Bílý nábytek do ložnice – nápad na světlou ložnici

08.01.2023

Ložnice v bílých barvách je vždy spojovaná s elegancí a svěžestí. Máte-li rádi bílou, nic vám nebrání zařídit si ložnici v této barvě. Nemusíte se bát, že by taková úprava byla přísná a sterilní. Bílá ložnice může být nejen stylová, ale i útulná.

Bílá ložnice je skvělým nápadem do malé místnosti bez ohledu na její účel. Světlé barvy opticky zvětšují místnost, takže jsou ideálním řešením do omezeného prostoru. Moderní bílá ložnice ve skandinávském nebo minimalistickém či glamour stylu bude navíc působit velmi elegantně a upraveně. Bude také dobrou volbou pro klasické a provensálské aranžmá. Jak zařídit ložnici s bílým nábytkem? Jaké barvy a doplňky se budou hodit do takto zařízeného prostoru? Poradíme!

Bílý nábytek do ložnice- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Ložnice v bílé barvě – je to dobrý nápad?

2. Bílý nábytek v ložnici – nadčasová bílá ložnice

3. Moderní styl ložnice s bílým nábytkem

4. Bílý nábytek do ložnice v provensálském stylu

5. Bílý nábytek do ložnice ve stylu glamour

6. Jakou barvu stěn zvolit do ložnice s bílým nábytkem

7. Jakou podlahu zvolit, aby ladila s bílým nábytkem?

8. Závěsy a koberce pro uspořádání bílé ložnice



Ložnice v bílé barvě – je to dobrý nápad?

Pokud máte rádi bílou barvu, můžete ji použít pro zařízení vaší ložnice. Ložnice s bílým nábytkem je elegantní, úhledná a nadčasová. Hodí se do různých aranžmá a odolá měnící se módě a trendům v interiérovém designu. Světlý nábytek je perfektním řešením pro ložnice, protože navádí klid a neruší během odpočinku. Stojí za to věnovat chvíli pozornost uspořádání této místnosti a popřemýšlet o tom, jaký nábytek si vybrat, nebo si ji uspořádat, protože dobře navržená místnost vám umožní získat uspokojivý efekt na dlouhou dobu.

Můžete se rozhodnout nejen pro bílý nábytek, jako je postel, šatní skříň, noční stolek, komoda a další, ale i pro naprostou dominanci bílé barvy, tedy tzv. celkový vzhled. Bílý nábytek lze využít ve více aranžmá. Bílý nábytek a světlé dřevo, případně bílý nábytek a bílá podlaha, jsou ideální do aranžmá ve skandinávském stylu nebo moderních a minimalistických aranžmá. V bílých ložnicích můžete pro doplňky použít i jiné barvy, které celek oteplí a zjemní lehce strohý charakter celé stylizace. Na to můžete také použít materiály s různými texturami. Takový pokoj obohatí i tapety s různými texturami nebo velké polštáře a přehozy na postel.

Uspořádání bílé ložnice vám jistě umožní dosáhnout jedinečného efektu, originálního charakteru a vytvořit mimořádnou atmosféru v interiéru. Pamatujte, že ložnice není jen pokoj na spaní, ale také místnost pro odpočinek, čtení knih, a místo, kde se můžete více věnovat sami sobě a zklidnit se po náročném dni.

Bílý nábytek do ložnice- Baumax.cz

Bílý nábytek v ložnici – nadčasová bílá ložnice

Uspořádání ložnice se vždy zaměřuje především kolem postele. Bílá postel, velká šatní skříň s posuvnými dveřmi nebo otočnými dveřmi jsou velmi funkční kusy nábytku. Může to být nábytek vyrobený ze dřeva v bílé povrchové úpravě, u kterého design odpovídá zvolenému stylu uspořádání. Na výběr jsou i postele, u kterých je čalounění z bílé potahové látky nebo i kůže. Postel doplní noční stolky a police vyrobené na míru nad postelí až po strop. Pokud to prostor dovolí, bude také praktickým řešením umístit sem komodu. Bílá ložnice je v poslední době velmi módní záležitostí. Pokud váháte, zda se vyplatí tenhle pokoj zařídit v bílé, říkáme - ano. Nápady a inspirace, jak si můžete vytvořit takový funkční a atraktivní prostor, vše potřebné včetně příslušného nábytku a doplňků najdete na našich stránkách. Podívejte se na naši nabídku, a vyberte si nábytek a vybavení ideální pro váš interiér.

