Interiéry inspirované přírodou – 5 neobvyklých designových nápadů!

13.11.2024

Příroda nás obklopuje prakticky všude, ale některé její výtvory jsou výjimečně inspirativní. Při hledání nápadů na unikátní aranžmá se náš obchod vydal na cestu kolem světa, díky které vám můžeme představit 5 originálních návrhů interiérů inspirovaných přírodou s využitím našich produktů.

Interiéry inspirované přírodou jsou návrhy vhodné jak pro milovníky klasických řešení, tak pro ty, kteří oceňují moderní design a minimalismus. Vytvořit přírodní interiér není tak těžké, jak se může zdát, a interiéry inspirované přírodou s dekoracemi, vhodnou povrchovou úpravou a dobře zvolenými barvami dokážou opravdu potěšit. Hledáte neobvyklé řešení do svého interiéru? Určitě se podívejte na naše návrhy!

Interiéry inspirované přírodou – 5 neobvyklých designových nápadů!


V tomto článku:

1. Lesy a háje, tedy interiér plný zeleně

2. Závan horského vzduchu - šedá a modrá pro moderní interiéry

3. Svěžest oceánu - perfektní návrh pro koupelny a předsíně

4. Rozkvetlá louka plná barev - barevné interiéry pro ty, kteří chtějí žít naplno

5. Šumící moře a písečné pláže – hřejivá aranžmá nejen na léto



Lesy a háje, tedy interiér plný zeleně

Většina z nás si spojuje s přírodou zelenou barvu. Pokud chcete vytvořit interiéry inspirované přírodou v zelených barvách, můžete zvolit jak světlé odstíny zelené, tak lahvově zelenou, která je již několik sezón mimořádně modní. Pamatujte však, že spousta tmavých barev dokáže místnost opticky zmenšit, proto v případě malých obývacích pokojů, ložnic nebo koupelen volte jako hlavní barvy bílou a šedou, a zelenou použijte jako doplněk.

Pro koho je tento návrh určen?

Aranžmá interiérů v zelené inspirované přírodou jsou ideální variantou pro ty, kteří chtějí své pokoje oživit, přičemž zdůranit, že jde o uspořádání inspirované přírodou. Zelená je také uklidňující barva, takže je to volba pro ty, kteří hledají uklidňující aranžmá, ideální pro relaxaci a odpočinek.

Do jakých interiérů se bude hodit?

Interiéry inspirované přírodou se zelenou barvou v hlavní roli jsou ideální volbou do obývacích pokojů, pracoven, ložnic, ale i do kuchyně či jídelny. Dobře poslouží i v koupelně nebo předsíni. Do prostornýcg interiérů je nejlepší použít tmavší barvy, v těch menších je lepší volit světlejší odstíny zelené.

Jaké produkty pro tenhle návrh nabízíme?

Jak nejlépe vnést tento návrh do interiéru? Stěny je dobré natřít vhodnou barvou. Doporučujeme Emulze Dulux Colors of the World v odstinu Boho Green. Tato tmavá barva dokonale zvýrazní charakter místnosti. Pokud se vám zda tento odstín zelené příliš tmavý pro celou místnost, vymalujte pouze jednu stěnu nebo její část. Do koupelen a kuchyní doporučujeme obklad Margot Green 30,8/60,8.

Na stěny můžete také použít světlejší odstín zelené nebo šedé barvy a tmavě zelenou vnést v podobě akcentu jakým je povlak na polštář Pier/Goja 40x40 tmavě zelený.

Doporučujeme použit také nábytek do ložnice Deco a nábytek Joker III do dětských a teenagerských pokojů.

Lesy a háje, tedy interiér plný zeleně

Závan horského vzduchu - šedá a modrá pro moderní interiéry

Z lesů pokračujeme do hor, hledáme inspiraci v šedobílých štítech a výhledu na modrou oblohu. Co je na tom úžasného? Interiéry inspirované přírodou lze snadno vnést do různých místností a tuto inspiraci lze vnést do interéru obzvláště rychle a levně. Je to také perfektní nápad pro moderní interiéry, zejména interiéry zařízené v glamour, minimalistickém a industriálním stylu.

Pro koho je tento návrh určen?

