Co je scandi boho a jak zařídit obývací pokoj v tomto stylu?

07.08.2024

Scandi boho styl, nazývaný také skandinávský boho nebo skandi boho styl, je fascinující kombinací dvou různých, ale stejně oblíbených stylů interiérového designu: skandinávského a boho. Scandi boho kombinuje jednoduchost, funkčnost a minimalismus charakteristický pro skandinávský styl s exotickými, barevnými prvky typickými pro boho styl. Výsledkem této kombinace je jedinečný interiér s útulnou atmosférou a originálním charakterem.

Obývací pokoj ve stylu scandi boho si získá srdce mnoha lidí a nutno podotknout, že tento styl se neomezuje pouze na interiér obývacího pokoje. Ve stylu scandi boho lze zařídit jak ložnici, kuchyň, koupelnu a předsíň. Podívejte se spolu s námi, čím je tento styl jedinečný a jak si zařídit interiéry v tomto stylu ve svém domě či bytě.

Co je scandi boho a jak zařídit obývací pokoj v tomto stylu?


V tomto článku:

1. Aranžmá ve stylu scandi boho - barvy stylu scandi boho

2. Kombinace scandi boho stylu s vhodnou povrchovou úpravou a materiály

3. Nábytek ve stylu scandi boho

4. Doplňky do scandi boho obývacího pokoje, tedy vhodné dekorace ve stylu scandi boho

5. Obývací pokoj ve stylu scandi boho

6. Ložnice ve scandi boho stylu

7. Kuchyň ve scandi boho stylu

8. Osvětlení do obývacího pokoje ve scandi boho stylu

9. Bydlení ve stylu scandi boho - moderní a útulné zařízení



Aranžmá ve stylu scandi boho - barvy stylu scandi boho

Skandinávskému boho stylu dominují světlé barvy, inspirované tradičními skandinávskými interiéry. Bílé stěny, světlé podlahy a přírodní dřevo jsou základními prvky tohoto stylu. Co však scandi boho odlišuje, jsou doplňky a dekorace, které v sobě nesou exotickou energii boho stylu.

Ve scandi boho aranžmá dominují tlumené odstíny zelené, béžové, bílé a šedé, které jsou doplněny intenzivními barvami charakteristickými pro boho styl. Červené, oranžové, fialové a zlaté doplňky jsou dokonalým kontrastem k minimalistickému skandinávskému barevnému pozadí. Charakteristickou vlastností interiérů ve stylu scandi boho je tato neobvyklá kombinace tlumených barev s živými barvami.

Aranžmá ve stylu scandi boho - barvy stylu scandi boho

Kombinace scandi boho stylu s vhodnou povrchovou úpravou a materiály

Různé textury a materiály hrají klíčovou roli v designu interiéru ve stylu scandi boho. Měkké koberce, proutěné koše, polštáře se zajímavými vzory a texturami – to vše dodává místnosti charakteristický boho akcent. Navíc vintage nábytek nebo ručně vyráběné předměty dodají prostoru osobitost a jedinečný charakter.

Obývací pokoj ve stylu scandi boho je místem pro použití dřeva. Dřevěné podlahy by měly být světlé, ale kresba dřeva by měla být dostatečně viditelná. Nejlepší je vymalovat stěny bílou barvou. V ložnici ve stylu scandi boho můžete použít tapety s jemnými květinovými nebo geometrickými vzory, zejména na jedné stěně hned za čelem postelí.

Vzory a textury lze vnést do interiéru také v podobě textilií. Skvěle vypadají světlé záclony a závěsy v jednobarevných odstínech, stejně jako silné teplé přikrývky s etnickými nebo geometrickými vzory.

Kombinace scandi boho stylu s vhodnou povrchovou úpravou a materiály

Nábytek ve stylu scandi boho

K nábytku ve stylu scandi boho patří modely, které jsou vyrobeny z přírodního dřeva nebo materialů v barvě a dekoru přírodního dřeva. Zvláště dobře zde vypadají světlé odstíny dřeva. Pro nábytek do obývacího pokoje budou se především hodit obývací stěny – ve kterých snadno najdete nejoblíbenější scandi boho vlastnosti, tedy lehkost, moderní vzhled, jak i funkčnost skandinávského stylu a zajímavý vzhled boho stylu.

Obývací stěny jsou nábytek, který je návržen jako sestavy a obvykle obsahují TV skříňku, jednu nebo dvě vitríny a regály a závěsné police. Takové nábytkové sestavy lze často libovolně sestavovat, což navíc zvyšuje funkčnost a komfort používání tohoto nábytku. Takový modulární nábytek bude ideální pro obývací pokoje v tomto stylu.

Mezi nábytek do obývacího pokoje ve stylu scandi boho patří také sedací soupravy do obývacího pokoje a rohové sedací soupravy. Nejlepší je vybrat modely s vysokými nohami a světlým, béžovým, krémovým nebo šedým čalouněním.

Nábytek do ostatních místností by měl mít podobné vlastnosti. Do kuchyně je nejlepší umístit dřevěné kuchyňské skříňky a do ložnice velkou dřevěnou postel.

