Zlatá armatura do koupelny - nápad pro stylový interiér

13.01.2023

Koupelna v moderním provedení? Jsme pro! V tomto případě jedinečný design tomuto interiéru dodají vhodné armatury a doplňky v elegantní a působivé zlaté barvě. Se zlatými armatury bude každé aranžmá jedinečné, a vy se budete v takové koupelně cítit výjimečně.

Zlaté armatury jsou stále populárnější a interiéroví designéři se stále častěji přiklánějí k použití zlatých armatur do koupelen. Pokud se zabýváte myšlenkou, zda se takové materiály a barvy armatur uplatní i v uspořádání koupelny ve vašem domě či bytě, nebo s čím je nejlépe kombinovat, podívejte se na naše tipy a inspirace, jak je můžete v prostoru koupelny nejlépe použít.

Sanitární keramika- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Proč je koupelnová armatura ve zlaté barvě dobrý nápad?

2. K čemu budou ladit zlaté koupelnové baterie?

3. Zlaté koupelnové baterie obklopené mramorem

4. Bílá povrchová úprava stěn a podlah ke zlaté armatuře

5. Dřevo pro aranžmá koupelny v kombinaci se zlatými bateriemi

6. Černá versus zlatá pro moderní koupelny

7. S čím je nejlépe kombinovat zlaté koupelnové armatury?

8. Zlatá armatura do koupelny v glamour stylu

9. Zlatá armatura do interiérů ve vintage stylu

10. Jak vytvořit jedinečný interiér s doplňky ve zlaté barvě?



Proč je koupelnová armatura ve zlaté barvě dobrý nápad?

Pro moderní interiéry je důležitá funkčnost, pohodlí, ale také deign a estetika. Vzhled koupelny má upoutat a potěšit, a přece nic nevnese do aranžmá tolik luxusu a elegance jako doplňky a armatury ve zlaté barvě.

Zlaté armatury můžete použít do místností zařízených v různých aranžerských stylech, jako je například moderní, ale i klasický interiér. Krásný vzhled zlaté armatury dodává aranžmá nenucenou eleganci a stává se jejich ozdobou. Aby vám baterie sloužily bez úhony, soustřeďte se nejen na jejich designu, ale také na tom, aby byly odolné proti poškození a vyrobeny z kvalitních materiálů.

Zlato v interiérech je stále populárnější. Zlaté mohou být baterie, ale můžete použít také zlaté nábytkové úchytky, nohy volně stojící vany, odpadkové koše, rámy sprchových koutů či zástěn, dávkovače mýdla nebo jiné koupelnové doplňky. Zlatá barva podtrhne design použitý v místnosti a upoutá pozornost, jelikož sama o sobě je velmi atraktivní.

K čemu budou ladit zlaté koupelnové baterie?

Zlaté koupelnové baterie jsou výjimečně elegantní koupelnové baterie. Mezi produkty dostupnými v naší nabídce najdete jak zlaté umyvadlové baterie, tak zlaté sprchové baterie, sprchy a další produkty. Všechny dostupné armatury v naší nabídce jsou vyrobeny z velmi kvalitních materiálů, co vám zaručí jejich dlouhou životnost a krásný design, a také to, že ozdobí koupelny v libovolném stylu. Zlatou armaturou lze pořídit do celé koupelny, a aranžmá lze doplnit dalšími zlatými předměty, například koupelnovými doplňky ve stejném designu.

Sanitární keramika- Baumax.cz

Zlaté koupelnové baterie obklopené mramorem

Zlaté koupelnové baterie se budou skvěle prezentovat v prostoru, ve kterém jsou stěny a podlaha dokončeny obklady a dlažby imitace mramoru. Dlažba imitace světlého mramoru dodá koupelně jedinečný, naturalistický charakter a zároveň ji zesvětlí. K takovému uspořádání nezapomeňte přidat zrcadlo. Ideálně pokud zvolíte model ve zlatém rámu. Abychom docílili působivého efektu při zařizování, je potřeba použít nábytek v designu odpovídajícím zvolenému stylu uspořádání.

V malé koupelně můžete obklady imitace mramoru umístit jen na jednu stěnu. Totiž pokud je koupelna extrémně malá. Příliš mnoho mramoru by bylo spíše na škodu. V případě materiálu, jakým je obklad imitace mramoru, nejlépe se vám osvědčí velkoformátové dlaždice, zvláště když budou položeny beze spár.

