Moderní a módní police do obývacího pokoje – podívejte se, jak je zajímavě uspořádat?

19.12.2022

Módní a funkční obývací pokoj, kde vše má své místo, a zároveň vše je po ruce – je snem každého. Abychom splnili očekávání našich zákazníků, mnohokrát jsme psali o uspořádání obývacího pokoje, navrhovali jsme, jak vybrat a aranžovat nábytek a doplňkové vybavení, aby vznikl funkční a módní interiér. Dnes vám chceme říci, jak aranžovat a používat moderní závěsné a stojací police, díky kterým lze uspořádat knihovnu, proto aby se v knihách lépe orientovat, nebo pokud je vaším koníčkem cestování, vystavit na ní suvenýry z cest. Tento populární, ale stále podceňovaný kus nábytku, nabízí velké možnosti uspořádání. Podle toho jaké rozměry zvolíte, takou bude mít kapacitu. V dnešním článku ukážeme, jak si pomocí nástěnných polic vytvořit originální aranžmá, tak aby se v něm našly prvky, které chcete exponovat, nebo další, které máte rádi.

Hledáte inspiraci pro výzdobu moderního obývacího pokoje s policemi? Skvělé! Podívejte se na naše návrhy a nechte se unést do světa moderních interiérů! Produkty, které vám budou vyhovovat nejvíce, a další najdete v naší nabídce. Můžete je pak použít ve svém interiéru.

Sektorový nábytek do obýváku- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Subtilní police i stylová nástěnná dekorace

2. Police pro knihomoly

3. "Neviditelná police" v moderním stylu

4.  Dřevěná police strom

5.  Nástěnné police na celou zeď - praktické řešení

6. Police v obývacím pokoji – aranžmá pro romantiky

7. Jaké police budou fungovat v obývacím pokoji zařízeném v moderním stylu?

8. Klasické police s úložným prostorem

9. Nebojte se experimentovat!



Subtilní police i stylová nástěnná dekorace

Kancelářské police jsou častým prvkem vybavení interiéru. Setkáváme se s nimi v obývacím pokoji, obýváku, dětském pokoji, ložnici, a dokonce i v kuchyni a koupelně. Doprovázejí nás téměř všude. A je těžké nesouhlasit s tvrzením, že police jsou extrémně subtilní a jemné dekorativní prvky. Uspořádání stěny s jejich použitím dává velkolepé výsledky, samozřejmě za předpokladu, že víme, jak je použít a rozmístit na stěně.

Občas se stane, že si pořídíme sestavu nábytku do obývacího pokoje, jejímž prvkem je polička. Montujeme ji, a v tuto chvíli nastává dilema – co dát na poličku v obýváku?

Police pro knihomoly

Pro mnohé z nás jsou knihy důležitou součástí života. Každý knihomol bude asi souhlasit s tím, že knihy si zaslouží doma zvláštní místo. Velmi často je tímto místem knihovna v obývacím pokoji. Mnoho z nás pravděpodobně také vybaví tradiční obývací pokoje, kde jsou ty nejcennější knihy a další cenné pro jeho majitele věci, uspořádané úhledně na polici. Tato představa o využití polic nás provází léta. Moderní obývací pokoj však vyžaduje netradiční a neobvyklá řešení. A to vám dnes chceme nabídnout.

"Neviditelná police" v moderním stylu

První bude „neviditelná police“. Jedná se o skutečný fenomén posledních let, který si oblíbily miliony uživatelů. Neviditelná police, připevněná ke stěně, umožňuje vyexponovat knihy tak, aby vypadaly, jako kdyby se vznášely ve vzduchu. Jak název napovídá, police je skrytá a veškerá pozornost se soustředí na knihy. Jedná se bezesporu o zajímavé řešení, které se perfektně hodí do obývacího pokoje například ve skandinávském aranžmá.

Můžete se rozhodnout použít jednu nebo více neviditelných polic a ozdobit jimi vybranou stěnu. Na neviditelnou polici lze položit několik knih, ale nezapomeňte se ujistit, jaká je doporučovaná nosnost. Ta je vždy uvedena výrobcem v návodu.

Dřevěná police strom

Druhou zajímavou nabídkou je polička na zeď ve tvaru stromu. Knihy jsou umístěny na speciálně profilovaných větvích, které se linou podél stěny a účinně ji zdobí. Polička ve tvaru stromu je perfektním návrhem do obývacího pokoje v moderním, scandi nebo boho stylech. Přírodní vzhled a materiál výroby je velmi sugestivním odkazem na přírodu. Police jistě potěší milovníky eko stylu.

Nábytek ze dřeva by měl být umístěn na takovém místě, aby mohl potěšit a inspirovat. Skvělým řešením pro poličku strom je stěna s televizí. Police zdůrazní elegantní styl. Další prostor, který nevyužijete na knihy, lze využít jako místo například na vystavení ozdob a dalších drobností.

Sektorový nábytek do obýváku- Baumax.cz

Nástěnné police na celou zeď - praktické řešení

Obývák v moderní stylizaci často se vyznačuje neobvyklými řešeními. Jedním z nich jsou jistě stylové závěsné police po celé délce stěny. Takové působivé rozměry poskytují mnoho možností uspořádání knih. Často takovou závěsnou polici můžete použít na vystavení rodinných fotografií, suvenýrů z cest, dekorativní keramiky, či uměleckých děl. Taková knihovna úspěšně nahradí vitríny a těžké masivní kusy nábytku, na které není v moderním interiéru prostor.

