Jaro 2024 – nejdůležitější trendy v interiérovém designu

03.04.2024

S příchodem jara 2024 přicházejí nejnovější trendy interiérového designu, které nabízejí nové inspirace k oživení vašeho okolí. Letošní jaro je čas čerpat z přírody, spojovat funkčnost s estetikou, vytvářet interiéry, které odrážejí harmonii a rovnováhu.

Srdce milovníků designu si získávají aranžmá v moderním retro stylu, které kombinují minimalistické tvary s jedinečnými akcenty. Není to však jediná změna, kterou nová sezóna přináší. Podle trendů v roku 2024 je prioritou interiér, který je útulný a pohodlný, přizpůsobený potřebám uživatelů, který odráží osobité estetické preference. Najdeme zde typický dopamine decor interiéru, který je přátelský ke svým obyvatelům. Tento individuální styl interiérů se stane klíčovým prvkem v trendech interiérového designu pro obývací pokoj, ložnici a koupelnu.

Jaro 2024 – nejdůležitější trendy v interiérovém designu


V tomto článku:

1. Jaké budou módní barvy stěn? Peach Fuzz a další přírodní, teplé odstíny

2. Personalizovaný eklektismus, něco, co bude odrážet vaše „já“

3. Látka bouclé jako univerzální látka pro různé styly interiéru?

4. Nepravidelná textura a přírodní materiály, které podtrhnou styl obývacího pokoje

5. Příroda a rovnováha. Orientální minimalux jako trend pro rok 2024

6. Jemné a oblé tvary



Jaké budou módní barvy stěn? Peach Fuzz a další přírodní, teplé odstíny

Módní barvy stěn dostávají v roce 2024 nový rozměr a zavádějí jedinečné odstíny do současných interiérových aranžmá. Nejnovějším trendům v interiérovém designu dominuje Peach Fuzz, barva roku 2024. Tento jemný broskvový odstín interiér oteplí a dodá mu jemnost. Paleta barev, která bude dominovat na stěnách, je velmi bohatá. Teplé odstíny žluté, pšeničné zlaté, čokoládově hnědé, korálové a karamelové odstíny budou vynikajícím pozadím pro jemný nábytek v přírodním světlém dekoru dřeva. Tyto výrazné, ale tlumené a teplé barvy interiér oživí a dodají mu energickou hloubku. Neobvyklé designy a nonšalantní uspořádání budou reagovat na naše individuální potřeby.

Jaké budou módní barvy stěn? Peach Fuzz a další přírodní, teplé odstíny

Personalizovaný eklektismus, něco, co bude odrážet vaše „já“

Jaro 2024 přináší velké změny, včetně těch, které se týkají doplňků a dekorací. Nejnovější trendy široce prosazují personalizovaný eklekticismus, tedy naprostou svobodu v současném interiérovém designu, který má zdůraznit především osobnost obyvatel, to, co dělají, co mají rádi, jaké mají zájmy a především to, jak chtějí žít. Tato možnost jistě potěší sběratele a milovníky vychytávek, kteří mají rádi neobvyklé doplňky, které konečně dokážou vytvořit jednotný celek.

V takovém interiéru se meze nekladou – moderní prvky koexistují se starožitnostmi a minimalistické tvary se prolínají s bohatými detaily. Nábytek zděděný po předcích se může stát moderním uměleckým dílem. Je to vědomá kombinace, ve které má každý prvek význam a vypráví svůj vlastní příběh. Personalizovaný eklektismus také znamená svobodu ve výběru barev. Paleta může být tlumená, kombinující teplé odstíny, nebo výrazná s použitím intenzivních barev inspirovaných přírodou. Také stojí za to experimentovat s texturami - hladké povrchy mohou koexistovat se silnými látkami nebo kamenem.

Personalizovaný eklektismus, něco, co bude odrážet vaše „já“

Látka bouclé jako univerzální látka pro různé styly interiéru?

Látka bouclé, známá svou texturou a jemností, se stává absolutní nezbytností pro módní aranžmá obývacího pokoje nebo ložnice. Díky své univerzálnosti se perfektně hodí do různých stylů interiéru a dodává výjimečnou eleganci a pohodlí. V kontextu nejnovějších trendů, kterým dominují teplé odstíny, originální doplňky a přírodní materiály, se látka bouclé stává nejen dekorativním prvkem, ale také elegantním řešením, které tyto stylistické předpoklady skvěle doplňuje. Její jemné barvy dokonale ladí s teplými odstíny stěn, vytvářejí příjemný kontrast a podtrhují eleganci obývacího pokoje. Nepravidelná struktura a jemné štětiny dělají látku měkkou a příjemnou na dotek, což vytváří ideální použití pro pohovku nebo křeslo, díky čemu vznikne skvělé místo pro odpočinek.