Bílá povrchová úprava stěn a podlah ke zlaté armatuře

Kromě dlaždic imitace mramoru můžete na stěny a na podlahu použít bílé obklady a dlažby. Je to ideální řešení obzvlášť do malých prostorů. Nejenže zlaté koupelnové baterie budou vypadat skvěle na bílém pozadí, ale navíc použití světlých dokončovacích materiálů způsobí, že prostor koupelny se opticky zvětší a prosvětlí. Interiér pak bude plný elegance . Na bílém pozadí budou zlaté koupelnové armatury a zlaté doplňky vypadat výjimečně.

Dřevo pro aranžmá koupelny v kombinaci se zlatými bateriemi

Prvky dřeva nebo imitace tohoto přírodního materiálu se objevují prakticky všude, také v koupelně. Mezi dřevěné prvky pro vybavení koupelny, které se využívají nejčastěji patří umyvadlové desky, koupelnové vybavení a doplňky. Populární jsou rovněž obklady a dlažby imitace dřeva. Zlatá bude ke dřevu hezky ladit. Tato kombinace vnese do místnosti trochu útulnosti a pocitu nenucené svobody.

V takovém uspořádání se vyplatí použít jednoduchý design baterie tak, aby přemíra vzorů nebo barev nebyla přitlačující. Vhodně sladěný nábytek doplní celek.

Černá versus zlatá pro moderní koupelny

Černá je barva, která rovněž bude dokonale ladit se zlatými prvky a bateriemi. Černá a zlatá je mimořádně elegantní kombinace, ale nezapomeňte zajistit vhodné osvětlení do interiéru, kde jsou tyto barvy použity. Nejen do malé koupelny bude dobrým nápadem i zavěšení velkého zrcadla, které prostor opticky zvětší a koupelnu navíc prosvětlí.

Stejně dobře bude ke zlaté ladit i tmavě modrá nebo jiné tmavé barvy, jako je tmavě zelená nebo vínová.

Sanitární keramika- Baumax.cz

S čím je nejlépe kombinovat zlaté koupelnové armatury?

Zlaté vodovodní baterie a zlaté doplňky mohou v interiéru vypadat opravdu krásně. Zlaté akcenty použité v koupelně budou vypadat atraktivně obzvlášť v několika stylech aranžmá. Podívejte se, pro jaké styly aranžmá je vhodné použít zlaté baterie.

Zlatá armatura do koupelny v glamour stylu

Koupelnové armatury ve zlaté barvě budou dokonale ladit s glamour interiéry. Krásný lesk baterie ve zlaté barvě zdůrazní glamour styl aranžmá, a učiní ho plným elegance a decentního přepychu. V koupelně lze zlaté prvky použít i pro jiné příslušenství než jen zlaté armatury - je dobré přidat další zlaté prvky, jako jsou košíky, zrcadla, doplňky. Jedinečným vybavením jsou v glamour koupelnách volně stojící vany na zlatých nohách a nábytek se zlatými úchytky.

V glamour koupelnách dobře poslouží doplňky a armatury s lesklou povrchovou úpravou. Lesklé zlato bude dokonale odrážet design elegantního glamour interiéru.

Zlatá armatura do interiérů ve vintage stylu

Dalším stylem interiérového aranžmá, který bude těžit z toho, že se v místnosti objeví zlaté dodatky, je vintage styl. Zde však lépe oproti glamour poslouží matně zlaté dodatky. Zlato by mělo být matné nebo speciálně postaršené, díky čemu bude lépe odrážet charakter vintage stylu. Baterie do vintage koupelen často vyrábí se z mosazu nebo mědi.

Koupelnová baterie v provedení starého zlata dobře poslouží i v industriálním, venkovském nebo rustikálním stylu. S takovým odstínem zlaté bude vypadat dobře černá a tmavší odstíny šedé. Při nákupu se soustřeďte na kvalitní materiály, díky kterým vám baterie dlouho vydrží, a bude snazší je udržovat v čistotě.

Zrcadlá- Baumax.cz

Jak vytvořit jedinečný interiér s doplňky ve zlaté barvě?

Zlato v prostoru koupelny se objevuje stále častěji. Atraktivní zlaté úchytky, zlatá armatura a zlaté doplňky do koupelny se objevují v různých interiérových stylech, zdobí glamour koupelnu, ovšem nevyhýbá se ani interiéru v minimalistickém stylu.

Krásná koupelnová baterie je nejen estetickým, ale i funkčním řešením. Kombinace zlaté s černou, bílou nebo šedou a dokonce i se dřevem či jeho imitací nebo mramorem a jeho imitací, vám umožní vytvořit jedinečné interiéry, které upoutají každého.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Koupelna - jak zařídit interiér? Jaké rostliny a barvy vybrat pro malou koupelnu?


Jaké umyvadlo vybrat do malé koupelny? 4 tipy


Vana do koupelny v panelovém bytě


 

Zpět