Dřevo a kůže v hlavní roli v obývacím pokoji – podívejte se, jaká je to výrazná kombinace!

09.12.2022

Atraktivní uspořádání obývacího pokoje není jednoduchá záležitost – v době unikátních řešení a širokého výběru vybavení a materiálů je často těžké vybrat vybavení, které osloví členy domácnosti a hosty a bude bude vypadat jedinečně. Jak tedy zařídit obývací pokoj, tak aby byl trendy, okouzlil jeho obyvatele a na dlouho zůstal v paměti hostů? Udělejte to s pomocí výrazných akcentů! Nebojte se kombinovat barvy, třeba neutrální světlé odstíny barev s tmavými barvy vybavení nebo naopak. Jedná se o osvědčený způsob, který vám pomůže vytvořit jedinečný a personalizovaný interiér. A nezaleží na tom, zda kombinace barev se objeví ve formě struktury či materiálů. V dnešním článku probereme především, jak kombinovat dřevo a kůži, protože tmavé a světlé barvy a přírodní materiály jsou výjimečně fascinující kombinací, která vás okouzlí!

Sedací soupravy- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Přírodní materiály, které mohou vévodit ve vašem obývacímu pokoji – dřevo a kůže

2. Kožené sedací soupravy v klasickém a moderním provedení

3. Dřevěný nábytek do obývacích pokojů – masiv vede!

4.  Perfektní zařízení pro retro, klasický a vintage styl aranžmá 



Přírodní materiály, které mohou vévodit ve vašem obývacímu pokoji – dřevo a kůže

Tyto dva přírodní materiály podle bytových designerů a samotných uživatelů jsou populární už léta, a i když je jejich cena o něco vyšší než u jiných materiálů, jejich obliba a nadčasový vzhled jen tak nepomine. Nábytek z nich má mnoho příznivců, zejména mezi těmi, kteří spíše zařizují interiéry v klasickém stylu, ale ani moderní stylizace se mu nevyhýbají. Nábytkové prvky z masivu nebo přírodní kůže mohou mít dekorativní nebo jednoduchý design, a mnoho odstínů, proto se tyto materiály stále častěji vyskytují také i v moderních interiérech. Při výběru těchto prvků vybavení pro konkrétní styl aranžmá je tak nutné zvolit nejen design, ale i barvu, která tomu odpovídá.

Díky svému výraznému vzhledu a množství barev vypadá kožený a dřevěný nábytek skvěle ve velkých obývacích pokojích. Pokud pokoje jsou méně prostorné, umístění velké kožené sedací soupravy může vyvolat dojem přeplnění, proto je důležité vybrat vhodný typ a velikost sedačky a její barevné provedení, třeba neutrální odstíny a barvy, například světle béžové nebo hnědé odstíny, protože ty opticky zvětší interiér. A to samé platí i při výběru barvy stěn a podlahy. Syté barvy a jejich nejrůznější kombinace, například tmavě červená, žlutá a zelená, jsou letos trendy. Kombinovat barvy k sobě je ovšem potřeba s citem, aby efekt nebyl přeplacáný nebo kýčovitý. Není to také řešení pro každého, ale rozhodně stojí za vyzkoušení, pokud chcete vytvořit jedinečné a poutavé aranžmá.

Moderní interiér by měl být však nejen vizuálně atraktivní, ale také funkční. Prostor, ať už v bytě či domě, je potřeba naplánovat tak, aby pohyb nebyl problematický, zvláště když jsou kusy nábytku opravdu velké. Moderní sedací soupravy v kombinaci dřeva a přírodní kůže jsou zvláštní tím, že většinou vypadají mimořádně útulně a zároveň elegantně, takže si pomocí takového nábytku snadno zařídíte atraktivní interiér. Pomocí správně zvolených barev nábytkových prvků jen umocníte celkový vzhled aranžmá, ale i podtrhnete zvolený styl. Proto se vyplatí tomu úkolu věnovat náležitou pozornost. Když se na to úplně necítíte, co se týče výběru dominantní barvy nebo odstínů barev pro požadované uspořádání, vyplatí se tento úkol svěřit odborníkům, nebo se na trendy barevné aranžmá podívat například na internetu či v časopisech o bytovém designu. To vám pomůže se zorientovat jak v paletě barev, a vybrat z ní ty, které se nejlépe hodí do vašeho aranžmá, tak jak je pak správně v praxi použít.

