Jak zařídit dětský pokoj ve stylu safari?

09.09.2024

Vhodně zařídit dětský pokoj je pro rodiče jednou z nejdůležitějších výzev. Vytvoření prostředí, které nejen odpovídá potřebám dítěte, ale také rozvíjí jeho fantazii a zvídavost, může přispět ke zdravému vývoji dítěte. Jedním z motivů, který může inspirovat design dětského pokoje, je safari.

Motivy safari nejen dodají barvu a dekor dětskému pokoji, ale také nabízejí fascinující vzdělávací příležitosti. Vytvořením simulace divokého dobrodružství můžete své dítě uvést do světa exotických zvířat a rostlin. Safari pokoj pro děti pomůže vašemu dítěti rozvíjet se a stane se jedinečnou inspirací pro nevšední aranžmá.

Jak zařídit dětský pokoj ve stylu safari?


V tomto článku:

1. Dětský safari pokoj - barvy a vzory, které musíte použít

2. Pokoj pro malého milovníka safari s odpovídajícími motivy na stěnách

3. Vhodné vybavení pro safari dětský pokoj

4. Dětský pokoj ve stylu safari pro rozvoj zájmů a edukaci

5. Pokoj s tematikou safari - prostor pro učení a zábavu



Dětský safari pokoj - barvy a vzory, které musíte použít

Při plánování návrhu dětského pokoje s motivy safari je vhodné začít spravným výběrem barev a vzorů. Barvy by měly odrážet přirozené prostředí savany – od odstínů zelené po béžovou a hnědou. V závislosti na preferencích rodičů nebo dítěte mohou být odstíny tmavší nebo světlejší. Dětský pokojíček s tematikou safari bude vypadat lépe, pokud bude zařízen v jemnějších pastelových barvách, pokojíček pro o něco staršího milovníka safari však může mít tmavší odstíny.

Když navrhujete safari pokoj pro chlapce a dívku, budou zde značné rozdíly. Chlapci rozhodně preferují tmavší barvy, zatímco dívky raději volí jemné, pastelové barvy. Pokoj ve stylu safari nemusí být jednolitý – vyplatí se vybláznit a zpestřit aranžmá výmalbou stěn v jedné barvě ale v různých odstínech nebo ve dvou barvách.

Dětský pokoj ve stylu safari znamená nejen slušivé barvy, ale i dekory. Pokoj ve stylu safari pro sourozence, miminko nebo starší dítě by měl mít vhodné vzory a dekory. Zvířecí vzory, jako jsou tečky, skvrny a pruhy, lze použít k přidání dynamiky a energie do místnosti. Nemusí být jen na stěnách – takové vzory je vhodné umístit v podobě samolepící fólie na dětský nábytek, textilie nebo koberce.

Dětský safari pokoj - barvy a vzory, které musíte použít

Pokoj pro malého milovníka safari s odpovídajícími motivy na stěnách

Jedním z nejpůsobivějších prvků v dětském pokoji s motivy safari může být nástěnná malba na zeď. Nástěnná malba safari a zvířat, zobrazující safari krajinu s divokými zvířaty, jako jsou lvi, žirafy a sloni, se může stát ústředním bodem místnosti. Možnosti jsou prakticky neomezené – od realistických maleb po barevnější a abstraktnější interpretace.

Dětský safari pokoj nemusí být celý vymalován nástěnnou malbou se safari tématikou. Můžete to udělat na jedné stěně nebo dokonce na její části. Na takových nástěnných malbách se tak snadno neukážou nečistoty, takže můžete takto vymalovat stěnu za postelí nebo psacím stolem.

Nástěnná malba je také dobrý způsob, jak vymezit zóny v místnosti při zařizování safari místnosti pro chlapce a dívku, když sourozenci sdílejí společný pokojík.

Kromě nástěnných maleb můžete použít i fototapety s motivem safari a džungle nebo velké safari plakáty. Díky této povrchové úpravě bude místnost s motivem safari opravdu jedinečná.

