Kam nejlepé umístit vysokou komodu?

23.05.2024

Vysoká komoda je všestranný kus nábytku, který najde své místo v různých místnostech a nabídne jak funkčnost, tak estetiku. Výběr místa pro vysokou komodu závisí především na individuálních potřebách, stylu interiéru a typu uložených v ní věcí. Proto stojí za zvážení, kam tento kus nábytku nejlépe umístit, aby efektivně plnil svou funkci.

Vysoká komoda se bude dobře prezentovat v mnoha aranžmá, moderních i klasických. Vysoký kus nábytku dokáže prostor zařídit zajímavým a nevšedním způsobem. Při koupi vysokých komod se však vyplatí nábytek pečlivě změřit, abyste měli jistotu, že se vámi vybraný model vejde do prostoru pro něj určeného.

Kam nejlepé umístit vysokou komodu?


V tomto článku:

1. Vysoká komoda do ložnice

2. Vysoká komoda do prostoru obývacího pokoje

3. Vysoká komoda a uspořádanost kuchyně

4. A co takhle bílá komoda do předsíně?

5. Vysoká komoda v koupelně aneb jak uspořádat funkční prostor pro doplňky

6. Vysoká komoda – kde jinde se ještě osvědčí?



Vysoká komoda do ložnice

Jedním z oblíbených míst pro umístění vysoké komody je ložnice. Vysoká komoda do ložnice může být perfektním řešením pro uložení oblečení, spodního prádla nebo jiných osobních věcí. Umístěním v blízkosti skříně můžete snadno uspořadat všechno oblečení, zejména pokud je úložný prostor ve skříni omezený. Vysoká komoda může navíc plnit dekorativní funkci a vnést do ložnice prvek vizuální rozmanitosti.

Vysoká komoda se skvěle hodí pro uspořádání menších věcí v ložnici, zvláště pokud investujete do modelu se zásuvkami. Při nákupu vysokých komod si nezapomeňte zkontrolovat, jaký zásuvkový mechanismus je namontován, co je důležite pro snadné a pohodlné otevírání a zavírání zásuvek. Je také dobré se zaměřit na to, aby šuplíky byly vybaveny systémem tichého dovírání.

V prostoru ložnice se budou skvěle prezentovat modely komod na nožičkách. Tento typ nábytku má jednu výhodu – úklid pod nábytkem je mnohem snazší, protože vysoké nohy umožňují snadno zajet vysavačem nebo mopem pod nábytek, či použít robotický vasavač.

Vysoké komody do ložnice místo skříní

Vysoké komody jsou velmi prostorné kusy nábytku, a tak není divu, že v některých aranžmá mohou úspěšně nahradit šatní skříně. Jsou prostorné a snadno lze do nich uložit oblečení, zejména spodní prádlo a drobné oděvy, což často způsobuje problémy při uskladňování oblečení v šatní skříni. K uložení oblečení se hodí nejen komody se zásuvkami, ale i ty s dvířky a otevřenými policemi.

Vyplatí se doplnit dětský pokoj o patřičně vysokou komodu?

Vysoké komody mají mnoho výhod, ale především se skvěle hodí pro skladování. Z tohoto důvodu budou dobře fungovat v dětských pokojích. Zde se vyplatí vybrat barevné dětské komody, které budou nejen funkční, ale i povzbudí fantazii dítěte.

Vysoká komoda do ložnice

Vysoká komoda do prostoru obývacího pokoje

V obývacím pokoji může být zajímavým akcentem vysoká komoda, která doplní prostor mezi pohovkou a regálem. Lze ji také použít k uložení různých věcí, jako jsou filmy, knihy nebo dekorace. Na vysokou komodu lze rovněž umísit televizi nebo audio-video techniku, co dodá interiéru větší funkčnost.

Vysoké komody s barem jsou estetickou i funkční variantou vhodnou pro uložení alkoholických napojů a skleniček na alkohol v obývacím pokoji. Vysoké komody do obývacího pokoje s barem vám umožní servírovat hostům nápoje, aniž byste museli často běhat do kuchyně.

TV na vysoké komodě

Vysoká komoda se skvěle hodí také jako TV stolek, zvláště když chcete si pořídit malé domácí kino a umístění televize je velmi důležité. Vysoké komody do obývacího pokoje umožňují umístit obrazovku o něco výše než běžné TV skříňky, takže si můžete vytvořit atmosféru kina v pohodlí svého obývacího pokoje.

