Dětský pokoj v boho stylu, jak ho zařídit

20.01.2023

Boho styl, také často označovaný jako bohémský, je nejen životní styl. Boho styl je velmi oblíbený pro způsob oblékání, ale také na zařizování bydlení. Boho styl, který využívá v interiéru světlé, neutrální barvy a přírodní materiály, bude ideální nejen pro obývací pokoj, kuchyň či ložnici. V současné době je trendem pro zařizovaní dětských pokojů boho styl. Pokud hledáte inspiraci do dětského pokoje, nebojte se jej použít v interiéru. Nápad zařídit malý dětský pokojíček do boho stylu, který je plný přírodních materiálů, se vám určitě vyplatí. V boho pokoji snadno zkombinujete atmosférické doplňky s moderními. Ač se vám to může zdát riskantní kombinací, jsme přesvědčeni, že klasické prvky s moderními, módními doplňky dodají interiéru velmi osobitý charakter.

Pro všechny rodiče je uspořádat pokojíček pro miminko, předškoláka nebo i starší dítě obrovskou výzvou. Uspořádat dětský pokojíček s etnickou notou v tlumených barvách je velmi zajímavý nápad. Nesmírně důležitá je samozřejmě funkčnost dětského pokoje, který bude dítě používat každý den. Podívejte se, jaké tipy a rady jsme pro vás připravili. Inspirace, jak zařídit boho dětský pokoj, najdete v našem článku!

Nábytek do dětského pokoje- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Boho styl v aranžmá - původ

2. Boho dětský pokoj – jak ho zařídit?

3. Boho dětský nábytek  

4. Boho dětský pokoj – doplňky jsou důležité

5. Dětský pokoj ve stylu boho – textilie

6. Osvětlení a boho styl



Boho styl v aranžmá - původ

Boho styl je inspirován návratem k přírodě a svobodě a mimořádně charakteristickým boho motivem je ratanový a dřevěný nábytek a proutěné dekorace, často ve tvaru listů. Způsob zařizování boho interiérů jak pro batolata, tak i větší děti si získá především srdce těch, kteří mají rádi originální řešení do interiéru a mají tak už například zařízeny doma obývací pokoj.

Co je boho styl? Název stylu pochází od francouzského slova la bohème. Definuje pařížský bohémský styl života 19. století. Umělci patřící k tomuto hnutí čerpali ze života naplno a opouštěli zavedené vzorce. Fascinovaly je dlouhé cesty, absolutní svoboda, svoboda myšlení a vytváření vlastních pravidel. Boho styl iniciovali malíři, básníci a herci žijící netradičním či neuspořádaným životním stylem podle myšlenky návratu do světa přírody. Zpočátku se tento trend týkal kultury, módy a umění, ale postupem času našel uplatnění i v bydlení a interiérovém designu. Zpočátku byl boho styl založen na zemitých barvách inspirovaných přírodou, vytvářel fantazijní kombinace barev a etnických vzorů. Dominovaly v něm barvy, jako je zelená, červená, žlutá a modrá.

V současné době je boho styl bydlení kombinací původního boho stylu se skandinávským stylem, které se vzájemně doplňují. Jedná se o velmi subtilní interiéry, kde se objevují nadčasové přírodní barvy a materiály. Dětský pokojík v boho stylu je designově, ale i barevně velmi vyvážený. Co je podstatné, takové barvy, dřevěný nábytek a dekorace se hodí do dětského pokoje bez ohledu na to, zda se jedná o dívčí nebo chlapecký pokojík.

Nábytek do dětského pokoje- Baumax.cz

Boho dětský pokoj – jak ho zařídit?

Aranžmá dětského pokoje v boho stylu by mělo vycházet z přírodních barev a jemného designu. Pokud chcete vytvořit boho uspořádání dětského pokoje, můžete použít dřevěné, ratanové a proutěné prvky a nábytek. Při zařizování dětského pokojíku se vyplatí vybírat příjemné na dotek a nadčasové přírodní materiály, jako je vlna, len a bavlna. Originální boho dekorace na zeď, či úložné boxy s plyšovými zvířátky budou v dětském pokoji vypadat mimořádně efektně. Dobře zde zapůsobí rovněž dřevěné figurky afrických zvířat, jako jsou zebry, opice nebo žirafy. Dětský pokojík v boho stylu skvěle ozdobí také dekorace z mušlí a korálů, které můžete zavěsit na zeď. Nebojte se být originální. V tomto aranžmá není nutné držet se přísných pravidel, naopak při zařizování se cení volnost a kreativita.

Boho interiér lze vyzdobit tapetou odkazující na dané téma. Můžete například ozdobit jednu zeď tapetou s motivem zobrazujícím barevné ptáky či rostlinné motivy – listy a květiny. Boho dětský pokoj můžete ovšem uspořádat i s pomocí prvků v jiných stylech aranžmá. Boho se krásně kombinuje se skandinávskými, vintage a rustikálními vlivy. Často se v boho aranžmá používá vintage nábytek, ale osvědčí se vám i světlé nábytkové kousky. Další inspirace snadno najdete na internetu, či v časopisech o bytovém designu.