Pokoj pro malého milovníka safari s odpovídajícími motivy na stěnách

Vhodné vybavení pro safari dětský pokoj

Nábytek v dětském pokoji by měl být funkční a přizpůsobený úvodnímu tématu aranžmá, tedy safari. Skříňka na oblečení ve tvaru cestovní truhly, dětská postel ve tvaru dřevěné lodě nebo noční stolek s ozdobnými zvířecími prvky, to je jen pár nápadů na nábytek, který dokonale zapadne do atmosféry safari pokoje.

Vybavení dětského pokoje s tematikou safari bude také vypadat mírně odlišně v případě od pokoje dvouletého dítěte a staršího dítěte. Starší dítě bude potřebovat jiný nábytek. Dětský pokoj musí být vybaven vhodnou postýlkou a úložným nábytkem jako jsou dětské šatní skříně nebo dětské komody. Čím je vaše dítě starší, tím by měla být jeho postel větší a měli byste mu poskytnout i více místa na ukládání věcí – tedy ne skříně, ale dětské šatní skříně přijdou vhod. Starší děti potřebují také místo na učení, proto by se měly pořizovat i dětské psací stoly a dětské židle k psacímu stolu.

Veškerý tento nábytek může mít jak barvy, tak vzory odkazující na motivy safari. Motivy z černého kontinentu se prolínají s pohádkovým světem. Pokoj s tematikou safari pro děti nemůže být nudný.

Důležité budou samozřejmě i doplňky. Polštářky ve tvaru zvířátek, plyšoví lvi a dekorační lampy skvěle doplní aranžmá. Textilie se safari vzory, jako jsou závěsy nebo koberec, dodají místnosti útulnost a zároveň zdůrazní úvodní motiv aranžmá. Dětský pokoj ve stylu safari je totiž pro dítě místem, kde může dítě rozvíjet svou fantazii, hrát si a učit se zároveň.

Vhodné vybavení pro safari dětský pokoj

Dětský pokoj ve stylu safari pro rozvoj zájmů a edukaci

Motivy safari nejen ozdobí dětský pokoj, ale také poskytují příležitost představit vzdělávací prvky. Mapa Afriky na stěně může sloužit k výuce zeměpisu a plakáty s informacemi o divokých zvířatech mohou vzbudit dětskou zvědavost. Dětský pokoj v safari stylu je tedy výborným základem, jak v dítěti probudit zájem o poznání a učení.

K rozvoji znalostí a ochoty učit se bude užitečné vhodné uspořádání safari místnosti a zejména vhodné doplňky. Mohou to být safari samolepky se zvířátky, korková nástěnka nebo safari plakáty. Místnost ve stylu safari nabízí spoustu možností a velký potenciál k učení.

Dětský pokoj ve stylu safari pro rozvoj zájmů a edukaci

Pokoj s tematikou safari - prostor pro učení a zábavu

Důležitým aspektem při navrhování dětského pokoje je vytvoření prostoru pro hru. Koutek s plyšovými zvířátky, domeček pro panenky ve stylu safari nebo truhla se zvířecími kostýmy jsou návrhy, které vašemu dítěti pomohou rozvíjet jeho představivost a kreativitu. Ostatně pokoj s tematikou safari nabízí spoustu možností uspořádání.

Zajímavým nápadem může být umítění do dětského pokoje teepee stanu s motivem savany. Takový stan je ideálním místem na hraní, látka může mít motivy džungle nebo stan můžete vyplnit vhodnými doplňky. S pomocí takového teepe stanu bude dětský pokoj s motivem safari mnohem zajímavější.

Interiér dětského pokoje s motivy safari má nejen estetické aranžmá, ale je také investicí do rozvoje dítěte. Vytvořením prostoru, který baví a zároveň učí, mohou rodiče podporovat komplexní rozvoj svého dítěte a zároveň formovat jeho vkus a zájmy.

Dětský pokoj s motivem savany je jedinečným místem pro každé dítě. Uspořádání safari pokoje je skvělá zábava i pro samotné rodiče.

Zpět