Průvodce designem – zjistěte, proč se vyplatí vybírat dřevěný nábytek?

17.12.2022

Kdo se alespoň jednou prošel mezi stylovými expozicemi v obchodě s nábytkem a hledal dokonalou nábytkovou sestavu, bude souhlasit s tvrzením, že uspořádání v nichž hraje hlavní roli dřevěný nábytek, nelze odolat. Jaké je tajemství jejich přitažlivosti? Proč je nábytek z masivu tolik oblíbený? Zeptali jsme se našich zákazníků, co nejvíce oceňují na přírodním dřevě. A také na to, proč jej s takovou oblibou volí pro styling interiéru? Pokud jste zvědaví, jaká byla nejčastější odpověď, tak si přečtěte náš článek až do konce.

Komody- Baumax.cz


V tomto článku:

1.  Kouzlo dřevěného nábytku

2. Nábytek z masivu pro aranžerské experimenty

3.  Nábytek ze dřeva – nadčasová univerzálnost

4. Nábytek u masivu – odolnost a pevnost

5. Nábytek z masivu je ideální pro alergiky

6.  Masiv pro nerozhodné a ty, kteří mají rádi časté změny

7. V jakých stylech aranžmá se nábytek ze dřeva osvědčí nejvíce?



Kouzlo dřevěného nábytku

První asociace, která nás napadne, když mluvíme o dřevě jako materiálu pro výrobu nábytku, je jeho teplý, útulný vzhled. Dřevěný nábytek je nadčasový, stylový, a hlavně extrémně funkční. Díky své odolnosti může dobře sloužit po několik generací. Naši zákazníci věnovali pozornost ještě něčemu. Nábytek z masivu, čím je starší, tím je krásnější. Kouzlo dřevěného stylového nábytku za léta nezmizí, trvale přetrvává a neustále inspiruje.

Komody- Baumax.cz

Nábytek z masivu pro aranžerské experimenty

Nábytek z masivu nám dělá radost už léta, a již léta je nedílnou součástí mnoha stylových aranžmá. Masivní dubové komody, konferenční stolky, šatní skříně a postele milovaly naše prababičky, babičky a maminky a dnes je milujeme i my.

Při nákupu dřevěného nábytku často hledáme takový, který se bude vzhledem, stylem a designem podobat tomu před lety. Kouzlo starého dřevěného nábytku je nenapodobitelné, a proto bazary, starožitnictví a bleší trhy, kde se dají najít opravdové skvosty, zažívají skutečnou renesanci. Tyto ušlechtilé nábytkové prvky s duší, které prošli renovací, umístěné do současného interiéru, mohou být jeho největší ozdobou.

Opravdoví znalci často zdůrazňují, že stejně jako nenajdete dva stejné kusy dřeva, nikde na světě neexistují dva stejné kusy dřevěného nábytku. Je v tom kus pravdy, a to dělá každý dřevěný kus nábytku ještě cennějším.

Nábytek ze dřeva – nadčasová univerzálnost

Jedním z nejčastěji opakovaných názorů na dřevěný nábytek je, že jde o nejuniverzálnější a nadčasový designový prvek vybavení interiéru, který je dostupný na trhu. A vlastně těžko nesouhlasit s tvrzením, že dřevo je materiál, který byl, je a bude stálé módní, ale také univerzální, díky čemu jej můžete použít jak v klasickém, tak moderním aranžmá.

Dřevěný nábytek se hodí k mnoha stylům uspořádání a krásně je doplňuje. Nábytek ze dřeva lze zavést téměř do každého interiéru. Už léta nás provází v obývacím pokoji, ložnici, předsíni, kuchyni a dokonce i v koupelně. Nábytek z masivu se vyznačuje opravdovou univerzálností, která mu dává přednost před ostatními materiály.

Dřevěný nábytek- Baumax.cz

Nábytek u masivu – odolnost a pevnost

Další výhodou dřeva, kterou oceňují naši zákazníci, je vynikající odolnost vůči různým druhům mechanického poškození. A s tím je těžké nesouhlasit. Nábytek z masivu v tomto ohledu je mnohem odolnější než třeba ten z MDF desky, a další, na kterém se opírá současný design. Nábytek z masivu je oproti nim investicí na mnoho let. Nábytkové prvky z MDF desky vám většinou vydrží mnohem kratší dobu. Mohou přežít jen zlomek toho času, záleží na kvalitě jejich zpracování. Proto, i když masiv je dražší, vyplatí se popřemýšlet, co je v tom případě výhodnější. Než se rozhodnete, dobře zvažte pro a proti každého z nich.

Nábytek z masivu je ideální pro alergiky

Za zmínku stojí také to, že dřevo má také antistatické vlastnosti, to znamená, že nepřitahuje prach, a proto se doporučuje zejména alergikům. Nábytek z dřevotřísky nebo MDF ve srovnání s dřevěným více přitahuje nečistoty, a více se na něm usazuje prach. Povrch z MDF navíc často zmatne a není tak odolný vůči poškození, jako je masiv.

