Podzimní aranžmá v obývacím pokoji - trendy pro rok 2023

18.10.2023

Podzim je zvláštním obdobím roku, kdy příroda představuje svou krásu v ohromujících paletách teplých barev. Je to také čas změn, kdy se příroda připravuje na zimní spánek. Co to znamená pro nás a naše interiéry? Podzim je také ideální čas na změnu aranžmá a uvedení podzimních akcentů do obývacího pokoje.
V roce 2023 se trendy designu obývacích pokojů zaměřují na přírodní materiály, teplé odstíny a útulný komfort. Podzimní aranžmá obývacího pokoje  můžete docílit jak velkou rekonstrukcí, tak drobnými změnami, které vám umožní obývák zútulnit a oteplit. Podzimní výzdoba obývacího pokoje je na dosah ruky, pojďme se podívat, jak provést modní změny v podzimni atmosfeře!

Podzimní aranžmá v obývacím pokoji - trendy pro rok 2023


V tomto článku:

1. Podzimní atmosféra v obývacím pokoji - správná paleta barev

2. Aranžmá obývacího pokoje v podzimní atmosfěře – vsaďte na přírodní materiály

3. Podzimní výzdoba obývacího pokoje – použijte textilie

4. Podzimní dekorace do obývacího pokoje v podobě atraktivního osvětlení

5. Útulný obývák na podzim - nezapomínejte na rostliny

6. Podzimní atmosféra v obývacím pokoji a naše nápady na výzdobu obývacího pokoje



Podzimní atmosféra v obývacím pokoji - správná paleta barev

Na podzim 2023 budou dominovat teplé barvy inspirované zemitými tóny. Odstíny oranžové, červené, hnědé a zlaté jsou aktuálně velmi módní a dokonale odrážejí ducha podzimní atmosféry v obývacím pokoji. V těchto barvách můžeme hledat doplňky, jako jsou polštáře, přehozy nebo koberce, které dodají našemu obývacímu pokoji teplo a útulnost.
Pokud dáváte přednost tlumenějším odstínům, můžete vybírat i z pastelových barev, levandulové nebo béžové, které budou na podzim 2023 stejně trendy. 

Podzimní dekorace do interiéru – velké a malé změny

Těmto barvám lze proto podřídit i výzdobu obývacího pokoje na podzim. Při plánování větší rekonstrukce natřeme stěny hnědou, krémovou nebo levandulovou barvou. V případě, že chceme jen menší změny, bude zde fungovat výměna textilií a doplňků. Taková proměna obývacího pokoje může být zábavou a dobrým oživením podzimního šera.

Podzimní atmosféra v obývacím pokoji - správná paleta barev

Aranžmá obývacího pokoje v podzimní atmosfěře – vsaďte na přírodní materiály

Podzim je ideální čas pro zavedení přírodních materiálů do interiéru. Dřevo, ratan, proutí a kámen jsou materiály, které se k této sezóně perfektně hodí. Nábytek do obývacího pokoje můžeme zvolit z masivu nebo ratanových akcentů, jako jsou židle nebo konferenční stolky. Tyto materiály dodávají interiéru charakter a vnášejí do obývacího pokoje přírodní prvky.

Jak úpravit interiér do podzimní stylizaci s nižšími náklady?

Výměna celého vybavení obývacího pokoje může být nákladná, takže ne každá změna uspořádání bude v tomto ohledu možná. S omezenými finančními prostředky nebo možnostmi si stále můžeme vytvořit útulný obývací pokoj na podzim. Drobné změny budou také dobrým řešením. Vyměňte doplňky za ty z přírodních materiálů, použijte bavlněné a vlněné deky, pověste dekorace z proutí nebo dřeva. Je důležité, aby nás podzimní úprava obývacího pokoje potěšila a vytvořila v místnosti útulnou atmosféru.

Podzimní dekorace do domácnosti

Doplňky z přírodních materiálů si můžete vyrobit i sami. Ano, není to těžké! Nasbírejte barevné podzimní listí a naaranžujete je jako kytici. Taková dekorace jistě potěší všechny členy domácnosti nebo hosty. Také je dobré naplnit velkou skleněnou vázu kaštany nebo ořechy. Aranžmá obývacího pokoje na podzim z takových doplňků může opravdu těžit.
K podzimním dekoracím do obývacího pokoje patří také věnce z listí. Podzimní návrhy interiérů jsou takových prvků plné. Vzhledem k tomu, že trend „Udělej si sám“v zařizovaní interiérů  je stále populárnější, je výroba podzimních dekorací z listí svépomocí také stále oblíbenější.