Interiéry inspirované horskými štíty jsou možností pro ty, kteří hledají jedinečná aranžmá a moderní řešení. Kombinace modré a tmavě šedé vytváří originální kompozice a je skvělou volbou pro lidi, kteří hledají neobvyklá řešení a něco, co potěší jak členy domácnosti, tak návštěvy.

Do jakých interiérů se bude hodit?

Tato nabídka je ideální pro většinu interiérů, ale nejlépe bude vypadat ve velkých a prostorných místnostech. Tmavé barvy v menších místnostech mohou prostor opticky zmenšit. To je perfektní volba pro kanceláře, ložnice, kuchyně a koupelny.

Jaké produkty pro tenhle návrh nabízíme?

Aranžmá interiérů inspirovaných krásou hor lze snadno docilit výběrem vhodných materialů povrchové úpravy, vybavení a doplňků. Dobrým řešením bude terakotová dlažba Antica grey 29,5/29,5 – dekor a barva imitují přírodní kámen a připomínají tak horské štíty. Vyplatí se také postarat se o vhodné interiérové osvětlení a proto k tomu doporučujeme závěsné svítidlo Tivol CL16013A-4 LW4.

Krásné aranžmá, inspirované šedými odstíny horských křebenů, najdete v kolekci nábytku do ložnice Togo Jasan. Z této kolekce pochází postel se zásuvkou Togo 160x200 jasan. Tmavě šedá nábytková deska s přírodním dekorem dřeva je perfektním nápadem do interiéru inspirovaného přírodou. Pokud se vám však tento návrh zdá příliš tmavý a monotónní, nechte šedou na stěnách a doplňcích a vybavte pokoj nábytkem v teplejších barvách, jako je náš nábytek do pokoje pro teenagery Capannoli, dub artisan/černá.

Závan horského vzduchu - šedá a modrá pro moderní interiéry

Svěžest oceánu - perfektní návrh pro koupelny a předsíně

Síla přírody je zřetelně viditelná v klidných oceánech a rozbouřených mořských vlnách. Voda je totiž jedním ze čtyř základních živlů a je to, co nás inspiruje v dalším aranžmá, které představujeme. Interiéry inspirované přírodou vypadají krásně, když jsou barvy zajímavé a konzistentní, a toto uspořádání se zaměřuje především na modrou a námořnickou modř, tedy modrou ve všech dostupných odstínech.

Pro koho je tento návrh určen?

Toto je řešení pro ty, kteří mají rádi modrou barvu a chtějí návrhnout klidné aranžmá. Díky takovým odstínům navádějí interiéry inspirované přírodou í klid a usnadňují relaxaci, takže je to volba ideální pro ty, kteří hledají klid a pohodu.

Do jakých interiérů se bude hodit?

Interiéry inspirované moři a oceány se skvěle hodí do koupelen. Modrá v tmavších odstínech bude ladit s bílou sanitarní keramikou ve velkých koupelnách, světlejší odstíny modré jsou variantou do malých koupelen. Interiéry inspirované přírodou musí být zajímavě uspořádány, ale inspirace moři a oceány není možností jen pro koupelny. Tyto odstíny budou vypadat dobře i v předsíni, zvláště pokud zkombinujete modrou s bílou a šedou barvou.

Jaké produkty pro tenhle návrh nabízíme?

Pro povrchovou úpravu doporučujeme gres Nexside Blue Poler/Pulido 60/120 rect., jejíž vzor a barvy mohou odkazovat na mořské vlny. Jedná se o velkoformátové obklady a dlažbu, které dobře působí na podlahách i stěnách, a to zároveň jako dominanta, i jako detail v aranžmá. Koupelny se vyplatí doplnit tmavou armaturou a světlou sanitarní keramikou, doporučujeme vanovou baterii Sol Black. Nezapomeňte na doplňky, zejména praktické textilie – podívejte se na bavlněný ručník Princess 50X90 modrý.

Pro uspořádání koupelny inspirované moři a oceány doporučujeme použít sanitarní keramiku City Oval. Bílá sanitarní keramika bude vypadat mimořádně atraktivně na pozadí modrých stěn. Zajímavou možností do chodby a předsíní bude také předsíňový nábytek Nevio II.