Police v moderním provedení, namontované podél jedné ze stěn, jsou hlavně velmi funkčním a designovým řešením. Jsou určitým protikladem ke dříve používaným doma, malým a krátkým nástěnným policím.

Police v obývacím pokoji – aranžmá pro romantiky

Pokud sníte o tom, že se váš obývák stane královstvím relaxace, pohodlí a hřejivé romantické atmosféry, můžete k tomuto účelu úspěšně využít police. Jak? Odpověď je velmi jednoduchá. Použijte nábytek jako plochu na umístění atmosférických svíček, svícnů a luceren. Na konferenční stolek nebo desku stolu lze umístit i svíčky nebo svícny ve stejném vzoru a barvě. Díky tomuto řešení bude uspořádání interiéru ucelenější a efektivnější.

Volitelně můžete police osvětlit LED páskem, díky čemu budou vystavené na nich dekorace vypadat úchvatně.

Pamatujte, že nic nezútulni atmosféru v bytě tolik jako správné osvětlení. Teplé světlo vám pomůže uklidnit se a relaxovat po náročném dni.

Jste-li majitelem obývacího pokoje, který je vysoký a prostorný, můžete se rozhodnout pro závěsné lucerny, které dávají diskrétní světlo a krásně osvětlují police.

V obývacím pokoji v loftovém uspořádání budou skutečným designovým skvostem lampy umístěné na policích, připomínající pouliční lampy, známé ze starých časů.

Pokud si naopak ceníte kontaktu s přírodou a všeho, co je přirozené, umístěte na nástěnné police malinké skleněné lucerničky.

Nástěnné police do obývacího pokoje v moderním stylu – jednoduchá řešení, která potěší

V moderním obývacím pokoji vládne soudržný minimalismus. Není zde prostor pro velkolepý nábytek, dekorace a dekory. Moderní obývák je střídmý a velmi praktický prostor. V aranžmá dominují klidné barvy a jednoduché tvary. Pokud chcete tento trend udržet, hledejte minimalistické produkty, které podtrhnou styl, který zde vládne.

Jaké police budou fungovat v obývacím pokoji zařízeném v moderním stylu?

Pokud máte interiér zařízený v moderním aranžmá, ideálním řešením budou bílé police, které budou splývat s interiérem, nebudou nápadné, ale spíše subtilní a jemné. Budou například dokonalou ozdobou cihlové zdi, která se často používá v moderním aranžmá. Prostor, který vytvoří, se může stát místem pro vystavení květin, knih nebo dekorací. Pamatujte však, že ty poslední by se měly v moderních interiérech objevit pouze jako akcenty. Není dobře, když do moderního minimalistického pokoje umístíte příliš nábytku či doplňků. Ten nemá rád přemíru, a proto i zařídit knihovnu je potřeba minimalistickým způsobem. Pro knihovnu máte možnost zvolit jak rovnou, tak designovou polici, která bude sama o sobě ozdobou.

Klasické police s úložným prostorem

Klasické police, které jistě dobře známe z uspořádání mnoha místností, jsou produkty a kusy nábytku, kterým chceme také věnovat trochu pozornosti.

Nejjednodušší modely poskytují prostor pro uložení různých věcí a drobností, které používáme každý den. Klasické police skvěle fungují jako místo pro vystavení rostlin. Pokud jste milovníky rostlin a rádi se jimi obklopujete, police vám pomohou efektivně vystavit všechny neobvyklé druhy. Pamatujte, že ty nemusí být zavěšena vysoko na stěně. Police zavěšené níže budou vynikající základnou pro větší květiny ve velkých květináčích.

Nebojte se experimentovat!

Pamatujte, že police jsou produkty, které vám dávají úžasné možnosti. Poslouží v roli knihovny, kde vystavíte sbírku oblíbených knih, a pokud je dostatek místa, do knihovny na polici máte možnost uložit i další věci. Jak je v obývacím pokoji využijete, záleží především na vás a vaší fantazii. Nebojte se tedy experimentovat a hledat řešení, která nejsou samozřejmá. Takové jsou nejlepší. Poličky můžete kombinovat s nábytkem a vytvářet tak zajímavé aranžmá nebo je použít jako jediný dekorativní prvek. Díky jednoduché poličce se váš pokoj může stát skutečně designovým. Ač si to často neuvědomujeme, největší sílu má ten nejjednodušší nábytek, který lze libovolně aranžovat.

Pokud hledáte osvědčený nápad na uspořádání obývacího pokoje s policí, určitě navštivte náš internetový nebo kamenný obchod. Naše expozice jsou plné nevšedních řešení, v nichž hlavní roli hrají malé i velké regály. Určitě si ověřte, jak můžete závěsný nábytek využít v moderním interiéru.

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Práce z domova - volíme pohodlnou kancelářskou židli


Průvodce designem – zjistěte, proč se vyplatí vybírat dřevěný nábytek?


Uspořádání TV stěny. Podívejte se, jak umístit televizi v obývacím pokoji?


 

Zpět