Dřevěný nábytek- Baumax.cz

Masiv pro nerozhodné a ty, kteří mají rádi časté změny

Našimi zákazníky zmiňovanou výhodou nábytku z masivu je možnost obnovy, renovace a změny jeho vzhledu. Pokud se vám po čase současné uspořádání okouká, můžete rychle osvěžit jeho vzhled, třeba změnou barvy, což je velká výhoda. Než byste museli kupovat nový, můžete změnit jeho design. Dřevěný nábytek je možné přelakovat nebo zbrousit vrchní lak a na povrch použít mořidlo. Takový jednoduchý postup může dát úžasné výsledky.

Změna vzhledu starého dřevěného nábytku je v poslední době obzvláště módní. Starožitnosti rádi renovujeme a dáváme jim druhý život. Je třeba si ovšem uvědomit, že renovace nemusí být vždy dobrý nápad. Pokud máme kus nábytku z materiálů neznámého původu, může mít broušení nebo lakování nežádoucí efekt.

V jakých stylech aranžmá se nábytek ze dřeva osvědčí nejvíce?

Solidní kusy nábytku z borovice, dubu, buku nebo ořechu se hodí k mnoha stylům interiéru. Ve kterých se obzvlášť osvědčí, a do kterých aranžmá byste jej měli rozhodně použít? Zde jsou styly aranžmá, ve kterých je nábytek z masivu jakýmsi „must have“, aby jste si mohli zařídit interiér tak, aby odpovídal požadavkům vybraného stylu.

Nábytek ze dřeva v rustikálním aranžmá

Bytoví designeři a stylisté často zdůrazňují, že vybavení ze dřeva je základem rustikálního aranžmá. To je skvělá zpráva především pro milovníky krásných interiérů, kteří by si na jednu stranu rádi vytvořili rustikální styl a na druhou stranu si nedovedou představit interiér bez dřevěného nábytku. Do rustikálních aranžmá je masiv velmi žádaný, a proto lze zde použít téměř jakýkoliv kus nábytku ze dřeva, aby vytvořit své vysněné aranžmá. Podmínkou však je vhodně zvolený design nábytku. Nábytek musí být řemeslně zpracovaný, ale rovněž mít vhodné barvy provedení, aby se mohl chlubit rustikálním vzhledem.

Nábytek ze dřeva v klasickém aranžmá

Přírodní materiál, jakým je dřevo, se skvěle hodí do aranžmá v klasickém stylu. Dřevo v kombinaci s jiným materiálem, jako je kámen či mramor se na uspořádání klasických stylizací skvělé hodí. Když chcete zařídit interiér v klasickém stylu, použijte kvalitní masivní nábytek ze dřeva, který dodá místnosti eleganci a bude jak ozdobou, tak i funkčním prvkem vybavení každého klasického interiéru. Abyste se mohli inspirovat, prohlédněte si naši nabídku. Najdete zde jak hotové nábytkové sestavy, tak i samostatné kusy nábytku.

Dřevěný nábytek v loftových interiérech

Industriální styl, který kombinuje strohost a moderní minimalismus, je módním ale i stylovým řešením, které se ochotně používá při uspořádání různých interiérů. Dřevo dokonale doplní a oteplí studený kov a beton, neodmyslitelné v loftovém interiéru, a v interiérech, které používají cihlu na obložení stěn, navíc vnáší do loftu trochu útulnosti. Dřevěný stůl a židle na kovových nohách jsou základem - lze říct, že se bez nich neobejde žádné industriální nebo loftové aranžmá.

Pohovky- Baumax.cz

Dřevěný nábytek ve skandinávských interiérech

Mohlo by se zdát, že k praktickému minimalismu, kterým se charakterizuje skandinávský styl, neladí teplá a hřejivá barva dřevěného nábytku. Není chybnější tvrzení. Dřevo velmi dobře ladí do skandinávského stylu. Více, je nepostradatelným prvkem skandinávského designu a aranžmá, že se těžko setkáme s interiéry v tomto stylu, ve kterých by takový nábytek chyběl. Do takových interiérů budou nejlepší dřevěné komody, regály a vitríny, které interiér nejen úspěšně ozdobí, ale v případě skandinávského aranžmá poskytují osvědčené estetická a praktická řešení.

Kouzlo dřevěného nábytku vás vždy potěší. Není nad hřejivý, příjemný materiál, který vnáší do interiéru pocit útulnosti. Pokud hledáte zajímavá řešení, nebo atraktivní nábytek na stylové aranžmá, určitě navštivte náš internetový nebo kamenný obchod. Kolekce dřevěného nábytku a samostatné nábytkové prvky, které u nás najdete, budou vhodné do různých interiérů. S našim nábytkem zařídíte obývací pokoj, kuchyň, jídelnu, ložnici i předsíň. Máte navíc na výběr moderní nebo klasické provedení, takže si každý přijde na své. Více informací o vybraných produktech najdete na našich stránkách v popisu každého výrobku. Neváhejte a přesvědčte se sami, jak atraktivní je naše nabídka.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Předsíň ve vintage stylu - žhavý trend nadcházejícího podzimu!


Musí být nábytek v obývacím pokoji ve stejném stylu/stejný? Podívejte se, jak kombinovat nábytek v obývacím pokoji!


Dřevo a kůže v hlavní roli v obývacím pokoji – podívejte se, jaká je to výrazná kombinace!


 

Zpět