Pařížský styl v moderním provedení

24.06.2024

Pařížský styl v moderním provedneí je stále oblíbenější. Jedná se o ojedinělý typ francouzského stylu v aranžmá, který pochází z charakteristického způsobu aranžování činžových domů v Paříži z 20. století, kdy se Paříž stala hlavním městem kultury, umění a vědy, zároveň poskytovala útočiště umělcům, malířům, spisovatelům a vědcům. Pařížský styl v průběhu staletí čerpal ze stylů rokoka, osvícenství, romantismu, manýrismu, art deco a eklektismu, takže tyto interiéry jsou velmi dynamické a zároveň plné elegance a prestiže.

Dnes je pařížský styl spojen s bohatstvím a estetikou. Elegance, sofistikovanost, bohatý styl – tyto prvky jsou v aranžmá jasně patrné. Pařížský styl ve své moderní verzi kombinuje klasická řešení s aktuálně módním minimalismem a vytváří prostorné, zajímavé a elegantní interiéry. Můžeme i my zkusit tento luxus a zařídit si byt v pařížském stylu? Samozřejmě! Jak vnést pařížský styl do jednotlivých místností? Jaké prvky francouzského stylu jsou důležité? Čeho se vyvarovat a na co rozhodně nezapomenout? Vše se dozvíme z článku níže.

Pařížský styl v moderním provedení


V tomto článku:

1. Interiéry jako z Paříže - pařížský styl interiérového designu v moderním provedení

2. Byt v pařížském stylu – čím se charakterizuje?

3. Obývací pokoj v pařížském stylu - moderní obývací pokoj s pařížskou atmosférou

4. Kuchyně v pařížském stylu

5. Ložnice v pařižském stylu - jak zařídit byt v pařížském stylu?

6. Koupelna v pařížském stylu



Interiéry jako z Paříže - pařížský styl interiérového designu v moderním provedení

Jak zařídit interiér ve francouzském stylu v pařížském provedení? V první řadě se vyplatí zaměřit se na podlahy a stěny, protože přeci jen tyto prvky tvoří dokonalý základ a zázemí pro jakékoli aranžmá. V případě podlah je dobré volit dřevěné podlahy uspořádané do klasického vzoru rybí kosti, který si v pařížských interiérech získal velkou oblibu. Na stěny se většinou používá klasická bílá barva, ale můžete použít i světlé odstíny krémové, béžové nebo šedé.

Francouzský styl v moderním aranžmá znamená pokoje plné světla, to znamená světlé a prostorné. Klíčové zde budou světlé barvy, zvláště pokud se nemůžeme pochlubit velkými okny typickými pro pařížské bydlení.

Interiéry jako z Paříže - pařížský styl interiérového designu v moderním provedení

Byt v pařížském stylu – čím se charakterizuje?

Pařížský styl v moderním provedení je elegantní a stylové místo. Jak zařídit interiér ve francouzskýém stylu? Pamatujte na minimalismus, pařížský styl má rád ozdoby a dekorace, stejně jako umělecká díla, ale nemělo by jich být příliš mnoho. Interiér v pařížském stylu by měl působit dojmem prostornosti. Interiéry inspirované pařížským stylem proto nemohou být zahlceny. Pokud vybereme čalouněný nábytek ve francouzském stylu, měli bychom volit modely, které zcela nevyplní prostor, ale budou funkční a estetické.

I když se to na první pohled možná nezdá, uspořádání aranžmá v pařížském stylu není tak obtížné. Inspiraci pro pařížský styl bydlení lze snadno najít i na internetu, vyplatí se prohlédnout fotografie a návrhy interiérů a vybrat si nápady, které nám nejvíce vyhovují.

Byt v pařížském stylu – čím se charakterizuje?

Obývací pokoj v pařížském stylu - moderní obývací pokoj s pařížskou atmosférou

Pařížský styl v interiérovém designu se nejčastěji objevuje v obývacím pokoji. Obývací pokoj je totiž jednou z nejdůležitějších místností v domě a interiéry inspirované pařížským stylem získávají jedinečný charakter. Reprezentativní francouzský styl interiérového designu bude skvěle fungovat v obývacím pokoji, kde nejen relaxujeme, ale také přijímáme hosty.

Jak zařídit obývací pokoji v pařížském stylu? Mezi inspirace pro pařížské aranžmá patří již dříve zmíněná dřevěná podlaha a bílé stěny.

Obývací pokoj v pařížském stylu - jak vnést pařížský styl do obýváku pomocí vhodných barev?

Vlastností pařížského stylu jsou světlé barvy. Kromě bílých stěn a světlé podlahy stojí za to věnovat pozornost béžovým, krémovým a šedým odstínům. Světlé barvy by se měly objevit nejen na stěnách a podlaze, ale také na nábytku. Vybírejte proto sedací soupravy rohové sedací soupravy nebo sedací soupravy se světlým čalouněním.

Pro ostatní nábytek ve francouzském stylu platí to, že nejlépe vypadá ten v bílé barvě.

