Jaký materiál vybrat na závěsy? Nejmódnější tkaniny

28.12.2022

Krásně ozdobená okna jsou vizitkou každé místnosti. Pokud chcete, aby vaše okna vypadala atraktivně použijte závěsy a záclony. Jedná se o doplňky, které se používají jak na dekoraci, tak pro omezení pronikání světla do místnosti. Dekorační závěsy jsou jednoznačně neodmyslitelnou součástí interiérů v každém stylu. Ať už si vyberete dekorační látky s potiskem, plnou barev a vzorů, či jednoduché, jednobarevné závěsy do obývacího pokoje, denního pokoje, ložnice či dětského pokoje, krásné látky ozdobí interiér, a navíc zajistí obyvatelům intimitu a také potřebné soukromí. Látka může být jemná, ale i silná, dekorační, nebo jednobarevná, se vzory nebo bez, je tedy těžké hned zvolit materiál, který nejlépe se hodí na okna v různých interiérech. Je třeba dodat, že látky se liší nejen barvami a strukturami, ale i vlastnostmi materiálu, z jakého jsou vyrobeny. Máte pochybnosti o tom, jaké závěsy pro váš interiér budou nejlepší? Přemýšlíte, jaké typy záclon a závěsů se budou vám hodit nejlépe do obývacího pokoje, ložnice a do kuchyně? A také na co se soustředit při výběru záclon a závěsů? Podívejte se s námi, jak vybrat tyto doplňky na okna, aby zvolený závěs nejenom dlouho sloužil, ale také i atraktivně zdobil interiér.

Závěsy- Baumax.cz


V tomto článku:

1. Jak vybrat vhodnou látku pro závěsy?

2. Krásné vzory a barvy závěsů

3. Dobře zvolená látka pro závěsy do místnosti

4. Jaké látky budou odolné vůči prachu a zároveň slunečnímu záření?

5. Kde se osvědčí zatemňovací závěsy?

6. Do jakých místností je lepší umístit lehké, vzdušné záclony a závěsy?

7. Jaké barvy závěsů jsou v této a nadcházející sezóně nejmódnější?



Jak vybrat vhodnou látku pro závěsy?

Při přemýšlení o tom, jaký závěs by měl zdobit vaše okno, stojí za to vybírat materiál, který se vyznačuje nejen atraktivním designem, ale také dobrými vlastnostmi tkaniny. Tím, že tkanina bude kvalitní a odolná, zajistíte, že závěs bude vypadat atraktivně, nevybledne a po dlouhou dobu bude zdobit interiér.

Z jakých materiálů je nejlépe vybírat? Populární jsou přírodní a syntetické tkaniny. Hodně záleží na očekávání kupujícího a na místnosti, kde mají být zavěšeny. Bavlněné nebo lněné textilie jsou skvělé do klasických interiérů, zatímco voděodolné polyesterové tkaniny se vám osvědčí v případě, že chcete je použít do kuchyně či koupelny. Tento typ materiálu je velmi odolný, snadno se čistí, a v tomto vlhkém prostředí je velmi funkční.

Závěsy- Baumax.cz

Krásné vzory a barvy závěsů

Závěsy mohou být vyrobeny z různých materiálů. Krásné vzory a barvy budou zdobit místnost, ale vyplatí se vybírat takové, které svým vzorem a barvou budou ladit se stylem interiéru. Stejně tak záclony, které je budou doplňovat. Okenní textilie jsou vyráběny v různých stylech, takže je snadné si najít něco pro sebe z nabídky dostupné na trhu – náš obchod nabízí krásné závěsy do obývacího pokoje, ložnice, do kuchyně, koupelny nebo dětského pokoje. V nabídce najdete rovněž dekorační záclony do kuchyně a ostatních místností v domě.

Dobře zvolená látka pro závěsy do místnosti

Nezávisle, zdali chcete okenní textilie jen jako doplněk či dekoraci, při výběru těch ideálních nezapomeňte věnovat pozornost materiálu. Díky vhodné látce budou závěsy nejen krásně vypadat, ale budou také jednoduše funkční a praktické. Vyplatí se zvolit látku, která nevyžaduje žehlení – to vám velmi ušetří čas při generálním úklidu. Závěsy poskytují domácnosti pocit soukromí, zvyšují estetiku a vnášejí do interiéru jedinečný charakter, proto se vyplatí jejich výběr dobře promyslet. Atraktivní, dekorační látky snadno najdete v našem obchodě. K dispozici jsou druhy jemné, jako jsou šifon, samet a tyl a látky, které mají vzor pouze na jedné straně. Vhodná látka podtrhne styl aranžmá a zajistí pocit soukromí před pohledy zvenčí.

Jaké látky budou odolné vůči prachu a zároveň slunečnímu záření?