Nábytek ve stylu scandi boho

Doplňky do scandi boho obývacího pokoje, tedy vhodné dekorace ve stylu scandi boho

Aranžmá ve stylu scandi boho znamená také vhodný výběr těch spravných doplňků a dekorací. Skandinávský boho styl má rád přírodní dekorace, které vnesou do interiéru svěžest a přírodní akcent. V tomto ohledu nepochybně dominují rostliny, tedy pokojové květiny v květináčích. Velké květináče s fíkusy, monsterami a sukulenty dokonale zapadají do jednoduchosti skandinávského nábytku a vytvářejí harmonickou kompozici.

Co ještě bude fungovat ve scandi boho aranžmá? Dřevěné prvky, jako jsou dřevěné rámy na obrazy nebo stolky, které dodají místnosti teplou a útulnou atmosféru. Celek je dobré doplnit exotickými dekoracemi - ručně vyráběnou keramikou, barevnými polštáři, ale i lucernami a textilními závěsy.

Jako dekorace a zároveň praktický doplněk skvěle poslouží i koberec na podlahu ve stylu scandi boho. Nejlepší je umístit koberce do obývacího pokoje nebo ložnice. Osvědčí se zde šedé, béžové a krémové modely koberců s jemnými vzory.

Doplňky do scandi boho obývacího pokoje, tedy vhodné dekorace ve stylu scandi boho

Obývací pokoj ve stylu scandi boho

Chcete-li vytvořit aranžmá obývacího pokoje ve stylu scandi boho, začněte vytvořením neutrálního základu. Bílé stěny a světlé podlahy budou dokonalým pozadím pro barevné doplňky. Vybírejte nábytek jednoduchých, geometrických tvarů, nejlépe ve světlých barvách. Skandinávský dřevěný nábytek zde bude dokonalým prvkem vybavení. Přidejte textilie se zajímavými vzory a texturami – proutěné košíky, měkké koberce nebo vyšívané polštáře.

V obývacích pokojích si zaslouží pozornost křesla ve stylu scandi boho, tedy křesla s měkkými sedáky na vysokých nohách. Obývací pokoj ve skandinávském boho stylu doplní vhodné doplňky ve stejném stylu.

Obývací pokoj ve stylu scandi boho

Ložnice ve scandi boho stylu

Stejně jako v obývacím pokoji i v ložnici začněte se světlou úpravou stěn a podlahy. Dobře zde bude vypadat i skandinávský dřevěný nábytek. Byt ve stylu scandi boho má útulné interiéry, takže tento styl bude skvěle fungovat i v ložnici. Umístěte noční stolky ve scandi boho stylu vedle velké dřevěné postele. Aranžmá doplňte šatními skříněmi, komodami a toaletními stolky.

Zavedení scandi boho stylu do vaší ložnice vám pomůže vytvořit místo ideální pro relaxaci a odpočinek. Chcete-li tyto vlastnosti zdůraznit, použijte světlé povlečení a na postel dejte přehoz, přidejte rostliny v květináčích a měkké, dekorativní polštáře.

Ložnice ve scandi boho stylu

Kuchyň ve scandi boho stylu

Byt aranžovaný ve stylu scandi boho má také krásně zařízenou kuchyň. Skvěle zde poslouží typický scandi boho nábytek, tedy dřevěné kuchyňské skříňky, ale i dřevěné stoly a židle. Nábytek ve stylu scandi boho může být i proutěný. V kuchyni v tomto stylu nesmí chybět rostliny a bylinky, a na mnoha místech by měly být umístěny dekorativní utěrky a kuchyňské doplňky.

Kombinace skandinávského a boho stylu v kuchyni vytváří útulné interiéry, kde bude ráda trávit čas celá rodina.

Kuchyň ve scandi boho stylu

Osvětlení do obývacího pokoje ve scandi boho stylu

Správné osvětlení je v boho scandi aranžmá stejně klíčové, jako ostatní vybavení. Stylizovaná stropní svítidla nebo lucerny dodají místnosti jedinečný charakter. Můžete využit také přirozeného světla během dne a nezakrývat okna příliš těžkými závěsy.

Přírodní materiály, jednoduchost a jedinečné tvary jsou kvintesencí stylu scandi boho. Jednoduchý skandinávský styl se zde snoubí s nespoutaností a svobodou boho stylu. Takové místnosti se rozhodně vyplatí dobře osvětlit.

Nejnovější trendy interiérového designu spíše upřednostňují takové neobvyklé kombinace, a proto se na trhu objevuje stále více druhů a typů osvětlení. Díky vhodnému osvětlení mohou krásné interiéry získat svou jedinečnou podobu.

Osvětlení do obývacího pokoje ve scandi boho stylu

Bydlení ve stylu scandi boho - moderní a útulné zařízení

Scandi boho je harmonickým spojením dvou světů – skandinávské jednoduchosti a boho extravagance. Návrh aranžmá obývacího pokoje v tomto stylu vám dává velkou svobodu při výběru vybavení a dekorativních prvků, což vám umožňuje vytvořit originální, útulný prostor, ve kterém každý detail odráží individuální vkus obyvatel.

Zpět