Koupelnové trendy a novinky – léto 2024

14.06.2024

Podívejte se, co je nového v interiérovém designu! Módní koupelny pro léto 2024 potěší nejen jedinečnými barvami a vzory, ale především inovativními řešeními. Co se počítá především, je funkčnost a snadné použití! V módních návrzích koupelen pro léto 2024 jsou funkční řešení, díky nimž je používání koupelny pohodlnější.

Zajímavostí je, že změna vzhledu koupelny s využitím nových designových řešení nebude tak náročná a drahá! V módní koupelně lze povrchovou úpravu stěn a vybavení vyměnit a přizpůsobit novým trendům a vlastním preferencím během pár okamžiků a za nízkou cenu!

Koupelnové trendy a novinky – léto 2024


V tomto článku:

1. Módní koupelna pro léto 2024

2. Novinky pro módní interiéry

3. Moderní řešení pro povrchovou úpravu stěn

4. Nejnovější trendy v koupelnách - funkční sanitární keramika

5. Vodovodní baterie dělají koupelnu



Módní koupelna pro léto 2024

Léto 2024 je čas na odvážné kroky a inovativní řešení. V roce 2024 se módní interiéry vyznačují vysokou funkčností a mezi módní barvy patří výrazné barvy, které překvapí a potěší. Je nutné podotknout, že mezi módní materiály pro povrchovou úpravu stěn v koupelně patří už nejen keramické obklady, ale také voděodolné obklady stěn a voděodolné nátěry.

Mezi módními koupelnovými trendy pro léto 2024 se objevují jak pestré barvy, tak i funkční minimalismus. Kromě toho módní je i nadčasová bílá. Kromě barev interiéroví designéři nabízejí zde i hru tvarem a texturou. Barvy, vzory a textury se objevují všude – na stěnách a podlahách, stejně jako na vodovodních bateriích a sanitární keramice.

Důležitá zůstává jedna věc – skvělá funkčnost. Koupelnové trendy se mohou měnit, ale je důležité zavádět do interiéru atraktivní a funkční řešení.

Módní koupelna pro léto 2024

Novinky pro módní interiéry

Barvy a vzory mohou potěšit, ale je třeba pro ně najít místo. Zde s pomocí přichází náš obchod – BauMax, který vám může nabídnout nejnovější produkty, které potěší svým tvarem a funkčností. Pokud jde o produkty pro uspořádání koupelen, jsme lídrem na trhu. Podívejte se, jaké produkty budou v kategorii: vodovodní baterie, sanitární keramika a povrchová úprava stěn a podlah módní.

Novinky pro módní interiéry

Moderní řešení pro povrchovou úpravu stěn

Při aranžování módních koupelen jedním z důležitých úkolů je vybrat vhodnou povrchovou úpravu stěn a podlah. Nejběžnějším řešením v této oblasti je položit obklady a dlažby. Není to však jediný způsob, jak lze povrch stěn a podlah dokončit! Interiérové trendy se v létě 2024 zaměřují na moderní, inovativní a překvapivá řešení, a proto se do koupelen zavádějí nejen obklady a dlažby, ale také tapety, nátěry a voděodolné obkladové panely.

Moderní vzory a barvy obkladů do koupelny

Koupelnové trendy pro léto 2024 ohromují množstvím vzorů a barev. Módní barvy materiálů a vybavení mají překvapit, ale zároveň vytvořit zázemí pro funkční prostor. Mezi módní obklady do koupelny patří ty ve světlých odstínech bílé, šedé a béžové.

Na stěnách se objevuji také vzory. Nejmódnější návrhy koupelnových interiérů využívají přírodní dekory. Dlaždice imitují mramor, přírodní kámen, pískovec, travertin a dřevo. Ovšem tyto přírodní dekory nejsou vše. Módní jsou i obklady s květinovými vzory nebo obklady s motivem vln a písku.

Módním trendem v aranžmá koupelen jsou také obkladové panely SPC – podívejte se, čím se tyto produkty vyznačují

Novinkou, která nás potěší v létě 2024, jsou především obkladové panely na bázi SPC, které se vyznačují mimořádnou pevností a stabilitou. Skládají se z několika vrstev, které zajišťují jejich pevnost a odolnost proti poškození, a to: z ochranné UV vrstvy, dekorativního potisku a kompozitního jádra SPC. Dekorativní potisk dokáže imitovat různé materiály, přírodní i umělé, a díky vysoké odolnosti proti vlhkosti jsou obkladové panely ideálním řešením do módních koupelen.

Zajímavostí je, že jejich montáž je rychlá, jednoduchá a nevyžaduje rozsáhlé a odborné znalosti. Jsou proto dokonalým řešením nejen pro rychlou, ale i módní změnu vzhledu koupelnové místnosti. Pokud si chcete zařídit módní koupelnu v krátkém čase, jsou voděodolné obkladové panely SPC dobrým nápadem.

Voděodolné barvy a tapety do koupelen – módní koupelna v neobvyklém provedení

Překvapivými a inovativními řešeními jsou také další moderní produkty. V koupelnách se stále častěji na stěny nepoužívají keramické obklady, ale jiné materiály pro povrchovou úpravu stěn. Vracejí se barevné nátěry na stěnu a tapety. Moderní výrobky jsou odolné proti vlhkosti, díky čemu se osvědčí i ve vlhkých zónách v koupelně.

Moderní řešení pro povrchovou úpravu stěn

Nejnovější trendy v koupelnách - funkční sanitární keramika

Koupelnu bez sanitární keramiky si lze jen těžko představit. Umyvadla, vany, WC, sprchové vaničky – to jsou prvky vybavení, díky kterým je koupelna plně funkční. Koupelnové trendy jsou vidět i v oblasti těchto produktů.

Jak jsme už zmiňovali, na stěnách vládnou barvy a vzory, ale sanitární keramika se vyznačuje spíše jednoduchými tvary a jemnými liniemi. Nepomíjející bíla je stále módní a nadčasová, ale pro ty, kteří čekají něco překvapivého, je tu i nabídka sanitární keramiky se zlatým, černým nebo barevným zdobením.

Vodovodní baterie dělají koupelnu

Při zařizování koupelen dle módních trendů na léto 2024 byste neměli zapomínat ani na vodovodní baterie. Tyto funkční prvky koupelnového interiéru mohou radikálně změnit charakter a vzhled celé místnosti.

Pro léto 2024 to platí dvojnásobně! Zlaté a stříbrné baterie jsou obzvláště populární. Pro kontrast s bílou sanitární keramikou se do koupelny často umisťují i vodovodní baterie v černé nebo antracitové barvě.

Zpět