Dekorace do obývacího pokoje v pařížském stylu, tedy moderním francouzském stylu

Všudypřítomná bílá nebo světlé odstíny by měly být doplněny výraznějšími barvy . Dokonale v interiéru v pařížském stylu budou zde vypadat doplňky a dekorace v intenzivních barvách. Námořnická modrá, vínová nebo tmavě zelené. Doplňky pro aranžmá ve francouzském stylu měly by být v námořnické modré, vínové nebo tmavě zelené barvě. To je přesně to, co k doplnění celkového aranžmá potřebujete.

Osvětlení v obývacím pokoji - interiér s pařížským nádechem

Charakteristiky pařížský styl bydlení se charakterizuje elegancí a dekorativností. Tyto dvě vlastnosti by se měly objevit v použitém osvětlení. Osvětlení v pařížském stylu zahrnuje dekorativní lustry, krásné nástěnné lampy a praktické stojací lampy.

Obývací pokoj v pařížském stylu - moderní obývací pokoj s pařížskou atmosférou

Kuchyně v pařížském stylu

Uspořádání stylu v kuchyni v pařížském stylu znamená spojení skvělé funkčnosti a estetiky. Pařížský styl v doplňcích, nábytku a povrchové úpravě je jasně viditelný.

Nábytek a doplňky v moderním pařížském stylu – inspirace

Kuchyňský nábytek ve francouzském stylu je obvykle v bílém provedení. Kuchyňská dvířka mohou mít jemné dekorace, ale neměly by být příliš dekorativní - dekorace by měly být zajímavými akcenty, neměly by však dominovat v prostoru. V pařížském stylu je dobré použít i ozdobné úchytky ve stříbrné, zlaté nebo černé barvě.

V případě kuchyně ve francouzském stylu dobře poslouží i vitríny a prosklené kuchyňské skříňky. Při instalaci takových modelů však pamatujte na to, aby udržovat pořádek ve skříňkách, protože jejich obsah bude dokonale vidět.

Barvy a látky - francouzský styl v kuchyni

Pařížský styl v textiliích je dobře viditelný v kuchyni. Vyplatí se vybrat lehké tkaniny s jemnými, geometrickými nebo květinovými vzory. Dobře poslouží i utěrky a zástěry s podobným motivem. Nezapomeňte však vystavovat pouze čisté textilie, potřísněné nebo špinavé textilie je třeba ihned vyměnit.

Kuchyně v pařížském stylu

Ložnice v pařižském stylu - jak zařídit byt v pařížském stylu?

V ložnici se objevuje francouzský styl především v podobě světlých stěn a pohodlné velké postele s čelem.

Barvy a materiály aneb jak zařídit interiér v moderním pařížském stylu?

Ložnice ve francouzském stylu znamená světlé barvy a elegantní materiály. V ložnici je pařížský styl vidět především díky dekoračním polštářům a dekoračním přehozům. Jako dekorace do ložnice v pařížském stylu poslouží krásné vázy a květináče, květiny v květináčích a umělecké sochy a obrazy.

Jaký nábytek vybrat? Trochu pařížského šarmu v ložnici

Aranžmá ve francouzském stylu zahrnuje krásný nábytek. Ideální bude bíly nábytek s jemným zdobením, stejně jako šatní skříně s velkými zrcadly. Kromě postelí, skříní a nočních stolků stojí za to pamatovat na elegantní toaletní stolky a vhodné k nim pufy či taburety.

Ložnice v pařížském stylu je místem pro odpočinek a relaxaci, takže kromě postele můžete do ní umístit i pohodlné pohovky nebo pohodlná křesla.

Osvětlení do ložnice ve francouzském stylu

Stejně jako v obývacím pokoji v pařížském stylu je osvětlení důležité i v ložnici. Osvětlení v pařížském stylu zahrnuje dekorativní lustry, nástěnné lampy a stojací lampy. V ložnici dobře poslouží i modely lamp s papírovými nebo látkovými stínidly.

Ložnice v pařižském stylu - jak zařídit byt v pařížském stylu?

Koupelna v pařížském stylu

Pařížský styl aranžmá použitý pomocí barev se může objevit i v koupelně – je to dobrá volba zejména do menších místností, které se díky světlým barvám opticky zvětší. Elegantní pařížský styl v koupelně je především o vhodném výběru nábytku, doplňků a sanitární keramiky.

Interiéry ve stylu moderní Paříže - francouzská moderna v koupelně, vhodný nábytek a doplňky

Moderní úspořadaní v pařížském stylu v koupelně lze docilit především použitím elegantního a jemně zdobeného bílého níbytku. Detaily francouzského stylu jsou malé, ale okouzlující a dodavají interiéru prestižní charakter. Francouzského stylu ve svém bytě snadno dosáhnete také umístěním nábytku se zdobenýmí vysokýmí nohama. Interiéry s takovými modely nábytku budou odkazovat na klasickou verzi tohoto stylu.

Volně stojící nebo rohová vana - principy pařížského stylu v interiérech

Francouzský styl v koupelně vykouzlíte nábytkem se zdobenými nohami a umístěním volně stojící vany ve stejném stylu, co da velmí zajímavý efekt. Stejně dobře však poslouží i rohová vana. Pokud ovšem nemáte dost prostoru na volně stojící model vany, stejně dobře poslouží i rohová vana.

Zpět