Koupelnové doplňky v 5 nejmódnějších stylech

24.01.2024

Koupelna je jednou z klíčových místností v našem bytě či domě. V tomto interiéru začínáme a končíme téměř každý den. Už jen tato skutečnost stojí za to, aby se postarat o estetický vzhled této místnosti. Jedním z klíčových prvků designu koupelny jsou doplňky, které dodávají této místnosti charakter a styl. Různé styly interiéru používají různé doplňky a vyplatí se vědět, které prvky budou v daném uspořádání fungovat nejlépe.

Mezi nejoblíbenější styly koupelen patří minimalismus, skandinávský styl, industriální styl, glamour a eklektický styl. Ke každému z těchto interiérových stylů aranžmá se budou hodit trochu jiné koupelnové doplňky. Pojďme se tedy podívat, co bude nejlepší volbou pro jednotlivé styly aranžmá.

Koupelnové doplňky v 5 nejmódnějších stylech


V tomto článku:

1. Minimalistické doplňky aneb jak zařídit nejmódnější koupelnu

2. Koupelna zařízená ve skandinávském stylu - jaké koupeplnové doplňky byste měli použít k výzdobě skandinávské koupelny?

3. Koupelnové aranžmá v industrialním stylu s příslušnými doplňky

4. Nejmódnější glamour koupelny a vhodné doplňky

5. Jak zařídit koupelnu v eklektickém stylu s vhodnými doplňky?



Minimalistické doplňky aneb jak zařídit nejmódnější koupelnu

Minimalismus je styl, který je v interiérovém designu koupelen nevyjímaje, stále oblíbenější. Vyznačuje se jednoduchostí, čistotou linií a barvami v tlumených odstínech. Pro dosažení efektu minimalistické koupelny se vyplatí zvolit malé množství doplňků s jednoduchým designem.

Co zde bude fungovat nejlépe? Minimalistickou koupelnu můžete doplnit bílou sanitární keramikou. Bílá sanitarní keramika je základem pro minimalistický interiér. Vybrat si můžete bílou vanu, umyvadlo a WC, stejně jako bílou sprchovou vaničku. Dobře budou vypadat i skleněné police, mýdlenky a další doplňky, které dodají koupelně lehkost a eleganci. Pořiďte si také ručníky v tlumených barvách, abyste zachovali konzistenci s barevným schématem.

Je také dobré instalovat věšáky na ručníky jednoduhého, úsporného tvaru. Do koupelny zařízené v minimalistickém stylu budou vhodné jak matné, tak i lesklé modely.

Při výběru a nákupu koupelnových doplňků však pamatujte na to, že všechny prvky, jak vybavení koupelny, tak doplňky spolu ladily. Vyplatí se zvolit jednotné materiály a barvy, aby nedošlo k efektu chaosu. Je také dobré vědět, že minimalismus je nejmódnějším stylem pro zařízení koupelny, zejména malých koupelen. Další vlastností minimalistického stylu do koupelny je, že doplňků není mnoho, proto je do prostoru koupelny umisťujme střídmě.

Minimalistické doplňky aneb jak zařídit nejmódnější koupelnu

Koupelna zařízená ve skandinávském stylu - jaké koupeplnové doplňky byste měli použít k výzdobě skandinávské koupelny?

Skandinávský styl je zvláštní druh minimalistického stylu, který pochází ze skandinávských zemí. Tento styl spojuje minimalismus s útulností, díky čemu je koupelna místem výjimečné relaxace a klidu.

Při zařizování koupelny ve skandinávském stylu se vyplatí přidat dřevěné police a doplňky z přírodního dřeva. Teplá barva a kresba dřeva vždy oživí aranžmá a zútulní takto zařízenou koupelnu. Pro malé koupelny, jejichž majitelé považují minimalismus za příliš nudný, je nejmódnějším stylem pro aranžmá koupelny skandinávský styl.

