Ložnice v loftovém stylu - jak ji zařídit?

22.12.2022

Loftové interiéry si získávají stále větší oblibu. Industriální styl je zaváděn do kuchyně, jídelny, obývacího pokoje a také i ložnice. Je ceněn pro svou jedinečnou, poutavou, i když surovou estetiku a skvělou funkčnost. Loftové bydlení nabízí skvělé podmínky jak pro relaxaci, tak i práci. Tento styl lze úspěšně přenést i do ložnice. Podívejte se, jak zařídit tento soukromý interiér v moderním loftovém aranžmá. V kombinaci jakých materiálů a barev musí být zařízeny byty a interiéry, aby splňovaly kritéria loftového stylu bydlení? Dozvíte se v našem článku.

Postele- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Jaká povrchová úprava je nejlepší pro loftové aranžmá?

2. Jaký nábytek je nejlepší vybrat pro loftové bydlení?

3. Jaké doplňky budou fungovat v loftovém bytě?

4. Proč se vyplatí zvolit industriální styl?

5. Kde se loftová ložnice osvědčí nejlépe?



Jaká povrchová úprava je nejlepší pro loftové aranžmá?

Uspořádání loftového interiéru stojí začít s pomocí vhodné povrchové úpravy stěn a podlah. Díky tomu do prostoru dokonale vnesete atmosféru loftu.

Dřevěné podlahy do loftového prostoru

Na podlahu je dobré položit parkety z palubek z přírodního dřeva - dokonale budou odrážet charakter loftového bydlení, a pěkně podtrhnou otevřený prostor, který je často používán v těchto bytech. Pokud je pro vás taková investice příliš velká, můžete přírodní dřevěnou podlahu nahradit laminátovými nebo vinylovými podlahovými panely s dekorem a barvou přírodního dřeva, které jsou levnější, ale stejně dobře, jako dřevo vnesou do bytu trochu útulnosti.

Postele- Baumax.cz

Stěny uspořádané jedinečným způsobem

Loftový styl je spojen se strohostí a minimalismem, často takové byty mají vysoké stropy a otevřený prostor, proto je v malé loftové ložnici dobré vymalovat stěny bílou nebo šedou barvou. Takové barvy vytvoří ideální pozadí pro uspořádání interiérů v industriálním designu. stylizaci. Stěny lze dokončit i pohledovým betonem a silnou a lehce nedbale nanesenou omítkou. Architektonický beton nebo nátěr v barvě a struktuře betonu budou v loftové ložnici vypadat opravdu skvěle.

Dobrým nápadem, zvláště když chcete zařídit loftovou ložnici v útulném, teplém stylu, je montáž dřevěných lamel na zeď. Lze jimi ozdobit fragment stěny u zrcadla, skříně či toaletního stolku, skvěle poslouží i jako čelo postele.

Stěna za postelí je perfektním místem pro zajímavou úpravu. Jelikož v ložnicich je nejdůležitější samotné místo na spaní, tak si zaslouží pořádnou úpravu. Stěna může být obložena cihlovými dlaždicemi v červené a bílé barvě anebo dlaždicemi imitace betonu. Hodí se do ní také dlaždice imitace dřeva.

Materiály ideální pro byty v industriálním aranžmá

Cihla a beton - jedinečné materiály, které jsou nejčastěji využívané v industriálních interiérech. Alternativou k nim je obklad, imitace těchto materiálů. Díky takové povrchové úpravě interiér získá jedinečný vzhled. Vedle dřeva a kovu, které se používají na zařízení loftu, cihla a beton se na zařízení loftu používá nejčastěji.

Takto dokončená stěna je ideálním základem pro vytvoření loftové stylizace v ložnici. Díky svému univerzálnímu vzhledu se v budoucnu může stát dobrým základem pro jiné aranžmá, díky čemu nebude případná změna aranžmá bytu tak drahá.

Jaký nábytek je nejlepší vybrat pro loftové bydlení?

V loftu se moderní minimalismus snoubí s útulností a funkčností. Pokud se chystáte zařídit loftový byt do interiérů, použijte přírodní materiály, zejména dřevo a kov, které dokonale zdůrazní surový charakter stylizace. Loftová ložnice by proto měla být vybavena nábytkem z těchto materiálů. I zde by nemělo chybět vybavení, které má surový vzhled!

Nábytek do ložnice- Baumax.cz

Postel - nejdůležitější prvek, bez kterého se ložnice neobejde

Loftová ložnice se stejně jako každá jiná, se bez ní neobejde. Do loftových ložnic určitě budou vhodné dřevěné postele, které najdete v naší nabídce. Nábytkové prvky mohou mít jak světlé, tak i o něco tmavší barevné provedení – vše záleží na vašich vlastních preferencích. Oblíbené je také použít na spaní dřevěné palety, na které položíte matraci. V tomto provedení je často opatřena čalouněným čelem připevněným ke stěně. Loftová ložnice, jak každá jiná, je pokoj který má sloužit k odpočinku, vyplatí se proto postarat se o pohodlné místo na spaní. Je to místo, kde byste se měli cítit výjimečně, aranžmá by tedy mělo splňovat všechny vaše požadavky.

Ostatní nábytek do loftového bydlení

V ložnicích v loftovém stylu stojí za to umístit skříňky, na které budeme moci před spaním odložit nezbytné věci. Noční stolky vedle postele budou praktickým a estetickým řešením. Pokud je lůžko velké, a je přístupné z obou stran, vyplatí se umístit dva noční stolky symetricky na obě strany.

