Informace pro zákazníky

25.02.2022

Vážení zákazníci,

informujeme, že probíhající válka na Ukrajině může ovlivnit některé Vaše objednávky. Jedná se o situace, kdy je výrobcem produktu továrna na Ukrajině, která byla nucena ukončit svou činnost nebo taková továrna je dodavatelem surovin nebo komponentů pro výrobce a v jiné zemi, který je naším dodavatelem.


Současně, ze stejného důvodu, vzhledem k obrovskému nárůstu ceny energií a surovin v posledním období, může nastat situace, že produkt, který jste si u nás objednali nebude moci být vyroben ze strany našeho dodavatele za dohodnutých cenových podmínek. V těchto případech budeme bohužel nuceni využívat ustanovení našich Všeobecných obchodních podmínek (dále jen "VOP"), které předpokládají tyto situace:

- čl. III. bod 6. VOP, třetí věta: "Prodávající si vyhrazuje právo neprovést Akceptaci objednávky, stornovat resp. zrušit objednávku před uzavřením kupní smlouvy v případě chybně uvedené ceny, popisu, nebo obrázku zboží v katalogu zboží uvedeném na internetové stránce prodávajícího, jakož i v případě, že Prodávající z důvodu vyprodání, nebo nedostupnosti zboží, nebo z důvodu, že se výrazným způsobem změnila cena zboží ze strany výrobce, dovozce, nebo dodavatele zboží, nebo z důvodů vyšší moci, nebo v případě, že ani při vynaložení veškerého možného úsilí, které lze od Prodávajícího spravedlivě požadovat, není schopen dodat zboží Kupujícímu v ceně zboží uvedené na internetové stránce Prodávajícího, nebo dodat zboží odpovídající popisu zboží uvedeného v katalogu zboží uvedeném na internetové stránce Prodávajícího, nebo dodat zboží ve lhůtě určené podle těchto Všeobecných obchodních podmínek; pokud se Prodávající s Kupujícím nedohodnou jinak např. na jiném plnění."

- čl. III. bod 7. VOP, první věta: "Prodávající je oprávněn odstoupit od uzavřené kupní smlouvy z důvodu vyprodání zásob zboží, nebo nedostupnosti zboží, nebo pokud výrobce, dovozce, nebo dodavatel zboží dohodnutého v kupní smlouvě přerušil výrobu zboží, nebo provedl tak závažné změny, které znemožnily realizaci splnění povinností prodávajícího vyplývajících z kupní smlouvy, nebo z důvodů vyšší moci, nebo pokud ani při vynaložení veškerého úsilí, které lze od Prodávajícího spravedlivě požadovat, není schopen dodat zboží Kupujícímu v ceně zboží uvedené na internetové stránce Prodávajícího, nebo dodat zboží odpovídající popisu zboží uvedeného v katalogu zboží uvedeném na internetové stránce prodávajícího, nebo dodat zboží ve lhůtě určené podle těchto Všeobecných obchodních podmínek." 


Uvedené se týká i objednávek, pokud jste si objednali množství zboží, které přesahuje běžnou spotřebu jedné domácnosti:


- čl. IV. bod 22.1. VOP: "Kupující bere na vědomí, že tyto VOP se vztahují na objednávky, ve kterých množství zboží objednané kupujícím odpovídá běžné spotřebě jedné domácnosti. V případě, že si kupující objedná množství zboží, které přesahuje běžnou spotřebu jedné domácnosti, prodávající si vyhrazuje právo takovou objednávku neakceptovat, případně od ní odstoupit a to v kterékoli etapě jejího plnění. Prodávající takto bude postupovat zejména z důvodů vyprodání zásob zboží nebo nedostupnosti zboží, nebo pokud výrobce, dovozce nebo dodavatel zboží dohodnutého v kupní smlouvě přerušil výrobu zboží nebo provedl tak závažné změny, které znemožnily realizaci splnění povinností prodávajícího vyplývajících z kupní smlouvy nebo z důvodů vyšší moci (např. válka apod.) nebo pokud ani při vynaložení veškerého úsilí, které lze od prodávajícího spravedlivě požadovat, není schopen dodat zboží kupujícímu v ceně zboží uvedené na internetové stránce prodávajícího nebo dodat zboží odpovídající popisu zboží uvedeného v katalogu zboží uvedeném na internetové stránce prodávajícího nebo dodat zboží ve lhůtě určené dle těchto Všeobecných obchodních podmínek."


Uvedená situace nás mrzí, je velmi nestandardní a mimo naší vůli a nemůžeme ji ovlivnit. V případě, že se uvedené dotkne Vaší objednávky, o využití uvedených ustanovení VOP budete informováni a budou Vám do 14 dnů vráceny Vaše peníze.

Děkujeme za pochopení.

 

Zpět