabídce našeho obchodu, si snadno vyberete materiály v jemných pastelových, živých barvách nebo s výraznými vzory, které nejlépe sladíte k vaší pohovce. Atraktivní dekorativní textilní prvek může oživit aranžmá, dodat místnosti útulnost a navíc zajistit větší komfort používání pro uživatele. Chcete dodat vašemu sedacímu nábytku atraktivní look, úplně změnit jeho podobu, či jen oživit aranžmá, podívejte se, jaké nápady a inspirace jsme pro vás připravili. Vhodně zvolená barva a materiál textilních dodatků obmění nejen design vaší pohovky, ale i celého aranžmá. Každý si to může doma zkusit sám, jelikož je to nejjednodušší a nejefektivnější způsob proměny, který nevyžaduje mnoho času a finančních prostředků.

Pohovky- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Atraktivní textilie k ozdobení vaší pohovky

2. Dekorace z polštářů - možnosti takové výzdoby sedací soupravy jsou neomezené!

3. Jednobarevné dekorativní polštářky na pohovky

4. Teplé deky v interiéru - stylový způsob, jak ozdobit pohovky a sedací soupravy



Atraktivní textilie k ozdobení vaší pohovky

Pohovky a sedací soupravy jsou často nejdůležitějším prvkem vybavení v místnosti, obzvlášť obývacího pokoje, a proto musí být nejen funkční a pohodlné, ale i estetické. Pohovka je kus nábytku, který může mít jednobarevné nebo vícebarevné, vzorované čalounění. Může být jediným barevným akcentem v místnosti nebo jedním z mnoha. Podle toho jakého vizuálního efektu chcete doma v obyváku dosáhnout, tento kus nábytku lze dodatečně vylepšit vhodnými dekorativními prvky. Samozřejmě už při nákupu se vyplatí vybrat model ozdobený např. opěrky hlavy, polštáři či prošíváním, a stejně tak později přidat další ozdoby. Pro tento úkol budete potřebovat textilie, u kterých budou materiály odpovídat stylu sedací soupravy a zbytku uspořádání. Nedoporučuje se v tom případě použít příliš mnoho vzorů a barev najednou, protože to může vyvolat dojem chaosu nebo přeplácanosti.

Textilie skvěle poslouží jako dekorace na pohovku. Je dobré si uvědomit, že textilie jsou nejen dekorativními, ale rovněž funkčními prvky vybavení obývacího pokoje. O dekorační polštářky se můžete pohodlně opřít během společenských setkání nebo sledování filmů, a přikrývku použít pro zahřátí, když je venku zima nebo mráz. Tím vaše textilie poslouží v místnosti nejen jako dekorace.

Pohovku můžete ozdobit textilem, jako v případě pokud máte nábytek s tmavým čalouněním, tak když je čalounění v odstínech šedé nebo bílé. Vhodně zvolené textilie dodají aranžmá místnosti unikátní charakter. Mezi produkty z naší nabídky najdete jak textilie v decentních a tlumených barvách, tak i ty ve výrazných živých odstínech. Budete si moci vybrat z různých vzorů a motivů. U nás si vyberete bez ohledu na to, zda budete potřebovat textilní dodatky do moderního či klasického uspořádání.

Pamatujte, že umístěním sedačky zařizování obývacího pokoje nekončí. Dopřejte místnosti trochu doplňků, a než začnete se stylizací, podívejte se spolu s námi, jak oživit sedací nábytek a celkové aranžmá pomocí textilií.

Pohovky- Baumax.cz

Dekorace z polštářů - možnosti takové výzdoby sedací soupravy jsou neomezené!

Jedním z nejoblíbenějších textilií, kterými lze sedací soupravy doplnit, jsou bezpochyby dekorační polštářky. Pohodlný polštář rozhodně zpříjemní chvíle strávené na pohovce, protože zajistí dodatečnou opěru zad, a navíc velmi atraktivním způsobem podtrhne její design.

Polštářky umístěné na pohovku rozhodně dodají tomu interiéru stylový vzhled (viz. foto). Vyplatí se však tyto prvky pečlivě vybírat, a mít na paměti, aby barva a vzor ladily se samotnou pohovkou, stejně jak i efektně doplňovaly styl aranžmá, ve kterém je interiér zařízen.

Vhodně zvolené dekorativní polštářky

Důležité je popřemýšlet o tom, kolik z nich umístíte na sedačce. Jejich počet může být ovlivněn velikostí pohovky, stejně tak i vašimi potřeby či vkusem. Příliš mnoho polštářů nemusí být pro sezení tolik pohodlné. Než se rozhodnete po konečný počet, lepší je nejdřív vyzkoušet menší množství, a v případě potřeby dodat další. Stojí rovněž zajistit, aby polštářky umístěné na pohovce měly design a motivy ve stylu daného aranžmá. Pokud je tedy obývací pokoj zařízen ve stylu Hampton, zvolte polštářky s námořní tématikou. Pokud naopak preferujete boho styl, určitě si pořiďte ty s etnickými vzory. Díky vhodně zvoleným polštářům získá celý interiér jednotný charakter, takže celek bude velmi atraktivní.

Polštářky lze vybírat i na principu barevného kontrastu. Pokud je pohovka hodně tmavá, můžete na ni položit světlé dekorativní polštářky a naopak při zdobení světlé pohovky použijte tmavé polštářky. Toto řešení se vám osvědčí obzvlášť pro moderní, minimalistické interiéry. Dekorativní polštářky vnesou do takového interiéru trochu oživení.

Sedačky- Baumax.cz

Jednobarevné dekorativní polštářky na pohovky

Minimalistické aranžmá bude spíše využívat textilie v jednotných tlumených barvách. K takovému řešení se mohou přiklonit milovníci decentních barev, a rovněž ti, kteří preferují výrazné, živé barvy. Jednobarevné polštářky jsou dobrou volbou pro dekoraci, když pohovka v obývacím pokoji má jednobarevné čalounění.

Teplé deky v interiéru - stylový způsob, jak ozdobit pohovky a sedací soupravy

Chcete-li dodatečně ozdobit pohovku, bude dobrým řešením nákup teplých, nadýchaných dek. Stejně jako v případě dekoračních polštářů máte na výběr deky v atraktivních vzorech a barvách. Tyto textilie mohou být zdobeny různými motivy, nechybí přírodní, abstraktní i geometrické vzory, ale i široká škála barev v pestrých a tlumenějších odstínech.

Na pohovku, která potřebuje oživení jako dekorativní prvek, také skvěle poslouží deky. Můžete si vybrat model, který podtrhne styl, v jakém byl obývací pokoj navržen - pohovka, která byla vyzdobena, pak získá charakter odpovídající danému stylu a podtrhne jedinečnost daného uspořádání.

Deky na pohovce snadno naaranžujete spolu s polštáři, je dobré, když jsou tyto produkty vyrobeny ze stejných materiálů – aranžmá pak bude jednotné. Dekorativní prvky ve stejném barevném provedení vám zajistí konzistentní a zajímavý styling. Pokud se však bojíte, že v aranžmá převládne jedna barva, použijte dva nebo více odstínů jedné barvy.

V našem internetovém obchodě budete si moct vybrat z mnoha textilií, které jsme připravili v kategorii Bytový textil. Jeho atraktivní design a kvalitní provedení Vás určitě osloví.

Pohovky- Baumax.cz

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Jak čistit světlou pohovku


Jak zařídit obývací pokoj? Atraktivní nápady pro moderní aranžmá!


Jaká rohová pohovka do obývacího pokoje v new york stylu -představujeme nejzajímavější trendy roku 2022


 

Zpět