Zimní aranžmá v obývacím pokoji – jaké doplňky zvolit?

13.12.2023

Zimní období je dokonalou záminkou, jak vnést do našeho okolí trochu tepla a útulnosti. Při výběru doplňků se vyplatí zaměřit se na prvky, které interiéru nejen dodají charakter, ale také jej udělají pohodlnější a přívětivější. Zimní dekorace do obývacího pokoje mají totiž nejen odkazovat na mrazivé období, ale především nám mají vnést do obývacího pokoje teplo a útulnost.

Atmosférický zimní motiv v obývacím pokoji je kombinací vhodných barev a chytře vybraných doplňků. Zimní výzdoba interiéru nevyžaduje nákladnou rekonstrukci – většinou stačí pouhá výměna textilií a doplňků, aby vnést do interiéru zimní aranžmá. Zimní aranžmá interiéru se od toho standardního příliš neliší, a tak nemusíme hned pořizovat nový nábytek do obývacího pokoje.

Zimní aranžmá v obývacím pokoji – jaké doplňky zvolit?


V tomto článku:

1. Zimní výzdoba bytu s pomocí měkkých textilií

2. Zimní doplňky z přírodního dřeva

3. Zimní stylizace interiéru pomocí vhodného osvětlení

4. Zimní motivy, tedy půvabné zimní dekorace do obývacího pokoje



Zimní výzdoba bytu s pomocí měkkých textilií

V zimě rádi volíme měkké a hřejivé látky. Když se zachumláme do teplé deky, cítíme se tepleji a příjemněji. Do obývacího pokoje proto nezapomeňte přidat měkké deky a přehozy na postel, vlněné deky a polštáře v jemných pastelových nebo tlumených zemitých odstínech. Abyste vykouzlili v interiéru útulnou atmosféru, stojí za to zvážit použití umělých kožešin či látek, jako je samet, v podoně dekorativních polštářů a přehozů. Oteplit interiér s pomocí takových doplňků bude jednoduché a výsledek bude navíc velmi stylový. Útulné aranžmá interiéru textilního obývacího pokoje pomocí textilií je nejen atraktivní, ale také mimořádně funkční.

Vhodné textilie vytvoří v interiéru nejen originální zimní dekoraci, ale bude i praktickým prvkem vybavení interiéru. Teplé přikrývky vám totiž nejen pomohou udržet se v teple a rovněž přikrývky a přehozy lze použít k zabalení nohou. Zimní interiér se také vyplatí ozdobit dalšími doplňky. Okna v obývacím pokoji vyzdobte silnými závěsy, které interiér rozhodně oteplí. Volte zemité barvy, hnědou a béžovou, které dodají interiéru útulný a teplý charakter.

Zimní vyzdoba interiéru s vhodnými textiliemi bude snadná na uspořádání. Obývací pokoj v zimním motivu je proto dobré doplnit měkkými textiliemi. K zimnímu aranžmá patří i příslušné vzory a dekory, oblíbený je v takových aranžmá tradiční skotský tartan.

Skvělé zde poslouží nejen teplé deky a silné závěsy – do interiéru se vyplatí umístit i koberce. Jedná se o jedinečné interiérové doplňky, které dokážou dokonale oteplit interiér obývacího pokoje.

Zimní výzdoba bytu s pomocí měkkých textilií

Zimní doplňky z přírodního dřeva

Dřevo je materiál, který je spojován s naturou a teplem. Umístěte do obývacího pokoje dřevěné akcenty, jako jsou dřevěné rámy obrazů, dřevěný nábytek nebo třeba dřevěné dekorace na zeď. Místnost tak získá organičtější charakter.

Dřevěné doplňky do interiéru v zimním stylu mohou mít různé odstíny dřeva, ale k půvabnému zimnímu aranžmá obývacího pokoje se nejlépe hodí teplé, medové barvy přírodního dřeva. Takové dřevěné doplňky a dřevěné dekorace budou lahodit oku a podtrhnou zimní charakter interiéru. Uspořádání obývacího pokoje s pomocí dřevěných prvků vybavení působí vždy útulněji, než když zvolíte jiné materiály pro doplňky nebo povrchovou úpravu.

Dřevěné dekorativní sněhové vločky mohou být také jedinečnou, sezónní ozdobou oken. Stačí je zavěsit na okna.

Zimní doplňky z přírodního dřeva

Zimní stylizace interiéru pomocí vhodného osvětlení

Zimní večery jsou ideální dobou pro vytvoření útulné atmosféry pomocí vhodného osvětlení. Vybírejte svíčky s aromatickými vůněmi, které dodají interiéru nejen trochu světla, ale i jemnou vůni. Lucerny s měkkým světlem jsou také skvělé jako dekorativní prvek.

K okouzlujícím zimním dekoracím patří i světelné dekorace. Skvěle k tomu účelu poslouží svíčky nebo světelné řetězy ve velké skleněné váze. Mezi populární prvky vybavení pro zimní večery patří oblíbené biokrby, tedy malé volně stojicí krby na biopaliva. Jde nejen o originální zimní dekoraci, ale také o atmosférické teplo, jaké hořící plameny vnášejí do interiéru.

Vánoční aranžmá s použitím vhodného osvětlení je jedinečný způsob, jak vyzdobit obývací pokoj v zimním období. Stojací svícen, vonné svíčky a lucerny vnesou do interiéru jedinečnou atmosféru. Můžeme zvolit i vonné svíčky se zimní vůní.

Zimní stylizace interiéru pomocí vhodného osvětlení

Zimní motivy, tedy půvabné zimní dekorace do obývacího pokoje

Dekorativní prvky související se zimní tématikou, jako jsou polštáře se sněhovým motivem, přehozy s grafikou zimní krajiny nebo dekorace ve tvaru sněhové vločky dokážou obývacímu pokoji dodat jedinečný vzhled a charakter. Nezapomeňte však nepřehánět s jejich množstvím, abyste nepřeplácali interiér. Takové doplňky mají obohatit aranžmá obývacího pokoje, ale neměly by být jeho dominantou.

Při výběru barev volte zimní odstíny. Modrá, šedá, bílá a béžová dokonale vytvoří chladnou, elegantní atmosféru. Jedná se o vynikající volbu zejména pro minimalistické, moderní interiéry. Můžete také přidat akcenty v intenzivnějších barvách, jako je vínová nebo lahvově zelená, abyste interiéru dodali energii. Pokud chcete interiér oteplit, nejlépe poslouží bytové doplňky v hnědé a béžové barvě. Teplé barvy vnesou do obývacího pokoje tu správnou náladu a budou kontrastovat s mrazivou atmosférou venku.

Zimní barvy navodí jedinečnou zimní a vánoční atmosféru, stejně jako zimní motivy, vzory, a také svíčky a lucerny nebo kožešinové koberce.

Zpět