Chcete-li aranžmá ještě více oživit, umístěte do koupelny kytici čerstvých květin v minimalistickém stylu. Dobře poslouží zde i hrnkové rostliny, módní koupelny využívají vždy jako dekorativní prvek pokojové květiny.

Koupelna by měla být zařízena ve světlých barvách, hlavně bílé a šedé. V takových barvách bychom si proto měli pořizovat ručníky nebo koupelnové doplňky, zejména dávkovače mýdla a tekutin.

Koupelna zařízená ve skandinávském stylu - jaké koupeplnové doplňky byste měli použít k výzdobě skandinávské koupelny?

Koupelnové aranžmá v industrialním stylu s příslušnými doplňky

Industriální styl čerpá inspiraci z industriálních budov, což znamená strohost a surové materiály bez příkras. Jsou zde charakteristické cihlové zdi, kovové prvky a otevřené prostory.

V takových interiérech skvěle poslouží tmavší keramika, a to jak v podobě obkladů, tak i WC mís, van a umyvadel. Pokud je koupelna malá, zvolte raději šedou než černou. Efektu neopracované povrchové úpravy stěn či podlah lze dosáhnout také použitím pohledového betonu nebo dekorativního kamene.

Kov je materiál, ideální pro interiéry ve stylu podkroví. Doplňky, jako jsou madla, věšáky, WC štětky a police vyrobené z kovu nebo nerezové oceli dodají interiéru industriální charakter. Nejlepší je zvolit matný povrch těchto prvků a šedou nebo černou barvu.

Pokud je to možné, nezakrývejte vodovodní instalaci a elektroinstalaci, abyste zvýraznili industriální charakter koupelny. Nebojte se toho, to je jedna z vlastností industriálního stylu, takové prvky mohou být jedinečnou a efektivní dekorací.

Koupelnové aranžmá v industrialním stylu s příslušnými doplňky

Nejmódnější glamour koupelny a vhodné doplňky

Pokud sníte o koupelně plné lesku, luxusu a elegance, exkluzivní glamour styl je tu pro nás. Jedná se o aranžmá, které využívá luxusní materiály, zlaté a stříbrné doplňky a dekorativní prvky.

Koupelnové glamour doplňky jsou plné přepychu a stylu. Krásně v takových prostorech bude vypadat velké zrcadlo zdobené krystaly nebo zlatým rámem. Bude dokonalým doplňkem, který dodá jedinečnou atmosféru elegantní, glamour koupelně. Skvěle poslouží i zlaté prvky kování. Baterie, kliky a další kovové prvky ve zlaté barvě dodají koupelně jedinečnou eleganci.

Co ještě bude fungovat? Mýdlenky z krištalového skla, vázy a další křišťálové doplňky dodají interiéru lesk. Elegantní glamour koupelna by měla být také vybavena bílými ručníky a bílými koupelnovými předložkami.

Pamatujte, že všechny prvky aranžmá by měly být ve stejné barvě a tvaru, díky tomu docílíme uceleného stylu koupelny.

Nejmódnější glamour koupelny a vhodné doplňky

Jak zařídit koupelnu v eklektickém stylu s vhodnými doplňky?

Eklektický styl je směsí různých prvků a inspirací, což umožňuje vytvořit jedinečné aranžmá. To je ideální varianta pro lidi, kteří si cení rozmanitosti a nebojí se kombinovat různé styly. Eklektické uspořádání zahrnuje zdánlivě nekompatibilní koupelnové doplňky, takže koupelnové aranžmá je plné rozmanitosti.

Pro takové uspořádání zvolte prvky v různých barvách. Perfektně poslouží barevné koupelnové ručníky, barevné dózy a barevné nábytkové úchytky neobvyklých tvarů. Kromě různobarevných prvků dodejte do aranžmá vintage dekorace – stará zrcadla, různé prvky nebo obrazy pomohou vytvořit eklektický charakter místnosti.

Nejen obrázky budou zde fungovat. Je také dobré použít plakáty a ručně malovaná umělecká díla. V tom případě stojí za to vybrat si něco, co skutečně odráží náš vkus.

Zpět