Sedací soupravy- Baumax.cz

Kožené sedací soupravy v klasickém a moderním provedení

Téměř v každém obývacím pokoji je jedním z nejdůležitějších prvků pohodlný kus sedacího nábytku. Může to být sedačka, pohovka nebo rohová sedací souprava. Našim dnešním typem pro atraktivní zařízení obývacích pokojů bude kožená rohová sedací souprava BauMax. Kožená rohová sedací souprava, co se týče provedení, navádí dojem luxusu a kvality, tedy je velmi požadovaným a populárním kusem nábytku. Vypadá atraktivně v jakémkoliv uspořádání, a proto se hodí jak do tradičních, tak moderních interiérů. Je to prvek vybavení, který vám umožní jak dokonale relaxovat po náročném dni, tak stejně jej využívat během setkání s rodinou nebo přáteli. K dispozici máte jak velké rohové sedací soupravy, které atraktivně vyplní interiér, tak i modely, které se hodí do o něco menších obývacích pokojů. Na výběr jsou různé odstíny a struktury, od hladké po broušenou.

Módní podoby kožených rohových sedacích souprav vnesou do vašeho obýváku nádech luxusu a elegance. Tento kus nábytku je natolik nadčasový, ale i atraktivní, že dokáže vytvořit prostor, kde se bude ráda scházet celá rodina. Kožené sedací soupravy jsou většinou dominantním prvkem v interiéru, který upoutá na první pohled svou barvou a designem. S takovým kusem nábytku bude dům či byt vypadat opravdu nádherně!

Dřevěný nábytek do obývacích pokojů – masiv vede!

Nábytek pro volný čas není vše, co by v obývacím pokoji mělo být. Do interiéru vašeho vytouženého obývacího pokoje se vyplatí umístit regály, police, vitríny a komody z masivu. Svým dekorem a barvou přírodní dřevo jistě osloví mnoho z vás. Do interiéru také vnese výjimečně útulnou atmosféru, kde se každý může cítit dobře a příjemně. Podle toho zda zvolíte světlé či tmavé odstíny, ovlivníte jeho charakter a výsledný efekt. Světlé odstíny jsou vhodné do skandinávských a minimalistických interiérů, a tmavé barvy do klasických, rustikálních a retro interiérů. Pokud jej zkombinujete se sklem ale i kovem skvěle doplní loftové interiéry, ale i ty, kterým chcete dodat trochu lehkosti a ležérní elegance.

Obývací pokoj v takto jedinečném uspořádání bude lákat svým útulným a elegantním vzhledem. Bude to ideální místo k odpočinku, relaxaci a setkání s rodinou a přáteli.

Kožené sedací soupravy- Baumax.cz

Perfektní zařízení pro retro, klasický a vintage styl aranžmá

Krásné kožené sedací soupravy a dřevěné prvky vybavení mohou vytvořit něco skutečně jedinečného. Taková kombinace bude vypadat zajímavě v interiéru, který má odkazovat na klasičtější styly, ale některé modely zařízení budou stejně dobře fungovat i v moderních místnostech. Pamatujte však, že atraktivní obývací pokoj není jen vybavení – vyplatí se věnovat pozornost i dalším prvkům celku. Je dobré, když v takovém obývacím pokoji jsou na podlaze dřevěné panely a stěny mají světlé, béžové barvy. Aranžmá by nemělo být příliš tmavé a nepřehledné, v takovém stylu dbejte na vkus a relativní minimalismus.

Do interiérů, kam chcete umístit dřevěné a kožené prvky vybavení, byste měli zajistit dostatečné osvětlení. S pomocí světla bude aranžmá působit mnohem útulněji a jeho charakter se podtrhne. Díky takovým kombinacím světla a barev vytvoříte stylově a klimaticky zařízený obývací pokoj, kde budete rádi trávit čas. Nezapomeňte ani na textilie, jako jsou závěsy a polštáře, u kterých barvu sladíte se zbytkem aranžmá, a jeho vzhled vás určitě okouzlí!

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Musí být nábytek v obývacím pokoji ve stejném stylu/stejný? Podívejte se, jak kombinovat nábytek v obývacím pokoji!


Předsíň ve vintage stylu - žhavý trend nadcházejícího podzimu!


Módní dřevěná podlaha – jaké desky zvolit?


 

Zpět