Je rohová sedací souprava s přidaným pufem praktická?

08.12.2022

Čalouněný nábytek je stále více často dostupný jako modulový systém, díky čemu může být moderní rozkládací sedací souprava libovolně sestavena a její moduly lze libovolně kombinovat a vzájemně spojovat. Díky tomuto řešení můžete sedací soupravu, pohovku nebo rohovou sedačku dokonale přizpůsobit danému prostoru a vlastním potřebám - jedná se tedy o velmi inovativní řešení a stále více výrobců takové produkty nabízí. Při výběru sedací soupravy se vyplatí mimo jejího vzhledu, funkčnosti a odolnosti proti oděru např. v případě majitelů domácích mazlíčků, také se zaměřit i na praktický úložný prostor a dodatečné místo k sezení v podobě pufu. Taková sedací souprava v kombinaci s pufem v ceně je vhodná i do menších prostorů, kde je další místo k sezení, tak i praktický úložný prostor vždy vítán.

Čalouněný nábytek- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Rohová sedací souprava s pufem – jak takový kus nábytku vypadá?

2. Praktický modulový čalouněný nábytek s úložným prostorem

3. Je snadněji určit orientaci nábytku, když je kus nábytku modulární?

4. Spací plocha rohové pohovky s pufem?

5. Rohová pohovka s funkcí spaní

6. Funkčnost rohové sedací soupravy s přídavným pufem

7. Estetické a dynamické uspořádání s rohovými sedacími soupravami



Rohová sedací souprava s pufem – jak takový kus nábytku vypadá?

Rohová rozkládací sedací souprava s přídavným pufem či taburetem není nic jiného než rohová sedací souprava či klasická sedací souprava v kombinaci s pufem, který je ve stejné barvě a vzoru jako sedací souprava. Puf s úložným prostorem lze použít jako podnožku nebo dodatečné místo k sezení, ale dobře poslouží i pro zvětšení plochy na spaní po rozložení rohové sedačky.

Konstrukce nábytku, založená na modulech, disponuje mnoha výhodami, mezi které patří možnost libovolného sestavování a volba orientace sedačky. Rohová sedačka je často v takových případech vybavena samostatnými pufy v ceně sestavy, u kterých celou konstrukci podpírají nožičky. Sedací souprava je pak velmi pohodlná a proto je vhodná i na odpolední zdřímnutí, či večerní relaxaci. Dopřejte si maximální pohodlí s pufem, jako součásti rohové sedačky. 40 - 50 cm výška pufu je ideální pokud jej chcete používat i jako podnožku. Rohová sedačka s pufem nabízí neomezené možnosti, mezi které určitě patří její použití a uspořádání.

Puf lze přidat do rozkládací rohové sedací soupravy s funkcí spaní nebo ke klasické sedací soupravě bez spací funkce. Zajímavé modely pufů s úložným prostorem poskytují i ​​další místo pro uložení věcí – praktická úložná přihrádka, ukrytá pod sedákem, ušetří místo v obývacím pokoji. Schováte sem povlečení, přikrývky nebo dekorační polštáře.

Rohové sedací soupravy- Baumax.cz

Praktický modulový čalouněný nábytek s úložným prostorem

Modulový nábytek je nábytek, který se skládá z několika dílů, které lze vzájemně libovolně kombinovat tak, aby vytvořily perfektní uspořádání. V případě modulárních sedacích souprav byste neměli zapomínat na to, že díky univerzální orientaci nábytku a různým modulům je možné vytvořit rohovou sedací soupravu ve tvaru L nebo dokonce U. Oproti nim je tradiční sedací souprava dostupná v pravém nebo levém rohu, a její orientaci nelze libovolně měnit. V modulové sestavě puf většinou skvěle funguje jako jeden z modulů, díky kterému lze měnit orientaci a uspořádání nábytku.

Rohová modulární pohovka umožňuje větší svobodu uspořádání. Jedná se o velmi praktické řešení pro ty, kteří také rádi často mění uspořádání interiéru a potřebují nábytek, který se snadno přizpůsobí různým dispozicím a situacím. Tak snad je tento typ pro ně ideálním řešením.

