Atmosférické osvětlení - světelné girlandy a světelné řetězy na balkony a terasy

15.11.2023

Osvětlení balkonu nebo terasy je nejen praktickým prvkem, ale také důležitým designovým aspektem, který dokáže dodat tomuto prostoru ten správný ráz. V současné době existuje mnoho různých možností osvětlení, které mohou plnit různé funkce a dodatečně ozdobit váš prostor pro venkovní relaxaci. Jaká je tedy nejlepší volba? Budou stačit malá balkonová svitídla, nebo možná bude lepší profesionální, silné venkovní osvětlení a svítidla? Na to opravdu neexistuje jednoznačná odpověď, vše závisí na velikosti balkonu, preferencích majitelů a dostupném rozpočtu. Vyplatí se však zkontrolovat několik možností, protože zahradní a venkovní osvětlení nejsou jen lampy nebo nástěnná svítidla - jsou to také atraktivní světelné girlandy/ řetězy, které dokážou upoutat jedinečným kouzlem.

Atmosférické osvětlení - světelné girlandy a světelné řetězy na balkony a terasy


V tomto článku:

1. Dekorativní světelné girlandy/ řetězy - atraktivní alternativa k tradičním svítidlům/lampám

2. Celoroční LED světelné girlandy - dokonalé osvětlení terasy a balkonu

3. Jak svítí solární girlanda či solární řetěz na balkon?

4. Celoroční LED girlandy



Dekorativní světelné girlandy/ řetězy - atraktivní alternativa k tradičním svítidlům/lampám

Dekorativní světelná girlanda či řetěz se skládá z několika nebo nekolika desítek světelných bodů spojených dohromady v jedné linii. Venkovní girlandy a svítící řetězy jako osvětlení jsou zajímavou alternativou k balkónovým či terasovým lampám. Vzhledem k rostoucímu zájmu o tento typ výrobků se světelné girlandy objevují ve stále více designech, barvách a provedeních, což usnadňuje sladění těchto výrobků do konkrétnícho uspořádání nebo stylu zahrady, balkonu či terasy.

Světelné girlandy a svítící řetězy jsou stále oblíbenější. Mohou být jak hlavním zdrojem venkovního osvětlení, tak doprovodným osvětlením - vše závisí na tom, jaké žárovky pro zahradní girlandy jsou použity. Výkonnější LED žárovky poskytnou dostatek světla pro osvětlení balkónu nebo terasy, zatímco modely žárovek s teplejším a rozptýleným světlem jsou dobrou volbou pro osvětlení romantických zákoutí nebo jako doplňkové atmosferické osvětlení.

Dekorativní světelné girlandy/ řetězy - atraktivní alternativa k tradičním svítidlům/lampám

Celoroční LED světelné girlandy - dokonalé osvětlení terasy a balkonu

Jednou z oblíbených možností jsou LED světla, které jsou nejen energeticky úsporné, ale nabízejí také širokou škálu barev a efektů. Díky nim můžete navést romantickou atmosféru během večerního odpočinku na balkóně. Můžete je zavěsit na zábradlí, okno nebo i jako ozdobné girlandy na stěny.

Venkovní světelné girlandy a světelné řetězy tvoří unikátní venkovní osvětlení terasy a lampy na terasu. Tyto energeticky úsporné LED žárovky výrazně sníží vaše účty za elektřinu a budou dobrou investicí na mnoho let. Při výběru dekorativních světelných girland se vyplatí pamatovat na vhodnou třídu ochrany a těsnost – při zavěšení venku budou vystaveny prachu a vlhkosti, proto je dobré vybírat kvalitní vyrobky s vysokou ochranou.

Celoroční LED světelné girlandy - dokonalé osvětlení terasy a balkonu

Jak svítí solární girlanda či solární řetěz na balkon?

Atraktivní venkovní osvětlení často generuje značné náklady. Co když tedy chcete ušetřit a zároveň si užít krásné venkovní osvětlení? Dobrým řešením budou jak LED lampy, tak solární girlandy.

Solární lampy se snadno instalují, nevyžadují připojení k elektrice a jsou ideální na balkón nebo terasu, kde může být omezený přístup k elektrické zásuvce. Solární zahradní osvětlení a girlandy jsou velmi úsporné – zde vlastně platíte jen za samotný produkt a sluneční světlo dobíjí baterie, ze kterých světelná girlanda později čerpá energii.

Jak svítí solární girlanda či solární řetěz na balkon?

Celoroční LED girlandy

Venkovní girlandy na balkon nebo terasu mohou poskytnout vynikající celoroční zdroj osvětlení. Jsou však spojovány hlavně s vaáočními svátky - během Vánoc se věší na stěny domů nebo zábradlí, čím zdůrazňují jedinečný charakter úpravy domu a zahrady. Celoroční modely je však možné použít bez ohledu na roční období – svítidla s neutrální nebo teplou barvou světla prostor příjemně osvětlí a umožní vám využívat terasu či balkon i po setmění.

Girlandové či řetězové osvětlení můžete zavěsit kamkoli. Snažte se je však umístit tak, aby světlo neoslňovalo uživatele balkónů.

Světelné girlandy jsou nepopiratelně dokonalým osvětlením terasy. Jsou krásné, atraktivní a mají neobvyklé tvary. Tato designová venkovní svítidla se budou hodit i do různých aranžmá. Pořídit si můžete nejen vánoční světelné girlandy, ale také atmosférické světelné girlandy nebo solární světelné girlandy.

Zpět