Vysoká komoda do prostoru obývacího pokoje

Vysoká komoda a uspořádanost kuchyně

V kuchyni lze vysokou komodu využít k uložení nádobí, hrnců nebo i potravin. Díky velkému počtu polic, které nabízí vysoká komoda si můžete snadno uspořádat kuchyňský prostor a zároveň mít snadný přístup k potřebným produktům. Vysoká komoda může posloužit jako další úložný prostor, zvláště pokud máte málo úložného prostoru.

Zajímavou variantou komody do kuchyně bude určitě rohová komoda. Rohy v místnostech jsou často nevyužity, a umístění v rohu vysoké rohové komody vám pomůže funkčním způsobem tento prostor využít. Snadno do ní uložíte potraviny a kuchyňské doplňky. Moderní vysoké komody se budou dobře prezentovat v minimalistických aranžmá, dřevěné vysoké komody zase dobře poslouží v klasických interiérech.

Vysoká komoda se šuplíky

Vysoké komody si naše uznání rozhodně zaslouží. V případě vysoké komody můžeme volit různé modely. Funkčnost komod se zásuvkami jsme již zmínili, ale co ostatní modely? Komody s dvířky mohou v kuchyni stejně dobře fungovat, zejména pokud jde o ukládání hrnců a většího nádobí.

Pokud má komoda sloužit k ukládání věcí různých velikostí, nejlepším řešením bude komoda se zásuvky a dvířky. Do šuplíků lze snadno uložit koření, příbory, ubrousky a utěrky a do skříněk větší kuchyňské potřeby.

Vysoká komoda a uspořádanost kuchyně

A co takhle bílá komoda do předsíně?

Vysoká komoda v předsíni skvělé poslouží k uložení obuvi, oděvních doplňků nebo věcí každodenní potřeby. Umístění komody u vchodu může usnadnit udržování pořádku ve vstupním prostoru do vašeho domova. Vysoká komoda do předsíně může být navíc dekorativním prvkem, který do předsíně vnese harmonii a požadovaný styl.

Zvláštní pozornost si zde zaslouží vysoké bílé komody. Bílá opticky zvětšuje prostor a světlo, které se od ní odraží, navíc prosvětlí tmavá místa. Bílá komoda se proto bude skvěle hodit do předsíní v panelových domech nebo tmavých vstupních hal.

Vysoká komoda se spoustou zásuvek je skvělou variantou pro uspořádání bot.

A co takhle bílá komoda do předsíně?

Vysoká komoda v koupelně aneb jak uspořádat funkční prostor pro doplňky

V koupelně poslouží vysoká komoda k uložení ručníků, kosmetiky nebo jiných koupelnových doplňků. Díky tomu snadno udržíte v koupelně pořádek a budete mít vždy vše po ruce. Vysoká komoda do koupelny může být také alternativou k tradiční umyvadlové skříňce. Nejen že bude funkční, ale také dodá koupelně originální vzhled. V takovém uspořádání se horní část komody vymění za umyvadlovou desku.

Vysoká komoda s otevřenými policemi a zásuvky

Některé vysoké komody mají jak police, tak i šuplíky. V zásuvkách lze snadno uspořádat drobné doplňky, kosmetiku, hadříky nebo kosmetiku, zatímco ručníky nebo toaletní papír lze snadno poskládat na otevřené či uzamykatelné police. Pokud sháníte vysokou komodu do koupelny, určitě se podívejte na bílé modely komod, protože ty v koupelnách vypadají mimořádně atraktivně.

Vysoká komoda v koupelně aneb jak uspořádat funkční prostor pro doplňky

Vysoká komoda – kde jinde se ještě osvědčí?

Za zvážení stojí i umístění vysoké komody do místností, jako je kancelář, dětský pokoj nebo třeba spíž, podle individuálních potřeb a preferencí. Při výběru kancelářské komody nebo komody do jiné místnosti, je klíčové určit funkci, kterou má plnit a charakteru dané místnosti. Konečný výběr pro její umístění závisí na konkrétních potřebách uživatelů a specifičnosti daného interiéru.

Zpět