V našem internetovém obchodě můžete zakoupit praktické univerzální rohové sedací soupravy a modulové rohové sedací soupravy. Pohodlná rohová sedací souprava do vašeho domu či bytu je na dosah ruky! Zajímavou cenu tohoto produktu jsme vyjednali s dodavatelem, jelikož chceme, aby byla tato populární sedací souprava s úložným prostorem dostupná pro každý rozpočet.

Je snadněji určit orientaci nábytku, když je kus nábytku modulární?

Orientaci nábytku většinou určuje zákazník při nákupu, volí, zda má být roh pravý nebo levý. U univerzálního nábytku a modulárních pohovek je situace jiná – orientace rohové pohovky se volí ve chvíli skládání. Správným uspořádáním jednotlivých dílů bude kratší strana na jedné straně a delší strana na druhé. Roh můžete umístit tak, jak chcete – s krátkou stranou vpravo nebo vlevo.

Modulární rohové sedací soupravy jsou také atraktivní možnosti pro malé obývací pokoje. Malé rozměry jednotlivých dílů způsobí, že rozměry rohové sedačky po složení budou také malé, takže se snadno vejde do malého prostoru.

Rohové sedací soupravy- Baumax.cz

Spací plocha rohové pohovky s pufem?

Rohová rozkládací sedací souprava vybavená funkcí spaní má obvykle stejnou spací plochu jako spojená plocha sedáku a opěradla. Tuto plochu lze však dodatečně zvětšit díky pufům. S přidaným pufem bude funkce spaní mnohem efektivnější, protože se zvětší místo pro spaní.

Pokud má vaše rohová pohovka malou plochu na spaní, ale obáváte se, že přespání hostů může být problematické kvůli malé ploše, pomůže vám tento problém vyřešit přídavný puf

Rohová pohovka s funkcí spaní

Funkce spaní v rohových sedacích soupravách je běžná. Přidaný puf může, ale nemusí tvořit plochu na spaní. Obývací pokoj se přesto vyplatí vybavit takovou sadou, protože puf, který nebude sloužit jako další místo na spaní, se vždy bude hodit jako místo k sezení nebo místo na odložení věcí. Pokud je vybaven úložným prostorem, můžete do něj schovat i další přikrývky nebo dekorační polštáře.

Pufy přidávané do rohu, které mají vytvořit plochu na spaní, bývají opatřeny speciálními háčky, které jim brání v pohybu a při přemisťování.

Při nákupu takových sedacích souprav s funkcí spaní dbejte na to, aby materiály použité na výrobu rohové pohovky a pufu byly kvalitní. Díky tomu vydrží mnoho let, i když je budete používat na každodenní spaní. V první řadě se ujistěte, že látky jsou odolné a polyuretanová pěna je kvalitní. Pokud je výplň s vlnitou pružinou, pěna by měla být obzvláště měkká, ale také odolná.

U pohovek je standardně doporučena výplň z pěny t3042 a pružin typu bonell jež se vyznačují pružností, odolností, trvanlivostí posedu a bezproblémovým používáním, a zároveň dobrou prodyšností, díky čemu např. u pohovek je jejich výhoda v tom, že taková pohovka je vhodná i pro alergiky. Pro snadnou údržbu je vhodné, pokud rozkládací sedací souprava s úložným prostorem má snímatelný potah na zip, který pomůže sedačku udržet v perfektním stavu, tak aby si co nejdéle zachovala svůj původní vzhled. V případě čalouněných sedacích souprav na spaní, ale nejen, je také důležitá hodnota Martindale. Tato hodnota udává míru odolnosti proti oděru např. u pohovek. 20.000 – 45.000 cyklů je standardně doporučena hodnota Martindale. Čím vyšší hodnota, tím větší odolnost, bohužel s tím ale souvisí i vyšší cena. Pokud tedy chcete udržet sedací soupravu v perfektním stavu, tak byste neměli zapomínat na pravidelnou údržbu - na pravidelné odstraňování prachu a nečistot. V případě rozlití tekutiny, otřete povrch suchým hadříkem, a dbejte na to, abyste nepoškodili povrch látky.

