Jak zařídit kávový koutek v moderním obývacím pokoji?

16.07.2024

Uspořádání kávového koutku v moderním obývacím pokoji není jen otázkou funkčnosti, ale také estetiky a stylu. Moderní design se vyznačuje jednoduchostí, čistými a jednoduchými liniemi a minimalistickým přístupem k dekoraci. Ideální kávový koutek je takový, kde můžete příjemně strávit čas jak o samotě, tak ve společnosti rodiny a přátel.

Pro uspořádání kávového koutku doma je dobré zaměřit se na vhodné barvy, nábytek a nejdůležitější prvky – stůl a pohodlná sedadla. Vyplatí se také vědět, jak zařídit kávový koutek z hlediska příslušenství. S naším krátkým průvodcem si během pár okamžiků zařídíte svůj vlastní kávový koutek.

Jak zařídit kávový koutek v moderním obývacím pokoji?


In diesem Artikel:

1. Místo k odpočinku – kavový koutek ve vhodném stylu

2. Uspořádání stolu a sedadel, tedy nezbytého vybavení pro kávový koutek

3. Stolní dekorace, tedy doplňky do relaxačního kávového koutku

4. Zóna pro sledování televize i relax a kávový koutek



Místo k odpočinku – kavový koutek ve vhodném stylu

Chcete-li si zařídit kávový koutek, zvolte v první řadě správné barvy. Jako základ aranžmá použijte neutrální barvy, jako je bílá, šedá, černá nebo béžová. Tyto odstíny dokonale ladí s moderním stylem a dodávají místnosti eleganci a harmonii. Navíc můžete přidat barevné akcenty v podobě jedné intenzivní barvy, která dodá interiéru život a energii.

Důležité je také vybavení. Vyberte si nábytek jednoduchých a geometrických tvarů. Sedací soupravy, křesla a kávové stolky s kovovými nebo chromovými prvky dokonale zapadají do moderního stylu aranžmá. Vyvarujte se dekorativních detailů a přebytečných dekorací, vsaďte na minimalismus.

Místo k odpočinku – kavový koutek ve vhodném stylu

Uspořádání stolu a sedadel, tedy nezbytého vybavení pro kávový koutek

Ústředním prvkem kávového koutku je konferenční stolek do obývacího pokoje . Vyberte si model s minimalistickým designem, může to být skleněný konferenční stolek s kovovými nohami nebo betonová deska stolu na kovovém rámu. Takový stolek bude praktický i estetický.

Japandi styl kávového koutku v moderním obývacím pokoji

Svůj kávový koutek si můžete zařídit ve specifickém stylu. Velmi oblíbený je styl Japandi, který je kombinací skandinávského a japonského stylu. V takovém uspořádání bude dokonalý kávový koutek vybaven jednoduchým a světlým kulatým nebo čtvercovým stolkem.

Skandinávský styl a minimalistický konferenční stolek

Ve skandinávském stylu je důležitá funkčnost, a tak se konferenční stolky na kolečkách mohou stát inspirací pro kávový koutek. Stolek na kolečkách lze pak v případě potřeby rychle přesunout z kavového koutku na jiné místo, kde si vychutnáte královskou kávu nebo tureckou kávu - také na balkón nebo terasu.

Uspořádání stolu a sedadel, tedy nezbytého vybavení pro kávový koutek

Stolní dekorace, tedy doplňky do relaxačního kávového koutku

Váš vlastní kávový koutek v moderním stylu by se měl vyznačovat jednoduchostí. Omezte počet dekorací, ale vybírejte ty, které jsou funkční a stylové. Charakter celé místnosti mohou dodat například elegantní polštáře, designové stolní lampy nebo abstraktní obrazy. Pamatujte však na zásadu že „méně je více“.

Rostliny neboli must have doplněk

Do kávového koutku umístěte rostliny v květináčích. Rostliny vnesou do interiéru svěžest a přírodní charakter a zároveň budou zajimavým dekorativním prvkem. Vyberte si jednoduché, geometrické květináče, které budou ladit se zbytkem vybavení a aranžmá.

Pokud chcete vytvořit kávový koutek se spoustou rostlin, stojí za to zvážit sadu konferenčních stolků. Jeden nebo dva ze stolu můžete použít na rostliny, a jeden na servírování kávy.

Kávový stolek a osvětlení

Velká okna a dostatek denního světla jsou vlastní pro moderní interiéry. Vybírejte stropní svítidla v minimalistickém designu i stolní lampy s kovovým stínidlem. Útulnou atmosféru v kávovém koutku vytvoří právě vhodné osvětlení.

Nápady na uspořádání - dekorační stolky a bytové textilie

Vyberte si na kávový stolek kvalitní hladký stolní textil. Textilie v tlumených barvách budou dokonalým doplňkem moderního kávového koutku. Můžete jej ozdobit tak, že na stolek položíte ubrus a ubrousky nebo na sedáky deky a polštáře.

Koberec pod konferenční stolek aneb jak zútulnit prostor

Použijte příjemné na dotek koberce s geometrickými vzory, které dodají místnosti teplo a útulnost. Vyplatí se pořídit si do svého kávového koutku koberec, který zpříjemní posezení u stolku s kávou.

Stolní dekorace, tedy doplňky do relaxačního kávového koutku

Zóna pro sledování televize i relax a kávový koutek

Domácí kávový koutek nelze vždy zařídit jako samostatnou část místnosti. Inspirace, jaké najdete v designových časopisech a na internetu pro kávový koutek, často spojují zónu pro sledování televize i relax a kávový koutek. Pokud nemáte v obývacím pokoji místo na samostatný kávový koutek, snadno jej zařídíte ím, že před rohovou sedací soupravu umístíte vhodný kávový či konferenční stolek.

Prostor kávového koutku by měl být funkční a estetický bez ohledu na to, zda koutek zařizujete jako samostatné místo nebo jako součást obývacího pokoje.

Pokud jste se rozhodli pro samostatný kávový koutek, pamatujte, že vzhled kávového koutku by se neměl výrazně lišit od zbytku obývacího pokoje. Domácí kávový koutek nemá být prostorem vytrženým z jiné reality, vyplatí se zachovat jednotný styl aranžmá, podobné barvy a doplňky.

Zpět