Látka bouclé jako univerzální látka pro různé styly interiéru?

Nepravidelná textura a přírodní materiály, které podtrhnou styl obývacího pokoje

Nejnovější trendy interiérového designu do obývacího pokoje jsou rozhodně poctou přírodním materiálům, které se vyznačují především originální estetikou a výraznou texturou. Nestandardní textury a výrazné vzory podtrhnou charakter interiéru a zároveň poslouží jako spojení celého aranžmá. Nejnovější trendy se zaměřují především na dřevo, které přitahuje pozornost svou jedinečnou texturou a přirozenou krásou. Tento přírodní materiál dokáže vytvořit jedinečnou atmosféru a rozmanitost jeho odstínů dodává interiérům jedinečný charakter. Stejně tak proutí nebo ratan se díky svým jedinečným vlastnostem, jako je výrazná textura a odolnost, stávají praktickým a estetickým doplňkem.

Nadčasové tvary a jedinečný design mají různé druhy materiálů, jako je kámen, cihla a pohledový beton, které lze pokládat ručně. Jejich výrazná textura může kontrastovat s jemnější a dodat tak obývacímu pokoji osobitý charakter. Tento efekt bude patrný zejména v kombinaci s minimalistickým nábytkem a přírodními barvami, kde se tyto materiály stanou hlavním dekorativním prvkem. Nepravidelnost se v tomto případě stává velkou výhodou, která je letos trendy a rozhodně ji využijete.

Další, tentokrát jemné materiály, jako je bavlna nebo len, budou skvělou alternativou pro milovníky textilních doplňků. Tyto přírodní materiály obohatí celé aranžmá. Bavlněné a lněné látky jsou nejen měkké, ale také umožňují průchod vzduchu, díky čemu je pokoj pro jeho obyvatele přívětivější a pohodlnější. Dají se využít nejrůznějšími způsoby – od jemných až po elegantní polštáře a koberce.

Nepravidelná textura a přírodní materiály, které podtrhnou styl obývacího pokoje

Příroda a rovnováha. Orientální minimalux jako trend pro rok 2024

V minimaluxovém pojetí jsou orientální inspirace interpretovány prizmatem minimalismem tvarů a použitím přírodních materiálů. Dominují zde jemné detaily a doplňky a důraz na prostorovou rovnováhu. Nábytek s minimalistickými tvary, často inspirovaný designem Dálného východu, ladí s neutrálními barvami a vytváří klidnou estetiku. Stojí za to věnovat pozornost použití přírodních materiálů. Prvky kombinované s jemnými dekoracemi dodají interiéru eleganci a optickou lehkost. Rostlinné vzory, květiny a motivy inspirované přírodou oživí interiér a jsou odkazem na blízkost k přírodě.

Moderní interiérový design v minimalistickém stylu zaměřený na přírodu a rovnováhu, nabízí jedinečný, klidný prostor, ideální pro relaxaci. Kombinace orientálních prvků s minimalistickým přístupem k designu je moderní interpretací luxusu, která si v roce 2024 získává na oblibě.

Příroda a rovnováha. Orientální minimalux jako trend pro rok 2024

Jemné a oblé tvary

V interiérech budou dominovat zaoblené hrany, klenuté tvary a jemné proporce, které budou působit dojmem plynulosti a lehkosti. Již několik sezón sledujeme trend, jakým je nízký masivní nábytek do obývacího pokoje, teda pohovky, křesla, šatní skříně a komody. Oblé tvary tohoto nábytku dodávají prostoru nový rozměr a vnášejí do interiéru harmonii a moderní charakter. Tento trend dokonale zapadá do konceptu měkkého minimalismu, kde pokročilé formy, byť minimalistické, přitahují pozornost a dodávají místnostem nevšední charakter. Nízký nábytek zpříjemňuje prostor, podporuje relaxaci a odpočinek. Měkké provedení nábytku je nejen estetické, ale také funkční a vytváří ideální místo pro trávení času v příjemném prostředí.

Experimentování s nadcházejícími trendy bude určitě velká zábava. Můžeme směle kombinovat barvy, tvary a textury a vytvářet tak jedinečná aranžmá, která odráží váš individuální styl a osobnost. Je pravý čas vyjádřit své já!

Zpět