Jako přírodní dřevo – kde se dá použít kamenina - gres imitace dřeva?

16.09.2024

Ve světě moderních stavebních materiálů si kamenina, teda gres ,zejména ten imitace dřeva, získal obrovskou oblibu a uznání. To není překvapivé vzhledem k jeho všestrannosti, odolnosti a estetické hodnotě. Kamenina imitace dřeva je fascinujícím spojením moderní výrobní technologie s krásou přírodního dřeva.

Kameninové obklady a dlažby imitace dřeva jsou odolné a estetické. Z tohoto důvodu se tato povrchová úprava používá ve stále více případech. Kde budou takové obklady a dlažby vypadat nejlépe? V jakých místnostech bude taková povrchová úprava fungovat nejlépe? Podívejte se s námi na výhody kameninových obkladů a dlažeb imitace dřeva.

Jako přírodní dřevo – kde se dá použít kamenina - gres imitace dřeva?


V tomto článku:

1. Dlažba imitace dřeva na podlahy

2. Povrchová úprava kuchyně a koupelny ve dřevě - dlažba imitace dřeva ideální volba do těchto místností

3. Obklady a dlažby imitace dřeva pro venkovní použití

4. Jak pokládat kameninu imitace dřeve? Zajímavé vzory

5. Obklady a dlažby imitace dřeva – shrnutí



Dlažba imitace dřeva na podlahy

Jednou z hlavních oblastí použití gresu imitace dřeva je podlaha. Tradiční dřevěné podlahy mají své nepopiratelné kouzlo, ale jsou také náchylné na opotřebení, poškrábání a vlhkost. Dřevo, zvláště pokud je špatně chráněno proti oděru a vodě, snadno se kroutí a stává se tak nejen nevzhledným, ale i nefunkčním prvkem. Znamená to, že se v místnostech, jako je kuchyně nebo koupelna, musíme se vzdát krásy dřeva? Ne – řešením zde budou kameninové dlaždice imitace dřeva .

Keramické dlaždice nabízejí odolnost a snadnou údržbu, které jsou vlastní mnoha moderním domácnostem. Gres imitace dřeva bude schopný odolat intenzivnímu používání, vlhkosti, ale i vyšším teplotám, mrazu a mechanickému poškození. Kameninové obklady a dlažby imitace dřeva proto budou do některých místností dokonalým řešením.

Dlažba imitace dřeva na podlahy

Povrchová úprava kuchyně a koupelny ve dřevě - dlažba imitace dřeva ideální volba do těchto místností

Kuchyně a koupelny jsou místnosti, kde gres imitace dřeva najde dokonalé využití. Jeho odolnost proti vlhkosti a snadné čištění z něj činí vynikající volbu pro oblasti, kde je běžná vlhkost, skvrny a časté umývání povrchů. V kuchyni lze tyto povrchy snadno udržovat v čistotě, což je klíčové v boji proti odolným skvrnám a zbytkům jídla.

Koupelna je díky neustálému kontaktu s vodou další oblastí, kde gres imitace dřeva může zazářit. Gres na rozdíl od přírodního dřeva neabsorbuje vodu, což jej chrání před deformací a ztrátou pevnosti. Široký výběr vzorů a barev navíc jej umožňuje použít do aranžmá koupelen v různých stylech.

Kameninové obklady a dlažby imitace dřeva jsou proto jedinečnou možností pro tyto místnosti. Stojí za to vědět, že dobře poslouží i na chodbě a také v předsíni, kde se v zimě, kdy si domů nosíme sníh, písek a sůl, budou hodit povrchy odolné proti oděru a vlhkosti.

Povrchová úprava kuchyně a koupelny ve dřevě - dlažba imitace dřeva ideální volba do těchto místností

Obklady a dlažby imitace dřeva pro venkovní použití

Terasy a zahrady jsou další místa, kde lze použít gres imitace dřeva. Jeho odolnost vůči povětrnostním vlivům, UV záření a měnícím se teplotám z něj činí vynikající volbu do venkovních prostorů. Zahrady, bazény a terasy získávají estetické kouzlo dřeva bez nutnosti neustálé údržby a renovace.

Obklady a dlažby imitace dřeva pro venkovní použití

Jak pokládat kameninu imitace dřeve? Zajímavé vzory

Pokládání dlažby imitace dřeva je proces, který vyžaduje přesnost, péči a kreativitu, zejména pokud jde o vytváření zajímavých vzorů. Zde je několik tipů pro pokládku gresu imitace dřeva a nápady na atraktivní vzory pokládky:

Pokládka na střih

Nejběžnějším způsobem pokládky kameniny imitace dřeva je pokládka na střih. Tento klasický vzor je vhodný do minimalistických a jiných stylů aranžmá.

Vzor rybí kosti

Vzor rybí kosti je elegantní způsob, jak vnést do místnosti trochu luxusu. Vyznačuje se složitým uspořádáním, které připomíná rybí kost. Tento vzor je vhodný zejména do velkých prostorů, kde může jeho efektní vzhled plně vyniknout.

Geometrické vzory

Geometrické vzory jsou módní a hodí se k moderním minimalistickým interiérům. Můžete se rozhodnout položit gres ve vzoru chevron nebo v jiných abstraktních vzorech, abyste místnosti dodali jedinečný charakter.

​Římská vazba

Vytvořte zajímavý vzor kombinací různých velikostí dlaždic z kameniny imitace dřeva. Použijte například dlouhé, podlouhlé a čtvercové dlaždice pro dynamický a moderní efekt.

Mozaika imitace dřeva

Mozaiky vyrobené z dlaždic imitace dřeva jsou fantastickým způsobem, jak vnést do interiéru zajímavý detail a jedinečný charakter. Můžete vytvořit mozaiku z několika různých odstínů dřeva nebo kombinovat dlaždice imitace dřeva s jinými materiály, jako je kámen nebo kov.

​3D efekt

Vyberte dlaždice s různými texturami, abyste vytvořili trojrozměrný efekt. Je to skvělý způsob, jak dodat prostoru hloubku a rozmanitost, zejména pokud jde o stěny nebo dekorativní panely.

​Divoká vazba

Vytvořte efekt divoké vazby uspořádáním dlaždic zdánlivě chaotickým způsobem, napodobujícím přirozený vzhled dřevěných prken. Tento rustikální styl je ideální pro ty, kteří hledají přirozený a surový vzhled.

Jak pokládat kameninu imitace dřeve?

Obklady a dlažby imitace dřeva – shrnutí

Obecně platí, že keramická kamenina, gres imitace dřeva je perfektní všude tam, kde by použití přírodního dřeva bylo problematické z ohledu na podmínky prostředí nebo intenzivitu používání. Jeho všestrannost, přírodní vzhled a snadná údržba z něj činí nejen praktickou, ale také stylovou volbu pro moderní obytné prostory.

Zpět