Zobrazit kategorie 
FILTRY
Filtry
CENA
Předpokládaná lhůta dodání:
Druh sortimentu
Materiál
Hledat

Keramické a granitové pánve pro indukci a plyn

Třídit podle:
seřadit
filtrovat
1  2  3  4  5    
189,00 Kč / ks
219,00 Kč / ks
229,00 Kč / ks
289,00 Kč / ks
129,00 Kč / ks
169,00 Kč / ks
199,00 Kč / ks
199,00 Kč / ks
259,00 Kč / ks
189,00 Kč / ks
1  2  3  4  5    

Pánve

Smažení je primární způsob zpracování potravin spolu s vařením a pečením. Z tohoto důvodu je odolná a kvalitní pánev nezbytná v každé kuchyni. Vyplatí se mít modely v několika velikostech a pro různé použití. Univerzální pánve jsou nejoblíbenější, ale příprava pokrmů bude mnohem jednodušší, pokud budete mít pánve na konkrétní úkoly. Užitečné jsou pánve na palačinky, smažení vajíček, smažení masa, grilovací pánve a hluboké pánve, které umožňují přípravu pokrmů asijské kuchyně. Jednotlivé produkty se od sebe liší nejen zamýšleným použitím, ale také materiálem a velikostí.

Typy pánví podle použití:

  •  Univerzální pánev různých průměrů, nejčastěji velká a hlubší, vhodná na dušení a vaření pokrmů. Oblíbená je pánev 28 cm, pánev 26 cm, pánev 24 cm.
  • Pánev na palačinky, obvykle poměrně velká pánev o průměru 24 cm nebo 20 cm. Taková pánev je obvykle kulatá a mělká. Dá se použít i na smažení omelet nebo bramboráků.
  • Pánev na volská oka má speciální prohlubně, díky kterým budou mít vajíčka dokonalý kulatý tvar. Je to také nejlepší pánev na smažení lívanců.
  • Pánev wok je klasická čínská pánev se zaobleným dnem a velmi vysoká. Smaží se na něm originální asijská jídla.
  • Grilovací pánev má drážkované dno. Stéká do nich tuk, který se při smažení masa rozpouští. Je to ideální model pro steaky.

Pánve na smažení a materiály, z jakých jsou vyrobeny 

Při výběru konkretního produktu je velmi důležitý materiál, ze kterého je pánev vyrobena, a druh použitého povlaku. Použitý vnější a vnitřní nátěr určují trvanlivost a vlastnosti výrobku. Jednotlivé pánve se liší barvou a vzhledem. Čím se tedy ty nejlepší pánve vyznačují?

Nepřilnavá pánev

Pánev s nepřilnavým povrchem vyžaduje ke smažení malé množství oleje. Obvykle se jedná o hliníkovou pánev, díky čemu se pánev rychle a lehce zahřeje. Nepřilnavý vnitřní povlak zabraňuje přilnutí a připálení smaženého jídla. Kvůli snadnému poškrábání vyžaduje nepřilnavý povlak použití měkkého náčiní. V závislosti na výrobci a modelu to mohou být teflonové pánve, titanové nepřilnavé, minerální, žulové nebo keramické nepřilnavé pánve. Často mají indikátor teploty pánve a možnost mytí v myčce.

Nerezová pánev na smažení

Jedná se o profesionální pánve, které jsou bez jakéhokoli povlaku a zároveň velmi odolné vůči mechanickému poškození a poškrábání. Často se používají v gastronomii. Na smažení vyžadují více tuku. Nerezové pánve jsou pevné, se silným dnem, ideální na dlouhé dušení nebo smažení.

Litinové pánve

Litinová pánev je trvanlivá a vysoce odolná vůči deformaci, mechanickému poškození a poškrábání. Tato pánev je vyrobena z litiny a litina je bezpečná pro zdraví a životní prostředí. Některé modely lze použít i na pečení v troubě.

Keramické pánve

Keramické pánve jsou výbornou alternativou k teflonovým pánvím. Keramický povlak je méně odolný vůči přilnávání pokrmů než u pánve s teflonovým povlakem, ale je zato odolnější vůči poškrábání.

Titanová pánev

Dobře vede teplo a je odolná vůči poškrábání. Nepřilnavý povrch zabraňuje připálení a udrží jidlo v teple po dlouhou dobu.

Pánev na plynové sporáky, elektrické sporáky, indukční desky nebo třeba do trouby?

Všechny kuchyňské pánve jsou vhodné buď na plynové a elektrické sporáky. Ne všechny však lze použít na indukční varné desky nebo keramické sporáky. Pánev na smažení pro indukční varnou deskou musí mít feromagnetické dno nebo by měla mít dno s kotoučem detekovaným indukčním polem. Tyto informace musí být uvedeny v popisu produktu.

V sortimentu našeho obchodu najdete produkty, které Vás jistě zaujmou!