Boho dětský nábytek

Nábytek je základním prvkem vybavení dětských pokojů. Je na vás, vybrat ten nejlepší pro potřeby vašeho dítěte. Do dětského boho pokoje bude vhodný nábytek vyrobený z přírodního dřeva. Nejdůležitějším kusem nábytku v pokoji dítěte, ať už dívky nebo chlapce, je postel. Postel boho může mít masivní dřevěný rám, ale může to být i ratanový kus nábytku. Dalším nesmírně důležitým prvkem vybavení pokojíčku bude dětský regál, který vám umožní vystavit hračky a boho dekorace v dětském království.

Jedinečnou atmosféru boho stylu vnesou do interiéru závěsná křesla, vyrobená z měkkého úpletu a zavěšená na silných šňůrách. Místnost doplní dřevěná truhla na uložení hraček a police různých velikostí, na které můžete vystavit knížky s pohádkami a dřevěné figurky.

Boho uspořádání interiéru doplní houpací závěsné křeslo z přírodních materiálů v ecru barvě. Takové závěsné houpací křeslo vajíčko do dětského pokoje dodá neopakovatelnou atmosféru a bude i místem na zábavu. Jedinečným prvkem vybavení, který se vám rozhodně vyplatí umístit do dětského boho pokoje, bude také teepee stan. Děti jej budou milovat.

Boho dětský pokoj – doplňky jsou důležité

Při aranžování boho dětského pokojíčku je dobré použít proutěné košíky. Mohou být umístěny na zemi nebo v otevřených policích regálů. Usnadní vám to skladování dětských hraček a dalších pokladů. Vhodné budou i doplňky jako obrázky na stěny, lepené dřevěné modely aut a letadel v chlapeckém pokoji, a látkové květiny v dívčím pokoji, girlandy s vlajkami či zrcadla v proutěných rámech.

Mimořádně důležitými boho dekoracemi jsou dekorativní lampy a makramé. Boho atmosféru doplní rovněž světelné řetězy cotton balls, které vnesou do interiéru hřejivou a idylickou atmosféru. Makramé lapače snů, které zavěsíme nad postelí, zajistí blažené a klidné sny.

Boho bavlněný koberec je také velmi důležitým prvkem aranžmá, jak v chlapeckém, tak v dívčím pokoji, protože bude zároveň místem na zábavu a atraktivní dekorací. Navíc ochrání chodidla i před studenou podlahou a případným bolestivým pádem na tvrdý povrch.

Nábytek do dětského pokoje- Baumax.cz

Dětský pokoj ve stylu boho – textilie

Textilie v interiérech ve stylu boho jsou nesmírně důležité. Použití přírodních látek s etnickými vzory nebo v odstínech bílé, béžové a ecru interiér oteplí a dodá mu příslušnou atmosféru. Jedinečným akcentem bude deka nebo pléd přehozený přes rám postele, postýlku nebo křeslo. Nezapomeňte ani na polštáře, které lze dokonce použít jako další místo k sezení na podlaze. Povlečení mělo by být měkké a příjemné na dotek. Vybírejte hnědé, béžové, květinové, a dokonce i to z motivy z pohádek v tlumených barvách. Dětský pokoj v boho uspořádání se stane útulnějším, pokud zavěsíte závěsy s rostlinným motivem v přírodních barvách.

Osvětlení a boho styl

Správné osvětlení je v dětském pokoji nesmírně důležité. Dobře zde poslouží lampy s proutěnými stínidly nebo se stínidly z přírodních materiálů. Nepostradatelným prvkem v dětském pokoji jsou také noční lampičky. Budou dobře fungovat v případě mladších a starších dětí, jelikož zavedou atmosférické osvětlení, které usnadní usínání a rodičům kojenců usnadní večerní péči o miminko.

Pokud se vám napad na boho dětský pokoj zalíbil, prohlédněte si další inspirace a vybavení, které jsme pro vás připravili v nabídce našeho internetového obchodu. Najdete zde vybavení pro bydlení nejen ve stylu boho, ale i dalších, díky kterým si zařídíte obývací pokoj, ložnici, předsíň, kuchyň a koupelnu přesně podle svých představ.

Teepee stany pro děti- Baumax.cz

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Průvodce designem – zjistěte, proč se vyplatí vybírat dřevěný nábytek?


Musí být nábytek v obývacím pokoji ve stejném stylu/stejný? Podívejte se, jak kombinovat nábytek v obývacím pokoji!


Dřevo a kůže v hlavní roli v obývacím pokoji – podívejte se, jaká je to výrazná kombinace!


 

Zpět