Cesta pro malou kuchyň. Praktické rady, které budou dělat zázraky

15.11.2019

Malá kuchyň je velkou výzvou. Ačkoli se může zdát, že se jedná o jednoduchý úkol, skutečnost je někdy úplně jiná. Zjistěte, jak snadno se vyrovnat s malou kuchyní a uspořádat ji s velkým účinkem!

Zde jsou nejdůležitější tipy:

  • V malé kuchyni byste se měli soustředit na skříňky světlé barvy (bílá, nebo béžová)
  • Závěsy, organizéry a další police vám pomohou mít v kuchyni řád a organizaci
  • Rozložení malé kuchyně by mělo být založeno na přesnosti
  • Nábytek bohatý na zásuvky usnadňuje fungování
  • Otevření kuchyně zcela změní její perspektivu
  • Menší náhrady určitých prvků zvýší pole působení

Pravidlo číslo 1 - Světlý nábytek je klíčem malé kuchyně

Kuchyň malých rozměrů je nejlepší, když ji vybavíte nábytkem se světlými příčkami. V tomto případě je tento efekt posílen hladkými a lesklými skříňkami, které navíc odráží světlo a tím zvyšují dojem velkého prostoru. Světlé a zářivé odstíny však nejsou konečným překvapením. Vynikající metoda, díky které získáte efekt rozšířeného prostoru, je zasklení a podsvícení pracovního prostoru.

Pravidlo číslo 2 - Chytrá řešení jsou základem

Kuchynsky nabytek

Existují dva typy lidí. Někteří preferují skladování kuchyňského příslušenství na očích, zatímco jiní dávají přednost tomu, aby vše bylo skryto. Pro ty, kteří neradi nechávají své věci viditelně, jsou skvělým řešením všechny druhy košů, organizátorů a věšáků, které umožní správnou organizaci příslušenství. V tomto případě je velmi důležité vybrat správný předmět. Závěsné skříňky jsou nejlepší pro ty, kteří chtějí skrýt nádobí, hrnce a veškeré potraviny a nápoje.

Pravidlo číslo 3 - Využijte každý milimetr prostoru

V malých místnostech se pokuste využít každý milimetr, proto je třeba vše pečlivě zvážit a promyslet. Není možná žádná chyba. Jejímž důsledkem mohou vzniknout prázdné úhly a mezery mezi nábytkem. Dokázali jste využít více místa, než jste očekávali? Perfektně! V takovém případě můžete udělat malou komoru v jednom z regálů!

Pravidlo číslo 4 - Ďábel je v detailech a úspěch malé kuchyně v ... zásuvkách

Skvělým řešením pro veškeré příslušenství je výběr nábytku se zásuvkami. Ty jsou rozumnou volbou, která vám umožní oddělit jednotlivé kuchyňské prvky. Kromě toho to bude mít vliv i na pohodlí používání nábytku, protože zásuvky jsou jednodušší během hledání konkrétních věcí.

Pravidlo číslo 5 – Zrušte hranici mezi kuchyní a sousedními místnostmi

Kuchyne

Malá kuchyň je krásná, ale co když ji můžete ještě trochu rozšířit? V poslední době je velice oblíbené, že se spojí s obývacím pokojem, nebo jídelnou. Toto smazání hranice mezi dvěma sousedními místnostmi je skvělý způsob, jak výrazně zvětšit prostor kuchyně. Ačkoli to fyzicky neovlivní velikost pokojů, zcela se změní celkový dojem kuchyně.

Pravidlo číslo 6 – Vynechání nepotřebných prvků se vyplatí

Jednoduchá a minimalistická řešení mívají tendenci být nejefektivnější. Jsou vaše očekávání zcela odlišné od reality? Máte vysněné kombinace nábytku, ale nevejde se vám do vaší místnosti? V takovém případě se zřekněte nepotřebných prvků, nebo je nahraďte menšími. Po tomto rozhodnutí stačí nahradit dvoukomorový dřez s trochu menší verzí. Vhodné je se i vzdát elektrické desky se čtyřmi hořáky. Moderní kuchyně už dávno takovou organizaci vynechali a vypadají teď mnohem lépe ve společnosti s dvojitým hořákem.

Pravidlo číslo 7 - Postupujte podle všech výše uvedených pravidel

A na konec shrnutí. Uspořádání malé kuchyně je tvrdým oříškem, ale se správným plánováním budete mít určitě úspěch! Vše, co musíte udělat, je smíchat výše uvedená pravidla s trochou vlastní tvořivosti a je vše připravené! Jediné, co musíte udělat, je chtít!

Zpět