Dodatečné prvky vybavení v ceně nebo zakoupené dodatečně mohou zvýšit pohodlí nábytku. Komfort odpočinku zvýší polstrované polštáře, polohovatelná opěradla nebo sedáky. Pamatujte také na to, že pokud sedací souprava má být umístěna do prostoru, má čalouněná rovněž záda, jinak bude uprostřed místnosti vypadat nevzhledně. V případě, že zvolíte nábytek na míru, počítejte, že s tím ale souvisí delší dodací doba určená dodavatelem, jelikož bude produkt vyrábět specificky pro vás, snad je tento kompromis přijatelný, obzvlášť, že si většinou stěhování poctivě plánujete a tak s tím budete dopředu počítat.

Funkčnost rohové sedací soupravy s přídavným pufem

Univerzální nebo modulární nábytek je praktickým řešením pro každého a do každého interiéru. Produkty jsou funkční a snadno se přizpůsobí různým aranžmá. Pozoruhodné jsou zejména modely, které jsou vybaveny přídavným kontejnerem na lůžkoviny nebo skladování. Puf bývá často součástí dražších sedacích soustav, v případě těch levnějších si můžete k ní vybrat ten vhodný z velké nabídky na trhu.

Podle toho jakým způsobem jej budete využívat, byste měli zvolit tu správnou velikost. Rozměry pufu k sedacím soupravám mohou být různé. Velký kus nábytku bývá vybaven větším pufem, k menšímu je potřeba vybrat souměrně menší, nevznikne tak situace, že budou již dříve vybrané kusy nábytku a ty nové nesourodé. Vyplatí se však zvolit řešení, které bude ve vašem obývacím pokoji nejvíce funkční a nabídne maximální pohodlí s luxusní a atraktivní potahovou látkou. Správná výška pufu by měla odpovídat výšce vaší sedačky nebo gauče. Pokud je 40 cm výška sedu pohovky, měla by být 40 cm výška sedu i pufu. Za ideální výšku pro puf se považuje 40 – 45 cm výška.

Estetické a dynamické uspořádání s rohovými sedacími soupravami

Už jste si koupili rohovou sedací soupravu, ale líbí se vám myšlenka přidat k ní puf? Máme na to řešení! Podívejte se na naše pufy do obývacího pokoje s nožičky v dekoru dřeva nebo v matné černé barvě či jiné – určitě najdete zajímavé produkty, které můžete sladit s rohovou sedací soupravou, kterou již máte. Díky této možnosti můžete vytvořit posezení ve tvaru U nebo proměnit sedací soupravu či pohovku v zajímavý rohový model s pufem.

Modely mohou mít dřevěný rám a jejich styl, barva a vzor mohou ladit k vaší rohové sedačce. Místnosti tak na první pohled malý a doplňkový kus nábytku výrazně prospěje. Pufy do obývacího pokoje jsou funkčními a pohodlnými prvky vybavení do každého interiéru. S pufem je také snazší poskytnout uspořádání sedačky, jaké si zvolíte. Dřevěné nohy, vysoké nebo nízké, vzory a dekorační polštáře dokážou zdůraznit charakter aranžmá, např. skandinávský styl nebo moderní styl rohové sedačky. Na příklade tohoto produktu jsme Vám chtěli ukázat, jak i malý prvek dokáže změnit uspořádání, a dodat mu více funkčnosti.

Podívejte se na naši nabídku sedacích souprav do obývacího pokoje s pufy, a objevte i speciální nabídky, nyní za super akční cenu. Srdečně Vás zveme na nákupy!

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Jak vyčistit čalounění pohovky? 5 způsobů


Jak vybrat rohovou sedací soupravu s funkcí spaní?


Rohové pohovky s funkcí spaní


 

Zpět