Moderní styl ložnice s bílým nábytkem

Bílá je ideální barva pro moderní aranžmá. Proč? Moderní styl se vyznačuje jednoduchostí a transparentností. Bílá zde bude velmi dobře fungovat jako základní barva. Kromě ní můžete použít i další barvy jako světle mátovou, pastelové odstíny modré, zelené, růžové, ale i černé, hnědé, béžové, šedé. Bílou ložnici v moderním stylu lze vybavit jednoduchým bílým nábytkem. Fungovat v tom případě budou hlavně geometrické tvary nábytku, který nebude mít zbytečné ozdoby, a jeho design bude spíš jednoduchý a bez úchytek.

Bílý nábytek do ložnice v provensálském stylu

Pokud toužíte po ložnici zařízené v rustikálním, retro nebo provence stylu, bílá je zde naprosto vítaná! Bude dobré použít více odstínů bílé. Provensálské či skandinávské aranžmá v bílém provedení skvěle doplní modrá, levandulová, béžová anebo olivová barva. Provensálský interiér také miluje fialovou a jako materiál dřevo.

Bílý nábytek v takových interiérech může mít jemné frézování a zdobení. Šatní skříň nebo rám postele s matným povrchem a jemně zdobenými okraji jistě osloví každého a vnesou do vašeho domu atmosféru Provence. Pokud na postel dáte povlečení zdobené jemným volánkem nebo dekorativní výšivkou, můžete si být jisti, že se celkový design a atmosféra ještě více zdůrazní. Hodí se zde použít i povlaky na polštáře s květinovými motivy.

Bílý nábytek do ložnice- Baumax.cz

Bílý nábytek do ložnice ve stylu glamour

Bílá ložnice snadno zapadne rovněž do glamour stylu. Základem glamour aranžmá je bílý lesklý nábytek. Skvěle se zde uplatní šatní skříň nebo komoda, případně stolky s bílou deskou na kovových nohách. Na nábytek může být použito dřevo nebo nábytková deska. Nezapomeňte ani na toaletní stolek se zrcadlem. Vše doplňte zlatými nebo stříbrnými ozdobami. Takové detaily podtrhnou luxusní a elegantní design interiéru.

Jakou barvu stěn zvolit do ložnice s bílým nábytkem

Všechny barvy snadno ladí s bílým nábytkem. Světle šedá, světle béžová, pastelově modrá či hněda skvěle vyniknou na stěnách. Bílý nábytek lze také kombinovat s výraznými barvami, které umožní vytvořit zajímavé kontrasty, které bílou ložnici obohatí a dodají ji poutavý design. Může to být černá, červená, zelená, tmavě modrá či tmavě šedá, volba je jen na vás. Bílá se krásně kombinuje se stříbrnými a zlatými akcenty. Při výběru barvy stěn se vždy musíte řídit stylem aranžmá, kterého chcete v interiéru dosáhnout.

Jakou podlahu zvolit, aby ladila s bílým nábytkem?

Když přemýšlíte, jakou barvu by měla mít podlaha do ložnice s bílým nábytkem, dbejte na soulad s barvami stěn. Dřevo je vždy nejlepší volbou pro podlahy v bílé ložnici. Dřevo je hřejivé nejen na dotek, ale i vizuálně teplé, protože vnáší do interiéru atmosféru útulnosti. Dřevěné desky položené na podlaze budou ladit s barvami nábytku v interiéru.

Závěsy a koberce pro uspořádání bílé ložnice

Jaké doplňky je vhodné použít do bílé ložnice, tak aby více vynikla její krása? Bílý nábytek v tomto interiéru skvěle ladí s krásně ustlanou postelí. Vyplatí se vsadit na stylové povlečení. Bílá ložnice je interiér, který atraktivně doplní nejen dřevo, ale i různé barvy a textury koberců, přikrývek, přehozů a polštářů. V aranžmá můžete použít syté barvy, protože bílá dává spoustu možností pro uspořádání. Pamatujte, že zvolené barvy by měly spolu ladit a tvořit tak jednotný styl celého aranžmá. Bílá ložnice je ideálním místem pro využití více doplňků v různých barvách.

Bílý nábytek do ložnice- Baumax.cz

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Útulná a pohodlná – vybíráme nábytek do ložnice


Jak vyrobit posuvné dveře do skříně? Návod krok za krokem


Jak navrhnout vnitřek šatní skříně


 

 

Zpět