Aranžmá obývacího pokoje v podzimní atmosfěře – vsaďte na přírodní materiály

Podzimní výzdoba obývacího pokoje – použijte textilie

Textil hraje klíčovou roli ve změně vzhledu místností, včetně uspořádání obývacího pokoje na podzim. Výběrem měkkých, příjemných látek, jako je vlna, samet nebo velur, vytvoříme hřejivou atmosféru. Vzorované přehozy, polštáře a koberečky s podzimními vzory, jako jsou listy, větve nebo zvířecí motivy, mohou aranžmá dodatečně obohatit.
Nezapomínejme ani na tlusté pletené přikrývky, které skvělé zahřejí během chladnějších večerů. 
Textilie do obývacího pokoje na podzim by měly mít teplé barvy, jak jsme zmínili výše, dominuje zde hnědá. Podzim v obývacím pokoji nemusí být nudný a depresivní, pro oživení můžete přidat textilie ve žluté, zlaté nebo červené barvě.

Podzimní výzdoba obývacího pokoje – použijte textilie

Podzimní dekorace do obývacího pokoje v podobě atraktivního osvětlení

Podzimní večery jsou dlouhé, a tak je důležité správné osvětlení. Tuto sezónu jsou módní lampy s teplým světlem, které vytvářejí útulnou atmosféru. Zvláště zajímavě vypadají modely lamp z přírodních materiálů, dřeva, provázků, proutí nebo papíru.

Podzimní aranžmá s krbem

Důležité je nejen umělé osvětlení, ale také světlo, které nám může poskytnout živý oheň. Podzim je čas topení v krbech a volně stojících kamnech. Pokud si krbová kamna dovolit nemůžete, protože bydlíte např. v paneláku, neznamená to, že se nemůžete pro takové řešení rozhodnout. Pořiďte si volně stojící biokrb a užijte si pohled na hřejivé, tančící plameny. Svíčky jsou také dobrým nápadem na podzimní výzdobu obývacího pokoje.

Jak na podzim osvěžit aranžmá interiéru? Pořiďte si zrcadla!

Zrcadla jsou také skvělým prvkem, který dokáže opticky zvětšit prostor a odrážet přirozené i umělé světlo. Je dobré, když zvolíte zrcadlo s dřevěným rámem, pak v aranžmá využijete i krásu přírodního dřeva.

Podzimní dekorace do obývacího pokoje v podobě atraktivního osvětlení

Útulný obývák na podzim - nezapomínejte na rostliny

Rostliny v květináčích jsou nejen dekorací, ale také zlepšují kvalitu vzduchu a přinášejí zeleň do interiéru. Na podzim se vyplatí vybírat rostliny s listy v teplých odstínech, jako jsou fíkusy, vhodné budou i sukulenty. Můžeme je umístit na regály, konferenční stolky nebo použít závěsné květináče a vnést tímhle způsobem zeleň do vašeho obývacího pokoje.

Nové podzimní dekorace pro původní vybavení 

Nechcete se zbavit starých rostlin? Není divu, určitě je máte už dlouho a vypadají krásně. Pořiďte si tedy nové obaly na květináče v podzimních barvách a s podzimními dekory. Takové akcenty do obýváku jsou současným trendem. Kupme si květináče či obaly na květináče, které se vám líbí. Zvažte pořízení nejen keramických, ale i dřevěných či proutěných modelů.

Útulný obývák na podzim - nezapomínejte na rostliny

Podzimní atmosféra v obývacím pokoji a naše nápady na výzdobu obývacího pokoje

Bez ohledu na aktuální trendy je především důležité, aby interiér odrážel náš osobní styl. Doplňte obývací pokoj předměty, které jsou pro vás důležité, jako jsou rodinné suvenýry, fotografie nebo oblíbená umělecká díla. Díky tomu získá váš obývací pokoj jedinečný charakter.

Aranžmá interiérů inspirované podzimem

Barvy, vzory a doplňky, které do prostoru obývacího pokoje umístíme, se nám musí prostě líbit. Pokud chcete docílit v obývacím pokoji příjemné a útulné podzimní atmosféry, nesmíte jen slepě následovat trendy, ale vybírat to co se vám opravdu líbí. Aranžmá vytvořené jen dle nejnovějších trendů, ve kterém se ale nebudeme cítit dobře, způsobí, že nebudeme obývací pokoj užívat s radostí a o to nejde! Podzimní výzdoba obývacího pokoje má být pro vás na pohled příjemná a vybízet k tomu, aby trávit dlouhé chladné podzimní večery v obývacím pokoji.

Jak chytře vnést podzim do interiéru?

Pří aranžmá v podzimním stylu spojte moderní trendy se svými potřebami a vkusem. Nemáte rádi hnědé a červené odstíny? Tyto barvy vyměňte za univerzální šedou nebo bílou. Krb nebo svíčky se nám zdají nepraktické? Naštěstí existuje mnoho dalších podzimních dekorací do obývacího pokoje, které je mohou nahradit.
Podzimní aranžmá obývacího pokoje zútulní a oteplí obývací pokoj. Už víte, jaké budou aranžerské trendy letošního podzimu, tak je zkuste vnést i do svého obývacího pokoje!

Zpět