V loftových interiérech se často používají praktické stojací lampy umístěné na kovové základně. Na nočních stolcích je vhodné umístit noční lampičky, které by svým tvarem, ale i materiálem výroby měly odkazovat na industriální styl, jako ostatní kusy vybavení. Oblíbené jsou zejména kovové modely se stínidlem a svítidla ve tvaru reflektorů.

Loftový byt a ložnice vyžaduje vhodný úložný prostor, a to prostornou loftovou šatní skříň. Navíc se zde vejde komoda na drobnosti či ložní prádlo. Aranžmá lze doplnit toaletním stolkem a sedadlem. Pořiďte si takové kusy nábytku, které nejen budou mít industriální vzhled, ale hlavně vám umožní pohodlně relaxovat, jak během dne, tak hlavně v noci.

Pokud chcete v loftové ložnici vytvořit i místo pro práci, pořiďte si psací stůl s dřevěnou deskou a černými kovovými nohami. Takový kus nábytku podtrhne loftový styl bydlení.

Nábytek do ložnice- Baumax.cz

Jaké doplňky budou fungovat v loftovém bytě?

Krásná loftová ložnice, jako i celé bydlení, jsou minimalistické, vybavené nábytkem v surovém provedení, ale díky použití dřeva, rovněž teplé a přátelské. Takové aranžmá je vhodné pro každý dům a byt, který se díky němu může stát velmi příjemným místem pro bydlení. Pro ložnici, kromě postele, vhodné povrchové úpravy a dalšího vybavení jsou nesmírně důležité rovněž doplňky.

V industriálním bydlení se pro dekoraci často používá zeleň rostlin. Ložnice v loftovém provedení by měla mít hodně rostlin v květináčích. Rostliny by měly mít velké a ozdobné listy. Skvělé jsou velké exempláře s krásnými širokými listy (např. monstera) v hliněných nebo dřevěných květináčích . Budou vypadat opravdu nádherně.

V loftové ložnici je také důležité dobře využít přirozené světlo. Vpusťte do bytu světlo. Okna by neměla být zakrytá, přestože interiéry v loftu bývají prostorné a dobře prosvětlené. Na okna proto nevěšte závěsy a případné záclony by měly být lehké a vzdušné.

Vneste do interiéru měkké tkaniny. Polštáře v šedé nebo lahvově zelené barvě a hřejivé tlusté deky budou perfektní.

Posledním, důležitým prvkem aranžmá je osvětlení. Kromě již zmíněných nočních lampiček stojí za to zavést do interiéru stropní svítidla, nástěnná svítidla a stojací lampy.

Skvělé budou i doplňky, které odkazují na suroviny, jako je cihla nebo beton.

Rozmístění osvětlení se vyplatí naplánovat již ve fázi návrhu ložnice – díky tomu bude mnohem snazší jednotlivá svítidla vhodně připojit. Interiér je potřeba správně osvětlit, aby získal opravdu klimatický, industriální charakter, který je vlastní loftům. Osvětlení by mělo být navrženo tak, aby vhodně osvětlovalo celý prostor nebo v případě potřeby rovněž jednotlivá místa.

Proč se vyplatí zvolit industriální styl?

Loftová ložnice je jedinečná místnost. Takové ložnice jsou perfektním místem k odpočinku, skvěle se hodí i pro práci nebo rozvíjení vlastních zájmů – stačí zde umístit psací stůl a pohodlné sezení.

Loftový styl zaujme svou strohostí, minimalismem, útulností a funkčností. Loftová ložnice je dokonalým místem k odpočinku, a do skříně se vám určitě vejde všechno oblečení.

Nábytek z přírodního dřeva nebo nábytkové desky v dekoru přírodního dřeva vnesou teplo a útulnost, a ložnice v loftovém stylu bude opravdu skvělým místem k odpočinku.

Tak navržené interiéry jsou vhodné pro ty, kteří hledají moderní, pohodlné a funkční prostory. Ložnice ve stylu loft je snadné aranžovat, takže vytvořit doma nové uspořádání nebude takový problém.

Loftový styl je nepopiratelně okouzlující. Vyplatí se vybrat tato aranžmá, protože jde o jedno z nejzajímavějších uspořádání interiéru.

Nábytek do ložnice- Baumax.cz

Kde se loftová ložnice osvědčí nejlépe?

Loftový styl se zrodil ve Spojených státech v době, kdy postindustriální budovy obydleli chudí umělci. Pro byty pak byly upraveny sklady a továrny.

Původně byly pro loft interiéry charakteristické vysoké stropy, otevřený prostor a velká okna. Současně lze loftovou stylizaci použít prakticky všude, dokonce v nízkém podkroví.

Podkrovní ložnice v loft stylu bude skutečně jedinečným místem. Lze ji uspořadat i do menších místností, pamatujte však na střídmost a minimalismus, aby interiér nepůsobil stísněně. Do malé ložnice je také vhodné volit světlejší barvy. Nábytek by měl být vyroben ze dřeva ve světlém odstínu nebo světlé nábytkové desky.

Loftový styl je nepopiratelně okouzlující. Vyplatí se vybrat tuto stylizaci, protože jde o jeden z nejzajímavějších a nejefektnějších stylů pro aranžmá interiéru.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Interiéry v loftovém stylu


Minimalistické interiéry – proč jsou tak módní?


Dřevěné lamely na stěnu do obývacího pokoje


 

 

Zpět