Lavice s úložným prostorem před postel v ložnici

31.12.2022

Truhly k posteli na oblečení, ložní prádlo či osobní věci se v domech a bytech příliš často neobjevují. Jsou považovány za velké, objemné a nepraktické. Moderní modely těchto produktů však dokážou potěšit svou estetikou a funkčností. Často se umisťují k postelím v ložnicích, kde jsou nejen atraktivním prvkem vybavení, ale i originální dekorací.

Kde bude taková lavice s úložným prostorem fungovat nejlépe? V jakých aranžmá se vyplatí ji umístit a v jakých je lepší se jejímu umístění v ložnici vyhnout? Jaká by měla být lavice s úložným prostorem, aby byla praktická? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky najdete v tomto článku.

Postele- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Proč je lavice k posteli s úložným prostorem klasickým způsobem uspořádání?

2. Lavice k posteli s úložným prostorem ze dřeva nebo z MDF desky?

3. Lavice před postel – proč se vyplatí si ji pořídit?

4. V jakých interiérech bude lavice před postel fungovat?

5. Jak sladit lavici s postelí?

6. Lavice k posteli s čalouněným sedákem jako otoman – je to dobrý nápad?



Proč je lavice k posteli s úložným prostorem klasickým způsobem uspořádání?

Krásné truhly umístěné u nohou postele se objevily již ve středověkých rytinách. Aranžmá s jejich využitím se objevují i ​​ve francouzských interiérech 19. století či industriálních aranžmá pozdějších let. Dnes jsou truhly na oblečení u postele opět módní a jsou stále více oblíbené.

Pohodlná postel s vhodnou matrací, pěkným povlečením a hřejivými přikrývkami a krásná lavice vytvoří jedinečné uspořádání pokoje, které rozhodně vybízí k odpočinku.

Klasické interiéry zdobí tradičnější modely z přírodního dřeva. Nezvyklým způsobem zdůrazňují charakter samotného kusu nábytku a celého aranžmá. Mohou být zajímavým řešením i v moderním prostoru, zvláště když samy mají módní, minimalistickou podobu.

Často se místo tradičního modelu s víkem dávají před postel komody. Rozměry komody jsou upraveny tak, aby šířka odpovídala šířce postele. Jedná se o zajímavý a jistě okouzlující způsob, jak zařídit pokoj.

Nábytek do ložnice- Baumax.cz

Lavice k posteli s úložným prostorem ze dřeva nebo z MDF desky?

Lavice mohou být vyrobeny z různých materiálů, od toho se odvíjí jejich cena. Nejoblíbenější zůstává přírodní dřevo. Dřevěné truhly vnášejí do aranžmá teplo, jsou odolné a mimořádně estetické. Používá se světlé a tmavé dřevo anebo dřevo namořené vybranou barvou. Často se používá černé kování, aby dodat celku atraktivní vzhled.

Neméně oblíbenou variantou, ale rozhodně levnější, jsou truhly z nábytkové desky. Jsou o něco méně odolné než dřevěné modely a obvykle je jejich tvar mnohem jednodušší, ale jejich cena může být opravdu atraktivní. Při nákupu výrobku z nábytkových desek si můžete vybrat malou velkou truhlu. Takový kus nábytku vám skvěle poslouží ve formě komody.

Trochu méně tradiční možností je kovová truhle. Truhly mohou být navíc vyrobeny z proutí, ratanu či plastu. Mohou mít čalouněný sedák a jsou ideální na uložení nejrůznějších věcí.

Lavice před postel – proč se vyplatí si ji pořídit?

Truhly v ložnici se objevily mnohem dříve než noční stolek, komoda či šatní skříň. Svou velikostí se skvěle hodí k uložení oblečení, drobností anebo osobních věcí. Budou funkční zejména v dětských pokojích, kde se do nich vejdou všechny hračky, a v pokojích pro mládež, kde budou ideálním uložištěm pro osobní věci.

V ložnici lavice je skvělým místem, kam si můžete nejen schovat své oblečení, ale i sednout. Bude se hodit, když potřebujete schovat náhradní povlečení či další polštáře. Truhly se budou hodit i na uskladnění sezónního oblečení.