Tkaniny dostupné na trhu jsou velmi různorodé a díky jejich vlastnostem se některé s konkrétní situací lépe či hůře vyrovnají. Pokud máte zájem o zatemňovací modely, měli byste se rozhodnout pro látku, která nepropouští světlo. Dobře fungují silné závěsy z bavlny nebo o něco tenčí z bavlny s příměsí polyesterových vláken. Výběrem materiálu pro záclony s takovým složením si můžete být jisti, že dokonale blokuje sluneční paprsky a poskytuje dobré zatemnění. To je obzvlášť důležité při závěsů do ložnice.

Ochrana před slunečními paprsky je důležitá, ale stejně důležité je, aby se na nich nehromadil prach. Prachuvzdorné materiály budou moci viset déle, nemusí se tak často sundávat a prát. V případě těchto materiálů se jedná převážně o syntetické tkaniny, na kterých se díky speciální struktuře vláken nehromadí prach. Je to ideální řešení pro zaneprázdněné lidi, kteří nemají tolik času na domácí práce.

Závěsy- Baumax.cz

Kde se osvědčí zatemňovací závěsy?

Blackoutové závěsy, které dokonale blokují paprsky světla, se perfektně hodí především do ložnice, a mohou být skvělou alternativou pro žaluzie nebo rolety. Měkké, oku lahodící látky místnost zútulní a usnadní relaxaci.

Stojí za to věnovat pozornost tomu, jaké materiály byly použity pro jejich výrobu. Syntetické tkaniny dobře blokují slunce, takže takový závěs bude do ložnice ideální.

Látky, které jsou nepropustné pro světlo, jsou také dobrou volbou do koupelny. Do kuchyně a obývacího pokoje se používají méně častěji.

Do jakých místností je lepší umístit lehké, vzdušné záclony a závěsy?

Okenní textilie vyrobené z jemných látek jsou volbou do místností, kde jsou látky primárně určeny k dekoraci. Krásné, vzdušné, jemné materiály se skvěle hodí do minimalistického stylu, glamour, new hampton, klasického a dalších podobných, mimořádně dekorativních interiérů.

Vzdušné tkaniny mohou mít jak tmavé, tak světlé provedení, a různé dostupné barvy a vzory je pomohou sladit ke stylu aranžmá v obývacím pokoji.

Jak sladit závěsy se stylem aranžmá interiéru?

Stojí za to pořídit si okenní textilie tak, aby dobře ladily ke stylu interiéru. Různé styly vyžadují různé doplňky, různé tkaniny, vzory a barvy. Klasická aranžmá jsou místem, kam můžete zavěsit jemné závěsy v pastelových barvách, zatímco boho nebo vintage interiérům prospějí takové, ve kterých je viditelná hrubá vazba přírodní tkaniny a vlákna rostliny, ze které byl materiál vyroben, jako například len.

Jemné jako samet látky

Tkanina na závěsy s jemným vzorem se uplatní prakticky kdekoliv. Závěsy s mírným leskem jsou ideální variantou do glamour interiérů. Barvu závěsů se vyplatí vybírat tak, aby celek hezky ladil k aranžmá. Je dobré volit neutrální, jemné barvy a méně vzorovanou látku. Některé typy se však mohou stát výrazným barevným akcentem v interiéru, zejména v eklektických interiérech, art deco nebo pop-artových aranžmá.

Pohovky- Baumax.cz

Jaké barvy závěsů jsou v této a nadcházející sezóně nejmódnější?

Je dobré, když závěsy jsou pěkně sladěny s aranžmá. Vyplatí se také vybírat takové látky, které budou zapadat do současných aranžerských trendů. Rok 2022 byl vyhlášen rokem barvy Very Peri – je to jemný levandulový odstín fialové. V roce 2023 budou vévodit béžové a neutrální barvy. Pokud nyní přemýšlíte, jakou látku na okenní textilie zvolit, určitě volte tyto krásné barvy.

Vyberte si ty nejkrásnější textilie do vašeho domova!

Látky na závěsy mohou být různé, ale jen ty vhodně vybrané ozdobí celý interiér. Krásný závěs s hustou vazbou? Nebo snad jemný závěs ze vzdušného materiálu? Každý může skvěle fungovat. V našem internetovém obchodě BauMax si snadno vyberete z mnoha záclon a závěsů do obývacího pokoje, ložnice, do dětského pokoje a do kuchyně. Zakoupíte je v růžné šířce, barvě a designu. Můžete si vybrat látku s potiskem nebo hladkou. Vše záleží na stylu aranžmá a vašich osobních preferencích. V každém případě s našimi okenními textiliemi budou vaše interiéry krásně vyzdobeny!

 


 

NECHTE SE INSPIROVAT!


Závěsy do obývacího pokoje 2022. Jaké vybrat?


Jaké vybrat osvětlení do ložnice?


Módní stropní kazety – moderní uspořádání


 

Zpět