Svěžest oceánu - perfektní návrh pro koupelny a předsíně

Rozkvetlá louka plná barev - barevné interiéry pro ty, kteří chtějí žít naplno

S interiéry inspirovanými přírodou se setkáváme velmi často, aniž bychom si to uvědomovali. Krásná aranžmá mohou být tlumenější jako naše předchozí návrhy, ale mohou být také plné barev, jako ty, které chceme nyní prezentovat. Představte si louku plnou květin. Množství barev je úžasné, že? Takovou krásu barev a odstínů lze přenést i do interiérů. Barevné aranžmá oživí a povzbudí a zaujmout mohou především interiéry plné teplých barev.

Pro koho je tento návrh určen?

Aranžmá interiérů inspirovaných přírodou plnou květin jsou vhodnou variantou zejména pro ty, které unavuje nuda a monotonie a volí extravagantní řešení. Můžete si vybrat jednu nebo dvě hlavní barvy a vytvořit tlumenější interiéry nebo zvolit více barev a eklektický styl. Možností je tedy mnoho. Interiéry inspirované rozkvětlými loukami jsou dobrým způsobem, jak experimentovat se vzhledem interiéru.

Do jakých interiérů se bude hodit?

Tento návrh jsme vytvořili pro obývací pokoje, ale kromě obývacích pokojů bude vhodný i do jídelny nebo kuchyně. Zajímavě bude vypadat i v ložnicích, ale pro kvalitní odpočinek doporučujeme spíše tlumené barvy této varianty aranžmá.

Jaké produkty pro tenhle návrh nabízíme?

Dlažba se nejčastěji volí pro povrchovou úpravu podlah v kuchyni, koupelně a předsíni, proto doporučujeme dlažbu Pucara castano 20,5/61,5, jejíž teplý, medový odstín a přírodní kresba dřeva odkazují především k přírodě. Aranžmá je potřeba doplnit patřičným vybavením a doplňky. Do obývacích pokojů bude ideální rohová sedací souprava s funkcí spaní Margo Riviera 41 levá a jako dekoraci na stěnu kulaté zrcadlo Vigo FI80cm Natural.

S naším dřevěným nábytkem do ložnice Skandica Spectrum II můžete vytvořit tlumené aranžmá inspirované loukou. V obývacímu pokoji najde své místo nábytek do obývacího pokoje Miro dub/grafit.

Rozkvetlá louka plná barev - barevné interiéry pro ty, kteří chtějí žít naplno

Šumící moře a písečné pláže – hřejivá aranžmá nejen na léto

Poslední návrh nás zavede opět k moři, ale tentokrát hraje hlavní roli teplý, zlatý písek. To je možnost, kterou spojujeme s prázdninami, ale také s nevšedními dobrodružstvími, že jo? Je plná teplých barev a klidné přírody. Je to dobrá volba pro klasické interiéry, ale bude také skvěle fungovat tam, kde je v oblibě moderní design a zlaté doplňky.

Pro koho je tento návrh určen?

Uspořádání inspirované přírodou, zejména pohledem na zlaté pláže, je možností pro ty, kteří hledají zvláštní klid a pohodu, ale preferují teplé a útulné interiéry. I to je dobré řešení jak pro milovníky klasiky, tak pro ty, kteří se zaměřují pouze na moderní uspořádání.

Do jakých interiérů se bude hodit?

Teplé pláže vytišují a uklidňují, stejně jako šumění moře. Interiérové návrhy inspirované plaži a mořem jsou perfektní volbou do obývacích pokojů, ložnic a dětských pokojů. Teplé, útulné interiéry podpoří odpočinek a relaxaci a zajistí příjemný spánek.

Jaké produkty pro tenhle návrh nabízíme?

Povrchová úprava stěn a podlah by měla navádět teplo a útulnost, takže barvy by k tomu měly odkazovat. Proto bude dobře fungovat gres Etna Beige Carving Rekt. 60/120 v příjemném béžovém odstínu. Aranžmá doplní útulné osvětlení, zde proto doporučujeme stolní lampu D2522A.

Nábytek do obývacího pokoje Goldin II spolu s vitrínou Goldin 03 bilou vytvoří útulný obývací pokoj inspirovaný pláží, ale také i interiér pro milovníky minimalismu či glamouru stylu. Do ložnic a dětských pokojů nabízíme nábytek do dětských a studentských pokojů Delta III.

Zpět