Krásný vzhled truhly, která bude umístěna před postelí, udělá z tohoto kusu vybavení jedinečný a estetický detail. Ložnice získávají, když do nich umístíme krásné truhly, či lavice před postel a interiér získává jedinečný charakter.

Na trhu jsou modely s půlkulatým víkem, ale stále populárnější jsou výrobky s plochým víkem a na něm umístěným čalouněným sedákem. Taková truhla se pak stává nejen místem pro uložení věcí, ale rovněž atraktivním kusem sedacího nábytku.

V jakých interiérech bude lavice před postel fungovat?

Lavice k posteli s úložným prostorem před postel jsou perfektním vybavením do klasických interiérů. Budou skvěle fungovat v tradičních aranžmá. Venkovský a rustikální styl v ložnici jistě těží z jejich krásy a funkčnosti. V takových interiérech bude ideálním materiálem pro tento kus nábytku přírodní dub anebo borovice. Skvěle budou vypadat modely s černým kovovým kováním.

Aranžmá v provensálském, skandinávském či japandi stylu jednoznačně rovněž získají, když do ložnice umístíte krásnou truhlu. Zde budou nejlepší modely ze světlého dřeva nebo lehké nábytkové desky. V boho interiérech dobře poslouží truhle z proutí či ratanu.

I do moderních interiérů lze pořídit truhly. Na trhu je mnoho modelů, které splní požadavky moderních aranžmá. Truhly do moderní ložnice by měly být jednoduché ve své formě a zároveň elegantní. Truhle, které mají sedák, budou jistě působit esteticky. Je však předem nutné zvážit, zda bude truhle stylově ladit se zbytkem výbavy.

Nábytek do ložnice- Baumax.cz

Jak sladit lavici s postelí?

Truhla, která stojí před postelí, by měla ladit nejen se stylem interiéru, ale i se zbytkem nábytku v místnosti. Díky tomu bude celá aranžmá atraktivní a ložnice poutavá.

U kusu nábytku, jako je truhla, je dobré zajistit, aby barva dřeva či desky ladila s barvou postele. Pokud je lůžko vyrobeno z přírodního dřeva, je dobré pořídit si lavici ze stejného druhu dřeva. Díky tomu budou oba kusy nábytku k sobě ladit.

Při nákupu nábytku do ložnice se vyplatí vybrat sadu, která již tento kus nábytku obsahuje Pak budete mít jistotu, že k sobě bude nábytek dokonale ladit.

Pokud je nábytek vyroben z proutí anebo ratanu, nemusí nutně ladit k posteli. Je však dobré zajistit, aby odstíny nábytku byly podobné. Dobré je také pořídit truhlu zdobenou detaily a motivy, které se budou opakovat na povlečení.

Při nákupu lavice se sedákem dbejte na to, aby měl nábytek stejnou barvu čalounění jako například ložní povlečení, či ostatní textilie v interiéru. Opakující se motivy způsobují, že aranžmá působí jednotně a méně chaoticky.

Lavice k posteli s čalouněným sedákem jako otoman – je to dobrý nápad?

Sedák dodá lavici funkčnost a učiní kus nábytku mnohem zajímavějším. Obvykle je vybavena pohodlným, čalouněným sedákem, který je zároveň víkem nábytku. Takový model se často používá nejen v ložnici, ale také v předsíni nebo obývacím pokoji. Taková lavice před postel bude zajímavým kusem vybavení, a skvěle se bude hodit nejen na uložení věcí, ale i k sezení. Polstrovaný sedák, který můžete vybrat tak, aby ladil ke zbytku vybavení, vám zajistí komfort a pohodlí.

Podívejte se sami, jakou nabídku vybavení do ložnice jsme pro Vás připravili v našem internetovém a kamenném obchodě BauMax. Najdete zde skladem mnoho atraktivních produktů za skvělé ceny.

Nábytek do ložnice- Baumax.cz

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Malý pokoj pro hosty, jak jej zařídit? Navrhujeme, co by mělo být v pokoji pro hosty


Moderní ložnice — navrhujeme, jak k ní vybrat moderní noční stolek


Moderní rozkládací pohovky do obývacího pokoje


 

Zpět